לא עושים...הבת שלי סוף סוף דצמבר,
ותחגוג בת מצוה רק באמצע טבת של כיתה ז'!
פתאום אני קולטת כמה זה באמת הזוי...(:,
הורים במצב כזה - מה אתם עושים?
גננת אף פעם לא מאשרת הישארות זה רק הפיקוח,ממש ממש צודקת
ממה שאני יודעת בגני עירייה בבני ברק רוב הגננות לא מאשרות הישארות שנה נוספת באותו גן
ואפילו מחמיצות פנים על זה
התכוונתי להשארות באותו גן של הגננת ,ולא גן חובה אחרגננת אף פעם לא מאשרת הישארות זה רק הפיקוח,
ככל הנראה הפיקוח בבני ברק הודיע להם שלא ינסו כי לא ייאושר.
גם שלי, 30/12.הבת שלי סוף סוף דצמבר,
אם באמת יעמדו על הכללים אז זה לא כזה נוראהבת שלי סוף סוף דצמבר,
כל מי שהבת שלה בגן חובה כעת ונולדה בסוף דצמברגם שלי, 30/12.
מה עושים? אין באמת סיבה להשאיר אותה מלבד הגיל אבל רחמים עליה..
ומי שבתת חובהכל מי שהבת שלה בגן חובה כעת ונולדה בסוף דצמבר
הבת מצוה שלה תיהיה בחנוכה ולא בסוף טבת
מנסיון....
אבל בשנה הזאת הבת מצוות יתחילו רק באזור טבת של ו' ויסתיימו בטבת של זומי שבתת חובה
ילידת 31.12.2020- זה בתאריך ט"ז טבת
מאמינה שכן יהיו כי הם כן מאפשרים להשאיר מספטמבר עד דצמבר עם אישורים ומסמכים, אבל כנראה באמת שלא יהיו הרבה.אבל בשנה הזאת הבת מצוות יתחילו רק באזור טבת של ו' ויסתיימו בטבת של ז
לא יהיו ילדות שיהיו בנות 13 לפני שהקטנות בכיתה יהיו בנות 12.
לפי מה שכתבו כאן באשכול בבני ברק הולך להיות כביל או בעיית שמיעה משמעותית או בעיית ראייה משמעותית או אבחנה פסיכיאטרית.מאמינה שכן יהיו כי הם כן מאפשרים להשאיר מספטמבר עד דצמבר עם אישורים ומסמכים, אבל כנראה באמת שלא יהיו הרבה.
זהוומי שתישאר היא זאת שתהיה החריגה ותרגיש שונה מכולן.
זה הבעיההייתי מצפה ממשרד החינוך לתת ליווי כמו מורת שיח לילדות נובמבר ודצמבר כדי שיצליחו להתחיל ברגל ימין ויקבלו את מה שצריך כדי להצליח מול כל הקשיים..
אבל יש דברים שקשורים לגיל, אני אישית רוצה לתת לילדה שלי להתפתח לפי תואם גיל ולא להלחיץ ולהעמיס באופן לא התפתחותיזה הבעיה
שאי אפשר לסמוך עליהם
והם סומכים ומטילים את האחריות על ההורים:
לבדוק ולוודא ולטפל מקצועית - שהילדה תהיה בקצב הלימודים הכללי.
גם אני בעד ההקשחה, אבל יש גבול לדרישות.בלת''ק
אני ממש בעד ההקשחה הזו למרות שאני גם בעד השארות שנה נוספת בהמון מקרים,
יש מקרים שההורים לא ''הבשילו'' עדיין לכך שהילדה תעלה אז הם משאירים את הילדה שנה נוספת בטענה שהיא לא ''בשלה רגשית''... כשהיא לגמרי בשלה ומוכנה לכיתה א',
והדבר הזה עולה בהמון כוחות מאמץ וסובלנות לצוות הגן ולילדות,
שלא לדבר על ילדה ששנה שלמה לא מוצאת את עצמה בגן....
לא חושבת שהם מהנדון בעניין,גם אני בעד ההקשחה, אבל יש גבול לדרישות.
אני מעט חוזרת על עצמי, ילידי נובמבר/דצמבר זה דין אחר בעיני..
נכון אבל זה מוגזם אם לא יסכימו להשאיר ילידת נובמבר-דצמבר אם היא ממש לא בשלה.לא חושבת שהם מהנדון בעניין,
הגורם לכך הוא ילידי אוגוסט, והלאה שנשארים באופן שיטתי.
והשנה גם נתקלתי במקרה מיולי...יש גבול! והגיע הזמן להשים אותו.(הלוואי שזה באמת יתבצע כמו שזה נראה..)
הבעיה היא, שאם רק בת במצבה תישאר שנה, ויהיו רק בודדות ממש שנשארות,נכון אבל זה מוגזם אם לא יסכימו להשאיר ילידת נובמבר-דצמבר אם היא ממש לא בשלה.
זה נושא לויכוח מה זה בשלה אבל מכירה מניסיון ילדות שהתחילו כיתה א' ופשוט לא הבינו את הקונספט של בית ספר תקופה ארוכה מאוד, ולא עזר תמיכה מצד הצוות וההורים, וזה משפיע מאוד על ההמשך וחבל, (אני מכירה ילידת נובמבר שפשוט חזרה לגן אחרי כמה חודשים בבית ספר כי הגיעו בסוף למסקנה שזה לא מעשי וכל יום שהיא מבזבזת בבית ספר פוגע בה.... וזה לא היה איזה בעיה של פסיכיאטר או בעיית שמיעה, פשוט לא בשלה, שנה אחרי זה היא נכנסה שוב לכיתה א' והתאימה לרמה בדיוק)
זה מקרה מאד חריג,נכון אבל זה מוגזם אם לא יסכימו להשאיר ילידת נובמבר-דצמבר אם היא ממש לא בשלה.
זה נושא לויכוח מה זה בשלה אבל מכירה מניסיון ילדות שהתחילו כיתה א' ופשוט לא הבינו את הקונספט של בית ספר תקופה ארוכה מאוד, ולא עזר תמיכה מצד הצוות וההורים, וזה משפיע מאוד על ההמשך וחבל, (אני מכירה ילידת נובמבר שפשוט חזרה לגן אחרי כמה חודשים בבית ספר כי הגיעו בסוף למסקנה שזה לא מעשי וכל יום שהיא מבזבזת בבית ספר פוגע בה.... וזה לא היה איזה בעיה של פסיכיאטר או בעיית שמיעה, פשוט לא בשלה, שנה אחרי זה היא נכנסה שוב לכיתה א' והתאימה לרמה בדיוק)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים