התייעצות מכללה - תואר - שידוכים

• הוסף לסימניות
לא כל כך יודע מה קורה בחוץ, יודע מה קורה אצלי,
הבנים שלי ב"ה לומדים בישיבות טובות, נחשבים לבחורים טובים, ואנחנו משפחה מיינסטרים [יחסית]
למרות שיש לנו פתיחות מסויימת בבית, אבל אין שום סיכוי או קרוב לכך שניקח בחורה שלמדה במכללה או במקום לימודים שגדולי ישראל לא התירו לכתחילה.
גם את הבנות שלנו ב"ה שלחנו ללימודים בסמינר, ולמרות שחלקן עובדות בהוראה .... הן מתפרנסות בכבוד,

כך גם אצל אחים ואחיות שלי,
כן - יש לנו במשפחה אחד הנכדים שנפתח קצת יותר מן הרגיל, והבת שלו הלכה למכללה ללימודים, וכאשר היא הגיעה לשידוכים הוא התפלא עד למאד מדוע משפחות טובות לא רוצות אותו [כמובן טובות בהגדרות המשפחתיות שלנו, יש טובות בכל מגזר וסגנון...]
כאשר הסברתי לו שאין סיכוי שמשפחה כמוני תיקח בחורה ממכללה, הוא הבין את אשר עשה. ואמר לי שחבל שלא חשב על כך לפני.

ושוב זו נקודת מבט אישית בלבד.

• הוסף לסימניות
לא כל כך יודע מה קורה בחוץ, יודע מה קורה אצלי,
הבנים שלי ב"ה לומדים בישיבות טובות, נחשבים לבחורים טובים, ואנחנו משפחה מיינסטרים [יחסית]
למרות שיש לנו פתיחות מסויימת בבית, אבל אין שום סיכוי או קרוב לכך שניקח בחורה שלמדה במכללה או במקום לימודים שגדולי ישראל לא התירו לכתחילה.
גם את הבנות שלנו ב"ה שלחנו ללימודים בסמינר, ולמרות שחלקן עובדות בהוראה .... הן מתפרנסות בכבוד,

כך גם אצל אחים ואחיות שלי,
כן - יש לנו במשפחה אחד הנכדים שנפתח קצת יותר מן הרגיל, והבת שלו הלכה למכללה ללימודים, וכאשר היא הגיעה לשידוכים הוא התפלא עד למאד מדוע משפחות טובות לא רוצות אותו [כמובן טובות בהגדרות המשפחתיות שלנו, יש טובות בכל מגזר וסגנון...]
כאשר הסברתי לו שאין סיכוי שמשפחה כמוני תיקח בחורה ממכללה, הוא הבין את אשר עשה. ואמר לי שחבל שלא חשב על כך לפני.

ושוב זו נקודת מבט אישית בלבד.
מישהו שאל כאן קודם האם אנחנו מודדים אנשים לפי סטיגמות וכו', אני חושב שהנ"ל מהווה דוגמא לזה שעיקר השיח בציבור מסתובב סביב "מה המשפחה שלי עושה, ומה נהוג, ומה אין סיכוי שיקרה אצלנו..." ופחות סביב העיקרון של "מה הבעייתיות במכללה".
לא בא להעביר ביקורת, רק מציג את המציאות שמדברת בעד עצמה.

• הוסף לסימניות
מישהו שאל כאן קודם האם אנחנו מודדים אנשים לפי סטיגמות וכו', אני חושב שהנ"ל מהווה דוגמא לזה שעיקר השיח בציבור מסתובב סביב "מה המשפחה שלי עושה, ומה נהוג, ומה אין סיכוי שיקרה אצלנו..." ופחות סביב העיקרון של "מה הבעייתיות במכללה".
אני לא מספיק חכם בשביל לנתח נתונים שכאלו,
יש גדולי ישראל ואני סומך עליהם בעינים עצומות, ואם הם הורו שלא ללכת למכללה, אז למה שאחשוב שאני חכם מהם?
בכל תחום בחיים אני מתייעץ עם מורי ורבותי, ובוודאי שבתחום של דרך חיים הם יהיו המנתבים של דרכי,
וב"ה כל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל.

ואגב, זה לא סטיגמה - אם בחורה הלכה ללמוד במקום שעל פי דעת רבותי הוא אסור, אז היא אינה מתאימה....

• הוסף לסימניות
הסטיגמות מקלות עלינו לפעמים להגדיר את המותר האסור מה טוב מה רע מה באמצע מה מתאים לקהילה מסוימת ומה ישייך אותנו לקהילה כזאת, וברור שגדו״י מתווים את הדרך לשם,
זה לא סטיגמה, כמו שזה דרך חיים
לא כל פעם צריך לפתוח את הדיון האם תואר הוא בעייתי , וכל אחד ישאל
יש מקומות שאין בהם סטיגמות, כללים וכו (קהילות מסוימות בחו״ל) ורואים את התוצאות, וד״ל....

• הוסף לסימניות
שאלה לכל אלה שכתבו שבחיים לא היו לוקחים לבניהם בחורה עם תואר-
אילו הייתם יודעים על בחורה (בבירורים או במהלך פגישות) שרצתה לעבור למכללה, עשתה את כל התהליך
ובסוף החליטה להישאר בסמינר מסיבות טכניות ולא דתיות...
איך הייתם מסתכלים עליה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שאלה לאלו שכתבו שבחיים לא היו לוקחים לבניהם בחורה עם תואר-
אילו הייתם יודעים על בחורה (בבירורים או במהלך פגישות) שרצתה לעבור למכללה, עשתה את כל התהליך
ובסוף החליטה להישאר בסמינר מסיבות טכניות ולא דתיות...
איך הייתם מסתכלים עליה?
אני אישית הייתי חושב שהיא אינה מתאימה לבן שלי ולהכנס למשפחתי,
אבל כזו שאלה הייתי מפנה לרב שלנו...

אחת הבנות שלנו כאשר הייתה בשידוכים, הציעו לנו הצעה שהבחור הוא באמת ברמה שרצינו ובסגנון שמתאים לבת הזו, אבל בנושא המשפחה היו כמה שאלות שלדעתי היינו אמורים להוריד את ההצעה, אבל מכיוון שהדברים לא היו ברורים כמובן שמיד הלכתי לשאול את הרב שלנו, ולהפתעתי הוא מאד מאד המליץ, וכל נקודה שהעלתי מדוע חשבנו להוריד, הוא אמר זה לא שיקול וכן הלאה והלאה

היום הוא אחד מהחתנים הכי מדהימים שלנו, נס ששאלתי רב.

• הוסף לסימניות
קחי תיקנתי לך.
את יודעת שיש מלאאא רבנים ואדמו"רים בציבור שלנו
והתשובה שאת קיבלת לא נוגעת אלי למשל? כי אני לא נוהגת לפי גדו"י שלך
אף על פי שאני מעריכה אותם וחושבת שהדרך שלהם נכונה לציבור שלהם
יש יותר מדעה אחת ויש יותר מרב אחד
כדאי להפנים את זה.
חד משמעית כל אחת צריכה ללכת לפי המגזר שלה. את צודקת שלא הדגשתי על הזרם הליטאי. במגזר הליטאי ר' משה הלל הירש ור' דב לנדא הם הפוסקים ועל פיהם ישק דבר. שאלנו אותו שאלה כללית ופרטית וקיבלנו תשובה שאין שום היתר. כמובן במקרים חריגים כל אחת תעשה שאלה פרטית לעצמה.

• הוסף לסימניות
ואני קיבלתי לפני 14 שנה
תשובה מהגראי"ל שטיינמן זצוק"ל ללכת לשבילים - מבחר.
(הוראה פרטנית לבת משפחה)
והלוואי וכל הבנות היו ברמה הרוחנית שלה עם בעל שלומד 17 שעות ביממה ממוצעת.
גם אמא שלי קיבלה היתר לפני מעל 20 שנה ללמוד באקדמיה ועוד חילונית לפני שהמציאו את החרדי... כיום במגזר הליטאי כל הרבנים חד משמעית נגד. ולכן אני לא אלך לכזה מקום שהרבנים נגד. מי שרוצה בית של תורה צריכה לשמוע לדעת תורה נקודה!

• הוסף לסימניות
גם אמא שלי קיבלה היתר לפני מעל 20 שנה ללמוד באקדמיה ועוד חילונית לפני שהמציאו את החרדי... כיום במגזר הליטאי כל הרבנים חד משמעית נגד. ולכן אני לא אלך לכזה מקום שהרבנים נגד. מי שרוצה בית של תורה צריכה לשמוע לדעת תורה נקודה!
אני לא משוכנע שאם נלך על אותו המקרה
ר' משה הלל היה אומר אחרת.
וזה ברור ופשוט שצריך לשאול ולא לסמוך על זה שכתוב בעיתון

• הוסף לסימניות
יש לי קשר עם הרבה נשים ובחורות שהלכו למכללה
וכולם ללא יוצא מן הכלל ירדו ברוחניות
הצניעות לא כמו לפני שנכנסו למכללה.
וגם השלום בית לא מה שהיה.
במכללה יש מטרה להכניס רוחות זרות לדבר על פמיניסטיות ושוויון ולתאר לנשים החרדיות כמה הם אומללות שהבעל לא עוזר מספיק וכו'
והדברים לאט לאט משפיעים.
אני יודעת באופן אישי על מקרים רבים של גרושין בכיתה שלומדים בה עבודה סוציאלית.
כדאי לבדוק טוב טוב ולחשוב שוב לפני שנכנסים ללימודים.

• הוסף לסימניות
מישהו אמר בחורה שהולכת למכללה עושה נגד דעת רבותיה ולכן היא לא מתאימה...
סליחהה???
האם כל הרבנים נגד מכללה? לא
וגם אם יש ציבור שהרבנים יוצאים נגד מכללות אך לבחורה ספציפית אומרים ללכת...

• הוסף לסימניות
אני גם כן חושבת שתעודה ממה"ט מרוויחים אבל הרבה פעמים בנות לא מוצאות את עצמם בשום מקצוע בסמינר בה-ו באמת המקצועות מאוד מצומצמים

• הוסף לסימניות
תתיעצו עם רבנים
אני יודעת על רב מפורסם שהתיר ללכת לתואר שיני במכללה
כל אחד והמקרה שלו
ובכללי התופעה הזאת של תואר ניכנסה ממש לבנות וזה כבר התחילה להיכנס גם לגברים
יש מלא בחורי ישיבות שעושים תואר או בגרויות
לאט לאט זה דבר שיכנס(עד שיצא עצרת של הרבנים למחות ללימודי תואר לא רק לבנות גם לבנים)

• הוסף לסימניות
יש לי קשר עם הרבה נשים ובחורות שהלכו למכללה
וכולם ללא יוצא מן הכלל ירדו ברוחניות
הצניעות לא כמו לפני שנכנסו למכללה.
וגם השלום בית לא מה שהיה.
במכללה יש מטרה להכניס רוחות זרות לדבר על פמיניסטיות ושוויון ולתאר לנשים החרדיות כמה הם אומללות שהבעל לא עוזר מספיק וכו'
והדברים לאט לאט משפיעים.
אני יודעת באופן אישי על מקרים רבים של גרושין בכיתה שלומדים בה עבודה סוציאלית.
כדאי לבדוק טוב טוב ולחשוב שוב לפני שנכנסים ללימודים.
בחורה שעושה תואר במדמ"ח בפתוחה
איפה כל המקרים האלו נפגשים?
עכ"פ אני מכיר מספיק מקרים של בחורות טובות מאוד שעשו תואר.
והמילים "כולם ללא יוצא מן הכלל" לעולם לא יהיו אמת

• הוסף לסימניות
לימודים אקדמאיים = מפגש עם חיים שאינם תורניים (מרצות/חברות/דעות) = התקררות ברוחניות
אם מישהו חולק על המשוואה אשמח להסבר על איזה חלק

זה לא אומר שאסור בשום אופן ללמוד, ושא"א להיות יראי שמים אח"כ- תמיד אפשר להתמודד וגם להתעלות
אבל זה יותר ממכה קלה בכנף. תשאלו את מי שלמדה- זה לא קל, יש שאלות כל הזמן, צריך לאזן בלימוד קודש עם הבעל וכו', כל אחת מה שעבד לה (או שלא).

הדברים נכונים גם לנשואה בת 30, וק"ו לרווקה בת 20.

• הוסף לסימניות
שם של רב מגדולי ישראל שמתיר מכללה
אם אפשר,
תודה
לא יודע מי, אבל לא חסר במגזר החרדי השמור עורכי דין חסידיים ליטאים וספרדים.
וכמובן אחיות בקופות ובתי החולים
מתאר לעצמי שהתייעצו לפני עם האדמורים והרבנים
למיטב ידיעתי משפטים וסיעוד לומדים במכללות

• הוסף לסימניות
נושא האשכול הוא לא מה הבעיה במכללות אלא האם זה פוגע בשידוכים לכן הנ"ל ענה תשובה מצוינת שממה שהוא מכיר זה פוגע בשידוכים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה