מנת פתיחה פטה דג

• הוסף לסימניות
למנת פתיחה החלטתי פטה דג טונה וסלומון (שני צבעים של פטה)
איזה רעיונות יש לכן לשלב את הפטה הזה כמנת פתיחה לארוחה חגיגית לא חלבית (שבת צהרים) . רצוי שיהיה עם בצק איזה מאפה משולב ושיראה יפה
תודה

• הוסף לסימניות
חשבתי על שתי וערב של בצק עלים אבל זה טעים רק טרי ובשבת בבוקר נראה לי זה כבר לא אותו דבר,אולי בצק פריך כבר עדיף.על זה שימי כדורים ב2 צבעים.
כמובן חסה ועגבניות שרי כיד הדמיון....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;983362:
חשבתי על שתי וערב של בצק עלים אבל זה טעים רק טרי ובשבת בבוקר נראה לי זה כבר לא אותו דבר,אולי בצק פריך כבר עדיף.על זה שימי כדורים ב2 צבעים.
כמובן חסה ועגבניות שרי כיד הדמיון....

איזה קטעים חשבתי גם על כזה דבר מבצק עלים, אבל היה נראה לי נדוש . יש עוד רעיונות
והפטה- זה לא מוס זה נאפה כמו פשטידה אי אפשר לעשות מזה כדורים רק לאפות אולי במנג'ט או בתבנית גדולה ולחתוך מלבנים

• הוסף לסימניות
אהממ.. תעזרו לי

• הוסף לסימניות
אפשר לחתוך את הפטה ברינג עגול - מרשים יותר, לצרף ליד פרחים מקילופי עגבניה ו/או גזר (יש מחדד מיוחד שיוצר את הסלילים הללו) ולהגיש ליד סיגר דק ומוארך במלית קרם טונה, נניח.

השאלה אם צירוף האלמנטים הללו בצלחת הוא מלאכת בונה האסורה בשבת.

• הוסף לסימניות
לדעתי אם זה נאפה כפשטידה צריך ליד משהו רטוב יותר, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;983468:
אפשר לחתוך את הפטה ברינג עגול - מרשים יותר, לצרף ליד פרחים מקילופי עגבניה ו/או גזר (יש מחדד מיוחד שיוצר את הסלילים הללו) ולהגיש ליד סיגר דק ומוארך במלית קרם טונה, נניח.

השאלה אם צירוף האלמנטים הללו בצלחת הוא מלאכת בונה האסורה בשבת.

באמת שאלה. השאלה אם להכין מראש את חיתוכי הירקות לא בא בחשבון, כי עד שבת לא יהיה לזה טעם וגם אין לי זמן להתקשקש וגם מישהי אחרת אחראית על הסלטים
הסיגר הזה - יש לך מתכון? זה מעלי סיגר ? בתנור?
חשבתי אולי לאפות את הפטה בתוך מנג'טים אישיים (העניין הוא שיש 2 סוגי פטה- איך לשלב אחד צבע כתום ואחד צבע חום) לידם לשים 2 כוסיות קטנות אחד עם מיונז ביתי ואחד עם קוטב בזיליקום טעים, ולידם איזה שיפוד של שרי , זיתים ומשולשי לימון?
מה אתם אומרים?
או כמו שראיתי פה נראה לי את , ארבע, כתבת פעם: לחמנית ביגל, בחור כוסית עם רגל גבוהה, בכוס לשים רוטב בזיליקום, תוספת שלי: לתקוע בתוך הכוס מקל מבצק עלים מסולסל ומשולש לימון. אבל מה יהא עם הפטה?.??
(סיבכתי אתכן ואותו..:confused:)

• הוסף לסימניות
בעבר עשינו מנת פתיחה דומה ושמנו על משולשי בצק עלים ש'אפינו' בטוסטר להכנת ופל בלגי
הצורה היתה מאד יפה ומרשימה, לא היה הרבה עבודה כלל והיה בסיס בצק יפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;983468:
אפשר לחתוך את הפטה ברינג.

אכן, זה מה שבאתי להציע.
יש גם רינגים מעניינים - לב, כוכב, פרח (כ-6 ₪ ליחי')

צורה כזו, על מצע של לחמית/ חסה, עם 2 עגבניות שרי מפולחות X לפרחים וכמה טבעות מלפפון - הכל מונח בפינת הצלחת - זה ממש מושלם, לטעמי.
אם את ממש עיקשת - גם כמה גבעולי בצל ירוק מתחת.
ממש ממש עיקשת?? אז בפינה הנגדית להוסיף כוסית רוטב. אפילו עם מכסה קטן, שיהיה.
אבל מה צריך יותר? :rolleyes:

(*את החיתוך ברינג יש לעשות לפני שבת. ובכל מקרה לדעתי רצוי, לחסכון בזמן.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;983483:
באמת שאלה. השאלה אם להכין מראש את חיתוכי הירקות לא בא בחשבון, כי עד שבת לא יהיה לזה טעם וגם אין לי זמן להתקשקש וגם מישהי אחרת אחראית על הסלטים
הסיגר הזה - יש לך מתכון? זה מעלי סיגר ? בתנור?
חשבתי אולי לאפות את הפטה בתוך מנג'טים אישיים (העניין הוא שיש 2 סוגי פטה- איך לשלב אחד צבע כתום ואחד צבע חום) לידם לשים 2 כוסיות קטנות אחד עם מיונז ביתי ואחד עם קוטב בזיליקום טעים, ולידם איזה שיפוד של שרי , זיתים ומשולשי לימון?
מה אתם אומרים?
או כמו שראיתי פה נראה לי את , ארבע, כתבת פעם: לחמנית ביגל, בחור כוסית עם רגל גבוהה, בכוס לשים רוטב בזיליקום, תוספת שלי: לתקוע בתוך הכוס מקל מבצק עלים מסולסל ומשולש לימון. אבל מה יהא עם הפטה?.??
(סיבכתי אתכן ואותו..:confused:)

מציעה לך ללכת על מה יותר הכנה מראש ומה פחות התקשקשות במקום הארוע, כי לצלחת עשרות מנות טרום הגשה זה חתיכת פרויקט.

אין לי מתכון לסיגרים, אבל מאד קל לאלתר - מכינים סיגרים מבצק קנוי, מלית המוס טונה המפורסמת, אפויים או מטוגנים. הרעיון עלה לי כשניסיתי לצייר בראש איזו מנה 'ליבפרוינדית' מרשימה - מקלון ונח במאוזן על דואט הפטה (כלומר השכבות השונות, חתוכות ברינג עגול, מונחות זו על גבי זו).

רעיון הרוטב ליד - נהדר.

עוד רעיון - סלט חמוד ומעניין עם נבטים שיוסיפו יופי, בתוך כוסית קטנה שקופה שתונח בצלחת עם הפטה. המלצה: עייני של באתר מירי זורגר להתרשמות מדוגמאות בסגנון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;983547:
מציעה לך ללכת על מה יותר הכנה מראש ומה פחות התקשקשות במקום הארוע, כי לצלחת עשרות מנות טרום הגשה זה חתיכת פרויקט.
אכן.
מה שלא תבחרי - אפילו סידור הדברים לבד בצלחות לוקח הרבה הרבה זמן, אם רוצים שהכל יראה מושלם לגמרי, אסתטי לגמרי, ומרהיב לגמרי. :)
לכן לדעתי ממש חובה לבוא עם קופסות מסודרות של כל פריט בנפרד, כשהכל חתוך ומוכן לשליפה והגשה מיידית.

• הוסף לסימניות
מה שם האתר של מירי זורגר

• הוסף לסימניות
בקשתי להעלות לינק ואני רואה שהאתר שלה כבר לא פעיל :(

• הוסף לסימניות
קודם תסבירי לי מה זה פטה, ואז אולי אוכל לעזור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;983700:
ממרח, לא?

• הוסף לסימניות
את יכולה לאפות צלוחיות מבצק פילו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;983700:

פשטידה מאד טעימה שמרכיביה טונה או סלומון ביצים גזר פטריות פטרוזיליה לטחון הכל ולשפוך לתבנית תנור. מתכון מדוייק אעלה בעז"ה שבוע הבא אם תרצי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;983818:
את יכולה לאפות צלוחיות מבצק פילו.

השאלה אם יש פילו מקמח שנטחן אחרי פסח. והוא הדבר לגבי סיגרים\בצק עלים מישהו יודע אם ניתן להשיג?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה