מידע שימושי מכה נוספת על הציבור החרדי: היועמ״שית צפויה לבטל את ההנחה של תלמידי ישיבות בביטוח לאומי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא מכיר את האיש ולכך לא אתייחס לגופו של אדם.
לא ראיתי התייחסות לידידות עם חילונים וכו'
זו דמגוגיה לשמה
ישנה התייחסות על יציאה למעגל העבודה, האם זה מוכרח שמי שיוצא לעבוד מתידד עם כל החילונים ומזדהה איתם?אתמהה

לעניין תיבת הנח המדוברת
אנחנו לא נוכל להבין את הנעשה בתוככי חדרי הפנימיות עד שלא נהיה שם. (ובוודאי מי שלא היה לעולם בישיבה, לא יוכל לומר לבוגרי הישיבות מה מתחולל שם)
כמו ששמעתי מהמשגיח הגר"ש ברויאר שליט"א
"אין לישיבות היום יכולת להוות תיבת נח"
אין לנו אלא הוראת גדו"י שבימינו.
אבקשכם להתייחס לנכתב בשם הגרמ"ה הירש
ישנה התייחסות לזה שהסטייפלר לא התכוון חלילה וחס ל"הם" כלומר החילונים - אלא רק למציאות.
ההקשר ברור.

נשמע מדברייך כאילו זה ישיבות זה מקום מסתורי חבוי מן העין. אין איש יודע מה נעשה בחדרי הפנימיות. אלו שהיו שם חתומים כולם על סודיות מוחלטת.
בוגרי הישיבות ובני הישיבות הם הבעלים שלנו, האחים שלנו, הילדים שלנו.... הם היו ועודם בישיבות ויודעים מה מתחולל שם.

לא שמעתי את הגרמ"ה הירש - כך שאין לי יכולת לדעת אלו חלקיק מדבריו הוצא מהקשרו
אם אפשר לומר שהסטייפלר דגל ביציאה לעבודה עם ציטוט דבריו וסילופם
לא מתרגשת מאמירה שסותרת את כל מה שגדולי הדור בני זמנינו אומרים - והמקור שלה הוא ניק בפרוג שאומר ששמע.

אני לא אופתע אם ציטוט מתוך מאמר שלם שמסביר איך גם בתוככי הישיבות צריך להמשיך להשמר ולא להתפס לשאננות ולחשוב שמספיק ששלחתי לישיבה ושלום עלי נפשי .... הופך לציטוט למה לא משנה , אפשר כבר לצאת מהישיבה ולעבוד כי הישיבה אינה תיבת נוח ואין הבדל בינה לבחוץ...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מן כן ברור לכולנו שהחממה שהייתה בזמן הסטייפלער בישיבות, אותה "תיבת נח" כבר איננה בעקבות הטכנולוגיה
אני מוחה. לומר שהישיבות כיום אינם יכולים להוות כתיבת נח בגלל הטכנולוגיה זה לא נכון בעליל אמנם נכון שהמצב היום אולי לא כמו פעם אבל ברור שהמצב בישיבות טוב בהרבה (ללא כל השוואה ) מכל מקום אחר שהוא מחוץ לכותלי הישיבות

• הוסף לסימניות
יתכן,
אך לא זה מה שבחר לכתוב.

פרשנות מרתקת.

??
לא ממש הבנתי.
הרחבתי את הפרשנות המצומצם (והלא כתובה) שמדובר במדינה ימ"ש, והחלתי את דברי מרן זצ"ל על כל המציאות הכללית והסכנות שבה, למשל סבורני שדברי הסטיפלר הם גם על נערים המתגוררים בחו"ל, ולא כמו שצימצם המביא הראשון שדיבא על "מהמדינה נצחונותיה והישגיה. המדינה והחרדים. הצבא."

לא היתי מפותע לראות מביאים את דברי על מנת להוציאם מהקשרם.

⬇️
היות והסטייפלר חי בדורינו ממש.
ודעתו על חיי אברכות ידועה ומפורסמת מכלי ראשון.

לקחת את דבריו על מנת להדגיש את המילים בגיל הנערות ולטעון שזה עיקר הכוונה - ולהביא הוכחה מדבריו שהוא לא התנגד ליציאה לעבודה בגיל 20 - היא סתירת החי בחייו.

ומכאן נסיק לגבי ציטוטים דומים מפי גדולי ישראל לשעבר והדגשת המילים שאליהם הם כלל לא התכוונו כעיקר המשפט ועיקר הכוונה , שפשוט חסר לנו כבר אנשים ששמעו אותם מכלי ראשון.

• הוסף לסימניות
אני מוחה. לומר שהישיבות כיום אינם יכולים להוות כתיבת נח בגלל הטכנולוגיה זה לא נכון בעליל אמנם נכון שהמצב היום אולי לא כמו פעם אבל ברור שהמצב בישיבות טוב בהרבה (ללא כל השוואה ) מכל מקום אחר שהוא מחוץ לכותלי הישיבות
אני רק מצטט את גדולי המחנכים.
לך תמחה בהם.

• הוסף לסימניות
אני רק מצטט את גדולי המחנכים.
לך תמחה בהם.
תצטט את מי שאתה רוצה אני לומד בישיבה ולא הם ואני אומר לך שהמצב בישיבות הוא ללא השוואה טוב יותר מכל מקום אחר שהוא מחוץ לכותלי הישיבה (ואגב אני גם שומע את גדולי המחנכים ואני דווקא שומע ההיפך)

• הוסף לסימניות
ישנה התייחסות לזה שהסטייפלר לא התכוון חלילה וחס ל"הם" כלומר החילונים - אלא רק למציאות.
ההקשר ברור.

נשמע מדברייך כאילו זה ישיבות זה מקום מסתורי חבוי מן העין. אין איש יודע מה נעשה בחדרי הפנימיות. אלו שהיו שם חתומים כולם על סודיות מוחלטת.
בוגרי הישיבות ובני הישיבות הם הבעלים שלנו, האחים שלנו, הילדים שלנו.... הם היו בישיבות ויודעים מה מתחולל שם.

לא שמעתי את הגרמ"ה הירש - כך שאין לי יכולת לדעת אלו חלקיק מדבריו הוצא מהקשרו
אם אפשר לומר שהסטייפלר דגל ביציאה לעבודה עם ציטוט דבריו וסילופם
לא מתרגשת מאמירה שסותרת את כל מה שגדולי הדור בני זמנינו אומרים - והמקור שלה הוא ניק בפרוג שאומר ששמע.

אני לא אופתע אם ציטוט מתוך מאמר שלם שמסביר איך גם בתוככי הישיבות צריך להמשיך להשמר ולא להתפס לשאננות ולחשוב שמספיק ששלחתי לישיבה ושלום עלי נפשי .... הופך לציטוט למה לא משנה , אפשר כבר לצאת מהישיבה ולעבוד כי הישיבה אינה תיבת נוח ואין הבדל בינה לבחוץ...
הישיבות לא נועדו להוות תיבות נח אלא לחינוך בדרכי הלימוד והעבודה.
היה להם ערך מוסף של תיבת נח וערך זה לצערנו מתקשה להשמר
מימות שם ועבר לא פסקה ישיבה מישראל.

הבעלים והאחים וכו' זה נחמד
תשאלו יועצים חינוכיים עם מה הם מתמודדים ותחזרו אלינו.
ובאיזה מעגלים ההשלכות של הבחורים האלו

דברי הסטייפלער לא נאמרו בכדי לאסור יציאה למעגל העבודה מכיוון שהצורך הוא ברור וישנם יותר חרדים עובדים מלומדים.
(חרדי זה גם חסידים וספרדים לתשומת לבכם)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תצטט את מי שאתה רוצה אני לומד בישיבה ולא הם ואני אומר לך שהמצב בישיבות הוא ללא השוואה טוב יותר מכל מקום אחר שהוא מחוץ לכותלי הישיבה (ואגב אני גם שומע את גדולי המחנכים ואני דווקא שומע ההיפך)
אדרבה תצטט
אני הבאתי מקורות

• הוסף לסימניות
הישיבות לא נועדו להוות תיבות נח אלא לחינוך בדרכי הלימוד והעבודה.
היה להם ערך מוסף של תיבת נח וערך זה לצערנו מתקשה להשמר
מימות שם ועבר לא פסקה ישיבה מישראל.
דברי הסטייפלער לא נאמרו בכדי לאסור יציאה למעגל העבודה מכיוון שהצורך הוא ברור וישנם יותר חרדים עובדים מלומדים.
(חרדי זה גם חסידים וספרדים לתשומת לבכם)
כמי שמכירה אנשים שהכירו את הסטייפלר מכלי ראשון דבריו נאמרו כדי לאסור יציאה למעגל העבודה -
הוא חזר על דבריו בכל זווית ומקום אפשרי. ולכן אין צורך לפלפל בדבריו ולהדגיש איזו מילה טפלה ולטעון ולהסיק מכך שהוא לא התכוון לאסור יציאה לעבודה.
כשבכל הזדמנות זו היתה הוראתו לכלל ולפרט והדרכתו בפה מלא ובמפורש.

לסתור את החי בעודו בחייו זו כבר תעוזה רבתי.

למרבה שמחתינו - הישיבות עודם תיבת נוח ובחורים שלומדים בישיבה כמו גם אברכים , שמורים דתית כמה וכמה דרגות מעל אלו שלא. מציאות עובדתית פשוטה כמו שהשמש זורחת ביום.
מטרתם העיקרית היא לימוד תורה לשמה . וממילא הם הינם תיבת נוח כמאמר חז"ל שלא פג ולא יפוג לעולם תקפו - פגע בך מנוול זה - משכהו לבית המדרש.

• הוסף לסימניות
כמי שמכירה אנשים שהכירו את הסטייפלר מכלי ראשון דבריו נאמרו כדי לאסור יציאה למעגל העבודה -
הוא חזר על דבריו בכל זווית ומקום אפשרי. ולכן אין צורך לפלפל בדבריו ולהדגיש איזו מילה מיותרת ולטעון שלא לשם כך הם נאמרו.
כשבכל הזדמנות זו היתה הוראתו והדרכתו בפה מלא ובמפורש.

למרבה שמחתינו - הישיבות עודם תיבת נוח ובחורים שלומדים בישיבה כמו גם אברכים , שמורים דתית כמה וכמה דרגות מעל אלו שלא. מציאות עובדתית פשוטה כמו שהשמש זורחת ביום.
מטרתם העיקרית היא לימוד תורה לשמה . וממילא הם הינם תיבת נוח כמאמר חז"ל - פגע בך מנוול זה - משכהו לבית המדרש.
הסטייפלער חי לפני הרבה שנים
דור דור ודורשיו
אשמח אםם תעשו חיפוש על דברי הגרמ"ה הירש לראשי חלקי בקהילתי לתוכן המלא

• הוסף לסימניות
מטרתם העיקרית היא לימוד תורה לשמה . וממילא הם הינם תיבת נוח כמאמר חז"ל שלא פג ולא יפוג לעולם תקפו - פגע בך מנוול זה - משכהו לבית המדרש
בדיוק כך

• הוסף לסימניות
אני לומד בישיבה, אוקיי? ואין השוואה בין המצב בחוץ למצב בישיבות. נקודה. (לגבי הטענה של הטכנולוגיה, ברור שרוב הבחורים שמורים, וגם אלה שפחות, עצם הישארותם בישיבה למרות הקלות ללכת לרחוב מוכיחה כאלף עדים שאכפת להם מרוחניות והם רוצים להיות בחורי ישיבות) בנוסף, בחור יכול לחוות משברים זמניים אבל זה עובר, לעומת זאת אם ילך לצבא או אקדמיה לא יישאר הרבה מהרוחניות שלו.
ולגבי אלה שנאלצו ללכת לעבוד, אם זאת עבודה שמורה ועשו בהוראת רבותיהם (וזה בד"כ רק לאחר נישואין) וקובעים עיתים לתורה, אשריהם.

• הוסף לסימניות
דור דור ודורשיו
הסטייפלר נפטר לפני בדיוק 40 שנה.
יש די הרבה אנשים בני 60 - 80 שזוכרים אותו , למדו מפיו. מכירים אותו אישית. (וגם בני 55...)

כשממשיכים להוציא את דברי הסטייפלר מהקשריו.
אין צורך לגגל כדי לדעת שגם דברי הגרמ"ה הירש מן הסתם על חובת הזהירות גם בתוככי הישיבות הוצאו מהקשרם לכדי שאין צורך בישיבות ואפשר כבר לצאת לעבודה ....

או דיבור על עידוד אנשים עובדים להקדיש חלק מיומם לתורה - להוכחה מוחצת שהישיבות כבר אינן בכלל המקום השמור וראוי בהחלט מלכתחילה לצאת לעבודה זה שמור אותו דבר :D:D

• הוסף לסימניות

מטרתם העיקרית היא לימוד תורה לשמה . וממילא הם הינם תיבת נוח כמאמר חז"ל שלא פג ולא יפוג לעולם תקפו - פגע בך מנוול זה - משכהו לבית המדרש.
כמדומני שהסטייפלער כבר שנים רבות איננו איתנו.
ואף אם זו הייתה דעתו אין זו דעת רבותינו כיום (לא ניתן לומר אסור על דבר שאינו אסור - לא כולם בדרגה)

אם מטרת הישיבות היא רק לימוד לשמה (אגב, מהו ה"לשמה" אתם יודעים?)
מדוע נבנו ישיבות? הרבה יותר פשוט שבכל שכונה ישבו הבחורים וילמדו בביה"כ השכונתי?
מטרת הישיבות היא הנחלת התורה מרב לתלמיד שכוללת את דרכי הלימוד והעבודה.

• הוסף לסימניות
אני לומד בישיבה, אוקיי? ואין השוואה בין המצב בחוץ למצב בישיבות. נקודה. (לגבי הטענה של הטכנולוגיה, ברור שרוב הבחורים שמורים, וגם אלה שפחות, עצם הישארותם בישיבה למרות הקלות ללכת לרחוב מוכיחה כאלף עדים שאכפת להם מרוחניות והם רוצים להיות בחורי ישיבות) בנוסף, בחור יכול לחוות משברים זמניים אבל זה עובר, לעומת זאת אם ילך לצבא או אקדמיה לא יישאר הרבה מהרוחניות שלו.
ולגבי אלה שנאלצו ללכת לעבוד, אם זאת עבודה שמורה ועשו בהוראת רבותיהם (וזה בד"כ רק לאחר נישואין) וקובעים עיתים לתורה, אשריהם.
שים לב שכל הדיון הוא על נשואים.

• הוסף לסימניות
הייתי חייב להתערב....
באמת הוכחה מוחצת מהרב הירש,שמי שיושב לומד,זה סוג אאאאאאאא.......
מי שמביא ציטוט"שישיבה זה כבר לא תיבת נח" בשביל להמעיט את ערך הישיבה ולהכשיר יציאה מהישיבה הוא חוטא ומחטיא,כוונת האמור שהיום אפילו בישיבה חייבים לפקוח 7 עינים,וק"ו בן בנו של ק"ו מחוץ כותלי הישיבה.....

• הוסף לסימניות
ואף אם זו הייתה דעתו אין זו דעת רבותינו כיום (לא ניתן לומר אסור על דבר שאינו אסור - לא כולם בדרגה)

ולכן בחור שיש לו ניסיון בעניני טכנולוגיה לא יכול לקבל רב מתלמיד?
בנוסף לא צריך את הסטייפלר שיאמר את זה. המציאות מוכיחה כאלף עדים שבחור לא נשוי (ולעיתים רבות גם נשואים) שהולך לצבא/אקדמיה/עבודה לא שמורה- יורד ברוחניות. נקודה.

• הוסף לסימניות
דור דור ודורשיו
הוא מדבר על לימודים?

הוא תולה את זה מאד איך הבית נשאר.

לא חושב שיש מישהו שפחות מכבד את בני משפחת נאדל. גם אם מתעסקים ביין או בחשמל.
זה דוגמא למשפחות בני תורה שהלואי וכל האברכים היו שומרים כך על צביונם.
כך גם המלמדים של הילדים שלנו.

אני חושב שהויכוח על משפחות שמכח הכרח הפרנסה ממקמים את עצמם במקום יותר פתוח. [ולא יספרו לר' משה הלל מה הבילוי שלהם בשעות הפנאי]

זה משהו אחר לגמרי, וגם לפי ההגדרות של ר' משה הלל זה סוג ב'.

ההרגשה שלי שיש ניקים מסוימים שמנסים למשוך לשם כל הזמן, כמו שהעירו לפני.
ביחס לזה הישיבות שלנו הם תיבת נח מהודרת.

• הוסף לסימניות
הייתי חייב להתערב....
באמת הוכחה מוחצת מהרב הירש,שמי שיושב לומד,זה סוג אאאאאאאא.......
מי שמביא ציטוט"שישיבה זה כבר לא תיבת נח" בשביל להמעיט את ערך הישיבה ולהכשיר יציאה מהישיבה הוא חוטא ומחטיא,כוונת האמור שהיום אפילו בישיבה חייבים לפקוח 7 עינים,וק"ו בן בנו של ק"ו מחוץ כותלי הישיבה.....
חד משמעית
ברור שמי שלומד הוא מקיים את כל העולם.
הדיון היה האם יש מקרים בהם ניתן לצאת למעגל העבודה לאחר הנישואין והביאו את דברי מרן הסטייפלער בצורה עקומה.
לגבי הישיבות, זה רק היה אנקדוטה לציין שגם דברי הסטייפלער אז היו נאמרים היום מטעמים שונים.

• הוסף לסימניות

דעתו ודעת רבותינו כיום - זהה למדי.

אלא אם כן כמו שמסלפים את דבריו בלי למצמץ
מסלפים גם את דברי הגרמ"ה הירש ומוציאים אותם מהקשרם חופשי....
משפטי עידוד למקדישים שעות לתורה הופכים לכך שאין צורך כבר בישיבות.... וסוג אאאא זה לצאת לעבודה.

הישיבות נבנו כי זו המתכונת שהוכחה כטובה היותר ללימוד תורה לשמה
לימוד תורה לשמה כמובן לא כולל לשבת בבית כנסת ולהמציא בעצמי מהי תורה
התורה עוברת אצלינו במסורת מרב לתלמיד.
יכולה לעבור גם מאב לבן אם לאב יש זמן וכושר ללמד את בנו - זה עדיף. ר' גרשון ור' יעקב אדלשטיין למדו תורה מפי אביהם. "לשמה" הם למדו ויצאו גדולי עולם.

• הוסף לסימניות
ולכן בחור שיש לו ניסיון בעניני טכנולוגיה לא יכול לקבל רב מתלמיד?
בנוסף לא צריך את הסטייפלר שיאמר את זה. המציאות מוכיחה כאלף עדים שבחור לא נשוי (ולעיתים רבות גם נשואים) שהולך לצבא/אקדמיה/עבודה לא שמורה- יורד ברוחניות. נקודה.
בדיוק
לכן הישיבות לא יכולות להוות תיבת נח אלא רק קבלת תורה מרב לתלמיד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה