מידע שימושי מי מעשר חומש?

מותר לתת חומש, לנסות כמה חודשים ואז להפסיק?

(אנחנו מורידים מעשרות מכל הכנסה כולל קצבת ילדים, תמיכה חד פעמית מההורים, תלושים מהקהילה וכו..)
בטח מותר, צריך לומר בהתחלה בלי נדר.

הרב טשזנר שליט"א בספרו שערי תורת הבית כותב שהברכה של "עשר תעשר" - עשר כדי שתתעשר, היא רק למי שסובר שנותנים דוקא עשירית (שאז אפשר לדרוש את כפילות הלשון) אבל למי שדורש את כפילות הלשון לכפילות המעשר כלומר שצריך לתת חומש, אז אין את הברכה של התעשרות...
זה לא סותר את כל הסיפורים הנפלאים כאן אלא זה רק מראה שמי שמתאמץ לעשות נחת רוח לקב"ה במסירות נפש ולא משנה באיזה מצווה אז הקב"ה מחזיר לו בכפל כפליים

ואגב, הלכה נוספת שהוא מביא שם שהמעשר צריך להיות בדיוק (!!!) 10/20%, וכל אחד צריך להתנות שאם הוא מפריש יותר אז הכסף הנוסף הוא בגדר צדקה ולא בגדר מעשר (שאם לא כן, אין זה ממצות מעשר)
בשם בעלי
לא יודע מה הוא כותב, אבל הגר"א מבאר בדיוק להפך, שהברכה של תתעשר היא רק למי שתורם עשר תעשר, כלומר שתי עשיריות דהיינו חומש
התנאי שצריך לעשות מהתרומה הוא לא שזה לא מעשר, אלא גם כי יש הרבה מאוד עניינים בנתינת מעשר דייקא, וגם כי א"א לנסות את הקב"ה אם לא כל פרטי המצוה כהלכתה

לגבי אם לתת חומש או לא למי שיש לו חובות
אף אחד פו לא עשה סמיכה להורות הלכה* ולכן אם מדובר על..
(*ואם כן נא להודיע😉)

סיפורי ישועות ולעודד אנשים שמרווחים מעל 30,000 ש"ח לתת חומש במקום, לטוס לחול כמו פרזיטים כול חודשיים
ולתת רק לכרטיסי הגרלה* כן בהחלט בשבילם לכתוב ולעודד בשביל שיתנו "לדוגמה"

1) לבחורי ישיבות כמו בישיבה אחת באלעד ישיבה עם בחורים שלומדים כל היום
ברמה גבוהה בלי פוזות ושטויות ואין להם ארוחות נורמליות בשבת. (אני לא לומד או למדתי שם זה רק דוגמה)

2) אברכים שלומדים כל היום ואין להם הכנסות בכלל ויש לידם דלת ליד דלת אברך שכמובן הוא מוערך לומד רציני
אבל מתנהג כמו ילד שמנת קיבל דירה בחינם בחורה שמכניסה 19,000 ונותן מעשרות בשביל שטויות, כן שייתן לשכן שלו לספסל בכולל או בבניין ולא חסר, במקום להיות אגואיסט ולקנות במעשרות שלו רק כרטיסי הגרלה וכל מיני הטבות*,

(דוגמה עצובה למצב בשנים האחרונות שאברכים מסוימים חיים בתענוגות ובעוד לידם יש אברכים שאין להם לחם וחלב, ובמקום שיקנו במעשרות שלהם אופניים חשמליים לבחור ישיבה מפונק האח או הגיס שלהם שיסתכלו "קצת מה קורא לידם)

3) ובסוף יש גם עמותות שלעניות דעתי הם בסוף הרשימה כי הם מקבלים די והותר,
כמובן שצריך גם לתת להם הבעיה שאנשים ממזמן שחכו מה עיקר ומה טפל.

אבל מי שאין לו כסף שישאל רב שמבין בתחום שלא יחייג למו"ץ וכדו' שיגש לרב פיזית ויפרט,
ויעשה כהוראת רבו ויצליח.

לגבי לקבל "בלי נדר אם ארוויח" למה לא וודאי ומומלץ לכל אחד!

(*אני לא נגד לתרום לדוגמה לעזר מציון חס ושלום!! אני לא רק שאני בעד, גם חייבים לתת להם!!!
בן אדם לחבירו מינימום וודאי לאנשים חולים ומסכנים! אבל לא הכל למקום אחד, ולא הכל למה שמתחשק לך
עם כל התאוות שלך, אלא גם לעוד דברים "פחות,, מתגמלים)
לא יודע על מה אתה מדבר
כל האנשים שאני מכיר שנותנים חומש הם אברכים עמלים בתורה, האשה עובדת בהוראה וכדו', ונותנים חומש בפשיטות.
זה שייך לסוג הדברים שקצת קשה להסביר למי שלא בענין.
מצות מעשר נועדה בעיקרה לאברכים עמלי תורה.
ובעדיפות אח"כ היא צדקה לעניים.
ולכן סדר העדיפויות די ברור.
כולל, או אברך ספציפי וכדו' קודמים בודאות לכל ארגון אחר.
אלא שפעמים שיש מצוה לפניך ואז נותנים גם לצדקות אחרות (חשובות מאוד)

קודם כל, זה לא רב פלוני, זה הקב''ה מבטיח.
דבר שני, "עשר בשביל שתתעשר". הרעיון הוא דווקא לעשות את זה בשביל הסגולה וההבטחה.
ואם קשה לכם, ואתם מתפלאים, אז אתם יכולים לנסות, ובחנוני, אומר הפסוק. זיל נסי. אומר בנו של ריש לקיש לר' יוחנן. אתם יכולים להגיד, כל אחד מה שהוא חושב, אני לא מאמין, זה גדול עלי, אני לא במצב, או פשוט לבחון, לנסות, לבדוק. ולהבחין. לפתוח את העיניים. לראות את מה שמגיע. ולא לחכות לכל מיני סיפורי ניסים בשביל עלונים.
מ"מ כתבו הפוסקים לא לתת ע"מ לנסות כיון שיש הרבה פרטים במצוה ובצורתה, אלא לתת בתמימות והשי"ת יעשה את שלו
גם צריך לדעת, שפעמים שיש עליו גזירת עניות ומצות מעשר מגינה עליו שלא יעני

תגידו, זה לא קשה?
היום אני נותן מעשר ב"ה בלי קולות של ניכוי הוצאות וכדו'.
אבל בגלל ההוצאה המטורפת על דיור כל חודש (חצי מההכנסה) יוצא לי שאני נותן למעשה כמעט חמישית מכמה שיש לי להוצאות שוטפות.
אם אני אתן חומש זה יצא כמעט חצי מכמה שיש.
זה אפשרי בכלל?
(דוגמא- רווח 10,000 בחודש, ניכוי 5,000 למשכנתא ניכוי 2000 לחומש יוצא לי רק 3000 שח בחודש למחיה. דוגמא בלבד)
אפשרי לחלוטין
ענין של הרגל
כמו שאם היית מרויח (בדוגמא הזו) רק 9200 היית מסתדר עם זה באיזה צורה, כך גם כשמתרגלים ש10000 במשכורת פירושו 8000 בנזיל היית מסתדר עם זה.
ואגב, אני מדקדק מאוד בענין הזה, וניכוי הוצאות אינו "קולא" אלא מעיקר הדין לחלוטין.
יתכן שבהגדרות השונות מה נקרא ניכוי הוצאות יש שיטות שונות וקולות שונות.
אך להוריד (לדוג') נסיעות למקום העבודה, זה ממש השקעה לצורך רווח שחישוב המעשר מגיע מהרווח בלבד

אז אני יכול לא לשמוע לך?
אם תאפשר לי, אשמח לחשוב אחרת ממך ולומר שלאדם ששקוע בחובות אין כל מצווה לעשר,
ואני מגובה מכמה רבנים ששמעתי בשמם.
סליחה על ההפרעה במסע הקמפיין שלך לנתינת חומש.
ההגדרה היא: אדם השקוע בחובות הוא מסכן ואינו חייב לתת חומש
אבל מותר לו לתת חומש

לא יודע על מה אתה מדבר
אז תקרא לאט
מצות מעשר נועדה בעיקרה לאברכים עמלי תורה.
אז תחליף את 2 ב1
ההגדרה היא: אדם השקוע בחובות הוא מסכן ואינו חייב לתת חומש
אבל מותר לו לתת חומש
ממש לא בטוח שמותר לו לתת חומש ייתכן "שאסור לו" הוא לווה רשע ולא ישלם!!

יש רב שיגיד לך להלוות כסף כדי לשלם חומש?????????.????????????????????????
ענין של הגדרה
היה מעשה באחד מגדולי ירושלים (כמדו' ר' בצלאל החלבן, הסיפור מופיע בשאל אביך ויגדך של ר' שלום שבדרון) שבקשו ממנו צדקה לצורך ענין מסוים.
הוא חישב וגילה שהוא כבר נתן את כל הכסף המיועד לצדקה כולל על חשבון השנים הבאות (סוגיא בפני עצמה)
אחר שיצא הגבאי צדקה מביתו הוא חישב וגילה שיש הפרש בין מיץ ענבים למיץ צימוקים, שהאחרון זול יותר.
הוא לקח הלואה למשך 16 (!) שנה, ובמשך כל חודש פרע את החוב מכך שבמקום לקנות לקידוש יין ענבים הוא קנה יין צימוקים.
ומספר הסיפור (בספר שם) זוכר את התשלום האחרון בסוף ה-16 שנה

יש רב שיגיד לך להלוות כסף כדי לשלם חומש?????????.????????????????????????
ממש לא בטוח שמותר לו לתת חומש ייתכן "שאסור לו" הוא לווה רשע ולא ישלם!!
ביתר פירוט:
אסור לקחת הלוואות. זה איסור מפורש בשו"ע (חו"מ צז. ד) רק אם אתה יודע מאיפה תחזיר.
אסור.
זה פרט מידע שהתפספס להרבה אנשים.

ענין של הגדרה
היה מעשה באחד מגדולי ירושלים (כמדו' ר' בצלאל החלבן, הסיפור מופיע בשאל אביך ויגדך של ר' שלום שבדרון) שבקשו ממנו צדקה לצורך ענין מסוים.
הוא חישב וגילה שהוא כבר נתן את כל הכסף המיועד לצדקה כולל על חשבון השנים הבאות (סוגיא בפני עצמה)
אחר שיצא הגבאי צדקה מביתו הוא חישב וגילה שיש הפרש בין מיץ ענבים למיץ צימוקים, שהאחרון זול יותר.
הוא לקח הלואה למשך 16 (!) שנה, ובמשך כל חודש פרע את החוב מכך שבמקום לקנות לקידוש יין ענבים הוא קנה יין צימוקים.
ומספר הסיפור (בספר שם) זוכר את התשלום האחרון בסוף ה-16 שנה
אין הכי נמי, כי יש לו מאיפה לפרוע

ביתר פירוט:
אסור לקחת הלוואות. זה איסור מפורש בשו"ע (חו"מ צז. ד) רק אם אתה יודע מאיפה תחזיר.
אסור.
זה פרט מידע שהתפספס להרבה אנשים.
לכן כתבו שם שיש מושג לקחת ע"ד להחזיר ממענקים שוברי שיגרה כמו החזר מס הכנסה וכדו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה