דרוש מידע מישהי שמעה שלא תהיה אפשרות יותר להישאר שנה בגן חובה?

הבת שלי סוף סוף דצמבר,
ותחגוג בת מצוה רק באמצע טבת של כיתה ז'!
פתאום אני קולטת כמה זה באמת הזוי...(:,
הורים במצב כזה - מה אתם עושים?

הבת שלי סוף סוף דצמבר,
לא עושים...
הבן שלי גם יליד דצמבר (בחיידר שלהם השנתונים לפי הלועזי) והוא הכי קטן בכיתה. החברים שלו עשו בר מצוות שנה+ לפניו. לדעתי זה עדיף על פני להיות הראשון בכיתה.

ממש ממש צודקת
ממה שאני יודעת בגני עירייה בבני ברק רוב הגננות לא מאשרות הישארות שנה נוספת באותו גן
ואפילו מחמיצות פנים על זה
גננת אף פעם לא מאשרת הישארות זה רק הפיקוח,
ככל הנראה הפיקוח בבני ברק הודיע להם שלא ינסו כי לא ייאושר.

הבת שלי סוף סוף דצמבר,
גם שלי, 30/12.
מה עושים? אין באמת סיבה להשאיר אותה מלבד הגיל אבל רחמים עליה..
השאלה האם מערכת החינוך נערכת לקלוט ולהתאים את עצמה לפערים בין הילדות ולגיל.

הייתי מצפה ממשרד החינוך לתת ליווי כמו מורת שיח לילדות נובמבר ודצמבר כדי שיצליחו להתחיל ברגל ימין ויקבלו את מה שצריך כדי להצליח מול כל הקשיים..

הבת שלי סוף סוף דצמבר,
אם באמת יעמדו על הכללים אז זה לא כזה נורא
פשוט הסטנדרט היום זה בת מצווה בכיתה ו
זה יעבור להיות חצי בחצי השני של ו וחצי בחצי הראשון של ז.

תכלס המפסידות זה המחזור הנוכחי שיהיה בו טווח רחב מדי של גילאים

ומי שבתת חובה
ילידת 31.12.2020- זה בתאריך ט"ז טבת
אבל בשנה הזאת הבת מצוות יתחילו רק באזור טבת של ו' ויסתיימו בטבת של ז
לא יהיו ילדות שיהיו בנות 13 לפני שהקטנות בכיתה יהיו בנות 12.

אבל בשנה הזאת הבת מצוות יתחילו רק באזור טבת של ו' ויסתיימו בטבת של ז
לא יהיו ילדות שיהיו בנות 13 לפני שהקטנות בכיתה יהיו בנות 12.
מאמינה שכן יהיו כי הם כן מאפשרים להשאיר מספטמבר עד דצמבר עם אישורים ומסמכים, אבל כנראה באמת שלא יהיו הרבה.

מאמינה שכן יהיו כי הם כן מאפשרים להשאיר מספטמבר עד דצמבר עם אישורים ומסמכים, אבל כנראה באמת שלא יהיו הרבה.
לפי מה שכתבו כאן באשכול בבני ברק הולך להיות כביל או בעיית שמיעה משמעותית או בעיית ראייה משמעותית או אבחנה פסיכיאטרית.

לא חושבת שיצליחו להשאיר.
ומי שתישאר היא זאת שתהיה החריגה ותרגיש שונה מכולן.

הייתי מצפה ממשרד החינוך לתת ליווי כמו מורת שיח לילדות נובמבר ודצמבר כדי שיצליחו להתחיל ברגל ימין ויקבלו את מה שצריך כדי להצליח מול כל הקשיים..
זה הבעיה
שאי אפשר לסמוך עליהם
והם סומכים ומטילים את האחריות על ההורים:
לבדוק ולוודא ולטפל מקצועית - שהילדה תהיה בקצב הלימודים הכללי.

בלת''ק
אני ממש בעד ההקשחה הזו למרות שאני גם בעד השארות שנה נוספת בהמון מקרים,
יש מקרים שההורים לא ''הבשילו'' עדיין לכך שהילדה תעלה אז הם משאירים את הילדה שנה נוספת בטענה שהיא לא ''בשלה רגשית''... כשהיא לגמרי בשלה ומוכנה לכיתה א',
והדבר הזה עולה בהמון כוחות מאמץ וסובלנות לצוות הגן ולילדות,
שלא לדבר על ילדה ששנה שלמה לא מוצאת את עצמה בגן....

זה הבעיה
שאי אפשר לסמוך עליהם
והם סומכים ומטילים את האחריות על ההורים:
לבדוק ולוודא ולטפל מקצועית - שהילדה תהיה בקצב הלימודים הכללי.
אבל יש דברים שקשורים לגיל, אני אישית רוצה לתת לילדה שלי להתפתח לפי תואם גיל ולא להלחיץ ולהעמיס באופן לא התפתחותי:(
לדעתי היו צריכים לתת לנובמבר/דצמבר להשאיר ללא תנאים.

חושבת לפנות למבקר המדינה, השאלה האם זה יעזור או שזה לטחון מים..

בלת''ק
אני ממש בעד ההקשחה הזו למרות שאני גם בעד השארות שנה נוספת בהמון מקרים,
יש מקרים שההורים לא ''הבשילו'' עדיין לכך שהילדה תעלה אז הם משאירים את הילדה שנה נוספת בטענה שהיא לא ''בשלה רגשית''... כשהיא לגמרי בשלה ומוכנה לכיתה א',
והדבר הזה עולה בהמון כוחות מאמץ וסובלנות לצוות הגן ולילדות,
שלא לדבר על ילדה ששנה שלמה לא מוצאת את עצמה בגן....
גם אני בעד ההקשחה, אבל יש גבול לדרישות.
אני מעט חוזרת על עצמי, ילידי נובמבר/דצמבר זה דין אחר בעיני..

גם אני בעד ההקשחה, אבל יש גבול לדרישות.
אני מעט חוזרת על עצמי, ילידי נובמבר/דצמבר זה דין אחר בעיני..
לא חושבת שהם מהנדון בעניין,
הגורם לכך הוא ילידי אוגוסט, והלאה שנשארים באופן שיטתי.
והשנה גם נתקלתי במקרה מיולי...יש גבול! והגיע הזמן להשים אותו.(הלוואי שזה באמת יתבצע כמו שזה נראה..)

לא חושבת שהם מהנדון בעניין,
הגורם לכך הוא ילידי אוגוסט, והלאה שנשארים באופן שיטתי.
והשנה גם נתקלתי במקרה מיולי...יש גבול! והגיע הזמן להשים אותו.(הלוואי שזה באמת יתבצע כמו שזה נראה..)
נכון אבל זה מוגזם אם לא יסכימו להשאיר ילידת נובמבר-דצמבר אם היא ממש לא בשלה.
זה נושא לויכוח מה זה בשלה אבל מכירה מניסיון ילדות שהתחילו כיתה א' ופשוט לא הבינו את הקונספט של בית ספר תקופה ארוכה מאוד, ולא עזר תמיכה מצד הצוות וההורים, וזה משפיע מאוד על ההמשך וחבל, (אני מכירה ילידת נובמבר שפשוט חזרה לגן אחרי כמה חודשים בבית ספר כי הגיעו בסוף למסקנה שזה לא מעשי וכל יום שהיא מבזבזת בבית ספר פוגע בה.... וזה לא היה איזה בעיה של פסיכיאטר או בעיית שמיעה, פשוט לא בשלה, שנה אחרי זה היא נכנסה שוב לכיתה א' והתאימה לרמה בדיוק)

זה נושא לויכוח מה זה בשלה אבל מכירה מניסיון ילדות שהתחילו כיתה א' ופשוט לא הבינו את הקונספט של בית ספר תקופה ארוכה מאוד, ולא עזר תמיכה מצד הצוות וההורים, וזה משפיע מאוד על ההמשך וחבל, (אני מכירה ילידת נובמבר שפשוט חזרה לגן אחרי כמה חודשים בבית ספר כי הגיעו בסוף למסקנה שזה לא מעשי וכל יום שהיא מבזבזת בבית ספר פוגע בה.... וזה לא היה איזה בעיה של פסיכיאטר או בעיית שמיעה, פשוט לא בשלה, שנה אחרי זה היא נכנסה שוב לכיתה א' והתאימה לרמה בדיוק)
הבעיה היא, שאם רק בת במצבה תישאר שנה, ויהיו רק בודדות ממש שנשארות,
יווצר מצב שהן יהיו חריגות מאד ויאלצו לספוג אי נעימות חברתית לאורך השנים...

זה מקרה מאד חריג,
לרוב ילדה שמתקשה באופן משמעותי תקופה כ''כ ארוכה להשתלב בבית הספר בד''כ עושים אבחון קצת יותר מעמיק ומגלים מה הקושי שעוצר אותה, (גם להחזיר ילדה לגן זה לרוב צעד מאד מסוכן)
כל ילדה שעולה לכיתה א' עוברת סוג של הנחתה, הזוהר והיופי של א' קצת מתעמעם להן כשהן נפגשות חזיתית עם האתגר לעמוד בזמנים ובדרישות שמציב בית הספר לעומת הגן, ויש ילדות שאולי זה פוגע בהן קצת יותר - זה לא בהכרח מעיד שהנה הן לא היו בשלות ובשביל מה בכלל העלו אותן...בקצב הזה ילדות ישארו בגן עד כיתה ג'.

חלק מבשלות של ילדה-זה בשלות של ההורים לדרוש ממנה את זה, ואת זה מתחילים הרבה לפני כיתה א' בלי שום קשר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה