קורונה מכתבו המטלטל של הגר''א בורדיאנסקי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הסבירו כאן כמה וכמה פעמים באשכולות, שהמבוגרים וקבוצות הסיכון בישראל מונים קרוב למיליון איש.
ואין אפשרות לכלוא אותם בבית הרמטית למשך שנה שנתיים. כולל במקרים רבים - גם את בני משפחותיהם.
בקשו להיזהר מאוד - לפחות במרחב הציבורי המשותף -
מסכות פה-אף לכולם, מרחק, הגיינה, אוורור ומה שפחות התקהלויות.
לא יותר.
(וכמובן בידודים לחולים או נחשפים)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סליחה, אני לא תקועה בבית עם ילדים כבר קרוב לשבעה חודשים בלי מסגרת נורמלית?
בדיוק.
אם כולם היו שומרים על ההוראות של מסכות, מרחק, הגיינה, אוורור ומניעת התקהלויות - נראה לפי דרך הטבע, שלא היית צריכה להיות קרוב לשבעה חודשים תקועה בבית, וילדים ללא מסגרת.

• הוסף לסימניות
יש אנשים שהם באמת אנשים טובים ועושים הרבה חסדים וכו'
ובקטע של המסיכות הם מזלזלים.
איך תסבירו את זה.
מבטיח לכם שהם דואגים לזולת יותר מכולנו.
לא אכנס לשמות, כל אחד יחפש את כל אנשי החסד בכל סביבתו ויעקוב אחריהם ויראה בעצמו.

• הוסף לסימניות
מצרפת שיר שכתבתי לפני מספר חודשים, בעקבות אשכול על סבלם של אלו בקבוצת סיכון.
אתם לא לבד!

שומרים מרחק
ולמרות הדחק
על הפנים מסיכה

מצייתים לכללים
מחדדים נהלים
למרות שזוהי טרחה

בבידוד בחדר
והכל בסדר
נקיים המצווה בשמחה

צעירים וקשישים
בריאים, חלשים
כי כולנו אותה משפחה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איפה ראית דבר כזה?
הנה מכאן משמע כך:
איך יכול להיות שאנשים שהחשבתי אותם תלמידי חכמים, טובים וצדיקים, מוכנים להסתובב ברחוב אפילו בחשש שהם נדבקו או צריכים להיות בבידודים או מסתובבים בלי מסיכה בניגוד להנחיות הרופאים והרבנים. חלקם עוד מתווכחים ומצדיקים את האידיאולוגיה הזו ואז כשאתה אומר להם מה יהיה עם אנשים עם רקע רפואי או מבוגרים? הם אומרים ש"יישארו בבית"...

כשרואים אדם הולך בלי מסיכה הוא רוצח. הוא רוצח אותי ואת הדור המבוגר, אסור לשתף אותם במניין, צריך לבטל את הוראות הקבע לכל הרבנים והראשי כוללים האלה, אסור להתחתן עם ילדיהם, הם אנשים שלא אכפת להם חיי אדם ומזלזלים באוכלוסייה שלמה, שאומרים להם תישארו בבית.

• הוסף לסימניות
הגאון רבי אשר וייס שליט"א במילים חריפות מאוד, "בושה תכסה פנינו כאשר אין לך יום שאין קללתו מרובה מחבירו, ובכל יום ויום נפטרים לבית עולמם חולים ממחלה זו, וביניהם אדמורי"ם, ראשי ישיבות, מרביצי תורה מופלגים ועמך בית ישראל, ואלפים נאנקים בכאב וביסורים. ולא נוכל לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה".

• הוסף לסימניות
בהגינות צריך לומר שאם הייתי שייך לקבוצה/קהילה שאף אחד בה לא שם מסכה לא נראה לי שהייתי מעיז להיות יוצא דופן. אבל עדיין צריך להיות הגיוני וגם אם לא נעים להשים מסכה, זה לא סיבה להגיד "הכל שטויות" ואדרבה סיבה להתאמץ מאוד שאחרים ובפרט כאלה מ'עדרים' אחרים שרוצים לשמור לא ידבקו ממני.

• הוסף לסימניות
לא,
רק העניין הזה לתקוף את כל מי שלא תוקף את מי שלא תוקף את מכחישי הקורונה
אותי לימדו שכשכואב אז צועקים!!!!
והוא סך הכל מתחנן בכאב תרחמו עלי אני רוצה לצאת מהבית ללא פחד, אסור לכבד אותו?

• הוסף לסימניות
אותי לימדו שכשכואב אז צועקים!!!!
והוא סך הכל מתחנן בכאב תרחמו עלי אני רוצה לצאת מהבית ללא פחד, אסור לכבד אותו?
שוב, לא דיברתי על הפוסט שלו
אני חותם על כל מילה שהוא כתב שם
נא לא להוציא דברים מהקשרם

• הוסף לסימניות
7 חודשים בבית זה בלי קשר למצב התחלואה (היו זמנים של 15 חולים ביום)
יפה מאד !!!!
ובגלל חוסר שמירת ההנחיות מ15 זה עלה ל 9000
היטבת להסביר למה חובה לציית להנחיות!!!!

• הוסף לסימניות
די, תפסיקו להתווכח, תשאירו את השאכול רק עם המכתב שלו ותנעלו ושלום.
אחרת גם זה ימחק, וחבל על הלב שזולג שם למעלה.

• הוסף לסימניות
אבל לכותב המכתב לא יעזור שנציית להנחיות
למה?
אם כולם יצייתו הוא יוכל לצאת מהבית ללא פחד (כן בזהירות) כי הוא לא יחשוש שאדם ללא מסיכה יתעטש לכיוונו...
אבל במצב הנוכחי לצערנו הרב באמת אין לו הרבה ברירות....

• הוסף לסימניות
למה?
אם כולם יצייתו הוא יוכל לצאת מהבית ללא פחד (כן בזהירות) כי הוא לא יחשוש שאדם ללא מסיכה יתעטש לכיוונו...
אבל במצב הנוכחי לצערנו הרב באמת אין לו הרבה ברירות....
כי הוא לא יצא מהבית גם אחרי חודש שלא היו חולים בעיר מגוריו

• הוסף לסימניות
אין כאן שום בקשה שכולם יהיו כלואים
יש בקשה שכולם יצאו כרצונם לאויר העולם עם מסכות ועם שמירת כללי הבריאות.
אם כל אחד היה נזהר שלא להזיק לשני לא היו הדבקות כלל!
ממש לא נכון.
גם אם כל העולם יילך עם מסכות וכו' יהיו הדבקות!!!
שום מחקר לא הוכיח שמסכות באמת פותרות לגמרי את הבעיה.
וממילא - כל הנושא שהוא טוען שאם כולם ישמרו על הכללים אזי כל אותם
בקבוצות סיכון יוכלו לצאת מהבתים, אינו נכון כלל!
אלו שבסיכון תמיד יצטרכו כמה שפחות לצאת. זו עובדה.
ואינני רואה בזה שום דבר בעייתי. בדיוק כמו שאותם אנשים יישמרו מדברים אחרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....