- הוסף לסימניות
כנראה בלבול בין איסור תחומין שקיים ביו''ט לבין איסור טלטול שאיןאיך הם הלכו כזה הרבה? מה עם איסור תחומין?
כנראה בלבול בין איסור תחומין שקיים ביו''ט לבין איסור טלטול שאיןאיך הם הלכו כזה הרבה? מה עם איסור תחומין?
באמת שעה וחצי?אז אני אוסיף את שלי :
בעלי כל שנה עובד בערב פסח בחבורה במאפית מצות במרכז ומגיע הביתה לצפון חצי שעה לפני כניסת החג.
השנה הוא הגיע בשקיעה!!!!!!!!!!! (לא אלאה אתכם בפחד שתקף את כולנו, הטלפון שלו היה על שקט והוא לא ענה לנו!!!)
יצא כמו כל שנה. ונסע בשוליים על 150 קמ"ש!!!!!!!!!!!!!!!!!
היה פקוק באופן מוגזם לחלוטין!!!!!!!!!!
זה ממש לא בעיה של לצאת מאוחר.
היו כאלו שיצאו איתו ביחד לכיוון אשדוד והגיעו בצפצוף!!
נסעו שעה וחצי מבניברק לאשדוד . זה לא דבר בשגרה!!!
אנסה קצת יותר בעדינות:באמת שעה וחצי?
אתם מוכנים לקחת כזה סיכון??
אני פשוט בהלם
ועוד ניסיון להצדיק את זה כאילו זה נורמלי
אז זה ממש לא נורמלי בעייני
מלבד העובדה שהרבנים לא מתירים לפחות שעתיים או שעתיים וחצי לפני שבת
ואתם מדברים פה על שעה וחצי?? ועוד מרחק כזה גדול??
תקלה הכי קטנה באוטו והוא תקוע
בהחלטאנסה קצת יותר בעדינות:
מה זה מוקדם?אני ישאל אחרת האם אתם מכירים מישהו שיצא מוקדם מהבית ובכל זאת נתקע בדרך?
אני שמעתי פעם מאחד הפוסקים, לצאת לא יאוחר מהזמן שגם אם זמן הנסיעה יוכפל עדיין תגיע חצי שעה לפני השקיעה..
מה זה מוקדם?
לפני שנה יצאנו שעתיים וחצי לפני החג מעפולה לירושלים והגענו 10 דקות לפני השקיעה...
אשמח לשמוע מי הפוסק הזה.אני שמעתי פעם מאחד הפוסקים, לצאת לא יאוחר מהזמן שגם אם זמן הנסיעה יוכפל עדיין תגיע חצי שעה לפני השקיעה.
כלומר נסיעה מעפולה שלוקחת 1.45 אז לצאת לא יאוחר מ-4 שעות לפני השקיעה
דרך שאמורה לקחת חצי שעה, לא חושבת שזה סיכון כ"כ רציני בערב חג שבדר"כ פתוח הכביש....באמת שעה וחצי?
אתם מוכנים לקחת כזה סיכון??
אני פשוט בהלם
ועוד ניסיון להצדיק את זה כאילו זה נורמלי
אז זה ממש לא נורמלי בעייני
מלבד העובדה שהרבנים לא מתירים לפחות שעתיים או שעתיים וחצי לפני שבת
ואתם מדברים פה על שעה וחצי?? ועוד מרחק כזה גדול??
תקלה הכי קטנה באוטו והוא תקוע
את המסקנה נשמור לעצמינו....יש לכם כבר מסקנות לשנה הבאה?..
זה זה שיקול פרטי של כל אחדדרך שאמורה לקחת חצי שעה, לא חושבת שזה סיכון כ"כ רציני בערב חג שבדר"כ פתוח הכביש....
ואני חשבתי שאם יוכפל, אז יגיעו חצי שעה לפני הדלקת נרות.אני שמעתי פעם מאחד הפוסקים, לצאת לא יאוחר מהזמן שגם אם זמן הנסיעה יוכפל עדיין תגיע חצי שעה לפני השקיעה.
כלומר נסיעה מעפולה שלוקחת 1.45 אז לצאת לא יאוחר מ-4 שעות לפני השקיעה
ההלכה לצאת מוקדם תהיה תקפה גם אז וזה נכון לכל שבת ושבת.את המסקנה נשמור לעצמינו....
בתפילה עמוקה שעד שנה הבאה נזכה כולנו לאכול מן הזבחים ומ הפסחים בירושלים הבנויה,
בלי סיכונים בדרכים ובלי צורך נואש לכסף הנ"ל......
ואווו.מי שלא יוצא מוקדם זה אשמתו בלבד
כל הרבנים כבר שנים אומרים לצאת מוקדם
ולפותח האשכול לא הבנתי מה המטרה בפתיחת האשכול?
כי אם יוצאים 3 שעות לפני החג מירושלים ליצהר (מרחק של שעה ורבע בלי פקקים ברכב) ויש תאונה כבר ליד אדם, ואחר כך עוד תאונה בהמשך הדרך, ועוד תאונה בואדי קנה שגורמת לעומסים כבדים בכביש 60 שהוא כביש חלופי- יש פקקים מטורפים!!!!!!!!!!!!!! ומגיעים חזרה לירושלים רבע שעה לפני השקיעה... ונס שהיה להם על מי לצנוח בשעה כזאת- ההורים שלהם שתמיד יש שם הרבה אוכל ומוכנים לקבל אורחים בכל שעה, כן גם משפחה עם 4 ילדים ב7 בערב החג... (קרובי משפחה)למה יוצאים כ"כ מאוחר
למה ?
אני לא מבין? גם לי יש רכב אבל פעם לא עלה בדעתי לצאת כ"כ מאוחר
למה??????
כי אם יוצאים 3 שעות לפני החג מירושלים ליצהר (מרחק של שעה ורבע בלי פקקים ברכב) ויש תאונה כבר ליד אדם, ואחר כך עוד תאונה בהמשך הדרך, ועוד תאונה בואדי קנה שגורמת לעומסים כבדים בכביש 60 שהוא כביש חלופי- יש פקקים מטורפים!!!!!!!!!!!!!! ומגיעים חזרה לירושלים רבע שעה לפני השקיעה... ונס שהיה להם על מי לצנוח בשעה כזאת- ההורים שלהם שתמיד יש שם הרבה אוכל ומוכנים לקבל אורחים בכל שעה, כן גם משפחה עם 4 ילדים ב7 בערב החג... (קרובי משפחה)למה יוצאים כ"כ מאוחר
למה ?
אני לא מבין? גם לי יש רכב אבל פעם לא עלה בדעתי לצאת כ"כ מאוחר
למה??????
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים