בדיוק השבוע ראיתי לראשונה פרסומת של חנות בככר השבת, שכותב ככר השאבעסנכתב ע"י גרינוולד אסתי;1329367:שלום
אמנם אני מבינה שההודעה די ישנה , אבל במידה ועדיין רלוונטי - צריך ללכת עם האמת ולא לפי היווצרות מילים חדשות שנוצרו על בסיס מילים מקוריות וקיימות ולכן כותבים: בעל-הבית'טע! ולא בכל אופן אחר, אחרת זה יוצא כמו שכותבים "שאבעס" ועוד מעט יכתבו ככה את כל המילים שנהגות בלשון הקודש ולא בעברית מדוברת כי הן נשמעות כאילו באידיש , כי בעצם, דוברי האידיש הם אלו שנשארו עם הגיית לשון הקודש כמו שצריך ולא הפכו אותה לעברית מדוברת!
בכל מקרה אני מומחית ומנוסה הן באידיש והן בלשון הקודש ובעברית ללא סילופים ושינויים...
ואני מוכנה לעזור גם במקרים באים
גרינוולד אסתי
0504108981
נכתב ע"י hagit;1288513:עם כמה שזה נשמע הזוי...היה לי בגרות באידיש ואם אני זוכרת נכון אז באידיש הניקוד ע הוא כמו סגול וא כמו קמץ
מה שאומר שכותבים באלאבוסטע
נכתב ע"י יוסניו;1330708:זה נכון מאוד,
מצד שני כשכותבים לדוגמא כתבה שלימה באידיש,
ובתוך הכתבה יכתבו בעל הבית'טע, זה לא ישמע נכון
נכון, אבל בעל הבית'טע זה גם לא מילה בלשון הקודשנכתב ע"י חדוי כנרת;1330721:גם בכתבות באידיש משרבבים מילים בלשון הקודש, זה משבח ונותן איזשהוא חן לכתבה
ואפילו החוצניקים שדוברים אנגלית, יש להם ביטויים מסויימים בלשון הקודש
נכתב ע"י יוסניו;1330728:נכון, אבל בעל הבית'טע זה גם לא מילה בלשון הקודש
כי בלשון הקודש אין מילה שמתסיים ב"טע"
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים