יש פעמים שהצינור עובר בתוך הקיר ישר לביוב ולכן לא רואים אותו,יש מצב שלא רואים את הצינור?
אין לי מושג איפה הוא..
בתור שוכר אני חושב שאם זה בתקופה הראשונה של השכירות אז סביר שבעל הבית יתקן כי היה צריך לדאוג לכל הדברים להיות תקינים כשהוא משכיר את הבית,קופץ על האשכול
אני משכיר דירה ועל כל תיקון מקפיצים אותי
נשרף נורה שאני יחליף
מטפטף קצת שאני יחליף
האם זה בסדר
או שאפשר להפיל את זה על השוכרים מה הוגן?
ובהשכרה לטווח ארוך מתבטא בחוסר תחזוקה לדירה כי למה שהשוכר ישקיע בהרבה בעיות שלא קריטיות לו רק מזיקות לדירה? הוא עכשיו יוציא סכום גדול לטפל בזה?מניסיון רב שנים בהשכרת 2 דירות, לקראת ההשכרה לשוכר חדש אני מעדכן אותו שהחלטתי להוריד את מחיר השכירות לחודש בסכום מסוים, ובתמורה אנחנו מכניסים סעיף מיוחד בחוזה שכל התיקונים השוטפים בבית ייעשו על ידו ועל חשבונו.
בדרך כלל השוכרים קופצים משמחה על ההודעה, וגם לי זה משתלם - זה חוסך לי זמן, אנרגיות, חוסר וודאות כלכלי לגבי ההשקעה הזו ועוד.
אני יודע שזה שיטה לא מוכרת ופופולארית אבל היא מקנה המון שקט נפשי ובטחון.
בתור בעל הנכס אני לא מזניח את הדירה ובודק מידי פעם אם היא צריכה תחזוק כללי.ובהשכרה לטווח ארוך מתבטא בחוסר תחזוקה לדירה כי למה שהשוכר ישקיע בהרבה בעיות שלא קריטיות לו רק מזיקות לדירה? הוא עכשיו יוציא סכום גדול לטפל בזה?
גם אני משכיר שתי דירות ובדיוק נוהג בשיטה זו והיא עובדת מצויין, השוכר שומר הייטב על הדירה ואני נהנה מכך וזה יוצר גם תחושה טובה בין השוכר אלי המשכיר.בתור בעל הנכס אני לא מזניח את הדירה ובודק מידי פעם אם היא צריכה תחזוק כללי.
כאן אני חוסך את הדברים שהשוכר יטפל בהם בעצמו בשבילו כמו מזגן שהתקלקל, דוד שמש, אינסטלציה ועוד.
בדרך כלל מדובר בתועלת כפולה, משום ששוכר שיודע שתיקונים אלו מוטלות עליו, דווקא ישמור יותר על הדירה ולא יזניח אותה מתוך ידיעה שבעל הנכס יתקן על חשבונו הכל. כך שבסופו של דבר התוצאה דווקא הפוכה ממה שכתבת...
למה ששוכר לשנתיים ישלם 2500 שקל על דוד שמש? או 2000 על מזגן?בתור בעל הנכס אני לא מזניח את הדירה ובודק מידי פעם אם היא צריכה תחזוק כללי.
כאן אני חוסך את הדברים שהשוכר יטפל בהם בעצמו בשבילו כמו מזגן שהתקלקל, דוד שמש, אינסטלציה ועוד.
בדרך כלל מדובר בתועלת כפולה, משום ששוכר שיודע שתיקונים אלו מוטלות עליו, דווקא ישמור יותר על הדירה ולא יזניח אותה מתוך ידיעה שבעל הנכס יתקן על חשבונו הכל. כך שבסופו של דבר התוצאה דווקא הפוכה ממה שכתבת...
מוזר, מעולם לא הייתי מסכימה לחוזה כזהבדרך כלל השוכרים קופצים משמחה על ההודעה,
למה ששוכר לשנתיים ישלם 2500 שקל על דוד שמש? או 2000 על מזגן?
זה בתמורה להורדה קבועה בגובה התשלום החודשי של השכירות... לא מופרך שבסופו של דבר זה יוצא משתלםמוזר, מעולם לא הייתי מסכימה לחוזה כזה
בדירה תמיד יש תיקונים, לעיתים יקרים, איזו סיבה יש לי להשקיע אלפים בדירה לא שלי ?
אני עשיתי סיבוב עם השוכר שלי בדירה ורשמנו כל מה שצריך תיקוןקופץ על האשכול
אני משכיר דירה ועל כל תיקון מקפיצים אותי
נשרף נורה שאני יחליף
מטפטף קצת שאני יחליף
האם זה בסדר
או שאפשר להפיל את זה על השוכרים מה הוגן?
לכאורה, אם זה יגיע לבית משפט, החוזה יוגדר כלא חוקי.זה בתמורה להורדה קבועה בגובה התשלום החודשי של השכירות... לא מופרך שבסופו של דבר זה יוצא משתלם
בלאי טבעי זה לדוגמא מזגן יצא לשביתהאיך אתם מחליטים מה בלאי טבעי ומה נזק שנגרם ע"י השוכר ?
גם אם זה יגיע לבית משפט זה חוקילכאורה, אם זה יגיע לבית משפט, החוזה יוגדר כלא חוקי.
אי אפשר להוריד 300 שקל בשכירות ולצפות שהשוכר יתקן דברים שהופכים את הבית ללא ראוי למגורים באלפי שקלים.
כשיהיה תיקון של חשמל, מים, דוד שמש, נזילה רצינית- המשכיר צריך לשלם גם אם הוא חושב שסידר את עצמו. באחריותו לתת דירה ראויה למגורים. כל קלקול שגורם לה להיות לא ראויה, הוא חייב לתקן ולא משנה איזה הסכם הוא עשה עם שוכר תמים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים