התייעצות מישהו יודע מה ההבדל בין חל"ת לבין אבטלה?

• הוסף לסימניות
אכן הכל נשלח בתביעה לדמי אבטלה אבל כל הזמן כתוב באתר בטיפול, בפועל בביטוח לאומי כבר מבקשים דמי ביטוח לחודשים שבהם לא היו הכנסות וגם אבטלה כמעט ולא נכנס כך שיוצא שדמי האבטלה מנוכים כנגד דמי הביטוח לאומי.

• הוסף לסימניות
אכן הכל נשלח בתביעה לדמי אבטלה אבל כל הזמן כתוב באתר בטיפול, בפועל בביטוח לאומי כבר מבקשים דמי ביטוח לחודשים שבהם לא היו הכנסות וגם אבטלה כמעט ולא נכנס כך שיוצא שדמי האבטלה מנוכים כנגד דמי הביטוח לאומי.
קודם כל, אם אין הכנסות כעצמאי בתקופה זו, כדאי לסגור את התיק (רק בביטוח לאומי), ואז אין צורך לשלם דמי ביטוח כעצמאי (מה שכן, אם סוגרים את התיק, גם לא מבוטחים בתקופה זו - יכול להיות רלוונטי לגבי גמלאות).
אם כתוב שהתביעה בטיפול, זה אומר שפשוט הם לא מתמודדים עם העומס וצריך להתאזר בסבלנות (רק אם היו כותבים שהתביעה נדחתה, היה צריך לברר מדוע).

• הוסף לסימניות
מי שמקבל דמי אבטלה - אינו צריך לשלם דמי ביטוח לאומי (הם מקוזזים אוטומטית מדמי האבטלה)

בחל"ת - באופן רגיל, המעסיק משלם דמי ביטוח לאומי קבועים בחודשיים הראשונים. כעת עם הקורונה זה בהקפאה.

מי שלא עובד ולא מקבל דמי אבטלה - צריך לשלם דמי ביטוח לאומי כל חודש, כמו כל אחד מגיל 18.

אישה נשואה - גם אם אינה עובדת, ולא מקבלת דמי אבטלה - אינה צריכה לשלם ביטוח לאומי מדין שנחשבת עקרת בית.

• הוסף לסימניות
אישה נשואה - גם אם אינה עובדת, ולא מקבלת דמי אבטלה - אינה צריכה לשלם ביטוח לאומי מדין שנחשבת עקרת בית.
אשה עובדת שנמצאת בחל"ת או בחל"ד ללא תשלום לא נחשבת עקרת בית וכן צריכה לשלם דמי ביטוח בעד עצמה (והמעסיק צריך לשלם בחודשיים הראשונים ולנכות לה) - גם אם לא מקבלת דמי אבטלה.

• הוסף לסימניות
אשה עובדת שנמצאת בחל"ת או בחל"ד ללא תשלום לא נחשבת עקרת בית וכן צריכה לשלם דמי ביטוח בעד עצמה (והמעסיק צריך לשלם בחודשיים הראשונים ולנכות לה) - גם אם לא מקבלת דמי אבטלה.
לא ידעתי...
תראי איך כתוב כאן: https://www.kolzchut.org.il/he/דמי_ביטוח_לאומי_לעובד_שכיר_בחופשה_ללא_תשלום

• הוסף לסימניות
ואם כבר-
עד מתי כל החל"תים מקבלים דמי אבטלה?
גם לאחר שמיצו את ימי הזכאות שלהם
@שירה בירה ?

• הוסף לסימניות
ואם כבר-
עד מתי כל החל"תים מקבלים דמי אבטלה?
גם לאחר שמיצו את ימי הזכאות שלהם
@שירה בירה ?

ע"פ החוק האחרון בעקבות הקורונה גם אם מובטל/חל"ת מיצה את מס' ימי האבטלה שלו הוא מקבל עד יוני 2021 או עד ששיעור האבטלה ירד מ 10%

• הוסף לסימניות
בעלי יצא לחל"ת במרץ ובחודש 07 המעסיק שלו הצהיר שהחזיר אותו לעבודה (כדי לקבל את המענק) אבל בפועל בעלי לא חזר לעבוד, בקשנו מהמעסיק שיבטל את החזרה אבל הוא אמר שאנחנו נעשה את זה באתר אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה וחשוב לי לציין שבפועל הוא לא הוציא לו תלוש רק דווח על החזרת עובד.
עכשיו שאני מסתכלת באתר של בי"ל מופיע כאילו הוא לא התייצב בחודש 07 בלשכת התעסוקה מה שאומר שהוא לא יקבל אבטלה
משהו יודע לאמר לי איך אני מסדרת את זה?

• הוסף לסימניות
בעלי יצא לחל"ת במרץ ובחודש 07 המעסיק שלו הצהיר שהחזיר אותו לעבודה (כדי לקבל את המענק) אבל בפועל בעלי לא חזר לעבוד, בקשנו מהמעסיק שיבטל את החזרה אבל הוא אמר שאנחנו נעשה את זה באתר אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה וחשוב לי לציין שבפועל הוא לא הוציא לו תלוש רק דווח על החזרת עובד.
עכשיו שאני מסתכלת באתר של בי"ל מופיע כאילו הוא לא התייצב בחודש 07 בלשכת התעסוקה מה שאומר שהוא לא יקבל אבטלה
משהו יודע לאמר לי איך אני מסדרת את זה?
ברגע שהמעסיק דיווח שהחזיר אותו, הוא נמחק אוטמטית מלשכת התעסוקה כמחפש עבודה.
והמעסיק מחויב לתת לו משכורת.
מתי המעסיק הודיע לכם לדווח באתרעל אי החזרה לעבודה והמשך החל"ת? מהיום הזה זו אחריות שלכם. עד ליום הזה הוא צריך לשלם.

• הוסף לסימניות
ברגע שהמעסיק דיווח שהחזיר אותו, הוא נמחק אוטמטית מלשכת התעסוקה כמחפש עבודה.
והמעסיק מחויב לתת לו משכורת.
מתי המעסיק הודיע לכם לדווח באתרעל אי החזרה לעבודה והמשך החל"ת? מהיום הזה זו אחריות שלכם. עד ליום הזה הוא צריך לשלם.

נגיד שזו היתה אי הבנה לגבי החזרה לעבודה. השאלה שלי היא איך אני כרגע מדווחת שהוא לא חזר לעבודה והאם יש אפשרות להוכיח רטרו כדי לקבל את חודש 7, והוכחה שהמעסיק לא הנפיק לו תלוש. (נאמר שהוא החזיר אותו בטעות...)

• הוסף לסימניות
וכאן הם כותבים אחרת https://www.kolzchut.org.il/he/חופשה_ללא_תשלום_לאחר_חופשת_לידה:
תשלום דמי ביטוח לאומי
  • עבור החודשיים הראשונים מתום תשלום דמי הלידה חלה חובת תשלום דמי הביטוח לביטוח לאומי על המעסיק. המעסיק יוכל לקזז את סכום דמי הביטוח מהתשלומים שעליו להעביר לעובדת.
  • עבור התקופה שלאחר החודשיים הראשונים, תחול חובת התשלום על העובדת ועליה להסדיר את התשלום בסניף המוסד לביטוח לאומי שבאזור מגוריה.
  • חובת תשלום דמי ביטוח עבור תקופת החל"ת תחול על העובדת רק לגבי חודשים מלאים שבהם שהתה בחופשה ללא תשלום, ולא תחול לגבי חודש שקיבלה עבורו דמי לידה או חודש שבמהלכו חזרה לעבודה אפילו ליום אחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....