שיתוף - לביקורת מכתב מאחי האוטיסט

• הוסף לסימניות
שלום, אני אוטיסט.
חי עם חלון סגור לא מגיף את התריס.
לפעמים, אני מנסה לתקשר. בדרך כלל זה לא הולך לי. לא מסתדר. ושוב אני בתוך עצמי מסתגר.

אני לא אוהב להיות עם חברה, כי בדרך כלל הם לא שמים לב אלי. הם נהנים, צוחקים, משתפים, מדברים, ואני לא נהנה, לא מרגיש קשור. מעדיף להיות בבית למצוא לי תעסוקה, או אפילו להשתעמם לבד על הספה. רק לא להיות עם חברה.
קורה לי שאני נהיה מתוסכל ממשהו, מעוצבן' כעוס או מאוכזב, ואני לא מצליח לבטא את עצמי, ולהוציא את הרגש מתוכי. ובאיזה שהוא שלב הרגשות צפות לי, ואני מאבד שליטה על עצמי. צועק, משתולל, מתעצבן, מרביץ, וכולם מתרחקים. ועלי צועקים. כועסים. ומוחים. ואני לא מבין למה כך הם לי עושים.
כי זה לא היה באשמתי, זה השתלט עלי ואני לא הצלחתי כמעט להפסיק. ושוב אני מתוסכל מעצמי, ואין מי שהיה איתי אין מי שיבין אותי. אז אני רק רוצה לבקש ממכם: תבינו אותי, שימו לב אלי כשאני נמצא. אל תחשבו שאני לא מרגיש. כי יש לי לב ויש לי נשמה.
תדברו ותשתפו אותי, גם אם לא הגבתי או עניתי תשובה. ואם התפרצתי פתאום תשמרו מרחק ותחכו שארגע. ואל תצעקו או תכעסו תתעצבנו או תמחו, כי זה לא מרגיע וזה רק מקשה, מוסיף לי שיהיה לי יותר קשה. וכשאתם איתי רוצים לדבר, לומר משהו או לבקש, אל תדברו ברמזים כי אני לא כל כך מצליח להבין. ותשתדלו לא להשמיע קולות מוזרים, רעשים חלשים/חזקים או לא מובנים כי זה מעלה לי את העצבים.
ואחרי שתקשיבו ותבינו מה קורה איתי, אולי אני אפתח את החלון ואגיף את התריס ואתן לכם לראות, מה אני חווה ומה אני מרגיש ואולי אפילו אתכם אשתף. ולא רק אשב בצד לא מבין כלום, מרגיש בודד, מרגיש לבד. אני ארגיש: הוא הגיבור שלי, הגיבור שלכם, הגיבור שמנצח, הגיבור שמסתדר, הגיבור הזה, הגיבור שמתקשר. אני אודה לכם ואומר שאני מעריך ואוהב, על זה שעזרתם, ולא הזנחתם, הקשבתם, ולא צעקתם. קיבלתם ולא התעצבנתם.

מבקש שתפתחו את הלב.
כי רק אתם תוכלו לעזור לי לנצח.
מקווה שתבינו אותי.
אוטיסט.

אני ערכתי את ההגשה של הטקסט, אשמח לביקורת.
נהניתם? רוצים עוד תוכן מבית היוצר שלי כנסו לבלוג שלי

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שיתוף - לביקורת פקעת
לפעמים זה מרגיש לי
כאילו אני מורכבת מקשרים קשרים
מסובכת פה
מסובכת שם
מלא חבלים קשורים בפקעת אחת גדולה
ואני לא מוצאת את עצמי
לא מוצאת את ההתחלה
לא מוצאת את הסוף
לא רואה את קצה החוט שממנו אפשר להתחיל לשחרר את כל התסבוכת הזאת
והפקעת הזו כואבת לי
מכבידה עלי
היא חונקת
עוטפת את כל כולי
לא נותנת לי לנשום
וככל שאני נוברת בה
היא רק מסתבכת יותר
וזה לוחץ חזק חזק
ומה שהכי בא לי
זה בבת אחת
פשוט לקרוע את כל הקשרים
לפרוץ מבפנים
בלי לחשוב ולהיזהר על מה שיפגע בדרך
העיקר להשתחרר
ולעזוב הכל מאחורה
אבל זה מפחיד
כי את מה שנקרע אין דרך לחבר מחדש
בעצם,
קשה מאד
ואין לי כוח לזה
בא לי לקרוע הכל ולרוץ רחוק
להתחיל מהתחלה
עם חוט חדש
מגולגל יפה
מסודר
בינתיים אני עוד לא מעזה
ואני נשארת ככה
מסובכת
...

אבל את התסבוכת הזאת יש מישהו שאוהב
כשהוא מחזיק אותי
הוא רואה בי את יצירת האומנות הכי יפה בעולם
ונוח לי שם
וטוב
מרגיש לי כמו בתוך ענן
שמקבל אותי כמו שאני
גורם לי להרגיש שאני הכי טובה ככה
רק בגלל שאני הבת שלו
והוא
תמיד
אבא שלי!
שיתוף - לביקורת אבא.......

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה