דרוש מידע מכה חזקה בשן - מה חשוב לעשות?

• פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש מעט דימום, והשן מעט זזה
אשמח לשמוע מניסיון מה חשוב לעשות
(קרה אחה"צ)

• הוסף לסימניות
זה חשוב ללכת לרופא שיניים ,יכול להיות שהשן נכנסה פנימה וכו ויפנו לבית חולים

• תודה
Reactions: GRN
  • הוסף לסימניות
קודם כל בדיקה אצל רופא שיניים.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם, אשמח לפירוט
כי את זה קראתי בגוגל...

• הוסף לסימניות
דווקא לא בטוחה שדחוף רופא שיניים.

איך השן ניראית?
אם היא בחוץ מעט, חשוב לדחוף אותה למקומה שתתאחה נכון.

אם היא תקועה מדי כדאי ללכת לרופא.

בגדול יש לקוות שהמכה לא פגעה בשורש, ואת זה רק הזמן מגלה....

אם לא פגעה יצאתם בנס, אם כן יצאתם בשן....

• תודה
Reactions: GRN
  • הוסף לסימניות
דווקא לא בטוחה שדחוף רופא שיניים.

איך השן ניראית?
אם היא בחוץ מעט, חשוב לדחוף אותה למקומה שתתאחה נכון.

אם היא תקועה מדי כדאי ללכת לרופא.

בגדול יש לקוות שהמכה לא פגעה בשורש, ואת זה רק הזמן מגלה....

אם לא פגעה יצאתם בנס, אם כן יצאתם בשן....
תודה
זה בדיוק החשש, שהשורש נפגע...
אם הוא נפגע אין מה לעשות?

• הוסף לסימניות
מאוחר מידי, אבל פעם רופאת ילדים אמרה לי לשים מי חמצן על השן- זה מונע ממנה להאפיר אחרי המכה,
כי במכה החמצן שמועבר לשן נפגע,
מומלץ ללכץ לרופא שיניים לצילום ובדיקה, אצל הבת שלי זה היה בשן חלבית- אמרו להגיע לביקורת כל כמה חודשים ולהזכיר לבדוק את השן הזו במיוחד

• הוסף לסימניות
הבן שלי נפל פעמיים על אותה שן והכניס אותה כמעט עד הסוף חזרה פנימה,
לשן שלום! ללא ביקור אצל רופא שיניים.

• הוסף לסימניות
הבן שלי נפל פעמיים על אותה שן והכניס אותה כמעט עד הסוף חזרה פנימה,
לשן שלום! ללא ביקור אצל רופא
גם יש הרבה שחצו כביש באדום- ושלום להם. לא עד כדי כך,
אבל שאלו מה חשוב לעשות- לפי נוהל זה מה שצריך לעשות, זה שהלך לכם-מהמם!
לקחת את זה כהמלצה?- פחות!

• הוסף לסימניות
מאוחר מידי, אבל פעם רופאת ילדים אמרה לי לשים מי חמצן על השן- זה מונע ממנה להאפיר אחרי המכה,
כי במכה החמצן שמועבר לשן נפגע,
מומלץ ללכץ לרופא שיניים לצילום ובדיקה, אצל הבת שלי זה היה בשן חלבית- אמרו להגיע לביקורת כל כמה חודשים ולהזכיר לבדוק את השן הזו במיוחד
ילדה בת ש שנפלה שקבלה מכה בשן. והשן מתנדנדת טיפהלה. יעזור לשים מי חמצן שלא תאפיר לאחר המכה. מישהו יודע מניסיון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה