דרוש מידע מישהי שמעה שהקשיחו את התנאים להישאר שנה בגן חובה?

• הוסף לסימניות
זה גלגל שמזין את עצמו.
אוטוטו עומדת בהתלבטות הזאת עם ביתי ילידת נובמבר
בראש שלי עומד שאם יש אופציה להמתין עם הדרישות הגבוהות של הבית ספר וש"ב ומטלות אז למה לרוץ לזה
בסופו של דבר הן פצפונות
ובד"כ אלו ששנתים בגן חובה הרבה יותר בשלות בכיתה א', מן הסתם..

• הוסף לסימניות
תחשבו על ילדה ילידת דצמבר שלא הושארה שנה- יש בגן אחוז ממש ניכר של ילדות ילידות נובמבר, דצמבר ואפילו אוקטובר משנה שעברה וככה אם אותה ילדה שזה השנתון שלה הייתה יכולה להצליח בו מצד היכולות שלה, ברגע ש10 ילדות בגן הן משנה שעברה הפער עולה וגם היא תשאר שנה...
זה נכון
אבל אמורים לעשות את השינוי בצורה יותר הדרגתית
כי במצב הנוכחי זה אומר שהילדות שהשנה בגן חובה הולכות להידפק מזה מאוד
כי עכשיו יש בגן ילדות שנשארו שנה מנובמבר-דצמבר ואפילו ספטמבר-אוקטובר
ואמורים להעלות את כולן לא'
זה אומר שלנצח יהיה בכיתה שלהן פער של שנה ורבע בין הגדולות לקטנות, במקום מקסימום שנה...

(אם כי אני מהאמהות המורווחות מהסיפור, הבת שלי ילידת ספטמבר ככה שכיום יש יותר קטנות ממנה אבל היה לי די ברור שבבי"ס היא תהיה הכי קטנה כי אין לה סיבה להישאר, אז אני מורווחת מזה שיש יותר קטנות ממנה...)

• הוסף לסימניות
הם מקשיחים את זה משנה לשנה
מוסיפים רגולציות, בירוקרטיות ודברים שלא היו בעבר
כדי שרק מי שבאמת חייבת תשאר
כי אין לזה סוף...
עד לפני כמה שנים מספטמבר- היה הכי נורמלי להשאיר

ומי שמתעקשת ויש סיבה, מצליחה.

• הוסף לסימניות
לי שנה שעברה כבר היה קשה מאוד להשאיר
אבל התעקשתי ובסוף אישרו
שנה שעברה ילדי דצמבר ונובמבר - לא היה שום בעיה להשאיר.

• הוסף לסימניות
זה נכון
אבל אמורים לעשות את השינוי בצורה יותר הדרגתית
כי במצב הנוכחי זה אומר שהילדות שהשנה בגן חובה הולכות להידפק מזה מאוד
כי עכשיו יש בגן ילדות שנשארו שנה מנובמבר-דצמבר ואפילו ספטמבר-אוקטובר
ואמורים להעלות את כולן לא'
זה אומר שלנצח יהיה בכיתה שלהן פער של שנה ורבע בין הגדולות לקטנות, במקום מקסימום שנה...

(אם כי אני מהאמהות המורווחות מהסיפור, הבת שלי ילידת ספטמבר ככה שכיום יש יותר קטנות ממנה אבל היה לי די ברור שבבי"ס היא תהיה הכי קטנה כי אין לה סיבה להישאר, אז אני מורווחת מזה שיש יותר קטנות ממנה...)
השאלה אם אפשר לעשות הדרגתי.
אפשר פשוט לחתוך את זה ואז לנסות לשחק בכיתות א' שבכיתה אחת (או שתיים או שלוש- תלוי כמה כיתות בשנתון) יהיו הגדולות יותר ובכיתות השניות הקטנות יותר וככה לא יהיה שנה ורבע פער באותה כיתה והשנתון שאחריו יהיה 'רק' על פני 9 חודשים (וגם זה לא מדוייק כי לא כל ילידות נובמבר הושארו)
ובשנה שאח"כ כבר יהיה שנתון של 12 חודש.

אפשרות נוספת- ליצור עכשיו שנתונים חדשים של ספטמבר- ספטמבר נגיד וככה כל הילדות בכיתה א' חוגגות 7, בכיתה ב' חוגגות 8 וכו'

נס שאני לא צריכה לעשות את השינויים האלו בעצמי:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

רק מעניין אותי מה יהיה עם ביתי בת השנה ילידת נובמבר... אולי בכלל היא כבר תהיה שייכת עוד 5 שנים לשנתון אחר באופן לא רישמי...

• הוסף לסימניות
מניסיון זה באמת טוב להן להשאר? אם הן חכמות ומסתדרות חברתית זה לא ממש משעמם אותן ללמוד הכל שוב? (כאמא לשתי קטנות ילידות סוף דצמבר וסוף נובמבר)
ומה אם באמת להשאר גן 4 (בית יעקב) בשום אופן לא נותנים?

• הוסף לסימניות
אוטוטו עומדת בהתלבטות הזאת עם ביתי ילידת נובמבר
בראש שלי עומד שאם יש אופציה להמתין עם הדרישות הגבוהות של הבית ספר וש"ב ומטלות אז למה לרוץ לזה
בסופו של דבר הן פצפונות
ובד"כ אלו ששנתים בגן חובה הרבה יותר בשלות בכיתה א', מן הסתם..
אלו שנמצאות שנתיים בגן חובה בעצם עולות לכיתה א במקום לכיתה ב.
אז פשוט כדאי שיוסיפו עוד גן ואז כולן יעלו בשלות יותר... ואז גם הרמה תהיה גבוהה יותר והגלגל ימשיך להתגלגל.....

• הוסף לסימניות
מניסיון זה באמת טוב להן להשאר? אם הן חכמות ומסתדרות חברתית זה לא ממש משעמם אותן ללמוד הכל שוב? (כאמא לשתי קטנות ילידות סוף דצמבר וסוף נובמבר)
אצלינו בחיידר נותנים להשאיר בגן השני- לפני העליה למכינה- יש שני גנים ואז מכינה.
אצל בנים זה הרבה יותר משמעותי כי לילד לחזור שוב על כל הקריאה זה סתם מיותר ומשעמם

• הוסף לסימניות
בשנה אחת לא להשאיר בשום אופן ילידות אוקטובר.
בשנה אחרי לא להשאיר בשום אופן גם ילידות נובמבר.
בשנה אחרי לא להשאיר גם את דצמבר.

• הוסף לסימניות
מאד תלוי באיזה גנים נמצאים, יש מערכות עירייה שנותנות יותר בקלות ויש מערכות שמקשות מאד על ההשארות,
וגם תלוי מאד בצוות הגן, אם הצוות רוצה וחושב שהילדה צריכה להשאר שנה, הן יכולות לפעול בדבר.

להשאיר ילדה בגן עוד שנה זו לא החלטה קלה, להורים ובטח לצוות,
ההורים כרגיל רואים רק מבט של מערכת בית ספר או מערכת חברתית, והגננות והמפקחות רואות עוד תהליכים שהילדים חווים בהישארות או בעליה לבית הספר, ולכן השיקולים רחבים מאד.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפשר פשוט לחתוך את זה ואז לנסות לשחק בכיתות א' שבכיתה אחת (או שתיים או שלוש- תלוי כמה כיתות בשנתון) יהיו הגדולות יותר ובכיתות השניות הקטנות יותר וככה לא יהיה שנה ורבע פער באותה כיתה והשנתון שאחריו יהיה 'רק' על פני 9 חודשים (וגם זה לא מדוייק כי לא כל ילידות נובמבר הושארו)
ובשנה שאח"כ כבר יהיה שנתון של 12 חודש.

אפשרות נוספת- ליצור עכשיו שנתונים חדשים של ספטמבר- ספטמבר נגיד וככה כל הילדות בכיתה א' חוגגות 7, בכיתה ב' חוגגות 8 וכו'

נס שאני לא צריכה לעשות את השינויים האלו בעצמי:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

רק מעניין אותי מה יהיה עם ביתי בת השנה ילידת נובמבר... אולי בכלל היא כבר תהיה שייכת עוד 5 שנים לשנתון אחר באופן לא רישמי...
זה נשמע מהדברים שכתבתי שאני נגד האופציה הזו.
ממש לא. אני נגד זה ש'כולם' משאירים... אם יש צורך אמיתי להשאיר זה חובה.
אישית, השארתי שלושה ילדים- יליד דצמבר שהבן הגדול הוא יליד ינואר- ע"מ שלא יהיו באותה כיתה.
יליד נובמבר ויליד אוגוסט- אחרי גן שפה

• הוסף לסימניות
מניסיון שלי -
מאד מאד מאד,
כמעט חד משמעית.
אלא אם כן ילדה עם בעיות התנהגות ואז אולי עדיף שלא (גם לא בטוח, לפעמים בשלות עוזרת גם לזה)

להשאיר בגן 4- אין אופציה כזאת (אולי רק בגני שפה)

• הוסף לסימניות
גם אני באותו שאלה
הילדים שלי בוגרים במחיוחד וחכמים ברוך ה'
ושמחה מאוד על כל ילד שמצליח להיות קטן בשנתון
מה הוא היה עושה בכיתה קטנה יותר? לא יכולה לדמיין
אולי בגלל שזה בנים זה מסתדר
ובבנות כן מוצלח להשאיר?
הבן שלי היה בישיבה ובחיידר הכי הכי קטן וזה היה הנס שלו! אחרת לא היה לו מה לעשות - סופי

• הוסף לסימניות
בלתק, אני לא יודעת מה התחדש השנה אבל כבר לפני 10 שנים אמא שלי רצתה שהשאיר את אחותי ילידת דצמבר שנה בגן חובה,
והיה לה מאד קשה עם זה,
היתה צריכה ללכת לפסיכולוגית ולשכנע אותה לתת לה אישור להשאיר את הילדה.

• הוסף לסימניות
בלתק, אני לא יודעת מה התחדש השנה אבל כבר לפני 10 שנים אמא שלי רצתה שהשאיר את אחותי ילידת דצמבר שנה בגן חובה,
והיה לה מאד קשה עם זה,
היתה צריכה ללכת לפסיכולוגית ולשכנע אותה לתת לה אישור להשאיר את הילדה.
בשנים האחרונות זה לא ככה בכלל,
נובמבר ודצמבר נשארות לפי הרצון של ההורים, בלי כמעט לאמר למישהו.

• הוסף לסימניות
2 הגדולים שלי היו ממש בוגרים ועלו ילידי סוף אוקטובר
ועכשיו יש לי בן שהשארתי אותו שנה לא בגלל שהוא לא חכם אלא רגשית הוא לא התאים
לא ראיתי אותו מסוגל לשבת יום שלם מול מורה וחוזר עם שעורי בית והסעות....
הוא פשוט היה תינוקי מדי לזה עדיין
וב"ה ממש טוב לו בגן והוא לומד מהמם ואני רואה אותו כבר קצת יותר בוגר
וחוץ מזה מה יש למהר לחול לא חוזרים
ולשלוח אותם לישיבות קטנות שהם ממש אחרי בר מצווה זה ממש קשה להם במיוחד שאצלנו זה עם פנימיה
אז אני שמחה שהוא ילך גדול יותר ובשל יותר!

• הוסף לסימניות
בשנים האחרונות זה לא ככה בכלל,
נובמבר ודצמבר נשארות לפי הרצון של ההורים, בלי כמעט לאמר למישהו.
אז כנראה שזה בא והולך כל כמה שנים,
ז"א שאלה שהבת שלהן בת שנה, אל תתחילו להלחץ לא בטוח שזה יחזיק מעמד עד אליכן.

• הוסף לסימניות
אני לדוג' ילדת 15/12 רציתי להשאיר שנה בגן הפרטי
זה לא היה עולה כלום למערכת, אבל סרבו לי :(
היא סחבה 3 שנים (מבחינת הבשלות) והשנה השלישית (גן חובה) ממש סבלה מהגדולות שנשארו :( למזלה פרצה הקורונה והיא נשארה בבית, ובשנה שאח"כ שוב....
כשחזרו לגן אחרי כל גלי הקורונה, היא קצת התחילה להתאפס על הגן

היה לה בגן ילדת 29/12 פצפונת בגוף ובמראה של ילדה גג שנתיים, ולא היתה בשלה, לאמא זה היה סיוט

מה שכן שמעתי לא יודעת אם נכון גני טעמא בבני ברק (רשמתי נכון ?) מחזיקה 4 שנתונים, כך שאין ילדות עם פערים של שנה +
יש ילדות שעוברות רק 3 שנים אלו הגדולות של הגן, והקטנות עוברות 4

• הוסף לסימניות
אני מחנכת בכיתה א',
ויכולה לומר רק:
ילדה שנולדה מנובמבר ואילך מומלץ לעשות הכל כדי להשאיר אותה עוד שנה לשחק בגן,
אלא אם כן היא:
גבוהה במיוחד או חריפה ומשופשפת במיוחד.
ולא,
ידיעת אותיות ואפילו קריאה שוטפת לא הופכת ילדה להיות מתאימה לכיתה א' אם נולדה בדצמבר.

(כל שנה יושבת אצלי אחת כזו בכיתה. בסביבות חנוכה תהיה בת 6, קולטת נהדר את הקריאה, כותבת יפה...
‏וסובלת.
‏וכמעט תמיד תהיה בכיינית יותר מהממוצע.
‏ואחרונה בהתארגנות.

‏זה לא אסון, זה לא נורא,
‏זה פשוט חבל.)

‏ואם יש לילדה קושי רגשי אמיתי והיא ילידת אוקטובר לא יעזור להשאיר אתה שנה נוספת בגן ולומר: היא תתבגר והקושי יעלם,
כי הוא לא יעלם. אם לא יטפלו בו.
ואז היא תהיה מהגדולות בכיתה שמצפים מהן לבשלות רגשית מקסימלית והיא- כבר תהפוך ל"בעייתית".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה