מידע שימושי מי רוצה לסייע לי? רק כמה תשובות בנוגע לביקוש לשפה האנגלית לחרדים

• הוסף לסימניות
לעורכי הסקר @חיים דיקמן שימו לב כרגע קיימת אפשרות להצביע מספר פעמים מאותו חשבון... מומלץ לבטל זאת למען אמינות הסקר...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לפחות ABC חובה,

תחשבו על אברך שאשתו ילדה,

והוא צריך מעלית למחלקה ,

ובהוראות כתוב למחלקה מעלית K5,

אני בכוונה מקצין,

לצערנו זו לא הקצנה, זו מציאות,
אני עבדתי בקביעת תורים לקופח,
אנשים התקשר וביקשו תור לבדיקה,
הם לא יודעים איך קוראים את זה, ח הפוכה וסימן שאלה (us)
והיו כאלה לא אחד ולא שניים, כולם חרדים.
התביישתי בשבילם......

• הוסף לסימניות
הציבור הזה הולך ופוחת, עד כמה שאני יודעת. אפילו בירושלים.
אני שייכת למשפחה ליטאית מאוד גדולה שכולה (כולל רוב הבנות הנשואות, לא רק הבנים) משמרת את החרם.
המשפחה הזו רק הולכת וגדלה...
אז אמנם לא כל החתנים מקבלים את זה עליהם, אבל בכל זאת זה קיים. סתם שתדעי...

• הוסף לסימניות
אני יודעת שזו דעה לא פופולרית.
אבל כמה שאני בטוחה שאדאג שהילדים שלי ילמדו אנגלית מינימום ברמה של קרוא וכתוב אם לא יותר. מדאיג אותי שזה יכנס לחיידר כמקצוע.

זה מרגיש שכל הנאורים מסביבנו שכל כך 'חשוב' להם שהילדים שלנו ילמדו ליב"ה יהיו מאושרים וינסו לחשוב מה עוד לדחוף לנו.
ואי אפשר לדעת איפה זה יגמר.

זו דעתי. אולי סתם נסחפתי.

• הוסף לסימניות
נושא חשוב ומעניין.
לא יודעת מה לומר לגבי לימוד בחיידרים, יש משהו שאנגלית בגיל צעיר עלולה להרתיע לפחות את חלק מהציבור החרדי, לתת עוד אפשרויות ל"עולם הגדול" שלא עומדות בפני מי שאינו יודע אנגלית.

לעומת זאת, המציאות בשטח, בחיים האמתיים, היא אכן עגומה.
אצלנו במשפחה (המורחבת) חלק מהגברים למדו במוסדות אידיש/קיבלו קצת אנגלית מהבית/למדו לפני מספיק שנים, האחרים- לא יודעים באנגלית דבר.

כלומר, כשהם צריכים לדעת כתובת מייל, הם "קוראים" אותה במקלדת בעברית.
נגיד: עכהאלם 2 עצשןך.בםצ
זאת אומרת: gfvtko @ gmail.com
זה נשמע לכם נורמלי?
הם מגיעים לבית חולים ולא מסתדרים.
הם לא יכולים לקנות מכשירי חשמל שאין להם כיתוב בעברית.

בעצם הסקר צריך להתחלק, לדעתי, לגברים ונשים.
חושבת שבציבור שלנו רוב הנשים יודעות אנגלית יפה, ואם הן רוצות לשפר אותה זה לצורך מסוים (עבודה/משפחה וכו')
ולעומתן רוב הגברים פשוט לא יודעים כלל. (אולי לא רוב, אבל הרבה מאד. מהכרות מקיפה עם הרבה סגנונות.)

הגיל האידיאלי בעיניי ללימוד אנגלית הוא אנגלית בסיסית עד גיל 10 בערך, וזהו.
לא בטוחה שבאמת מתאים ללמוד מעבר לגיל הזה, מבחינה חינוכית ורוחנית וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
לצערנו זו לא הקצנה, זו מציאות,
אני עבדתי בקביעת תורים לקופח,
אנשים התקשר וביקשו תור לבדיקה,
הם לא יודעים איך קוראים את זה, ח הפוכה וסימן שאלה (us)
והיו כאלה לא אחד ולא שניים, כולם חרדים.
התביישתי בשבילם......
מגיבה בשם מישהו שאין לו אפשרות להגיב:
הנה מה שחשדתי, הבושה מהחילונים זה הנושא.
אולי נעבור להניח תפילין בסתר, ולהחביא את כל תרי"ג המצוות ה"מיושנות" לטעמם , עפ"ל, כמו המארנוס בספרד.
לפעמים אנו שוכחים ומסתכלים על חילונים כעל איזו "קבוצה" הצועדת לאורו של בעל התניא זצ"ל או הגר"ח מוואלז'ין זצ"ל...
חילונים, הם חוטאים, בעלי עבירה. וגם אם הם תינוקות שנשבו, אז הם "חוטאים" באונס, וצריך לרחם ולקרב אותם ולהתפלל עליהם.
להתבייש מהם? אדרבה!

• הוסף לסימניות
מגיבה בשם מישהו שאין לו אפשרות להגיב:
אולי נעבור להניח תפילין בסתר, ולהחביא את כל תרי"ג המצוות ה"מיושנות" לטעמם , עפ"ל, כמו המארנוס בספרד.
לפעמים אנו שוכחים ומסתכלים על חילונים כעל איזו "קבוצה" הצועדת לאורו של בעל התניא זצ"ל או הגר"ח מוואלז'ין זצ"ל...
חילונים, הם חוטאים, בעלי עבירה. וגם אם הם תינוקות שנשבו, אז הם "חוטאים" באונס, וצריך לרחם ולקרב אותם ולהתפלל עליהם.
להתבייש מהם? אדרבה!

הבושה היא לא בגלל החילונים, בכלל לא!!
בושה שאנשים בני 40 לא יודעים דברים בסיסיים שנוגעים אליהם.
בושה שבנאדם לא יודע לקרוא כמה וואט יש במכשיר חשמלי שהוא צורך.
זו דעתי.

• הוסף לסימניות
לא,
זה לא הנושא.
הכרתי עוד ועוד חרדים רבים נשים וגברים שרמת האנגלית שלהם בסיסית עד לא קיימת וכולם רוצים לדעת לדבר אנגלית. פגשתי ראשי כולל וראשי ישיבות היוצאים מידי פעם לחו"ל, לצד צעירים וצעירות המתקשים להשתלב במקומות עבודה, או אפילו כאלו המתקשים להשתלב במשפחה 'החוצניקית' שנכנסו אליה.
אני רואה את זה כיוזמה מבורכת, אפילו כדי לדעת לקרוא שם של תרופה באנגלית, שלא לדבר על כאלו שנישאים לבנות חו"ל ונתקעים עם שפה מדוברת שהם לא מכירים.
לומדים במקצועות חול כ"כ הרבה שטויות, אבל את הנצרך ביותר לחיים של כל אחד מדלגים משום מה,
לפחות ABC חובה,

תחשבו על אברך שאשתו ילדה,

והוא צריך מעלית למחלקה ,

ובהוראות כתוב למחלקה מעלית K5,
לימודי אנגלית הם לאו דווקא הכנה למקצוע. אלא כמו שהגדרת נצרך לחיים בסיסיים. (הרבה יותר מללמוד על חילוק שבר נגיד ואפילו יותר שימושי מטבע הבריאה ופלאי גוף האדם)
נגיד כדי לדעת על איזה מדף המוצר נמצא באיקאה.
או איזו תרופה במרשם אתה רוצה לבקש מהרוקח.
או לשלוח לחברותא את החבורה במייל
או לקרא שלט בחו"ל
לקנות את הדגם של הכיריים שהשכן המליץ.
ועוד ועוד. רק מי שלא יודע ABC מבין כמה קשה להסתדר בלעדיהם.
כלומר, כשהם צריכים לדעת כתובת מייל, הם "קוראים" אותה במקלדת בעברית.
נגיד: עכהאלם 2 עצשןך.בםצ
זאת אומרת: gfvtko @ gmail.com
זה נשמע לכם נורמלי?
הם מגיעים לבית חולים ולא מסתדרים.
הם לא יכולים לקנות מכשירי חשמל שאין להם כיתוב בעברית.

נסה להבין, ולא לרדת לדמגוגיה.

• הוסף לסימניות
יש כאן שתי נקודות, די שונות האחת מחברתה.
הנקודה האחת היא קריאה בסיסית של ABC על ידי הגברים, שזה דבר די פשוט ללמידה, ואצלנו בכיתה - למרות שלא למדו מילה אחת על אנגלית, הילדים למדו את זה במהירות האחד מהשני, ונהנו מכתיבת מכתבים בעברית באותיות אנגליות. מכיר גם כאלו שכשגילו שמאגר השירים שבמחשב נכתב באנגלית - למדו את קריאת האנגלית בתוך יום יומיים.

הנקודה השניה היא ידיעת קריאה ודיבור של השפה האנגלית - שמהווה משוכה קשה מאד בפני גברים חרדיים, גם כאלו שמגיל צעיר יודעים ABC.

ולגבי חרם השפות - אני יודע על חשובי אנשי ירושלים, כגון ר' עמרם בלוי ואחיו, שלא למדו ערבית [שהיתה שפת המדינה] בחיידר בגלל החרם - אבל אביהם שכר להם מלמד פרטי שילמד אותם את השפה.

• הוסף לסימניות
כמי שלא יודע שום מילה באנגלית אין לי סיי להכריע בויכוח. אני לא הבוס פה, צריך לתת ספייס להורים להחליט. אבל סורי, אם אין לכם באג במערכת ואם אתם לא סובלים מג'ט לג או מהאנגאובר חמור, אתם בטח יודעים שזה נושא אובר חשוב. ליטרלי, זה סופר משמעותי. זה ביי פאר החלטה יותר חשובה מאשר לאיפה לצאת לוויקנד גם אם זה לא הנושא הכי טרנדי וקול, אוקיי?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
46-60 וזהו ?
אין יותר חיים ?

הפספוס הכי גדול אצלי זה לכתוב מילים שנאמרות באנגלית באותיות עברית..

• הוסף לסימניות
אשמח מאד אם תוכלי לחלוק
בגדול -
למצוא מישהו שמבין ודובר את השפה ומכן לדבר איתכם באנגלית גם אם אתם לא ממש יכולים לדבר אוה כמו שצריך
הדיבור חשוב מאוד מאוד לפיתוח השפה.
בתחיהל תגמגמו אבל עםן הזמן תראו שהשפה משתפרת מאוד ותרגישו יותר בטוחים בעצמכם.

כמו כן, קריאה
אפילו של טקטסטים פשוטים ביותר
אפשר להתחיל בספרי ילדים.
העיקר לקרוא.

קריאה ודיבור אלו המפתחות לקידום השפה.
כתבה תבוא כבר מתוך הקריאה.

מכירה מישהו שניסה לדבר באנגלית, עילגת חבל על הזמן, אבל התעקש והצליח.
לקרוא הוא התחיל מתווית של בקבוקי משקאות שעמדו על השולחן בזמני ארוחות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אגב, חרם השפות לא כלל גם עברית?
הוא כלל לימודי עברית, לא כלל לדבר בשפה העברית.
גם מי שמשמר את החרם על לימודי האנגלית ומדבר אנגלית מהבית - אין לו בעיה עם זה. (מידיעה, כאמור אנחנו ממשמרי החרם)
ובלימוד מקצועות העברית כמו דקדוק וכו' אין בעיה.

• הוסף לסימניות
הוא כלל לימודי עברית, לא כלל לדבר בשפה העברית.
גם מי שמשמר את החרם על לימודי האנגלית ומדבר אנגלית מהבית - אין לו בעיה עם זה. (מידיעה, כאמור אנחנו ממשמרי החרם)
ובלימוד מקצועות העברית כמו דקדוק וכו' אין בעיה.
באיזה מתכונת כן מותר לכם ללמוד שפות זרות?
והאם החרם הוא ממש על כל שפה?

• הוסף לסימניות
באיזה מתכונת כן מותר לכם ללמוד שפות זרות?
והאם החרם הוא ממש על כל שפה?
לומדים בזוגות (ירושלמים אמורים להכיר את המושג)
יש בתי ספר שיש קבוצות מיוחדות לזה כי יש הרבה כאלו.
(חלק מהמשפחה שלנו דוברת אנגלית אז להם זה ממילא לא רלוונטי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה