- הוסף לסימניות
אפשר הורים משני הצדדיםנכון, הערה חשובה!
וכתבתי אותה בהודעה אח''כ
לגבי מעשרות להורים - צריך לשים לב לחלק את המעשר ל2 אנשים (לא צריך דווקא חצי חצי)
אבל יש עניין לא להביא לאדם אחד את כל הסכום
אפשר הורים משני הצדדיםנכון, הערה חשובה!
וכתבתי אותה בהודעה אח''כ
לגבי מעשרות להורים - צריך לשים לב לחלק את המעשר ל2 אנשים (לא צריך דווקא חצי חצי)
אבל יש עניין לא להביא לאדם אחד את כל הסכום
שמעתי פעם לא זוכר בדיוק ממי שהסגולה היא למי שמפריש בדיוק (כמובן שכל המוסיף מוסיפין לו אם יש את האפשרות אך לא לתת מאומדנא דליבא)שאלה בענייני מעשרות,
עצמאיים שלא יכולים לחשב בדיוק את ההכנסות נטו מה עושים?
נותנים בערך? יותר?
אם ההורים זקוקים לכסף זה לא שאלה בכללקודם כל חיזקתם!!
כבר חודשיים רוצה לעשות זאת, ולא עשיתי.
בעז"ה בעשירי הקרוב אתן חומש.
מעיקר הדין- למי הכי עדיף לתת את הצדקה?
הורים?[גם אם אני איתם בבית]
בחורי ישיבה? אנשים שזקוקים מהמשפחה?
או החזקת אברך בארגונים שאני מכירה ?
מצורףאפדר לשלוח שוב?
נפתח לי דף כחול....
אולי צילום מסך
זה מאפשר לתרום יותר לקבועים ומאפשר לתת סכומים יפים למקרים ואנשים שאני יודע שצריכיםוהחומש הולך לאותם מקומות שהלך המעשר
או שבו מקילים יותר לשלם לת"ת חסכון לנישואי ילדים וכדומה?
אם אתם מאמינים שהחומש מעשיר אתכם אז אתם תתעשרו גם אם תתנו את הכל לשנורר בשטיבלאך, מי ששואל אם ניתן לתת חומש לעצמו או לילדים או לת"ת או לחסכון לנישואי הילדים וכו' אז זה נראה לי קצת מאמין ואינו מאמין כלומר שהוא לוקח סיכון שהוא יפסיד מזה, אז בן אדם כזה באמת יתכן שהוא יפסיד(?)והחומש הולך לאותם מקומות שהלך המעשר
או שבו מקילים יותר לשלם לת"ת חסכון לנישואי ילדים וכדומה?
לתת להורים מכספי צדקה לא כזה פשוט,אני ברוך ה' זוכה לתת חומש בצורה קבועה
[בל''נ כמובן]
אני לא ישקר לפעמים זה קשה לפעמים זה יותר חלק
לשמחתי כשאני ואשתי נפגשנו וזה עלה באחד השיחות גיליתי שהיא חזקה בזה הרבה יותר ממני
וגם בתקופות שהיה לנו יותר דחוק
והיה תקופות ששנינו היינו בלימודים וערב מבחנים כמעט ללא הכנסות
נתנו והתעקשנו
וברוך ה' גם אם לא באותו רגע תמיד ראינו ס''ד
ומעולם אני יכול לומר לא היה חסר לי
תנסו
אני בדרך כלל ובל''נ][נותן להורים שלי ושלה את רוב המעשר והחומש
ואני יודע שרוב המשפחה לא נוהגת כך
וזה חבל וכואב
אם אתה עובד/ת או אברך וההורים שלך/ה דחוקים
למה ? למה? למה?
לתת את המעשרות לקהילת .מצא'ינג. חדר קפה. ליוצאי תפארת זבולון החדשה
ואפי' לישיבה שלך
זה לא קודם להורים
תיתן אמנם בלא נדר והתחייבות[מה שאני עושה]
ולפחות בדרך כלל את המעשרות להורים שלך
בהצלחה
עדיין מסך כחול ריק.מצורף
למה לא להכניס את זה בדרכים אחרות???ומה אומרים אם ההורים לא ישושו לקבל את הכסף?
האם מותר להכניס להם את זה בדרכים אחרות? (בלי לאמר להם קחו את חצי מהמעשרות שלי... אתם צריכים את זה)
פרשת לךלך קטע שמתחיל ויתן לו מעשר מכלעדיין מסך כחול ריק.
תודה על המאמץ אשמח ממש או לצילום מסך או להעתקת המילים או פשוט למראה מקום.
בוודאי, זה נקרא מתן בסתר... (סוג של, כי הנותן יודע)ומה אומרים אם ההורים לא ישושו לקבל את הכסף?
האם מותר להכניס להם את זה בדרכים אחרות? (בלי לאמר להם קחו את חצי מהמעשרות שלי... אתם צריכים את זה)
כך מבואר באהבת חסדשמעתי פעם לא זוכר בדיוק ממי שהסגולה היא למי שמפריש בדיוק (כמובן שכל המוסיף מוסיפין לו אם יש את האפשרות אך לא לתת מאומדנא דליבא)
שכירות, משכנתא וכו' של העסק? כןמעשר (או חומש) מחשבנים לפני הורדת ההצאות כגון שכירות או משכנתא, או חשמל ומים וכדומה
או שמורידים רק ממה שנשאר רווח נטו?
כלומר אם יש הכנסות של 10,000 והוצאות של 8000, מורידים 200 או 1000?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //