מישהו יוציא אותי מהתסבוכת?

• הוסף לסימניות
מעניין לשמוע עכשיו את דעתו של דוד דנברג, הוא הרי התנסה בשניהם....
אבל ת'אמת! :)

• הוסף לסימניות
בדקתי הערב את הקנון D5
היא יושבת בידים הרבה יותר טוב.
שמתי את התובנה בצד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1548871:
בדקתי הערב את הקנון D5
היא יושבת בידים הרבה יותר טוב.
שמתי את התובנה בצד.
5DIII מעולה! :)

• הוסף לסימניות
אני רק הערה - אתה משווה מצלמות ברמות שונות וזו טעות

כתבת שאתה מעדיף את הגלגלות של הניקון, אבל הקנון שבידך היא מסידרת כניסה ואין בה (אני מניח) גלגלת אגודל בגב המצלמה, ב5D3 מאוד נוח לגלול, האגודל על הצמצם והאצבע על התריס, לדעתי נוח יותר מניקון כי אתה כמעט ולא צריך להזיז את האגודל ממקומו הטבעי.

כנ"ל לגבי מהירות הפוקוס, הקנון הבסיסית שלך בעלת מנגנון פוקוס מתקדם פחות מהניקון מדגם מתקדם יותר.. אני מהמר שמהירות הפוקוס ב5D3 לא פחות טובה מהניקון (אל תשכח שזה מאוד תלוי גם בעדשות!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1548889:
אני רק הערה - אתה משווה מצלמות ברמות שונות וזו טעות

כתבת שאתה מעדיף את הגלגלות של הניקון, אבל הקנון שבידך היא מסידרת כניסה ואין בה (אני מניח) גלגלת אגודל בגב המצלמה, ב5D3 מאוד נוח לגלול, האגודל על הצמצם והאצבע על התריס, לדעתי נוח יותר מניקון כי אתה כמעט ולא צריך להזיז את האגודל ממקומו הטבעי.

כנ"ל לגבי מהירות הפוקוס, הקנון הבסיסית שלך בעלת מנגנון פוקוס מתקדם פחות מהניקון מדגם מתקדם יותר.. אני מהמר שמהירות הפוקוס ב5D3 לא פחות טובה מהניקון (אל תשכח שזה מאוד תלוי גם בעדשות!)
לא השוויתי בין המצלמה שלי לבין הניקון
השוויתי בין D5 לניקון
אבל זה באמת נכון שהD5 לא באה לידי יותר מדי פעמים.

• הוסף לסימניות
בהקשר של הסטילס. ה5DIII - כמעט וחפה מחסרונות. (לא אומר שאין מה לשפר).

זו המצלמה הראשונה אצלי (מתוך ה10+- שהיו לי ב10 שנים האחרונות) שאני יכול לכתוב עליה את זה.

• הוסף לסימניות
אגב.. בהקשר למשהו שכתבת בתחילת האשכול
פעם הייתי פריק של צבעים, הייתי יושב שעות לכוון את הגדרות המצלמה
ככה שכשזה מגיע אל מסך המחשב הכל כבר מסודר.

הזמן עבר ואני מוצא את עצמי יותר ויותר משקיע זמן רב
בעיבוד החומר ובניית פריסטים בתוכנה ולא במצלמה.

נראה לי שהיום כל נושא הצבע הפך כמעט ללא רלוונטי
אני יכול בשניה אחת לקפוץ בין צבעים של קאנון וניקון
ובין צבעים והגדרות של מצלמות אחרות
ולעשות כמעט כל מה שאני רוצה עם חומר הגלם.

לכן!
לטעמי... נושא הצבע כבר לא באמת רלוונטי בבחירת מערכת צילום

נוחות כן
ציוד שכבר יש לך כן
מחיר ועוד...

הסדרות היום די דומות
(בטח כשניקון הרגו את סדרה 100 המעולה )

• הוסף לסימניות
בצילום 2000 תמונות מידי יום באירוע שוטף ובתנאים משתנים, כשאתה מוציא ג׳ייפג ושואף להפיק אותו ללא עיבודים - זה משמעותי מאוד.

פה בהחלט יש יתרון לקנון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1549513:
בצילום 2000 תמונות מידי יום באירוע שוטף ובתנאים משתנים, כשאתה מוציא ג׳ייפג ושואף להפיק אותו ללא עיבודים - זה משמעותי מאוד.

פה בהחלט יש יתרון לקנון.

מה זאת אומרת "להוציא ג'ייפג ושואף להפיק אותו ללא עיבודים " ?
או שאתה מצלם ברואו ומעבד, או שאתה מצלם בג'ייפג ולא ממש מעבד...

למה התכוונתה ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליאור מ;1549533:
מה זאת אומרת "להוציא ג'ייפג ושואף להפיק אותו ללא עיבודים " ?
או שאתה מצלם ברואו ומעבד, או שאתה מצלם בג'ייפג ולא ממש מעבד...

למה התכוונתה ?

התכוונתי שברגע שהעיבוד לא רלוונטי, ואתה רוצה להוציא ג'ייפג מוכן ככל האפשר - השיקול של מצלמה שתתן לך את זה באופן הקל ביותר - משמעותי מאוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה