מידע שימושי מי מעשר חומש?

חומש זה לאחר שהורדת 10% תוריד שוב 10% זה פחות מ20%.
ישנה דעה כזו גם כן. שצריך לתת 19 אחוז. זה לפוסקים שעשר תעשר זה שני עישורים.
אבל חומש בכללותו מתייחס לחומש, שפירושו חמישית.
וכל אחד ישאל את רבותיו.
אני אישית איני רבו של איש.

מה המקור של לתת חומש?
כתובות נ.
א''ר אילעא: באושא התקינו, המבזבז אל יבזבז יותר מחומש. תניא נמי הכי: המבזבז אל יבזבז יותר מחומש, שמא יצטרך לבריות. ומעשה באחד שבקש לבזבז [יותר מחומש] ולא הניח לו חבירו, ומנו? רבי ישבב. ואמרי לה: רבי ישבב, ולא הניחו חבירו, ומנו? רבי עקיבא. אמר רב נחמן ואיתימא רב אחא בר יעקב: מאי קרא? וכל אשר תתן לי עשר אעשרנו לך. והא לא דמי עישורא בתרא לעישורא קמא! אמר רב אשי: אעשרנו לבתרא כי קמא.
(אגב, מפורש כאן שזה 20% ולא 19%, עיינו ברש"י)
אבל הירושלמי מביא את זה בגירסא אחרת:
רִבִּי שִׁמְעוֹן בֶן לָקִישׁ בְּשֵׁם רִבִּי יְהוּדָה בֶּן חֲנִינָה: נִמְנוּ בְאוּשָׁה שֶׁיְּהֵא אָדָם מַפְרִישׁ חוֹמֶשׁ מִנְּכָסָיו לְמִצְוֹת. עַד אֵיכָן. רִבִּי יִרְמְיָה וְרִבִּי אַבָּא בַּר כֲּהָנָא חַד אָמַר עַד כְּדֵי תְרוּמָה וּתְרוּמַת מַעֲשֵׂר. וְחָרָנָא אַמָר. כַּבֵּד אֶת יי֨ מֵהוֹנֶךָ. כְּמֵרֵאשִּׁית כָּל־תְּבוּאָתֶךָ. רִבִּי גַמְלִיאֵל בַּר אִינִיָּא בָּעִי קוֹמֵי רִבִּי מָנָא. מַה חוֹמֶשׁ בְּכָל־שָׁנָה. גָּרַשׂ בְּהִילְכָתָא קַדְמִייָתָא דְּפֵאָה וְלֹא מוֹת. אֶלָּא שֶׁלֹּא יָמוּת לְעָתִיד לָבוֹא.

והשולחן ערוך פסק ביורה דעה סימן רמט בזה הלשון:
שִׁעוּר נְתִינָתָהּ, אִם יָדוֹ מַשֶּׂגֶת, יִתֵּן כְּפִי צֹרֶךְ הָעֲנִיִּים. וְאִם אֵין יָדוֹ מַשֶּׂגֶת כָּל כָּךְ, יִתֵּן עַד חֹמֶשׁ נְכָסָיו, מִצְוָה מִן הַמֻּבְחָר; וְאֶחָד מֵעֲשָׂרָה, מִדָּה בֵּינוֹנִית; פָּחוֹת מִכָּאן, עַיִן רָעָה. וְחֹמֶשׁ זֶה שֶׁאָמְרוּ, שָׁנָה רִאשׁוֹנָה מֵהַקֶּרֶן, מִכָּאן וָאֵילָךְ חֹמֶשׁ שֶׁהִרְוִיחַ בְּכָל שָׁנָה. הגה: וְאַל יְבַזְבֵּז אָדָם יוֹתֵר מֵחֹמֶשׁ, שֶׁלֹּא יִצְטָרֵךְ לַבְּרִיּוֹת. (בֵּית יוֹסֵף בְּשֵׁם הַגְּמָרָא פ' נַעֲרָה שֶׁנִּתְפַּתְּתָה) וְדַוְקָא כָּל יְמֵי חַיָּיו, אֲבָל בִּשְׁעַת מוֹתוֹ יָכוֹל אָדָם לִתֵּן צְדָקָה כָּל מַה שֶּׁיִּרְצֶה (ג''ז שָׁם פ' מְצִיאַת הָאִשָּׁה וּמַיְתֵי לָהּ רִי''ף וְרֹא''שׁ וְרַ''ן וּמָרְדְּכַי) . וְאֵין לַעֲשׂוֹת מִמַּעֲשֵׁר שֶׁלּוֹ דְּבַר מִצְוָה, כְּגוֹן נֵרוֹת לְבֵית הַכְּנֶסֶת אוֹ שְׁאָר דְּבַר מִצְוָה, רַק יִתְּנֶנּוּ לַעֲנִיִּים. (מהרי''ל הל' רֹאשׁ הַשָּׁנָה) .
סעיף ב':
לְעוֹלָם לֹא יִמְנַע אָדָם עַצְמוֹ פָּחוֹת מִשְּׁלִישִׁית הַשֶּׁקֶל לְשָׁנָה, וְאִם נָתַן פָּחוֹת מִזֶּה, לֹא קִיֵּם מִצְוַת צְדָקָה.

מקור השו"ע הוא ברמב"ם הלכות מתנות עניים פרק ז' שפסק ממש כך.
יש מערך 5 שיעורים על נושא זה של ר' אשר וייס בקול הלשון.

נערך לאחרונה ב:
אני אישית איני רבו של איש.
אז אני יכול לא לשמוע לך?
אם תאפשר לי, אשמח לחשוב אחרת ממך ולומר שלאדם ששקוע בחובות אין כל מצווה לעשר,
ואני מגובה מכמה רבנים ששמעתי בשמם.
סליחה על ההפרעה במסע הקמפיין שלך לנתינת חומש.

אפשר לחשב בדיוק
יש גם קבצי אקסל במיוחד כדי לחשב את ההכנסות, הוצאות העסק שמנכים מהרווח, חשבון מדויק כמה נותר להפריש.
יש לך קבצים כאלה?
איפה אני יכולה להשיג?

את התוכנה הזו אתה מכיר ?
חישוב מדויק ותוכנה ידידותית מאד
כל הנתונים כאן כמובן מפוברקים רק לשם הדוגמא
סוף סוף תוכנה ידידותית ולא קובץ אקסל עם מליון תאים..
מאיפה הבאת אותה? אני מנסה לבדוק איך עושים כמה חודשים.. יש הוראות כלשהם?

אנחנו קיבלנו על עצמנו לאחר סיום הלימודים לתת חומש מיד כשאמצא עבודה , ומצאנו עבודה בדרך ניסית - קיבלתי זימון לראיון מחברה שמקבלת רק בוגרי הטכניון וכדו', כמובן שהתקבלתי לעבודה, וזו רק ההתחלה, בהמשך לזה, עם תחילת העבודה קיבלנו מענק במניות בסכום שבדרך כלל נותנים הרבה פחות, והשיא של הסיפור שמניית החברה עלתה במאות אחוזים לאחר מכן, בסופו של דבר כיום זו בכלל לא שאלה אצלנו, ראינו בחוש שזו ההשקעה המשתלמת ביותר, בעוה''ז ןבעוה''ב.

שאלה בענייני מעשרות,
עצמאיים שלא יכולים לחשב בדיוק את ההכנסות נטו מה עושים?
נותנים בערך? יותר?
הח"ח כותב לתת בערך ובסוף השנה לעשות חשבון ולהשלים לפי הצורך או שיש יתרה

אז אתה צריך ללכת לרב שלך, ולבדוק אם אתה פוסק כמו הדעה ש... או ש....
בכל מקרה, הגמרא כידוע אומרת שכל אדם רשאי לנהוג ככל דעה שירצה במחלוקת. אז שווה לנסות, לא?
אני לא חולק.
רק אמרתי שמה שאמרת שזה הקב"ה הוא זה שמבטיח, זה לא מדויק, כי אם אני סובר שזה לא בחומש אז הוא לא הבטיח? לא?
מה שכן 'מקסימום' זה כסף שהולך לצדקה, את הזכות וודאי יהיה לי.
נראה לי החודש הקרוב זה זמן טוב להתחיל, כי אין הוצאות מיוחדות, (אין חגים וכדו') והוא חודש קצר. (28 יום)
בלי נדר, אני אנסה החודש לתת חומש, ותדעו לכם שזה רק בזכותכם. כל השבת חשבתי שלמה לא בעצם. תחזקנה ידכם!

בזמני קושי ניתן לרשום ואח"כ להשלים את זה
כך כותב הח"ח
אולי, אבל תחשוב שמדובר בסכומים ענקיים!
נניח אדם מרויח 10000, אז יש לו 2000 לתת חומש, ואם עכשיו הוא בחריגה, נניח המסגרת היא 10,000 והוא בחריגה של 16,000, עכשיו תעשה חשבון, כמה חודשים יקח לו להתאושש? ותוך כדי הוא צובר כל חודש "חוב" מעשר של 2000 ש"ח. זה לא כזה ריאלי.
אם אין עכשיו, אז לא צוברים.
כמובן שאם מדובר במעשר, צריך הוראת רב, כי גם זה לא כזה פשוט.

אולי, אבל תחשוב שמדובר בסכומים ענקיים!
נניח אדם מרויח 10000, אז יש לו 2000 לתת חומש, ואם עכשיו הוא בחריגה, נניח המסגרת היא 10,000 והוא בחריגה של 16,000, עכשיו תעשה חשבון, כמה חודשים יקח לו להתאושש? ותוך כדי הוא צובר כל חודש "חוב" מעשר של 2000 ש"ח. זה לא כזה ריאלי.
אם אין עכשיו, אז לא צוברים.
כמובן שאם מדובר במעשר, צריך הוראת רב, כי גם זה לא כזה פשוט.
אני הייתי מנסה
רושם
ומקווה להחזיר את זה מכספים שנכנסים לי מעבר לשוטף (כמו מס הכנסה שלילי וכד' , עבודה מהצד)
אם זה ערך שאני יאמין בו באמת, אני יצליח להחזיר את זה .

או להמתין ואז גם לקחת הלוואת גמח על הסכום ולפרוט לתשלומים

אני הייתי מנסה
רושם
ומקווה להחזיר את זה מכספים שנכנסים לי מעבר לשוטף (כמו מס הכנסה שלילי וכד' , עבודה מהצד)
אם זה ערך שאני יאמין בו באמת, אני יצליח להחזיר את זה .

או להמתין ואז גם לקחת הלוואת גמח על הסכום ולפרוט לתשלומים
אני חושבת שזו גישה של רדיפה עצמית. לא נותנים חומש בכל מחיר, וגם לגבי מעשר צריך לשאול רב אם יש בעיות.
ה' זן ומפרנס לכל, ואם עושים השתדלות ונותנים חומש כדי לזכות בשפע וזה לא מצליח, אז מותר להקשיב לקב"ה שמדבר איתנו גם דרך זה ואומר לנו שזה כרגע לא ההשתדלות הרצויה עבורנו. אולי מי שיתעקש יצליח, אבל מי אמר שזה לטובתו? הכסף והפרנסה ברווח אינה חזות הכל!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה