- הוסף לסימניות
אחר בקשת מחילה,עוד משהו, יש ספר גויי שנקרא 'הסוד' -The Secret ובו מחבריו הוכיחו מעל כל ספק שלפי הדימיון של האדם והאמונות שלו - כך יקרה לו, ובעקבותיו בא גם סרט 'הסוד' שמדבר באותו סגנון. אמנם בשניהם יש הרבה בעיות באמונה, ולאחר מכן בא הספר 'הסוד הגלוי' של הרב מוטה פראנק (חסיד ברסלב מפורסם) שהפך את כל הספר הזה ליהודי.
אגב שמועות מבוססות [על מכתבים בכת"י של הרבנים] טוענות שחלק מן ההסכמות על ספר זה אינן נכונות ולפחות אינן בתוקפן![/QUOTE]
לפרטים: http://breslevemet.net/2016/12/מוטה/
נראה לי מוגזם שנעבך אפיקורס נקרא אפיקורס לכל דבר, שהרי החתם סופר אמר על עצמו שהוא עושה תשובה כל יום על כך שאתמול הוא היה חלש יותר באמונה, ואם כן אתמול היה יינו יין נסך.. ?אחר בקשת מחילה,
ואין לי כוונה לפגוע ח"ו בכ"ת של כותב הספר,
אבל מה שכתוב שם זה בדיוק התזות שאותן ביקשו לפרוך באשכול הזה.
ובכלל ראוי להזהר כשמסיקים מסקנות בעניני אמו"ב,
[אגב כותב הספר מנסה לנתק ענין זה מעצם הביטחון ואכמ"ל]
מכיון שידועים דברי הגרי"ז מבריסק שגם אפיקורס בטעות [בלשונו 'נעבעך אפיקורס'] הוא אפיקורס,
והוא נידון במלא חומר הדין של אפיקורס!
זהירות!
אגב שמועות מבוססות [על מכתבים בכת"י של הרבנים] טוענות שחלק מן ההסכמות על ספר זה אינן נכונות ולפחות אינן בתוקפן!
הוצאתם את דברי מהקשרם.נראה לי מוגזם שנעבך אפיקורס נקרא אפיקורס לכל דבר, שהרי החתם סופר אמר על עצמו שהוא עושה תשובה כל יום על כך שאתמול הוא היה חלש יותר באמונה, ואם כן אתמול היה יינו יין נסך.. ?
וגם בחובת הלבבות נדמה לי שכתב דבר כזה בשער חשבון הנפש.
וגם מה פתאום שאם אתמול לא מספיק ידעתי באמונה אז בגלל זה אתמול היה ייני יין נסך, ודברי הגרי"ז יותר לא מובנים ממובנים, כך שלפני שמכניסים אנשים לקטגוריות בגלל שמועות בשם הגרי"ז עדיף לבדוק זאת היטב. וזה לא סתם קטוגריה אלא קטגוריה מחרידה ביותר שאין לו חלק לעולם הבא.
קצת סבלנות...
היכן ניתן לשמוע שיעורים על כך?נ.ב. אכן, יש סיכון בלהאמין ברעיון הזה ללא ההשקפה היהודית האמיתית וללא האיזון היהודי הנכון.
אז כל הכבוד שאת לא קונה כל רעיון בלי לבדוק שיש לו מקור והתאמה יהודיים. אחרת, זה עלול להיות ממש בעייתי....
להרחבה: הצטרפי לשיעור בן 5 שעות בנושא![]()
היכן ניתן לראות את הקורס?היי נירוש,
יש לא מקור אחד, ולא שניים, אלא עשרות.
אני עוסקת בנושא באופן יום-יומי, מלמדת אותו לנשים,
מאמנת נשים בליווי של אחת-על-אחת
ויש לי גם קורס שלם (10 שיעורים) -
קורס מעשי איך להפוך את נושא החשיבה החיובית לחלק מהחיים,
איך להתגבר על מחסומים במחשבה שמונעים ממך להתקדם,
ואיך להגיע להגשמה של מטרות טובות שאת רוצה.
הקורס כולו מבוסס על המקורות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים