מידע שימושי מי רוצה לסייע לי? רק כמה תשובות בנוגע לביקוש לשפה האנגלית לחרדים

• הוסף לסימניות
אין לי נתונים,
אבל התחושה שלי, שלו היו עושים סקר בין ההורים ששולחים את ילדם לחיידר, האם היו רוצים שילדם ילמד אנגלית, היה רוב לרוצים לימודי אנגלית לילד.

צריך רק את הנחשונים (ואין אותם כיום :( ), שיפתחו חיידר עם אנגלית לילדי אברכי כולל, וישלחו אליו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
היה צריך לעשות חיידר לפרומערס, מומלץ באידיש
בלי שום מקצועות חול רח"ל [ביטול תורה]
חוץ ממתמטיקה ואנגלית שחייבים לחיים!

זה היה משדר את המסר הכי טוב שיש.

• הוסף לסימניות
ידוע לי שאכן אחד מגדולי הדור הקודם אמר למישהו בשיחה פרטית שאינו מבין מדוע לא לומדים אנגלית בת"ת.
לפני בערך 150 שנה עשו חרם בירושלים שלא ללמד שפות זרות, כנראה שזה המקור לכך שלא מלמדים בת"ת.

אם שמעת את הדברים ממקור ראשון, אשמח מאוד אם תאמר לי מי הוא אותו גדול.

• הוסף לסימניות
לפני בערך 150 שנה עשו חרם בירושלים שלא ללמד שפות זרות, כנראה שזה המקור לכך שלא מלמדים בת"ת.

המהרי"ל דיסקין
ויש כאלו שעד היום שומרים על החרם, וגם הבנות לא לומדות אנגלית בבי"ס (בצורה הרגילה)

• הוסף לסימניות
אחרי שבעלי קרא לי לבדוק באיזה מכשיר חשמלי מה הMIN ומה הMAX. החלטתי שהילדים שלי ידעו אנגלית מינימלית.
או למשל בקופח המזכירה מבקשת שישלח למייל משהו והוא צריך טובה מאנשים בסביבה שיקריאו לי את המייל בטלפון, זה מביך!
כמה פעמים שאמרתי לעצמי שנשב קצת רק כדי ללמוד בסיס לא מגיעים לזה. הלואי שפרוג יעלו על השיטה... (ואגב, קחו בחשבון גם קורסים ברמה בסיסית של ABC כי הרבה אנשים לא יכולים להשקיע ביותר מזה. אבל גם זה יסיע להם מאד)

ברוך ה' לפחות לגבי הבנים שלי שלושת הגדולים קוראים אנגלית ברמה טובה. (שיעור פעם בשבוע במשך 2-3 שנים) זה בעיני חשוב מאד מאד. ממליצה לכל הורה עד שיהיה פתרון מגזרי לדאג לילדים באופן עצמאי.

• הוסף לסימניות

החינוך העצמאי לבנים הוקם על ידי גדולי ישראל לפני כשבעים שנה עם לימודי אנגלית.
(ומשפחות בני תורה וביניהם גדולי ישראל שלחו אליו את בניהם לכתחילה).

• הוסף לסימניות
כותבת בשם מישהו שאין לו אפשרות להגיב:

מישהו ביקש ממני להגיב, זה לשונו:

יש לשים לב שחיים דיקמן מדובר על קורסים למבוגרים, ואיכשהו השח התגלגל ללימודי אנגלים בחדרים.

אז כך, הסיבה שלא מלמדים אנגלית בחדרים, אפילו שלכאורה זה נצרך מאוד בעבודה - זה מהסיבה הפשוטה שחדרים הם לא מכללות, ולא מלמדים שם שום 'מקצוע'.
חדרים הם בית יוצר לחינוך לחיי תורה ומצוות. הא ותו לא.
לימודי החול שמלמדים הם כאלו הנצרכים לחיים הבסיסיים כחרדים, לוח הכפל, דקדוק, חיבור וכו', דברים כדי לחיות ברמה הבסיסית. מה שגם ללימוד בעצמו זה נצרך, לכתוב סיכומים ומבחנים וכו'.
מי שרוצה שבנו ילמד שחייה אפילו, שולח אותו לקורס ליד הבית.

היו שרי חינוך רבים שרצו לקבוע לימוד ליב"ה בחדרים, מתמטיקה וכאלה, וגדולי הדור עמדו בתוקף שלא נעשה זאת.
אפילו ששרי החינוך אמרו שהם דואגים לחרדים...

יש כאלו שתופסים את תלמודי התורה כ"בתי ספר", ולדעתם הם צריכים לתת כלים כל שהם לרכישת 'מקצוע', אבל זו לא תפיסת היהדות החרדית, וממילא אין אף אחד מגדולי הדור הקודם שהתבטא בעניין כפי שהתיימרו לצטט בשמו.

• הוסף לסימניות
דו שיח מעניין...

• הוסף לסימניות
לימודי החול שמלמדים הם כאלו הנצרכים לחיים הבסיסיים כחרדים, לוח הכפל, דקדוק, חיבור וכו', דברים כדי לחיות ברמה הבסיסית. מה שגם ללימוד בעצמו זה נצרך, לכתוב סיכומים ומבחנים וכו'.
לימודי אנגלית הם לאו דווקא הכנה למקצוע. אלא כמו שהגדרת נצרך לחיים בסיסיים. (הרבה יותר מללמוד על חילוק שבר נגיד ואפילו יותר שימושי מטבע הבריאה ופלאי גוף האדם)
נגיד כדי לדעת על איזה מדף המוצר נמצא באיקאה.
או איזו תרופה במרשם אתה רוצה לבקש מהרוקח.
או לשלוח לחברותא את החבורה במייל
או לקרא שלט בחו"ל
לקנות את הדגם של הכיריים שהשכן המליץ.
ועוד ועוד. רק מי שלא יודע ABC מבין כמה קשה להסתדר בלעדיהם.

כדי להגיע לרמה של הכנה למקצוע ממילא צריך המון שעות נוספות. שבכל מקרה לא קיימות לילדי חיידר.

• הוסף לסימניות
לא מבינה מה העסק
לימדתי את בעלי אותיות באנגלית
אחרי החתונה בנסיעה אחת באוטבוס מבני ברק לירושלים
ועוד נסיעה אותיות קטנות
וזהו קורא ברמה בסיסית בשביל להתנהל
לא רואה טעם להכניס לחידר ולשרוף על זה שנים אם כל המטרה היא להכיר אותית ולקרוא

• הוסף לסימניות
ואפילו יותר שימושי מטבע הבריאה ופלאי גוף האדם)
עם הכל אני מסכימה
אמנם, לא רואה חובה קדושה שייכנס לחיידר כי לדעתי אפשר גם בחוג נחמד
אבל בהחלט חושבת שזה נצרך ושימושי לחיים וחשוב ללמוד.
אבל רק עם המשפט הזה,
מה שפעם הרב נויבירט הסביר למה לומדים טבע הבריאה ופלאי גוף האדם
זה כדי ללמוד על נפלאות הבורא, לא כי זה שימושי לחיים.
סתם הארה קטנה :)

וגם טיפ קטן למי שרוצה ללמוד קצת מילים וכו' בקלות,
יש מדבקות שכתוב על זה באנגלית ובאותיות עבריות את המילה באנגלית, כל מיני חפצים
כמו שולחן, מתג, מקרר וכו'
ומדביקים את זה בבית על החפצים ככה שאחרי תקופה זה נכנס כבר לראש.
כדאי לשלב את המילים גם בשפה ולומר לשים את הדברים על הטייבל, ככה זה נכנס יותר טוב.
ממליצה על זה אחרי שראיתי מישהו שלמד ככה.
לא יודע לדבר כ"כ אבל מבין יפה משפטים פשוטים.

• הוסף לסימניות
יש לשים לב שחיים דיקמן מדובר על קורסים למבוגרים, ואיכשהו השח התגלגל ללימודי אנגלים בחדרים.
יש גם קשר להודעה שלו:
לשם כך אני חייב ללמוד יותר את ההיקף לדרישה, ואת הסיבות.

אני מכיר כמה חיידרים שלומדים שם גאוגרפיה וטבע, לא רואה איך זה יותר נחוץ לחיים מאנגלית.

• הוסף לסימניות
א. בסקר אין אופציה לציין מי שברמה טובה ורוצה רמה עוד יותר גבוהה.
ב. להכניס אנגלית ללימודי ה'חדר' יכול לעשות חורבן, כי דרך הפרצה הזו ינסו להחדיר את כל התכנים שהתנגדו להם כל השנים, לא רק אנגלית. מה שנצרך אפשר ללמוד בשיעורים פרטיים בגיל בוגר יותר או אפילו מהאשה (או מהאחיות) בקלות רבה.

• הוסף לסימניות
לא מבינה מה העסק
לימדתי את בעלי אותיות באנגלית
אחרי החתונה בנסיעה אחת באוטבוס מבני ברק לירושלים
ועוד נסיעה אותיות קטנות
וזהו קורא ברמה בסיסית בשביל להתנהל
לא רואה טעם להכניס לחידר ולשרוף על זה שנים אם כל המטרה היא להכיר אותית ולקרוא
אדרבא אם זה כזה קל,

אז שילמדו את זה ביום אחד בחיידר

• הוסף לסימניות
אני בכוונה מקצין

זו לא הקצנה.

הייתי צריכה לקבל פעם ממישהי את הקוד לבית שלה, קודן פשוט שצריכים להקיש שתי אותיות באנגלית אחרי המספר - והיא לא ידעה איך נקראות האותיות, אותן אותיות ABC שהיא מקישה אין ספור פעמים ביום. היא התחילה להסביר לי שהכוונה לאות התחתונה שפונה לצד צפון וכן על זה הדרך...

• הוסף לסימניות
כותבת בשם מישהו שאין לו אפשרות להגיב:

מישהו ביקש ממני להגיב, זה לשונו:

אז כך, הסיבה שלא מלמדים אנגלית בחדרים, אפילו שלכאורה זה נצרך מאוד בעבודה - זה מהסיבה הפשוטה שחדרים הם לא מכללות, ולא מלמדים שם שום 'מקצוע'.
חדרים הם בית יוצר לחינוך לחיי תורה ומצוות. הא ותו לא.
מי שרוצה שבנו ילמד שחייה אפילו, שולח אותו לקורס ליד הבית.

היו שרי חינוך רבים שרצו לקבוע לימוד ליב"ה בחדרים, מתמטיקה וכאלה, וגדולי הדור עמדו בתוקף שלא נעשה זאת.
אפילו ששרי החינוך אמרו שהם דואגים לחרדים...

יש כאלו שתופסים את תלמודי התורה כ"בתי ספר", ולדעתם הם צריכים לתת כלים כל שהם לרכישת 'מקצוע', אבל זו לא תפיסת היהדות החרדית, וממילא אין אף אחד מגדולי הדור הקודם שהתבטא בעניין כפי שהתיימרו לצטט בשמו.
רק אני לא הבנתי למה אנגלית זה מקצוע?
ולמה אנגלית היא פחות בסיסית מחשבון?

• הוסף לסימניות
צריך רק את הנחשונים (ואין אותם כיום :( ), שיפתחו חיידר עם אנגלית לילדי אברכי כולל, וישלחו אליו.
אני מבינה שאתם ליטאים?
בחיידרים חסידיים ההתנהלות טיפה שונה, הילדים יגיעו עם אנגלית ובלעדיה. צריך לדבר עם הקודקוד שבראש.

לפחות ABC חובה,
תחשבו על אברך שאשתו ילדה,
והוא צריך מעלית למחלקה ,
ובהוראות כתוב למחלקה מעלית K5,
אני בכוונה מקצין,
באמת מוקצן, אבל לא מופרך. יש בניינים שנושאים אותיות אנגליות, יש מסדרונות שנושאים אותיות - כנ"ל.
ואיך מאייתים את השם באנגלית בתעודת הזהות? ואיך כותבים את השם האנגלי בכרטיס האשראי?

המהרי"ל דיסקין
ויש כאלו שעד היום שומרים על החרם, וגם הבנות לא לומדות אנגלית בבי"ס (בצורה הרגילה)
הציבור הזה הולך ופוחת, עד כמה שאני יודעת. אפילו בירושלים.
וזה עדיין לא מפקיע את ההיתכנות ללימודי אנגלית בזוגות גם בחיידרים, בתור שיעור פרטי.

אני מכיר כמה חיידרים שלומדים שם גאוגרפיה וטבע, לא רואה איך זה יותר נחוץ לחיים מאנגלית.
מתנגדת.
גיאוגרפיה - מפתחת מיומנויות שונות. השאלה באיזה רמה זה מתפרש על היום וכמה לומדים.
וטבע - ללמוד את נפלאות הבורא!
אגב, מי שמגיע לרופא מקצועי אחרי שלומד טבע - יש לו טיפה יותר הבנה על מה מדובר. הוא לא מתחיל ממינוס.

ב. להכניס אנגלית ללימודי ה'חדר' יכול לעשות חורבן, כי דרך הפרצה הזו ינסו להחדיר את כל התכנים שהתנגדו להם כל השנים, לא רק אנגלית. מה שנצרך אפשר ללמוד בשיעורים פרטיים בגיל בוגר יותר או אפילו מהאשה (או מהאחיות) בקלות רבה.
שטויות, במחילה. אם יש חשבון, למה שלא יהיה אנגלית? יש מספיק כותבי ספרי לימוד בציבור שלנו, אם את מפחדת מ'השפעות זרות'.
ולימוד מהאחיות או מהאשה לא תמיד רלוונטי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה