- הוסף לסימניות
- #1,781
רמז: הנער שבעמצע אמור להיות לבוש בפאר מוקפד יותר, התיק שהווא מחזיק לא שייך לו. אמורה להיו לו גם גלימה.
רמז: הנער שבעמצע אמור להיות לבוש בפאר מוקפד יותר, התיק שהווא מחזיק לא שייך לו. אמורה להיו לו גם גלימה.
הסדרה הזו, היא ספר מוסר. קראתי אותה לראשונה בכיתה ז'-ח' (כשהיא לא הייתה שלמה) ונהניתי מהעלילה. בפעם השנייה שקראתי שמתי לב יותר לפרטים ו -וואו! (גם אז היא לא הייתה שלמה).לא נראלי שקראתי אי פעם סדרה יפה יותר, עמוקה יותר, הדמויות מאופיינות ברמה הכי גבוהה שפגשתי. זה כאילו את מרגיש שא תפגשי את מהללאל/איסתרק/קנז וכן הלאה- ברחוב, את לא רק תזהי אותם- גם תדעי לצפות בערך מה הם יגיבו... בקיצור אני חושבת שהעומק המטורף של הספרים האלה ממקם אותם בליגה אחר לחלוטין מעל כל ספר שאי פעם יצא לאור.
בקיצור, בכל שלב שעוברים בחיים, צריך לקרוא את הסדרה, מתגלים בה תמיד רבדים חדשים.אני באמצע פדהאל, מרגע לרגע אני מתמכרת יותר זה נהיה מסוכן כבר.
איזה הגדרה!!! קלעת.בקיצור, בכל שלב שעוברים בחיים, צריך לקרוא את הסדרה, מתגלים בה תמיד רבדים חדשים.
אכן.תמיד תביני דברים שלפני כן לא הבנת.
מסרבת לתקן.בואו תקנו אותי עם ההגדרה אם אני טועה- זה כאילו את עוברת מסע של בנייה עצמית עם גיבור הספר
זאת הערכה.זה לא הערצה עיוורת
לסיכום, נותרנו חסרות מילים...מסרבת לתקן.
מזדהה עם כל מילה.
ומה שהכי יפה בספרים האלה שזה ספר מוסר ולא ספר מוסר...
יש קטע שאני לא אשכח באיסתרק (חוץ מהסטירה) נראה לי שגם יצרו אותו פה... את הקטע שקנז ( @ציף תקני אותי אם אני טועה) מטיף לאיסתרק על כך שלא אכפת לו לשמוע מוזיקה קווארית.
זאת הערכה.
התחלתי להקליד, לנסות להסביר למה זו לא הערצה, אבל אין לי מילים להגדיר את זה, מי שקרא את הסדרה בטח יזדהה איתי...
!!!אנחנו מתעסקים פה בתמונות ולא בתוכן...
תכלס צודקת...להזכירכם:
!!!
טוב שאני אגלה?????????????????
גאונות בלתי נתפסת.גדעון עם התיק של המונדרי הזה...איטם, זכרתי נכון?
באופן חד פעמי- כן.יש לי הרשות להסמיק???![]()
אפשר להתעסק בתוכן באשכול החידות..אני באמצע פדהאל, מרגע לרגע אני מתמכרת יותר זה נהיה מסוכן כבר.
אבל רציני עכשיו לא נראלי שקראתי אי פעם סדרה יפה יותר, עמוקה יותר, הדמויות מאופיינות ברמה הכי גבוהה שפגשתי. זה כאילו את מרגיש שא תפגשי את מהללאל/איסתרק/קנז וכן הלאה- ברחוב, את לא רק תזהי אותם- גם תדעי לצפות בערך מה הם יגיבו... בקיצור אני חושבת שהעומק המטורף של הספרים האלה ממקם אותם בליגה אחר לחלוטין מעל כל ספר שאי פעם יצא לאור.
זה קצת מרגיש שזה מוריד מהערך של הסדרה, זה שאנחנו מתעסקים פה בתמונות ולא בתוכן... אבל זה נטו כיף ותחביב אז זה עובר אצלי![]()
אני התחלתי את הסידרה בסוף ח' (פדהאל עוד לא יצא) נהניתי מעצם העלילה וחיכיתי להמשך, אבל רק כשיצא פדהאל (לא הרבה כ"כ זמן אח"כ) ומיד אחרי שקראתי אותו התחלתי שוב את הסידרה התחלתי להבין את העומק..אכן.
אני יכולה לומר את זה בייחוד על איסתרק, כשקראתי אותו הייתי זאטוטה, מבחינתי העלילה הייתה חסרה, וגם הדמות לא עוררה בי הזדהות. כל הזמן אמרתי למעריצי הסדרה שסובבים אותי, שזה ספר חסר טעם ואיסתרק הוא דמות מעצבנת.
(כשכתבתי שקראתי את הסדרה כמה פעמים זה היה למעט הספר הזה...)
כשקראתי את זה שוב, לאחר שנים. וואו! נעתקה נשימתי. איזה עומק! איזו עלילה! איזה תובנות! מיה קינן - שאפו ענק!!!
כשהביאו לאיסתרק את הספר תורה??תכלס צודקת...
חרגנו קצת.
וזה בשביל לכפר על הפטפטת: ואגב זה קל מאוד אז אל תביכו, מה שכן הבגדים של הדמות המרכזית יצאו מודרניים מידי....
צפה בקובץ המצורף 2026455
ואם לא - הרשות נלקחת חזרה..אשמח לתיעוד.
כשמלאכי החבלה הביאו ליוז את הארגז מלא האוצרות?תכלס צודקת...
חרגנו קצת.
וזה בשביל לכפר על הפטפטת: ואגב זה קל מאוד אז אל תביכו, מה שכן הבגדים של הדמות המרכזית יצאו מודרניים מידי....
צפה בקובץ המצורף 2026455
זה היה במאהל??כשמלאכי החבלה הביאו ליוז את הארגז מלא האוצרות?
זה היה מחוץ לחומת טירתו של החאן, אבל הגלימות השחורות, הרעלות והגובה של הבחור במרכז (צויין בספר שיוזבד גבוה יותר מרב האנשים עמם הוא בא במגע) הזכירו לי את הסיטואציה ההיא. מה גם שהבחורצ'יק מאחורה עם שיער חלודה - מה שמזכיר את שאול.זה היה במאהל??
אמאלהה לא זוכרת את פדהאלל היום הוצאתי אותו, נראה מתי נקרא..![]()
מבחינת הפרטים האלה - את מזה צודקת!זה היה מחוץ לחומת טירתו של החאן, אבל הגלימות השחורות, הרעלות והגובה של הבחור במרכז (צויין בספר שיוזבד גבוה יותר מרב האנשים עמם הוא בא במגע) הזכירו לי את הסיטואציה ההיא. מה גם שהבחורצ'יק מאחורה עם שיער חלודה - מה שמזכיר את שאול.
אוקיי אתם בהחלט ראויות ליימצא כאן, עם השליטה שאתן מפגינות..כשמלאכי החבלה הביאו ליוז את הארגז מלא האוצרות?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים