- הוסף לסימניות
נדון ונדוש כאן כבר, וזה מנהג הגרפיקאים:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=38630
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=38630
נכתב ע"י ארטלי;327282:הוא לא חייב לשלם כלום...
מצטער לאכזב אותך, אבל הוא יכול לטעון שהתכוון לשלם לך עבור לוגו במידה ותצליחי לספק לו אותו עם דרישות העיצוב שלו...
נכתב ע"י ארטלי;327282:הוא לא חייב לשלם כלום...
מצטער לאכזב אותך, אבל הוא יכול לטעון שהתכוון לשלם לך עבור לוגו במידה ותצליחי לספק לו אותו עם דרישות העיצוב שלו...
מאחר ולא סיפקת תוצאה לשביעות רצונו, הרי שהוא רשאי שלא לקבל אותו (ולא לשלם עבורו...)
לכן חייבים חוזה המגדיר את תנאי העסקה (לפי שעות, לפי פרוייקט וכו.)
להלחם בחירוף נפש זו בחירה שלך. לי נראה שעל לקוחות כאלה אני מוותר מראש.נכתב ע"י אושר;327295:חשבתי שאני טובה בעברית ולצערי נוכחתי שלא...
כשכתבתי "סדום ועמורה" התכוונתי למה שקורה בשטח בפועל, כשכל גרפיקאי/ת (טוב, חוץ מווקסברגר ואברימי, נגיד) צריך להלחם בחרוף נפש על מה שמגיע לו. אז מה שקורה בשטח, ש"מנהג העולם" פה הוא לא מה שכל גרפיקאי (וכל יוצר בעל רעיונות) היה רוצה. לכן הצעתי לפנות לחו"ל בשאלה הזו, כי כמדומתני שם יש יותר הגנה על זכויות יוצרים.
הראש היהודי עובד נכון!!!נכתב ע"י ראש_יהודי;327139:מנהג הגרפיקאים בעולם - כמנהג החייטים בעולם.
הזמנת אצלו מעיל והוא כבר גזר את הבד לגיזרה שלך - ואח"כ בטלת את ההזמנה - -
שלם תשלם לו את מלוא הסכום - וכי מה יעשה עם הגזיר בד שגזור (או כבר תפור) ע"פ מידותיך???
דעתי ג"כ בהחלט שעל הלקוח (?) לשלם ללא ספק, אבל עדיין קשה להקביל את הענין לאכילה במסעדה/תספורת - שכן אז השתמשת בדברים. אכלת ושבעת, אולי אח"כ הקאת - אבל את המוצר חיסלת לכרסך/לביתך ועוד, כך שכאן זה קצת שונה.נכתב ע"י Shia;327289:לפי שיטתך:
בהיעדר חוזה, אין חובה לשלם עבור פיצה שהזמנתי אם היא אינה ערבה לחיכי.
בהיעדר חוזה, אין צורך לשלם על תספורת/איפור/טיפול יופי במידה ואיננו שבעי רצון מהתוצאה.
בהיעדר חוזה, אין צורך לשלם על הצגה בתיאטרון אם המופע היה גרוע לטעמי...
כל אחד יכול להמשיך כיד הדמיון הטובה עליו...
למה רק חצי?נכתב ע"י bhj;327382:אבל אחרי שהסברנו לו את "משל החייטים" כמו שמישהו נתן פה (מעניין שנפלנו על אותה דוגמא) הבין והסכים לשלם חצי.
"חוזה" זו מילה גדולה ומפחידה, לכן אני מעדיף לקרוא לזה הזמנת עבודה.נכתב ע"י bhj;327382:לגבי חתימת חוזה - אכן אולי הגיע הזמן שמישהו באמת יעלה חוזה, אבל לא מאיים במיוחד על לקוחות קטנים?
לפי הנ"ל (???) גפיקאים יכולים לסגור את הבסטה, הרי יש כל כך הרבה אנשים קשי החלטהנכתב ע"י ארטלי;327282:הוא לא חייב לשלם כלום...
מאחר ולא סיפקת תוצאה לשביעות רצונו, הרי שהוא רשאי שלא לקבל אותו (ולא לשלם עבורו...)
נכתב ע"י Shia;327412:למה רק חצי?
"חוזה" זו מילה גדולה ומפחידה, לכן אני מעדיף לקרוא לזה הזמנת עבודה.
פשוט טופס שמזמינים אותו כפנקס, כמו פנקס קבלות, שם ממלאים את פרטי המזמין ופרטי ההזמנה, ושם למטה באותיות קטנות אבל קריאות, כתובים כמה סעיפים פשוטים המפרטים את הנהלים והתנאים שלכם.
תנאי ביטול עסקה, ענייני זכויות יוצרים, מה לא כלול במחיר (רכישת מדיה ותמונות לדוגמה) ועוד כיו"ב דברים המועדים לפורענות.
אני חושב שבדיוק זה התכוין הרב 'לפי מנהג הגרפיקאים', אם מנהג רוב הגרפיקאים הוא להחתים חוזה אז אולי הוא יכול לטעון כנ"ל ואולי בכלל הוא עדיין יכול להתחרט (כמובן שיש בעיא של מחוסרי אמנה ודי למבין), אבל נדמה לי שרוב הגרפיקאים הרגילים (לא הסטודיו ולא הגדולים) לא מקפידים לעבוד דוקא עם חוזה, ממילא אין לו שום טענה.נכתב ע"י ארטלי;327282:הוא לא חייב לשלם כלום...
נכתב ע"י מחשבת;327450:אני חושב שבדיוק זה התכוין הרב 'לפי מנהג הגרפיקאים', אם מנהג רוב הגרפיקאים הוא להחתים חוזה אז אולי הוא יכול לטעון כנ"ל ואולי בכלל הוא עדיין יכול להתחרט (כמובן שיש בעיא של מחוסרי אמנה ודי למבין), אבל נדמה לי שרוב הגרפיקאים הרגילים (לא הסטודיו ולא הגדולים) לא מקפידים לעבוד דוקא עם חוזה, ממילא אין לו שום טענה.
זה הכול בדרך אפשר.
נכתב ע"י Shia;327412:למה רק חצי?
"חוזה" זו מילה גדולה ומפחידה, לכן אני מעדיף לקרוא לזה הזמנת עבודה.
פשוט טופס שמזמינים אותו כפנקס, כמו פנקס קבלות, שם ממלאים את פרטי המזמין ופרטי ההזמנה, ושם למטה באותיות קטנות אבל קריאות, כתובים כמה סעיפים פשוטים המפרטים את הנהלים והתנאים שלכם.
תנאי ביטול עסקה, ענייני זכויות יוצרים, מה לא כלול במחיר (רכישת מדיה ותמונות לדוגמה) ועוד כיו"ב דברים המועדים לפורענות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים