מידע שימושי מנהגים מעניינים באוכל של פסח

נזכרתי בעוד משהו, לא יודעת אם כתבו את זה כבר.
אוכלים רק מחד פעמי לבן/שקוף בגלל החשש שהצבע נובע מקיטניות או חמץ.
וגם משהו שאני שונאת אבל יש שאוהבים אצלנו- מכינים בורשט (סיפרתי על השורשים הרוסים שלי? ;)) ואם מערבבים אותו עם סודה אז בכלל חגיגה.
חוץ מזה יש שפע אצלנו בפסח וממש לא צום, יש עוגות טעימות ממש עם קמח תפוחי אדמה, וגם בלינצ'סים עם מילויים שונים וסוכריות מאגוזים ושקדים מקורמלים שמכינים בבית וצ'יפס שחוגג כל היום.
בסוף במקום להרזות מהחג הזה אני משמינה :sne:

אני מכירה כאלו שעושות את זה גם באמצע שנה...
זה ממש מסוכן!
אסור לשטוף ביצים, הקליפה של הביצה סופחת ומחדירה את כל החיידקים ממגע עם מים מבחוץ.
על כגון זה נאמר 'חמירא סכנתא מאיסורא'

ולכל התמהים -
חג הפסח הוא אחד החגים הכי שמחים אצלנו.

ויש מלא מלא אוכל.
ומי שחושב שסובלים כל הזמן והילדים בטראומות וכו' וכו'
אז אני דור שלישי לחומרות ומנהגים ומאושר בהם וממשיך בהם מבחירה ושמחה! מעולם לא סבלתי מזה, (חוץ מ"גאוות היחידה" של כל מיני הידורים, יש בזה משהו כילד שאתה מרגיש טוב עם כל העסק מזה.. ;)
וכמובן גם לא על חשבון העמקה רצינית במהותו של חג! [ראה מאמר פתיחה במגזין אשכולות שנה שעברה ;)
ולימוד הלכות החג..
ולמי שבכל זאת מתעקש שעם כמה ויתורים על מעדנים וממתקים מפסידים את כל שמחת יו"ט ומשאירים צלקות לילדים -
היי, יש לנו עוד תרי"ג מצוות אחרות. ואם עושים זאת בכבדות ועצבות וכו' אז לא חסר לילדים ממה להתרחק וממה לישאר בטראומה
ואם עושים זאת בשמחה ואושר ובאווירה טובה - אז גם פסח (ובטח פסח! שנמצאים הרבה בבית עם כולם וכל האווירה והעסק עם הקילופים כולם ביחד) שמח ומאושר

בעיקרון רוב מיצי התפוזים הקנויים לא עשויים מתפוזים, בשונה ממיץ ענבים.
כוונתי למיץ תפוזים סחוט 100% תפוזים (סבא וסבתא שלי ההורים של אמא שלי כן קונים את זה, והם גם אוכלים רק דברים שהם מכינים בבית).

ולכל התמהים -
חג הפסח הוא אחד החגים הכי שמחים אצלנו.

ויש מלא מלא אוכל.
ומי שחושב שסובלים כל הזמן והילדים בטראומות וכו' וכו'
אז אני דור שלישי לחומרות ומנהגים ומאושר בהם וממשיך בהם מבחירה ושמחה! מעולם לא סבלתי מזה, (חוץ מ"גאוות היחידה" של כל מיני הידורים, יש בזה משהו כילד שאתה מרגיש טוב עם כל העסק מזה.. ;)
וכמובן גם לא על חשבון העמקה רצינית במהותו של חג! [ראה מאמר פתיחה במגזין אשכולות שנה שעברה ;)
ולימוד הלכות החג..
ולמי שבכל זאת מתעקש שעם כמה ויתורים על מעדנים וממתקים מפסידים את כל שמחת יו"ט ומשאירים צלקות לילדים -
היי, יש לנו עוד תרי"ג מצוות אחרות. ואם עושים זאת בכבדות ועצבות וכו' אז לא חסר לילדים ממה להתרחק וממה לישאר בטראומה
ואם עושים זאת בשמחה ואושר ובאווירה טובה - אז גם פסח (ובטח פסח! שנמצאים הרבה בבית עם כולם וכל האווירה והעסק עם הקילופים כולם ביחד) שמח ומאושר
מסכימה עם כל מילה!
מבחינתי החומרות זה הפסח.
לא באה לזלזל אבל - קשה לי אישית להבין, מה זה פסח אם לא החומרות.

מנהג מעניין שיש אצלנו - אוכלים ביצים קשות לפני שולחן עורך, טבולות במי מלח.
גם אצלנו.

לכל המקלפים: יש מקלף לעגבניות שהוא כמו מקלף רגיל, רק הלהב משונן ולחלק מהאנשים נוח איתו יותר כי הוא לא מחליק על הקליפה. והוא גם נח במיוחד לפלפלים.

לדעתי כן.
אבל לא ניכנס לזה.
זה לא קשור לגועל נפש, זה פשוט מביא מחלות,
בקהילה חסידית שנוהגים לא לשטוף בסבון בפסח, היתה שנה אחת התפרצות סלמונלה אצל בחורי הישיבה, לא בדיוק זוכרת את הפרטים...
כנ"ל בביצים,
אני נדבקתי פעם בוירוס מעיים אחרי שטיפת הביצים בערב פסח, מאותה שנה הפסיקו לשטוף אצלנו.

לא בדיחותא... ככה, אם אני זוכר נכון, היה אומר הרצי"ה קוק. וככה עושים אצלנו. (לא בדיוק. חשש לחמץ.)
לא נוגעים במצות יד. בכלל. רק מכונה.

מנהג מעניין שיש אצלנו - אוכלים ביצים קשות לפני שולחן עורך, טבולות במי מלח.
גם אצלנו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה