גם לי זה נראה אסור, רכשתי עכשיו חבילה מפונטביט ובעקרון חבל לי להשקיע אבל הלקוח רוצה דווקא פונט מסויים ממסטרפונט לעמד ספר שלם והוא שלח לי מישהו שישלח לי בתשלום, הוא שלח תיקיה ואז אני אומרת לעצמי היי, זה ממסטרפונט זה כלל לא שלו, איך הוא "מוכר" לי את זה?נכתב ע"י אפרת 10;1085219:לא מבינה בזה, אבל פשוט לי שלא.
נגיד ואם יתפסו אותו, איך הוא יזדהה בתור אחד שקנה את הפונט? הוא יגיד להם: "חנון מכר לי", והם יגידו לו: "למה החברה שלו"?
![]()
נכתב ע"י גילה;1085494:לפי מה שאמרו לי בפונטביט - אפילו רכשתי פונטים ע"ש העסק, אני לא יכולה להשתמש בהם עם קרדיט של שמי הפרטי....
נכתב ע"י אריאל וו;1085542:ממש מותר (אע"פ שאני לא בא לחוות דעה משפטית). יש עיקרון משפטי שנקרא "first sale doctrine" שאומר שברגע שמישהו מכר לך משהו, הוא איבד את השליטה על אותו עותק שהוא מכר (גם אם זה נקרא רשיון). כך, למשל, אם קנית ספר, מותר לך למכור את אותו עותק שקנית למישהו אחר, אע"פ שכמובן שאין לך שום זכות להפיץ עוד עותקים של הספר -- הזכות להפיץ עוד עותקים של הספר נשאר עם המו"ל, אבל הזכות למכור את העותק האישי שלך אי אפשר לשלולל ממך.
ושמא תאמרו שזה אינו דומה ל"רישיון" של תוכנה או פונט, אז להוי ידוע שלפני לא הרבה זמן פסק בית הדין האירופאי שלפי דוקטרינה זאת מותר לך למכור את הרישיון שקנית. זאת אומרת שחברת הפונטים מכר לך רישיון שימוש (הרי שילמת עבור הרישיון) ורישיון זה מותר לך למכור ואין להם את האפשרות החוקית להגביל זכות זה. הנה כמה לינקים לפסק דין זה: http://www.techdirt.com/articles/20...-even-if-software-company-says-you-cant.shtml
http://www.goodwinprocter.com/Publi...e-Doctrine-Applies-to-Software-Downloads.aspx
מה המצב לגבי זה בארץ? אינני יודע. אבל מסתבר שבתי הדין לא ילכו נגד פסיקה מפורשת של ה-EUCJ ללא סיבה טובה מאוד.
ומה בנוגע להלכה? שוב, כל אחד ישאל את הרב שלו, אבל מי מה שלמדתי בנושא, נראה שכל העניין של זכויות יוצרים מתבסס מבחינה הלכתית על העניין של מנהג המדינה, ומאחר שמנהג המדינה כבר מאות שנים זה כיבוד של הכלל המשפטי החשוב של "זכות מכירה ראשונית" (doctrine of first sale) נראה שמותר למכור פונט שיש לך רשיון בו, על אפם וחמתם של מייצרי הפונטים.
עכשיו מצאתי קישור בעברית לתיק משפטי אחר אבל דומה:
http://www.law.co.il/news/copyright/2008/06/01/us-court-approves-first-sale-doctrine-for-software/
אריאל
נכתב ע"י אפרת 10;1085552:גם אם זה נכון, ההוא שמכר לה צריך למחוק את הפונט שהוא מכר ממחשבו האישי. כי הרי הוא העביר את זכות הרכישה למישו אחר, לא?
נכתב ע"י חנון;1085604:תודה לכולכם על העצות, עכשיו לשאלתי:
יש משהו בפונטביט שדומה למרגלית ממסטרפונט?
הלקוח מתעקש דווקא על מרגלית
נכתב ע"י eliezer;1085582:אי אפשר להעביר זכויות הפונט למישהו אחר.
אבל הוא באמת צריך למחוק, כי הוא הפר את תנאי השימוש וכעת גם לו עצמו אסור להשתמש...
ואינני מבין מה סברה שאפשר למכור כדברי רבי אריאל וו,
זה שלהם, והתנו איתך מראש תנאי המכירה, והסכמת.
ולו גם היה התנאי שתעמוד על הראש מדי בוקר ותשרוק כציפור,
אם אינך רוצה -אל תקנה,
אבל אם הסכמת לרשיון-
אינני רואה סיבה שלא תחויב בכל תנאיו...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //