באופן כללי ברור שלא כל אחד שמפרסם על עצמו שהוא מטפל רגשי יש מה לסמוך עליו, אבל, ריבונו של עולם, מי הולך לטיפול על סמך מודעה ב"כח הפרסום"???????
התחום הזה, בפרט לנו, כציבור שומר תו"מ, מאוד מסובך, כי מי שלמד באוניברסיטה או מכללה וכדו' אני לא רוצה ולא מוכן שהילד שלי יפנה אליו, איזה מושגים יש לו? מה רמת הדת שלו? מה הילד שלי ישמע ממנו חוץ מהטיפול?
צריך לזכור שיש התחברות ריגשית מאוד גבוהה למטפל עד כדי הפיכתו לסוג של 'דמות' - ולמרות שמטפל טוב אמור למנוע את זה - לא תמיד זה אפשרי ב 100%.
הלאה, בציבור שלנו יש הרבה אנשים שמבינים בתורת הנפש ו..... לא למדו בשום מקום מסודר! אולי עברו עם הזמן קורסי העשרה אבל אין להם שום תעודה מקצועית והם נחשבים למאסטרים בתחומם, בפרט בתסכול של נער/ה על "חוסר בחיבור לתפילה" וכדו' שזר לא יבין את זאת, ולכן אפשר להבין למה-
מכיון שזה יתקע הרבה מהמטפלים בעולם הישיבות.
ושוב, אני מדבר על בעלי ניסיון והצלחה מוכחים שעזרו ועוזרים לאין ספור בחורים.
לכן, אני במסגרת התנהלותי עם בחורים, יש לי כמה וכמה אנשים שאני סומך עליהם ומתייעץ איתם לפני שאני שולח מישהו לטיפול, מצליב מידע ומברר טוב טוב כמה הוא אמין ומקצועי, ובתחום הנדרש ספציפי!!!
אה, משהו נוסף, לא הייתי נמנע מלשלוח למישהו צעיר - ככלות הכל ידע זה ידע, אבל בתנאי שהוא יודע שהוא צעיר! ויודע שיש דברים שלומדים רק עם הגיל!!! (ותתפלאו לשמוע, מכיר כאלה אנשים!)
המפרסם בכח הפרסום לצערינו מצליח יש לו מי שכותב יפה משוק טוב
לכן צריך מאוד להזהר לא ליפול בפח
משכנועים כאלה ואחרים
האמת שהסיפורים העצובים מגיעים לבתי הדין והם מודעים לכך
אפשר לברר על יועצים אלה
ה' ישמרינו
כשביקתי הוא התחיל לגמגם
ואז כשבדקנו לפי השם שלו אם יש לו תעודה של עו"ס באתר הממשלתי לא מצאנו איזכור לשמו.
ואז הוא הסכים לוותר לנו על התשלומים שעוד לא שילמנו לו...
(הוא יודע מראש כמה טיפולים יצטרכו ולפי זה הוא מתמחר מראש!!! - איך הוא יודע מראש?? - לד' הפתרונים!!)
בכדי שנשתוק...
כשביקתי הוא התחיל לגמגם
ואז כשבדקנו לפי השם שלו אם יש לו תעודה של עו"ס באתר הממשלתי לא מצאנו איזכור לשמו.
(הוא יודע מראש כמה טיפולים יצטרכו ולפי זה הוא מתמחר מראש!!! - איך הוא יודע מראש?? - לד' הפתרונים!!)
בכדי שנשתוק...
אינני מאשים אותך, אני רק רוצה שהציבור ידע שאין שום צורך להתבייש מנותן השירות, אפשר וצריך לבקש לראות תעודה.
ובפרט שהניסיון שלי הראה לי בבירור שבדרך כלל הם ממש שמחים להראות את התעודה, {הם גם מספרים בגאווה איך הם קיבלו אותה ואחרי כמה זמן לימודים וכו' וכו', ככה שבקלות אפשר לזהות אם הוא אמיתי או לא}.
כשביקתי הוא התחיל לגמגם
בכדי שנשתוק...
כשמתכנתים נלחמים על כל משרה וה-AI כותב קוד מקצועי, הכסף הגדול עבר לאנשי האוטומציה. הכירו את N8N, הכלי שמאפשר לבנות מערכות טכנולוגיות אדירות בלי קוד. פרוג הקימה את הקורס המתקדם ביותר בישראל כדי להעניק לכם מקצוע רווחי עם סילבוס שחי את השטח.
קצת ענין אחר... לפי מה שזכור לי זה לא שהיא חטפה חרדת עכברים, אלא חששה שזה סימן לא טוב לנישואים והוא הרגיע אותה ממקום של דעת תורה שהכל בסדר וזה לא סימן לכלום.
כאשר החתן והכלה היו בחדר הייחוד עבר ביניהם... עכבר, ולא סתם עכבר, אלא עכבר גדול, ולא סתם גדול, אלא ג...
www.hidabroot.org
"כשסיפרו את הדבר לסטייפלר, הוא ביקש להביא את הכלה אליו. כידוע, הסטייפלר לא קיבל נשים, אבל המקרה הזה היה אירוע חירום.
"הכלה הגיעה אל גדול הדור, שאמר לה את הדברים הבאים: 'דעתי האישית היא שאת צודקת בדברייך, ובוודאי שאפשר לראות בעכבר שחור שנכנס לתוך חדר הייחוד כדבר נורא. אני סבור שהפסיכולוגים שאומרים לך שאת טועה – טועים בעצמם'. וכך חזר הסטייפלר שוב על דבריו, כשהוא מצדיק את טענות הכלה, וגורם לה להרפות מעמדתה העיקשת ולהאזין לדברי הרב הגדול.
"אבל", הוסיף רבן של ישראל ופנה לכלה הקשובה, "תשמעי גם מה שאומר לך עכשיו: את בוודאי מכירה את דברי חז"ל שאמרו שאין כתובה שאין בה מריבה, ואם חז"ל אמרו כך, הדברים צריכים להתקיים. והנה כפי שסיפרו לי, ההורים שלך והוריו של בעלך הם אנשים הגונים וישרים, עדיני לב ואצילי נפש, שאינם מסוגלים לריב, ולכן עד לרגע זה לא התעוררה שום מריבה בכתובתכם.
"אבל חז"ל הרי אמרו מה שאמרו, והדבר חייב להתקיים", המשיך גדול הדור ברכות, "בא הקב"ה והטיל את העכבר לתוך חדר הייחוד, כדי שבכך תתקיים ה'תגרא' שעליה דברו חז"ל. אבל מעכשיו ואילך הכל יהיה בסדר בעזרת ה', ותזכו להעביר את חייכם בנחת ובשמחה ומתוך מזל טוב".
"הדברים השפיעו באופן מיידי על הכלה, שנרגעה כליל, ואף החיוך שב לשפתיה", ממשיך הרב זילברשטיין לתאר את שאירע.
קצת ענין אחר... לפי מה שזכור לי זה לא שהיא חטפה חרדת עכברים, אלא חששה שזה סימן לא טוב לנישואים והוא הרגיע אותה ממקום של דעת תורה שהכל בסדר וזה לא סימן לכלום.
תנו לי לתת דעה קצת מגוונת:
אני חושב שיש בעיה גדולה מאוד בציבור שלנו, וזה הפער בין רמת המקצועיות של המוסודת לבנים לבין המוסדות של הבנות.
אצל הבנות יש מחנכת, מורה, יועצת רגשית וכ'ו וכ'ו.
אצל הבנים לעומת זאת - יש משגיח, אדם בן 60, 50, או מה שלא יהיה, שמה שהוא יודע זה או ספרי חסידות או ספרי מוסר.
אבל הבנה בסיסית בנפש האדם אין לו...
ואז נוצא חור שחור גדול אצל בחורים שמישהו צריך למלא...
נ.ב. לא יודע אם זה דווקא קשור לנושא הזה אבל מה שבטוח שזה גם בעיה גדולה...
טיפול הוא אינו הקשבה ואינו חברות
הוא טיפול!
טיפול אינו 'דאגה בלב איש ישיחנה'
שכן המטפל אינו חבר של המטופל [ואם הוא חבר אז הוא לא יכול להיות מטפל].
בעצם טיפול הוא ההיפך מחברות
חברות היא ידידות אמיתית בין אנשים וטיפול הוא רק כשאין שום קשר אחר.
מי שאינו מקצועי אינו מבדיל בין הדברים והנזקים איומים
למטפל אסור להביא את עצמו ורגשותיו [אלא בהעברה]
קל מאוד למטפל להיתפס לגאווה על המטופל ולזלזל בו, כי הרי מגיעים אליו לטיפול
מטפל מקצועי שמבין מהו טיפול לא יתגאה על המטופל.
===========
סימנים למטפל לא מקצועי
הוא מביע בדברים שאינו מוסמך להם [כמו תרופות] או אבחונים
הוא נכנס למקומות [בנפש] ללא רשות.
התחושה של אדם כשנכנסים למקום ללא רשות היא איומה וזהו נזק נורא.
מה הכוונה באחד החדרים?
מטפלים רבים מקבלים בחדר טיפול שנמצא בתוך הבית, ואני לא רואה בזה בעיה.
כמובן שהחדר צריך להיות מאורגן בהתאם ולענות על ההגדרה של חדר טיפול.
מה יקרה אם מישהו יבוא אלייך לטפל "רק" בחרדות, ותגלו שזה יושב על טראומה רצינית ממש? האם תעבירי אותו באמצע "תהליך" למטפל/ת אחר/ת?
באמת מתעניינת איך זה עובד
קודם כל מטפל מקצועי וודאי שכן
בתור אחד שיש לו מעל עשור נסיון. העברתי והפנתי לא אחת ולא שתיים.
ותתפלאו לשמוע כל המצקצקים אני אומר ברמה לא כ"כ נדירה את צמד המילים "לא יודע"
קודם כל מטפל מקצועי וודאי שכן
בתור אחד שיש לו מעל עשור נסיון. העברתי והפנתי לא אחת ולא שתיים.
ותתפלאו לשמוע כל המצקצקים אני אומר ברמה לא כ"כ נדירה את צמד המילים "לא יודע"
אם אתה מטפל מוסמך, דהיינו עו"ס קליני, פסיכולוג קליני, או מטפל מוסמך באומנות
לא התכוונתי אליך או לשכמותך.
מכיון שיש את הידע הקיים והכלים המקצועיים, ומספיק הבנה ויכולת (שנבדקו גם באמצעות הסופרויז'ן, המבחנים ועוד), אפשר להפנות הלאה אם יש תחושה שהמטופל צריך משהו או מישהו אחר. זה בהחלט קורה.
כוונתי היתה על מטפלים לא מוסמכים (ואני כוללת בזה את כל הקורסים האחרים שהם לא הסמכה אקדמית מסודרת), שטוענים שהם מטפלים "רק במקרים הקלים", ומעבירים הלאה את העמוקים והקשים יותר. אני טוענת שקשה מאוד לערוך חלוקה כזאת, וכל מי שמטפל ונוגע בנפש, חייב להבין ולהכיר ולדעת לטפל ברבדים עמוקים ביותר.
במאמר מוסגר, זה כבר מקרה טוב, שמטפל לא מוסמך מצהיר כך. חלק רב מהם יכול להיות בטוח ביכולתו המלאה לטפל בכל המקרים שבעולם, והנזק גדול מאוד.
זה נכון בע"מ.
כיון שכל מטפל במיוחד מוסמך יש לו מנטור צמוד שהוא בהרבה פעמים מראה לו את התמרור עצור במצבים שונים.
זה נכון שמטפל לא מוסמך או שהוא עבר קורס מזורז שאין לו מנטור אין לו סיכוי לרדת לרבדים עמוקים ביותר כדברייך.
כיון שההסמכה משלבת כמה שיטות ונוסחאות ודרכים שונות וחיבורם ביחד ע"מ לרדת לרבדים ולהיכנס למקומות עמוקים בנפש.
אגב "השיטות החדשות" שיוצאות ממטפלים שונים ומשונים הם בד"כ שילוב גרוע במיוחד של 2 שיטות טיפול יחד בצורה כושלת.
תנו לי לתת דעה קצת מגוונת:
אני חושב שיש בעיה גדולה מאוד בציבור שלנו, וזה הפער בין רמת המקצועיות של המוסודת לבנים לבין המוסדות של הבנות.
אצל הבנות יש מחנכת, מורה, יועצת רגשית וכ'ו וכ'ו.
אצל הבנים לעומת זאת - יש משגיח, אדם בן 60, 50, או מה שלא יהיה, שמה שהוא יודע זה או ספרי חסידות או ספרי מוסר.
אבל הבנה בסיסית בנפש האדם אין לו...
ואז נוצא חור שחור גדול אצל בחורים שמישהו צריך למלא...
נ.ב. לא יודע אם זה דווקא קשור לנושא הזה אבל מה שבטוח שזה גם בעיה גדולה...
א. עובדתית לא נכון, כי יש המון הכשרה מקצועית אצל המורים
ב. לתורה יש דברים הרבה יותר טובים להציע מאשר להבלים הפרוגרסיביים שדוחפים למורות החרדיות בלי שישימו לב [ע"ע ר שלמה הופמן, ר' וולבא ועוד.. שמאוד היו היפך הפסיכולוגיה]
ג. בתור אבא לבנים ובנות במוסדות חרדיים, אני מקווה שאצל הבנות תהיה עבודה טובה כמו של הבנים, במקום 1000 תקנים ותפקידים שלא סגורים על עצמם באמת
https://www.facebook.com/Hidabroot
"גדולי ישראל בכל הדורות נודעו בחכמתם ובבינתם היתירה", מציין הרב יצחק זילברשטיין, ומספר סיפור מופלא על הסטייפלר, כאשר את הסיפור שמע מבנו, שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי. הסיפור מובא בספר המומלץ: "הגדה של פסח - חשוקי חמד".
"האירוע התרחש בעיצומה של חתונה, ועורר מהומה גדולה: כאשר החתן והכלה היו בחדר הייחוד עבר ביניהם... עכבר, ולא סתם עכבר, אלא עכבר גדול, ולא סתם גדול, אלא גם שחור...
"הכלה איבדה את עשתונותיה לחלוטין, עד שראתה בכך סימן לא טוב, שמסמן שזה אינו הזיווג המתאים לה. היא נלחצה עד כדי כך שסירבה לצאת אל האולם, שם המתינו לה קרובות משפחתה וחברותיה.
"השמועה הגיעה להיכל השמחה. רבים ניגשו וניסו לשכנעה שאין בכך מאומה, אך היא סירבה להאזין לדבריהם", ממשיך הרב זילברשטיין לתאר את הדרמה.
"למקום הגיע פסיכולוג, שניסה להסביר לה שהיא טועה לחלוטין. אך הדבר לא הועיל כלל: הכלה טענה בתוקף שזהו סימן שמיימי, שהעכבר אינו מבשר טובות, ו'התחפרה' בעמדתה יותר ויותר.
"כשסיפרו את הדבר לסטייפלר, הוא ביקש להביא את הכלה אליו. כידוע, הסטייפלר לא קיבל נשים, אבל המקרה הזה היה אירוע חירום.
"הכלה הגיעה אל גדול הדור, שאמר לה את הדברים הבאים: 'דעתי האישית היא שאת צודקת בדברייך, ובוודאי שאפשר לראות בעכבר שחור שנכנס לתוך חדר הייחוד כדבר נורא. אני סבור שהפסיכולוגים שאומרים לך שאת טועה – טועים בעצמם'. וכך חזר הסטייפלר שוב על דבריו, כשהוא מצדיק את טענות הכלה, וגורם לה להרפות מעמדתה העיקשת ולהאזין לדברי הרב הגדול.
"אבל", הוסיף רבן של ישראל ופנה לכלה הקשובה, "תשמעי גם מה שאומר לך עכשיו: את בוודאי מכירה את דברי חז"ל שאמרו שאין כתובה שאין בה מריבה, ואם חז"ל אמרו כך, הדברים צריכים להתקיים. והנה כפי שסיפרו לי, ההורים שלך והוריו של בעלך הם אנשים הגונים וישרים, עדיני לב ואצילי נפש, שאינם מסוגלים לריב, ולכן עד לרגע זה לא התעוררה שום מריבה בכתובתכם.
"אבל חז"ל הרי אמרו מה שאמרו, והדבר חייב להתקיים", המשיך גדול הדור ברכות, "בא הקב"ה והטיל את העכבר לתוך חדר הייחוד, כדי שבכך תתקיים ה'תגרא' שעליה דברו חז"ל. אבל מעכשיו ואילך הכל יהיה בסדר בעזרת ה', ותזכו להעביר את חייכם בנחת ובשמחה ומתוך מזל טוב".
"הדברים השפיעו באופן מיידי על הכלה, שנרגעה כליל, ואף החיוך שב לשפתיה", ממשיך הרב זילברשטיין לתאר את שאירע.
"מי אנחנו שנצטרך לאשר את חכמתו של גאון הגאונים, אבל ברור שהייתה בכך חכמה רבה", מסכם הרב זילברשטיין את דבריו, "הסטייפלר הבין כי כל מי שניסה לשכנע את הכלה שאין בכך דבר, לא הצליח כיוון שהיה נגד דעתה, ועל כן היא התחפרה בדעתה יותר ויותר. רק כשהסכים מרן זצ"ל לדבריה, ואמר לה שהיא צודקת בחששותיה, הצליח להחזירה לשיקול הדעת, ואז הזכיר לה את עניין התגרא", מסכם הרב זילברשטיין את דבריו.
אם אתה מטפל מוסמך, דהיינו עו"ס קליני, פסיכולוג קליני, או מטפל מוסמך באומנות
לא התכוונתי אליך או לשכמותך.
מכיון שיש את הידע הקיים והכלים המקצועיים, ומספיק הבנה ויכולת (שנבדקו גם באמצעות הסופרויז'ן, המבחנים ועוד), אפשר להפנות הלאה אם יש תחושה שהמטופל צריך משהו או מישהו אחר. זה בהחלט קורה.
כוונתי היתה על מטפלים לא מוסמכים (ואני כוללת בזה את כל הקורסים האחרים שהם לא הסמכה אקדמית מסודרת), שטוענים שהם מטפלים "רק במקרים הקלים", ומעבירים הלאה את העמוקים והקשים יותר. אני טוענת שקשה מאוד לערוך חלוקה כזאת, וכל מי שמטפל ונוגע בנפש, חייב להבין ולהכיר ולדעת לטפל ברבדים עמוקים ביותר.
במאמר מוסגר, זה כבר מקרה טוב, שמטפל לא מוסמך מצהיר כך. חלק רב מהם יכול להיות בטוח ביכולתו המלאה לטפל בכל המקרים שבעולם, והנזק גדול מאוד.
זה כמו רופא שדילג על קורס אנטומיה פיזיולוגיה ולא יודע איך גוף האדם עובד, כן, הוא למד לנתח ולהוציא ולסדר בתוך הגוף, אבל הוא לא למד איך בדיוק הדם זורם ומה הוא כולל, מה משפיע עליו ומה עוצר את הזרימה שלו...
5
כל תקופה ארקיע שלחו בקשות לדחיית הדיון, וכאשר הוא הגיע - שכחתי ממנו לגמרי...
6
הפסק:
600 שקל דמי משפט - חוב של מר גלנט לארקיע!
7
ערעור.
מתברר שערעור מסובך להגיש, צריך פיזית במזכירות בית משפט מחוזי. לא באינטרנט. והסיכוי נמוך.
אז ויתרתי בלב כואב ובתחושת "אכלו לי שתו לי גנבו אותי אוףףף". אאלץ לשלם לארקיע 600 שקל!
מסקנות
1
לפני שאתם טסים לחו"ל - תחשבו פעמיים באיזו חברה לבחור. אני לא אומר במי כן ובמי לא. אבל למשל, נסו להתקשר לשירות הלקוחות שלהם, אולי תגלו שהוא לא קיים. (רלוונטי לכל חברה או בית עסק כמובן)
2
לא תמיד כזה קל וכייפי לתבוע בביהמ"ש לתביעות קטנות.
3
אל תעליבו חילונים, היועמ"שית תדאג לכם למעצר וחקירה.
ואם העליבו אתכם - נו את מי זה מעניין. אתם חרדים, אפשר ללמוד מהיבסקציה בדיוק איך לטפל בכם, לנסות להציק לכם כלכלית ונפשית בכל דרך אפשרית.
4
ולמרות כל עוגמת הנפש, ההתעלות הרוחנית מנסיעה לאומן שווה את זה לגמרי, רק אומר...