מישהו מכיר מקורות ביהדות לחשיבה חיובית ודמיון מודרך?

• הוסף לסימניות
ועוד דבר חשוב:
בחמלת ה' עלי, מצאתי ביהדות חילוק והבדל גדול גם בנושא זה, מבחינת שפע גשמי ושפע רוחני. ואסביר:
חשיבה חיובית יכולה לשמש להשגת ולמשיכת שפע גשמי = שידוך, פרנסה, ילדים, דירה וכו'.
והיא יכולה גם לשמש להשגת ולמשיכת שפע רוחני = התקדמויות בעבודת המידות, השגת דרגה גבוהה, עבודת ה' מוצלחת וכו'....
ופה נשים לב למאמר חזל "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים".
ומכאן, שבנושאים של "חוץ מיראת שמים" = שפע רוחני - אכן, ניתן לומר, שאם אדם ירצה מאד ויפעל פעולות + יגייס את כוח המחשבה האדיר והנפלא לתועלת העניין, אזי בוודאי ישיג את ההתקדמות הרצויה לו. (איך זה ישמע אם בן אדם יאמר: "לא הצלחתי להתגבר על מידת הכעס, כי ה' ידע שזה לא לטובתי ומנע את זה ממני..."???)
יחד עם זאת, בנושאים של "הכל בידי שמים" = שפע גשמי - פה זה רק בבחינת השתדלות. והנוסחה יכולה להיות כזו: ללא חשיבה חיובית - קשה להשיג תוצאות חיוביות שהיינו רוצים שיתגשמו, יחד עם זאת, חשיבה חיובית לא בהכרח מבטיחה את אותן תוצאות שאנו חותרים אליהם.
וזה איזון הכרחי מאד, מבחינת היהדות, בכל הנושא הזה.

ועכשיו, סימוכין לדברי: (אתגרת אותי לגמרי, נירוש יקרה, עד פה זכרתי את הציטוטים בע"פ, אך מפה ואילך זה כבר פתיחת הקלסר לכבודך, קבלי זאת ממני באהבה:)
מספרו של ר' שמואל הומינר, מצות הביטחון: " התקוה והתוחלת היא דבר הכרחי אל המאמין כדי שימשך אליו החסד הנמשך אל הביטחון וכו', ותקות החסד היא היותר משובחת שבכן, אלא שאינו בטוח כל כך שיתן לו כלבבו כל אשר תשאל נפשו, כי להיותו משער בעצמו שאינו במדרגה שיעשה עימו חסד חנם חושב שלא ירצה האדון לתת את שאלתו, ובעבור זה אינו מקווה כראוי, ולזה לא בא לו החסד, כי אלו היה מקוה כראוי לא היה החסד נמנע מצד ה' יתברך כי תמיד הוא רוצה להשפיע למקוה כראוי, אמר כתוב (תהלים קמז יא) "רוצה ה' את יראיו את המיחלים לחסדו", ולזה מבואר כי המנע הגעת החסד הוא כאשר אין בו התקוה (שם פמ"ז)"
ועוד: "אמר הכתוב (תהלים לב, י) "והבוטח בה' חסד יסובבנו", וכשהוא להיפך שהוא מתירא תמיד ממדת הדין והעונש, אז הוא מתדבק עצמו בדינים וחס וחלילה שלא יבוא לו רעה כמו שכתוב (ישעיה, סו, ד) "ומגורותם אביא להם", שבכל מקום שאדם חושב, שם הוא מתדבק, ואם מחשב בדין הוא מתדבק בדין, וכשהוא בוטח בחסד ה' שם ידבק נשמתו והחסד יסובבנו ותמיד יטמין את עצמו כולו בשם יתעלה (הרב המגיד ממזריטש, לקוטים יקרים או ר"ז)"

עד כאן מתורת החסידות.
ולאיזון, אביא מתורת המוסר:
את מוזמנת לקרוא את מאמר כ"ז של ר' ירוחם ממיר בנושא "כמה גדולים בעלי אמונה". מאמר נפלא מלא בדוגמאות מהמקורות!!!
ציטוטים נבחרים מהמאמר: "...ומכאן אמרו חז"ל "המאמין בהקב"ה על אחת כמה וכמה" שאם מאמין ובוטח בהקב"ה לא כל שכן שכביכול נותן כוח בהנהגתו לנהוג עימו כמדת בטחונו ואמונתו... וזהו מה שאמרו... כי על ידי בטחונם ואמונתם בהקב"ה (ההדגשה ממני להבדיל מ"היקום" ח"ו) שיוריד להם גשמים, הם נותנים כוח בבריאה והגשמים יורדים בשבילם...
... ועל זה כיוונו חז"ל כי כשם ששינוי הטבע שהיה בקריעת ים סוף היה תלוי בביטחון ישראל בהקב"ה, ומכח האמונה הזו בהקב"ה כביכול נשתנו בשבילם מערכות הטבע, כך תלויים מזונותיו של אדם בבטחון האדם בהקב"ה, וכמידת ביטחונו בהשי"ת כך מידת כח ההשפעה מלמעלה...
והנה נראה כי כשם שהמאמין בזולתו נותן לו כח בבטחונו בו, כמו כן המאמין בעצמו הרי הוא מחדיר בקרבו כוחות בלתי מוגבלים לפעול פעולות אשר הן למעלה מכח אנוש..." (שפע רוחני... חוץ מיראת שמים...)

ואם יכנסו הדברים לליבו של עוד יהודי אחד, והיה זה שכרי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;n5069208:
התקוה והתוחלת היא דבר הכרחי אל המאמין כדי שימשך אליו החסד הנמשך אל הביטחון וכו', ותקות החסד היא היותר משובחת שבכן, אלא שאינו בטוח כל כך שיתן לו כלבבו כל אשר תשאל נפשו, כי להיותו משער בעצמו שאינו במדרגה שיעשה עימו חסד חנם חושב שלא ירצה האדון לתת את שאלתו, ובעבור זה אינו מקווה כראוי, ולזה לא בא לו החסד, כי אלו היה מקוה כראוי לא היה החסד נמנע מצד ה' יתברך כי תמיד הוא רוצה להשפיע למקוה כראוי, אמר כתוב (תהלים קמז יא) "רוצה ה' את יראיו את המיחלים לחסדו", ולזה מבואר כי המנע הגעת החסד הוא כאשר אין בו התקוה (שם פמ"ז)"
ועוד: "אמר הכתוב (תהלים לב, י) "והבוטח בה' חסד יסובבנו"

כל זה ציטוט מדוייק מילה במילה מספר העיקרים, כך שזה המקור לתורה זו.
ואגב, ספר העיקרים מבסס את דבריו הנ"ל על הילקוט שמעוני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;n5069200:
נכון לא קראת את האשכול כולו?

וזה שתלמידים בסדנאות מגויירות לא הביאו לך סימוכין זה פשוט מאוד -
מי שמלמד אותם לקח שיטה גויית (NLP למשל, מה שנקרא במחוזותינו "כוח התודעה") וגייר אותה,
כלומר, אסף כמה רעיונות מתורתנו הקדושה, הלביש אותם בכוח על השיטה הגויית,
וממילא נולד יצור כלאיים שאכן אין לו מקור אמיתי בתורה.

קראתי את כל האשכול על תגובותיו ואני חוזר ואומר שאין שום מקור,
גם המקורות של ספרי חסידות והעקרים אינן מקור לשאלת השואלת לפי שמדובר בחסד,
כמו כן מדובר במקום שאין מניעים אחרים להשפעת הקב"ה, ואכמ"ל
צריך ללמוד טוב את ענין הנהגת ה' את עולמו ואת עניין המזל, ועניין התפילה, ועניין הבחירה, החסד והדין, האמונה והבטחון, על מחלוקותיו יחד כולם
אפשר להרכיב תמונה חלקית ביותר להבין כמה שנוכל בהשגתנו הדלה את גודל והמרכבות של הנהגת ה'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;n5069137:
פירוש נוסף ל"ביטחון"=
•הגדרת הבטחון לפי חובת הלבבות:
"מהות הבטחון הוא מנוחת נפש הבוטח שיהיה ליבו סמוך ובטוח על מי שבטח עליו שיעשה הטוב והנכון ביותר עבורו".

זה בדיוק מה שאומר החזון איש. ה' יעשה את הטוב ביותר עבורך, רק לא בטוח שאתה יודע מה טוב לך...
גם הבן שלך בטוח שתעשי את הטוב ביותר עבורו, אבל הוא לא תכנן ביקר כואב אצל רופא שיניים. אך את יודעת שזה הטוב והנכון ביותר עבורו!

נכתב ע"י 3012;n5069137:
הלאה,
אז נקביל את החשיבה החיובית ל"אמונה בה'"
ומובא ב"פלא יועץ": "לפי מה שאדם חושב – ממשיך עליו".
וכמו כן בספרי חסידות מובא ש"אמונה היא המשכה" לדו': (דגל מחנה אפרים) וכל מה שאדם מעורר במחשבתו כך מעוררין עליו מלמעלה

נצטט את דברי הפלא יועץ במלואם, ונראה אם זו כוונתו:

מחשבה - ואיתא בזהר הקדוש (ח''א קכה), שלפי מה שחושב האדם ממשיך עליו, אם דברים שבקדושה ממשיך עליו קדושה, ואם הרהורים רעים, ממשיך עליו טמאה ומטמא נפשו, ואל המקום שחושב, שם הוא מנת חלקו. הנה כי כן, ראוי לאדם להתחזק ברב עז ותעצומות לחשב מחשבות טהורות, דברים המביאים את האדם ליראה ולאהבה את ה' הנכבד והנורא ולדבקה בו וכו'. עכ"ל.

הפלא יועץ לא אומר שם יחשוב שיצליח יצליח, הוא כלל לא מדבר בכיוון הזה, הוא אומר שאם תחשוב על קדושה - ישפיעו עליך קדושה, ואם טומאה - טומאה, מעין מה שאמרו חז"ל שהמטמא עצמו מעט - מטמאין אותו הרבה מטמא עצמו מלמטה - מטמאין אותו מלמעלה, ולהיפך - המקדש עצמו מעט וכו'.

ולכן גם למסקנה אינו כותב "ולכן יחשוב מחשבות חיוביות וזה יתגשם" אלא "ולכן יחשוב מחשבות טהורות" וזה יביא אותו "ליראה ואהבה את ה'"!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;n5069237:
זה בדיוק מה שאומר החזון איש. ה' יעשה את הטוב ביותר עבורך, רק לא בטוח שאתה יודע מה טוב לך...
גם הבן שלך בטוח שתעשי את הטוב ביותר עבורו, אבל הוא לא תכנן ביקר כואב אצל רופא שיניים. אך את יודעת שזה הטוב והנכון ביותר עבורו!

[/B]

אוקי, אז לפי זה, כבן אדם, שלא יודע חשבונות שמים, מדוע תיקנו לי חז"ל בקשות על פרנסה (אולי זה לא לטובתי?), על בריאות (מי אמר שזה נכון עבורי?), על ילדים (אולי ה' לא רוצה שיהיה לי?) וכו'...
נראה, שיש את מה שבעיני בשר, קלאסי, הוא טוב בשבילנו, ועל כן אנחנו מבקשים עליו ומאמינים ובוטחים בה' שאם זה אכן טוב לנו, אז הוא ישפיע את זה עלינו.
משל למה הדבר דומה?
למערכת צינורות המובילים שפע ממרומים אל בן האנוש.
ובמעלה הצינור, מרחף לו חתן, ובצינור נוסף - זוג תינוקות, ובשלישי - כמה נפלא - מחכה לו משרה רמה!
אך הוא, דוחף דוחף פנימה קרעי ניירות גסים (אולי זה לרעתי ועדיף שלא יקרה...), הוא מניח פקק בתחתית הצינור (לא מגיע לי!), וסותם את המעבר בשלל אמצעים (בטח אני לא אתקבל...!)
כמה סיכוי יש לשפע לזרום אליו בקרוב ובנקל?
עכשיו,
מי אמר בכלל שמרחף לו שם חתן למעלה? אולי התינוקות נדחו לעוד חמש שנים והלאה..? ויתכן שהמשרה שממתינה עבורו כלל לא רמת המעלה?
אלא מאי? עם חשיבה חיובית יהודית, הוא לפחות עושה השתדלות לנקות את הצינורות ולפנות את השטח, ולהכין את עצמו ככלי לקבל את השפע. ואז:
אם אכן מחכה לו שם השפע המיוחל - מה טוב!
ואם לא - ג"כ טוב! מאת ה' הטוב!!!
על הדרך, חיינו בינתיים באופטימיות, באמונה, חיזקנו את התקווה, והשתחררנו ממחשבות של היצר הרע. מה רע?

ומקרה שארע עימי, שמישהי ששמעה אותי הצהירה בשם בעלה (הם היו נשואים מספר שנים ללא ילדים) שלדעתה זה לא יהודי לומר ש"בוודאי ה' רוצה לתת לי ילדים", מי אמר?!
לא התעצלתי, והלכתי עם שאלה זו לאדמו"ר שלנו, וביקשתי לשמוע את דעת התורה על כך. וזו התשובה שקיבלתי:
לקבוע להקב"ה כמה ילדים יתן לי, מתי בדיוק זה יקרה, ובאיזה אופן מדויק - זה מתאים לגויים, זה לא יהודי. (ויש כאלו שיטות גוייות)
אך בוודאי ובוודאי שחובה עליהם להאמין שה' רוצה לתת להם ילדים! וכדאי שיאמינו בזה!

ואם אדמו"ר/ רב/ גדול אחר יענה לך על כך אחרת: אלו ואלו דברי אלוקים חיים. ונהרא, נהרא ופשטיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;n5069208:
ועכשיו, סימוכין לדברי: (אתגרת אותי לגמרי, נירוש יקרה, עד פה זכרתי את הציטוטים בע"פ, אך מפה ואילך זה כבר פתיחת הקלסר לכבודך, קבלי זאת ממני באהבה:)
תודה על המאמץ!

נכתב ע"י 3012;n5069208:
מספרו של ר' שמואל הומינר, מצות הביטחון: " התקוה והתוחלת היא דבר הכרחי אל המאמין כדי שימשך אליו החסד הנמשך אל הביטחון וכו', ותקות החסד היא היותר משובחת שבכן, אלא שאינו בטוח כל כך שיתן לו כלבבו כל אשר תשאל נפשו, כי להיותו משער בעצמו שאינו במדרגה שיעשה עימו חסד חנם חושב שלא ירצה האדון לתת את שאלתו, ובעבור זה אינו מקווה כראוי, ולזה לא בא לו החסד, כי אלו היה מקוה כראוי לא היה החסד נמנע מצד ה' יתברך כי תמיד הוא רוצה להשפיע למקוה כראוי, אמר כתוב (תהלים קמז יא) "רוצה ה' את יראיו את המיחלים לחסדו", ולזה מבואר כי המנע הגעת החסד הוא כאשר אין בו התקוה (שם פמ"ז)"

ועוד: "אמר הכתוב (תהלים לב, י) "והבוטח בה' חסד יסובבנו", וכשהוא להיפך שהוא מתירא תמיד ממדת הדין והעונש, אז הוא מתדבק עצמו בדינים וחס וחלילה שלא יבוא לו רעה כמו שכתוב (ישעיה, סו, ד) "ומגורותם אביא להם", שבכל מקום שאדם חושב, שם הוא מתדבק, ואם מחשב בדין הוא מתדבק בדין, וכשהוא בוטח בחסד ה' שם ידבק נשמתו והחסד יסובבנו ותמיד יטמין את עצמו כולו בשם יתעלה (הרב המגיד ממזריטש, לקוטים יקרים או ר"ז)"

עד כאן מתורת החסידות.
ולאיזון, אביא מתורת המוסר:
את מוזמנת לקרוא את מאמר כ"ז של ר' ירוחם ממיר בנושא "כמה גדולים בעלי אמונה". מאמר נפלא מלא בדוגמאות מהמקורות!!!
ציטוטים נבחרים מהמאמר: "...ומכאן אמרו חז"ל "המאמין בהקב"ה על אחת כמה וכמה" שאם מאמין ובוטח בהקב"ה לא כל שכן שכביכול נותן כוח בהנהגתו לנהוג עימו כמדת בטחונו ואמונתו... וזהו מה שאמרו... כי על ידי בטחונם ואמונתם בהקב"ה (ההדגשה ממני להבדיל מ"היקום" ח"ו) שיוריד להם גשמים, הם נותנים כוח בבריאה והגשמים יורדים בשבילם...
... ועל זה כיוונו חז"ל כי כשם ששינוי הטבע שהיה בקריעת ים סוף היה תלוי בביטחון ישראל בהקב"ה, ומכח האמונה הזו בהקב"ה כביכול נשתנו בשבילם מערכות הטבע, כך תלויים מזונותיו של אדם בבטחון האדם בהקב"ה, וכמידת ביטחונו בהשי"ת כך מידת כח ההשפעה מלמעלה...
והנה נראה כי כשם שהמאמין בזולתו נותן לו כח בבטחונו בו, כמו כן המאמין בעצמו הרי הוא מחדיר בקרבו כוחות בלתי מוגבלים לפעול פעולות אשר הן למעלה מכח אנוש..." (שפע רוחני... חוץ מיראת שמים...)

ואם יכנסו הדברים לליבו של עוד יהודי אחד, והיה זה שכרי!

הדיון נפתח בכך שביקשתי ראיות לכח עליון שיש למחשבה, שאם יחשוב טוב יהיה טוב.
מכאן זה גלש לבטחון בה'.
אני מתנצלת אם חלילה הובן משאלתי שאני כופרת בבטחון בה'. יש על זה אין סוף פסוקים וראיות, קווה אל ה', ויאמין בה' ויחשבה לו לצדקה, הבוטח בה' חסד יסובבנו ועוד אין סוף ציטוטים. לא את זה חיפשתי.
אני טוענת שאין צורך להכניס לנו מושגים שלא מצאנו להם זכר בקדמונינו ובאו ממתודות של גוים, ולחפש איך "לגייר" אותם כדי שיהיו נוחים ללעיסה גם לשומר המצוות...
יש לנו מספיק מקורות משלנו לאמונה בה', שאיננו צריכים לרעות בשדות זרים לשם כך.
אני גם שמתי לב שכל הנושא הזה תחילתו והורתו מעולם התשובה ומרציו, ללא שום זלזלול בעולם התשובה - אך לא הגיע מגדולי ישראל.
לא שמענו שהסטייפלר דיבר על זה או הרב אליישיב, החפץ חיים או הבן איש חי.
מרצי עולם התשובה חיפשו חומרים "קליטים" לאוזן החילונית, וזה מה שהם מצאו, ואחר כך פשוט חיפשו "הקשרים" ו"חיבורים" ליהדות, כדי שניתן יהיה לשווק את זה באריזה של "יהדות".

מכל הציטוטים הנ"ל אני לומדת שיש לבטוח בה', ולקוות לו, וזה ורק זה הקובע. לא חשיבה חיובית או שלילית. חשיבה חיובית ערטילאית לא תשנה מאומה, ואין צורך בה כל עיקר. תבטח בצורה מושלמת בה'. את זה אומרת היהדות, ועל כך יש ראיות אין ספור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;n5069246:
אוקי, אז לפי זה, כבן אדם, שלא יודע חשבונות שמים, מדוע תיקנו לי חז"ל בקשות על פרנסה (אולי זה לא לטובתי?), על בריאות (מי אמר שזה נכון עבורי?), על ילדים (אולי ה' לא רוצה שיהיה לי?) וכו'...
נראה, שיש את מה שבעיני בשר, קלאסי, הוא טוב בשבילנו, ועל כן אנחנו מבקשים עליו ומאמינים ובוטחים בה' שאם זה אכן טוב לנו, אז הוא ישפיע את זה עלינו.
משל למה הדבר דומה?
למערכת צינורות המובילים שפע ממרומים אל בן האנוש.
ובמעלה הצינור, מרחף לו חתן, ובצינור נוסף - זוג תינוקות, ובשלישי - כמה נפלא - מחכה לו משרה רמה!
אך הוא, דוחף דוחף פנימה קרעי ניירות גסים (אולי זה לרעתי ועדיף שלא יקרה...), הוא מניח פקק בתחתית הצינור (לא מגיע לי!), וסותם את המעבר בשלל אמצעים (בטח אני לא אתקבל...!)
כמה סיכוי יש לשפע לזרום אליו בקרוב ובנקל?
עכשיו,
מי אמר בכלל שמרחף לו שם חתן למעלה? אולי התינוקות נדחו לעוד חמש שנים והלאה..? ויתכן שהמשרה שממתינה עבורו כלל לא רמת המעלה?
אלא מאי? עם חשיבה חיובית יהודית, הוא לפחות עושה השתדלות לנקות את הצינורות ולפנות את השטח, ולהכין את עצמו ככלי לקבל את השפע. ואז:
אם אכן מחכה לו שם השפע המיוחל - מה טוב!
ואם לא - ג"כ טוב! מאת ה' הטוב!!!
על הדרך, חיינו בינתיים באופטימיות, באמונה, חיזקנו את התקווה, והשתחררנו ממחשבות של היצר הרע. מה רע?

ומקרה שארע עימי, שמישהי ששמעה אותי הצהירה בשם בעלה (הם היו נשואים מספר שנים ללא ילדים) שלדעתה זה לא יהודי לומר ש"בוודאי ה' רוצה לתת לי ילדים", מי אמר?!
לא התעצלתי, והלכתי עם שאלה זו לאדמו"ר שלנו, וביקשתי לשמוע את דעת התורה על כך. וזו התשובה שקיבלתי:
לקבוע להקב"ה כמה ילדים יתן לי, מתי בדיוק זה יקרה, ובאיזה אופן מדויק - זה מתאים לגויים, זה לא יהודי. (ויש כאלו שיטות גוייות)
אך בוודאי ובוודאי שחובה עליהם להאמין שה' רוצה לתת להם ילדים! וכדאי שיאמינו בזה!

ואם אדמו"ר/ רב/ גדול אחר יענה לך על כך אחרת: אלו ואלו דברי אלוקים חיים. ונהרא, נהרא ופשטיה.

אנחנו תמיד מבקשים בתפילותינו "ומלא משאלות ליבי לטובה" דוקא בשל הסיבה שאיננו יודעים מה באמת טוב לנו.
ללא ספק אנו מבקשים את הטוב ביותר, שהוא גם הטוב הנגלה לעינינו, ואפשר גם לקוות לכך קווה אל ה' חזק ויאמץ ליבך, ואפשר להתפלל על כך, אך היכן שמענו שדי "לחשוב על כך"?
אני מחפשת מקור לכך שדי במחשבה חיובית כדי שהדבר ייתגשם. בלי תפילה, בלי בטחון בה', בלי "קווה אל ה'", רק מחשבה חיובית.
ואם אין מקור לכך - אז גם אין צורך בכך, קרי - ב"חשיבה חיובית", ודי לנו במה שהורנו חז"ל - להאמין לצפות לקוות לבטוח - רק בקב"ה!

בנוגע לדברי הגב' - מי אמר שה' רוצה לתת לי ילדים -
ה' ודאי רוצה לתת לכל בריה את הטוב המושלם, כמו שאת רוצה עבור ילדך את הטוב ביותר ושלא יזדקק כלל לטיפול שיניים, אבל כעת שזה מה שהוא זקוק כי שיניו פגומות - בלית ברירה את זה יש לעשות, זה התיקון.
כך גם בענין הילדים - לפעמים זה התיקון, הגם שה' היה רוצה שיהיה לך ילדים, אבל מה לעשות שיש צורך לתקן [איננו יודעים מה] והתיקון הוא ביסורים וכו' שההורים עוברים, כך שאין זה ענין לרצון ה', אלא למה נצרך בעת הזאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;n5069247:
תודה על המאמץ!

הדיון נפתח בכך שביקשתי ראיות לכח עליון שיש למחשבה, שאם יחשוב טוב יהיה טוב.
מכאן זה גלש לבטחון בה'.
אני מתנצלת אם חלילה הובן משאלתי שאני כופרת בבטחון בה'. יש על זה אין סוף פסוקים וראיות, קווה אל ה', ויאמין בה' ויחשבה לו לצדקה, הבוטח בה' חסד יסובבנו ועוד אין סוף ציטוטים. לא את זה חיפשתי.
אני טוענת שאין צורך להכניס לנו מושגים שלא מצאנו להם זכר בקדמונינו ובאו ממתודות של גוים, ולחפש איך "לגייר" אותם כדי שיהיו נוחים ללעיסה גם לשומר המצוות...
יש לנו מספיק מקורות משלנו לאמונה בה', שאיננו צריכים לרעות בשדות זרים לשם כך.
אני גם שמתי לב שכל הנושא הזה תחילתו והורתו מעולם התשובה ומרציו, ללא שום זלזלול בעולם התשובה - אך לא הגיע מגדולי ישראל.
לא שמענו שהסטייפלר דיבר על זה או הרב אליישיב, החפץ חיים או הבן איש חי.
מרצי עולם התשובה חיפשו חומרים "קליטים" לאוזן החילונית, וזה מה שהם מצאו, ואחר כך פשוט חיפשו "הקשרים" ו"חיבורים" ליהדות, כדי שניתן יהיה לשווק את זה באריזה של "יהדות".

מכל הציטוטים הנ"ל אני לומדת שיש לבטוח בה', ולקוות לו, וזה ורק זה הקובע. לא חשיבה חיובית או שלילית. חשיבה חיובית ערטילאית לא תשנה מאומה, ואין צורך בה כל עיקר. תבטח בצורה מושלמת בה'. את זה אומרת היהדות, ועל כך יש ראיות אין ספור.

מסכימה איתך מאד!
רק מה חטאו צמד המילים "חשיבה חיובית" שהחלטת שהם מתארים את תיאוריות הגויים, ולא מגדירים בשום אופן "אמונה וביטחון"- שהם בפירוש סוג של חשיבה שהיא חיובית.
ומה לעשות? שמעולם התשובה חדרו אלינו הדברים והם זקוקים לתשובה, ועל כן המסקנה שלי בסוף כל הרצאה: החשיבה החיובית היהודית היא חיזוק הביטחון בה' והישענות על חסדו. נקודה.
[אדרבה, אני לוקחת את הדעות הגויות ומפרקת אותם תוך הוכחה שהם עומדות בסתירה ליהדות. ואז, מה נשאר? אין חשיבה חיובית ביהדות? זהו, נגזר עלינו לחשוב שלילי? ומכאן אנו מגיעים ל"חשיבה החיובית היהודית"!!!]

(לדוג': זה שיש גויים שהחליטו שחזרה על "מנטרה" מסוימת מביאה לתוצאה כלשהי, אומרת שהרעיון של שינון וחיזוק חזור ושוב של מחשבה/דיבור חיובי שמביאים להשפעה אין לזה מקור יהודי? הרי ל"אין עוד מלבדו" אפשר לקרוא "מנטרה" ו"שיויתי ה' לנגדי תמיד" - היא בעצם מדיטציה (להבדיל!). אז כהמלצתך אני בעד לחזור למקורות ולא להשתמש בכוחות הטומאה (שעובדים בהחלט אצל הגויים) אלא להשתמש בכוחות הקדושה שהוענקו לנו כיהודים. וכל עוד המילים "חשיבה חיובית" הם בעברית ולא בלועזית כמו הדוגמאות הנ"ל, אינני רואה סיבה שלא להשתמש בהם כאשר הם מסמלים אמונה וביטחון בה'. אלא מאי? את אומרת שהמושג הזה השתרש כל כך עד שעלול להביא לטעות ולנזק? אוקי. הסכמתי. אפשר לקרוא לשיעור: חיזוק האמונה והביטחון בה' ע"י תרגילים מעשיים ויומיומיים. יחד עם זאת, לעניות דעתי, ודווקא בגלל שנשים שומעות את המושג הזה באופניו המוטעים, אם נשתמש בו באופניו הנכונים אז תרמנו לחיזוק היהדות ולא לרעייה בשדות זרים.)

עד כאן להיום וגם להלילה:)
תודה על ההזדמנות לחיזוק הדברים בתוכי!
והלוואי ואזכה להיות "נאה דורש- נאה מקיים".
אמן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;n5069252:
אני מחפשת מקור לכך שדי במחשבה חיובית כדי שהדבר ייתגשם. בלי תפילה, בלי בטחון בה', בלי "קווה אל ה'", רק מחשבה חיובית.
ואם אין מקור לכך - אז גם אין צורך בכך, קרי - ב"חשיבה חיובית", ודי לנו במה שהורנו חז"ל - להאמין לצפות לקוות לבטוח - רק בקב"ה!

בוודאי שאין מקור לכך שדי במחשבה חיובית כדי שהדבר יתגשם, ובטח שלא די במחשבה חיובית כדי להבטיח שהדבר יתגשם!
אבל ממה נפשך, אם יחד עם תשובה, תפילה וצדקה, נאמץ גם את מחשבתנו ונדבק בה בכל ליבנו שאנו מאמינים בה' שהוא רוצה להשפיע עלינו שפע ומקווים לחסד כלשהו מתוך זה שהוא בעינינו טוב נגלה. ועל מנת, לסתום את יצר הרע שבקרבנו, ולתרגל באופן מעשי את חיזוק האמונה בליבנו נקבע לעצמנו בנוסף לתפילה, לתשובה ולצדקה גם סדר יומי של פניה לבורא עולם בליבנו או בפינו ונצהיר: הריני מאמינה באמונה שלימה, אבא יקר וטוב, שאתה בעל הכוחות כולם, ואף שהרופא אמר ש..., ואף שהבנק לא מאשר את המשכנתא... ואף ש... הריני מודיעה בזאת שאני בוטחת ומאמינה בכך שבכוחך לחולל ברגע זה ממש ישועה מופלאה בלי שום הגבלה! וכדי לחזק זאת עוד יותר, ולהזיז הצידה את "הסרטים השחורים" שרצים לי בראש באופן אוטומטי אני משקיעה בבניית הדמייה חיובית שתשרה עלי רוגע ושמחה (יחד עם התשובה תפילה וצדקה!) ומציירת בעיני רוחי את השמחה הגדולה ואת התודה הענקית לבורא עולם שאחוש כאשר הישועה תתממש עבורי, ואיך שרואה זאת היצה"ר הרי הוא בורח מדרכי...

ובקיצור: חשיבה חיובית היא רק אחד הכלים לעבודת ה', אחד היישומים של ביטחון ואמונה, אחד הדרכים לקיים את "האמנתי כי אדבר"! ומי שהוא בדרגה שקריאת ספרי מחשבה וביטחון מספיקים לו כדי להרגיש שהוא חי, בכל רמ"ח ושס"ה, את האמונה בה' והביטחון בחסד - מה טוב חלקו. ומי שזקוק לתוספת - טוב יעשה שימצא לו את כלי מלאכתו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;n5069252:
אנחנו תמיד מבקשים בתפילותינו "ומלא משאלות ליבי לטובה" דוקא בשל הסיבה שאיננו יודעים מה באמת טוב לנו.
ללא ספק אנו מבקשים את הטוב ביותר, שהוא גם הטוב הנגלה לעינינו, ואפשר גם לקוות לכך קווה אל ה' חזק ויאמץ ליבך, ואפשר להתפלל על כך, אך היכן שמענו שדי "לחשוב על כך"?

ההגדרה שלך של "חשיבה חיובית" מנותקת מ"להאמין, לצפות, לקוות ולבטוח"
כי את אולי מתייחסת למושג כלשהו ששמעת ממקור לא תורני, אולי סדנה או הרצאה שהשתתפת בה.
(רק מנחשת, כי יש היום מעין סחף כזה אחרי כל מיני "שיטות" להורדת שפע, והמקור הוא גויי כמו שכתבתי לעיל.
יש אנשים שעובדים בלשכנע אחרים להצטרף, ו"רק לשמוע הרצאה" כדי לשכנע אותך להירשם וכו')

"חשיבה חיובית" (לפי התורה, כן?) היא בסה"כ הגדרה קצת מודרנית לאומנות אבותינו.
והיא ממש לא מנותקת, מיותרת או בלתי רצויה, אלא להיפך -
אדם צריך לעבוד את ה' יתברך עם כל כוחותיו, וכל לבושי הנפש שלו שהם מחשבה, דיבור ומעשה.
איך אפשר לבטוח ב-ה' בלי להשתמש במחשבה?
בפרט כשיש קשיים.

נכתב ע"י נירוש;n5069252:
כך גם בענין הילדים - לפעמים זה התיקון, הגם שה' היה רוצה שיהיה לך ילדים, אבל מה לעשות שיש צורך לתקן [איננו יודעים מה] והתיקון הוא ביסורים וכו' שההורים עוברים, כך שאין זה ענין לרצון ה', אלא למה נצרך בעת הזאת.

כשאדם סובל ייסורים זה לא בשביל שיהיה לו סבל, אלא כדי שיתמודד עם הניסיון.
ברגע שהוא מתמודד כרצון ה' - הניסיון מסתיים והישועה מגיעה.
כלומר - בתוך הקושי, בתוך הניסיון - יש טוב עצום.
מי שלא מתפעל מהניסיון, נשאר שמח, ומלא ביטחון - ה' עוזר לו.
(זה הציטוט מספר העיקרים המובא למעלה, ועוד מקורות, באמת אי אפשר בשליפה לכתוב הכל).

עוד דבר אחרון -
הדרך לנתב רגשות שליליים ומחלישים החוצה (רגשות כמו פחד, ייאוש, כעס ועוד) היא דרך המחשבה.
כך שאפשר (ומומלץ) "לחשוב טוב" כדי להשפיע על הלב להירגע ולהתאזן.
ואז ממילא - כאשר מנקים את הרגשות השליליים, אפשר להחליף אותם ברגש של ביטחון ב-ה', שמחה, ועוד.
אם תנסי לשלוט ברגשות באופן אחר לא תצליחי, אולי רק להדחיק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;n5069173:
לגבי בטחון מצד הטוב, שסומך על הקב"ה שיגיע אליו דווקא חסד -
חזקיהו בחוליו על ערש דווי אמר לנביא ישעיהו -
בן אמוץ כלה נבואתך וצא! כך מקובלני מבית אבי אבא, אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים.

זו דוגמה אחת, יש עוד הרבה, וגם בראשונים (כד הקמח, ספר העיקרים ועוד)

גם החזון איש מתייחס לזה בסוף דבריו, ושם כתב:
"יש עוד ממידת הבטחון כי על הבוטח שורה רוח קודש, ומתלווה עמו רוח עוז המבשרו כי אמנם יעזרהו ה' כמו שאמר דוד אם תחנה עלי מחעה לא ירא ליבי אם תקום עלי מלחמה בזאת אני בוטח וכו' וזה ענין מתחלף לפי מעלת הבוטח ורב קדשו".
הרי שהחזו"א עצמו מתייחס לבטחון בדרגות גבוהות כמו דוד או כמו הדוגמא שנתת מחזקיה, שלפי "מעלת הבוטח ורוב קדשו" ראוי הוא שאכן תתמלא בקשתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;n5069261:
כשאדם סובל ייסורים זה לא בשביל שיהיה לו סבל, אלא כדי שיתמודד עם הניסיון.
ברגע שהוא מתמודד כרצון ה' - הניסיון מסתיים והישועה מגיעה.
כלומר - בתוך הקושי, בתוך הניסיון - יש טוב עצום.
מי שלא מתפעל מהניסיון, נשאר שמח, ומלא ביטחון - ה' עוזר לו.
(זה הציטוט מספר העיקרים המובא למעלה, ועוד מקורות, באמת אי אפשר בשליפה לכתוב הכל).

לא מדויק.
יסורים יכולים להיות כנסיון - ואז יתכן וכפי שכתבת שכאשר יעמוד בנסיון - יבואו לתכליתם ויסורו.
אך יתכן מאד שהם יסורים של תיקון מבחינת "מזל עליון" כפי שכותב הרב דסלר במכתב מאליהו, וזה מן הדברים שלא ניתן לשנות כלל, וכפי שאמר ה' לרבי אלעזר בן פדת שסבל עניות גדולה - צריך להפוך את העולם ולבוראו מחדש כדי ש"אולי" תוולד במזל אחר. כך שיש יסורים שאינם ברי תיקון על ידי שום פעולה.
יש יסורים שבעצם הסבל הוא הזיכוך, ואז כלל לא באו לנסותו, אלא רק על מנת שיסבול, ובכך יזדכך. כמו כשנולד ילד מונגלואיד חלילה. גם אם "יתמודד כרצון ה'" הנסיון לא יסתיים והישועה לא תגיע. הילד לא יהפוך להיות בריא, כמו שאדם שנקטעה ידו - היא לא תצמח. נסיון האדם בזה הוא להאמין שהכל מאת ה' הוא לטובה, וזה תיקונו, וכל דעביד רחמנא לטב עביד וכו'.
כך שלא ניתן לומר בזה כללים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;n5069262:
גם החזון איש מתייחס לזה בסוף דבריו, ושם כתב:
"יש עוד ממידת הבטחון כי על הבוטח שורה רוח קודש, ומתלווה עמו רוח עוז המבשרו כי אמנם יעזרהו ה' כמו שאמר דוד אם תחנה עלי מחעה לא ירא ליבי אם תקום עלי מלחמה בזאת אני בוטח וכו' וזה ענין מתחלף לפי מעלת הבוטח ורב קדשו".
הרי שהחזו"א עצמו מתייחס לבטחון בדרגות גבוהות כמו דוד או כמו הדוגמא שנתת מחזקיה, שלפי "מעלת הבוטח ורוב קדשו" ראוי הוא שאכן תתמלא בקשתו.

בדיוק!!!
ותחזרי לציטוט למעלה מספר העיקרים - זה בדיוק זה.

הבשורה היא שלא צריך להיות דוד המלך ע"ה,
אנשים פשוטים כערכנו יכולים להתחזק בצורה מופלאה ולהתמודד עם קשיים שהם בלתי הגיוניים.
ואני אומרת את זה מניסיון לא רק אישי שלי,
אלא של תלמידות שלי, ושל אנשים שיצא לי להכיר אישית.
ברגע שמגיע קושי וההתמודדות נעשית בצורה הזו - זוכים לישועה גם במצבים חסרי סיכוי ומייאשים.

• הוסף לסימניות
אני לא הצלחתי לקרוא את כל מה שכתבו כאן רק שמתי לב שחזרה אצלך שוב ושוב השאלה למה צריך חשיבה חיובית, ואנסה לדחוף את ראשי פה בין גדולות ומבינות ממני.
לביטחון בה' את מסכימה שיש מקורות וסימוכין בתורה, זה ברור לכולנו.
בעצם חשיבה חיובית בפני עצמה ואמונה בחשיבה שיש בכוחה לפעול לשינוי המציאות לא תמצאי לעולם סימוכין לכך.
אבל חשיבה חיובית בהגדרה הפשטנית שלה, כשזה בא ביחד עם בטחון בה' זה מחויב המציאות.
בטחון בה' זה אומר אני בוטח שהוא ברא את העולם ומנהל אותו בהשגחה פרטית בכל רגע ובכל פרט. והחשיבה החיובית זה בעצם האמונה שהקב"ה ברא את העולם כדי להיטיב. אז אם אני מאמינה שהוא ברא כדי להיטיב אני בוטחת בו שכל דבר שקורה לי הוא עושה (השגחה פרטית) ושמה שהוא עושה זה לטובתי וזה בעצם מביא אותי לחשוב חיובי.

מקווה שהובנתי
ממליצה לך בחום לשמוע את הרצאותיו של הרב אהרון לוי בהידברות/ערכים עושה סדר בצורה נפלאה בנושא.

• הוסף לסימניות
תודה על הדיון המרתק והמחכים
ועל דיוק בדברים חשובים כל כך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;n5069284:
תודה על הדיון המרתק והמחכים
ועל דיוק בדברים חשובים כל כך

תודה!

• הוסף לסימניות
עוד משהו, יש ספר גויי שנקרא 'הסוד' -The Secret ובו מחבריו הוכיחו מעל כל ספק שלפי הדימיון של האדם והאמונות שלו - כך יקרה לו, ובעקבותיו בא גם סרט 'הסוד' שמדבר באותו סגנון. אמנם בשניהם יש הרבה בעיות באמונה, ולאחר מכן בא הספר 'הסוד הגלוי' של הרב מוטה פראנק (חסיד ברסלב מפורסם) שהפך את כל הספר הזה ליהודי. צירפתי קובץ

קבצים מצורפים

• הסוד הגלוי.doc
    1.3 MB · צפיות: 75
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה גולדברג;n5097196:
עוד משהו, יש ספר גויי שנקרא 'הסוד' -The Secret ובו מחבריו הוכיחו מעל כל ספק שלפי הדימיון של האדם והאמונות שלו - כך יקרה לו, ובעקבותיו בא גם סרט 'הסוד' שמדבר באותו סגנון. אמנם בשניהם יש הרבה בעיות באמונה, ולאחר מכן בא הספר 'הסוד הגלוי' של הרב מוטה פראנק (חסיד ברסלב מפורסם) שהפך את כל הספר הזה ליהודי. צירפתי קובץ

תודה.
מקריאה של ההקדמה של הרב מוטה פרנק הבנתי שהוא כלל לא מסכים עם התכנים בכיוון שבו הם בוטאו בספר הסוד, אלא מושך את הכל לכיוון היהדות - אמונה ובטחון בה'. זה מאשש את שטענתי שאין שום מקור יהודי לתפיסה של החשיבה החיובית הערטילאית [ללא אמונה ובטחון בה'].

בנוגע לספר הסוד - לא קראתי, גם לא ראיתי את הסרט, רק שהייתי מאד זהירה בניסוח "הוכיחו מעל כל ספק". למה את קוראת "הוכחה מעל כל ספק"?? מחקרים שנעשו בכלים ובמדדים מדעיים על עשרות אלפי בני אדם, או סיפור על ג'ון מוירג'יניה, ועל סטפני מאוקלוהומה... אני מקווה שהבנת את כוונתי.

• הוסף לסימניות
אם כבר עוסקים בספר הסוד, מצאתי ביקורת שכותב על הספר הרב המרצה ומחבר ספרים ביהדות הפרופסור בנימין בלך [מהאתר של 'אש התורה']:

רונדה ביירן, יזמית רוחנית מאוסטרליה, מפיקה לשעבר, עומדת מאחורי הלהיט הסנסציוני, "הסוד" (The Secret). ביירן בהחלט יודעת את סוד השיווק. היא הפכה רעיון פשוט לסרט אשר צבר תאוצה גם בארץ, ולספר של העידן החדש שהרקיע לראש רשימת רבי המכר של אמאזון והניו-יורק טיימס.
מאות קבוצות תמיכה ולימוד בהשראת "הסוד" צצו ברחבי העולם, וגם בארץ תחת שמות כמו "מחשבות יוצרות מציאות". אפילו מלכת הטוק-שואוז אופרה וינפרי הקדישה – לא תוכנית אחת, כי אם שתי תוכניות – לדיון ברעיון "פריצת הדרך". אין ספק ששחר חדש הפציע, שחר המבשר התעוררות רוחנית שאין לה אח ורע.
רונדה ביירן טוענת שאת ההשראה לרעיונותיה מצאה בתנ"ך. שותפתה לשעבר, אסתר היקס, מתיימרת להיות הראשונה שהפיצה את הרעיון. היא מעבירה סמינרים בהם היא מזמנת את הישות החוץ-גופית אברהם לדבר דרכה, ולייעץ לקהל מעריציה ממלא האולמות, בהשראת "הסוד".
הסוד, על קצה המזלג: אנשים יכולים להשיג כל מה שהם רוצים אם רק יחשבו עליהם בצורה חיובית.
אם אתם נמנים על הבודדים שטרם סייעו לרונדה בהגשמת חלומותיה הפיננסיים, הרשו לי להציג, חינם אין כסף, את הסוד, על קצה המזלג: אנשים יכולים להשיג כל מה שהם רוצים אם רק יחשבו עליהם בצורה חיובית. אתם מבינים, כפי שהיא אומרת, במילים עמוקות מני ים, "כשאתם חושבים על משהו, אתם הופכים למגנט למה שאתם רוצים". זהו "חוק המשיכה".
הרעיון, היא טוענת, קיים לפחות 3,500 שנה, והוא נמצא ביסודן של הדתות הגדולות ביותר. חשבו על כך, היא אומרת, כ"אמת רוחנית", וכ"חוכמת הדורות", והחילו אותו על הכול. אתם צריכים מקום חניה? תתרכזו ותאמינו בכנות שמחכה לכם מקום חניה. זה לא קרה? אופס... כנראה שלא האמנתם בזה מספיק. זה לוקח זמן. התאמנו עד שתצליחו. תתחילו בקטן.
כפי שביירן כותבת, במיטבה: "צריך לחוות את זה כדי להאמין. תתחילו בדברים קטנים, כמו למשל, בקשה שכוס קפה תגיע אליכם, או שתראו נוצה". על פי וולט דיסני צריך לבקש משאלה כשרואים כוכב נופל, אצל ביירן לא צריך אפילו כוכב.
אי אפשר שלא להעריץ את גאונת השיווק הזאת, שהגישה לנו מחדש את רעיון ה"מחשבה יוצרת עושר", סימן ההיכר של יועצים בעניינים אישיים במשך מאות בשנים – בדרך שגורמת לנו להאמין שמעולם לא פורסם קודם לכן. התרשמתי מאוד גם מהחוצפה שלה, מהעובדה שהיא לא מתביישת לזרוק כל מיני קשקושים פסיכולוגיים לאוויר, שמבטיחים יותר מתנות מג'ינים בסיפורי אגדות, והכול תמורת לא יותר מבקשת משאלות, בלי כל תנאי נוסף.
אך מה שמטריד אותי יותר מכול הוא מה שמסתתר מאחורי המהומה התקשורתית הזאת, הנאיביות הרוחנית של זמננו. האם אנשים הם באמת פתאים כאלה, או עד כדי כך בורים שאפשר למכור להם כל "לוקש"?
האם אנשים הם באמת פתאים כאלה, או עד כדי כך בורים שאפשר למכור להם כל "לוקש"?
אני רוצה להבהיר דבר אחד מראש: "הסוד" לא היה יכול להתקבל כלל אילולא היה בו קורטוב של אמת. כדי ששקר יתקבל בציבור הוא זקוק למידה מסוימת של לגיטימציה. עם זאת, בניסוחו המרשים של ג'ורג' כריסטוף ליכטנברג, "הלא-אמיתות המסוכנות ביותר הן אמיתות מסולפות קמעה".
חשיבה חיובית היא הצעד הראשון להצלחה. האם עלינו לבקש בדבקות דברים שאנו רוצים? כמובן, התקווה ממלאת את לבנו באמונה שחלומותינו ניתנים להגשמה. הרצון מדרבן אותנו ליזום. ג'ורג' ברנרד שואו הבין זאת היטב, כשאמר: "ישנן שתי טרגדיות בחיים. האחת היא כשתפילותינו אינן נענות, השניה מתרחשת לעתים קרובות דווקא כשהן נענות". התפילה היהודית מבקשת להגשים את משאלות לבנו רק אם, מנקודת מבט א-לוהית, הן לטובתנו המירבית.
"הסוד" של רונדה ביירן אומר: "נלמד אתכם לומר את מה שאתם באמת רוצים, ואם תתמידו ותאמרו זאת כך, היקום יתגייס לרשותכם ויביא לכם מה שאתם מבקשים". והסוד היהודי הלא כל כך סודי מזכיר לנו שזו עלולה להיות טרגדיה.
האם חלומם של מליוני אנשים צריך להתגשם? האם "חוק המשיכה" הוא כה אוטומטי – לדבריה של ביירן הוא בלתי מופרך, ממש כמו חוק הכבידה – שכל מי שבאמת רוצה להיות עשיר, מפורסם או רב עוצמה, יקבל זאת בהכרח מהיקום, בלי להתחשב בהשלכות שעלולות להיות לדבר?
המסורת שלנו מלמדת אותנו שא-לוהים נדיב יותר. שהוא אינו מגשים את משאלותנו כדי לא להטיל עלינו את התוצאות השליליות הנובעות מהן, תוצאות שאיננו יכולים לעמוד בהן. כמה עצוב היה לו כל נער שחלם לנהל את חייה של פאריס הילטון היה מגשים את חלומו – לתשוקה שלוחת רסן יש כוח מגנטי.
תודה לא-ל, התוכנית הא-לוהית מאפשרת דחייה של מחשבות בלתי רצויות; העולם אינו מגיב לחמדנות שלנו, אלא יותר לצרכים שלנו.
"הסוד" לא עובד, ומסיבה פשוטה מאוד. א-לוהים בחוכמתו, יצר עולם שאינו מגיב בעיניים עצומות לתשוקותיהם של בני אדם. רצונותינו וטובתנו המירבית עומדים תכופות בסתירה אלה לאלה, וא-לוהים מעוניין הרבה יותר בטובתנו מאשר ברצונותינו.
הסכנה הטמונה בפילוסופיה של ביירן חורגת הרבה מעבר למקסם השווא של תרופת הפלא שלה.
כך ש"הסוד" נכשל ברמה המעשית. אך הסכנה הטמונה בפילוסופיה של ביירן חורגת הרבה מעבר למקסם השווא של תרופת הפלא שלה. מחובתנו לדאוג, בראש ובראשונה, לא לאלה שמגלים ש"חוק המשיכה" לא באמת מושך, אלא למי שנתפסים כאחראים לאסונות שעליהם אין להם כל שליטה.
אם ניתן ליצור מציאות מושלמת בעזרת חשיבה חיובית, אלה שסובלים בוודאי אשמים ב"חשיבה שלילית" שמאפשרת לדברים רעים לקרות להם. משמעות הדבר היא, שאם קורה לאדם אסון, אם הוא חווה גלי צונאמי, סערות הוריקן, רעידות אדמה, רעב ואפילו מחלות כמו איידס, הדבר מתרחש משום שהוא, כדברי ביירן, "נמצא בדיוק באותו רטט של אותם אסונות, כמו למשל, המחשבה שאתה נמצא במקום הלא נכון בזמן הלא נכון".
תפיסה כזאת הופכת אותם לאחראיים, לפחות באופן חלקי, למר גורלם. כמה מרחיקת לכת מחשבה זו? ביירן מרמזת ש-3,000 איש שנהרגו באסון התאומים היו קרבנות של מחשבותיהם האפלות!
על ההקלה שעשוי "הסוד" להביא לחייהם של המאמינים שמתנות העולם נגישות עבורם באופן מיידי, מעיבה האשמה שהוא מטיל על מי שחשים שסבלם בא להם באשמתם.
אנשים מתים מסיבות שונות ומשונות. אנחנו לא תמיד מבינים את הסיבה, אך כמאמינים אנו מקבלים זאת כצו א-לוהי. מנקודת מבט יהודית, מוות אינו אלא א-לוהים הקורא לנשמה לחזור הביתה משום שסיימה את יעודה עלי אדמות. בעיני ביירן, מוות אינו אלא פשע שבוצע בידי מי שיכלו להיעזר ב"סוד" כדי למנוע אותו.
סלחו לי, אם כן, על הביקורת הקשה שאני מותח על ספר שהמסר שלו אולי חיובי. אילו היה זה המסר היחיד שלו, שעלינו להתאמץ קצת, כדי שמאמצינו אולי ישאו פרי, הייתי מאמץ אותו בחום. אך התפיסה העומדת בבסיסו - שא-לוהים אינו אלא נער שליחיות המוכן ומזומן להגשים כל מה שנחפוץ, רק אם נאמין באמת ובתמים שהוא מסוגל לעשות זאת - תפיסה זו אינה רק עלבון לאינטלגנציה, אלא גם לאמונה שלי.
יש סודות שעדיין לא התגלו. אינני יודע מאיזה מקום בתנ"ך שואבת ביירן את רעיונותיה, אך ידוע לי שדוד המלך אמר את המלה האחרונה שלו בנושא בספר תהילים, האחד והיחיד: "סוד ה' ליראיו" (תהילים כה, יד). האושר הוא גמולם של הבוחרים ללכת בדרכי ה'.

• הוסף לסימניות
סוף כל סוף מצאתי מישהו שעשה עבודת מחקר על הנושא!
דיין שחקר את הנושא ומוכיח שהתפיסה היא גויית ואין לה מקורות וסימוכין ביהדות, ומוכיח את הנזק שהיא יכולה לגרום.
הקונטרס זכה להסכמות של הרב בעדני והרב מוצפי שליט"א, ומבוסס על ההשקפה התורנית הטהורה.
הדיין מחבר הקונטרס לא כותב במפורש, אבל מתוך הדברים משתמע שהוא תוקף באופן ישיר את השיטה של אליהו שירי, ומביא ציטוטים מהרצאותיו ופורכן אחד לאחד.

קבצים מצורפים

• KOACH.pdf
    11.7 MB · צפיות: 67
נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה