א. זה נכון, והרבה מאד פעמים רבנים מייעצים לא לעשות פרוצדורה מסוימת נגד דעת כל הרופאים, והרבנים צדקו !
אלימלך פירר - למד רפואה איפשהו ?!
וגדולי הרופאים מתייעצים איתו !
ב. דברים אלו הם דמגוגיה פשוטה, כי אינו דומה טיפול רפואי ששם הנסיון המעשי נמצא אצל הרופאים (שע"פ רוב נקנה בדרך של נסיון ותעיה, שאחרי זה מתורגם ללמידה לאחרים) לטיפול בנפש ששם נמצא כל הידע אצל מי שיצר את הנפש הזו והוא כתב את זה בספר שלו
מה שאין כן אצלם (הפסיכולוגים) לומדים שיטות שהומצאו ע"י אדם ללא תואר ...
קשה לבטל את מה שהבאת,
אבל זה לא סוד שאנשים גדולים אצלנו לא בוחלים מלשלוח לפסיכולוגים,
ובקשר ללימודים, אכן הסיכון נכון וקיים, ואין לי מושג איך מתמודדים איתו
אבל במציאות הקיימת, כל הלימודים האלטרנטיביים אינם תחליף ראוי
ולמרות שמי שהמציא - כמו בכל תחום שהוא - עשה את זה בלי תואר,
המסגרת האקדמאית הנוקשה עם הכללים שהיא יצרה לאורך שנות קיומה, הם דבר שאפשר להסתמך עליו בנושא רגיש כל כך כמו טיפול נפשי, שמטבע הדברים אנשים נפגשים איתו בצמתים מורכבים יותר בחיים.
ואגב, הייתי מתייחס מאוד בספקנות ליועצת ש'מוצאת את כל העומק הזה' בתורה הקדושה,
הרבה יותר סביר בעיניי שזו הפרשנות הסובייקטיבית שלה למה שכתוב,
והתוצאה היא כפולה,
גם סילוף של המקורות וגם לא ניתן לשנות את דעתה, כי זה הרי כתוב...
אני רוצה שאת התורה יפרש מי שזה 'המקצוע' שלו, ומטפלים ילמדו טיפול, ויהיו כפופים לדעת תורה.
הוא יצר את הכל ולא רק את הנפש, וכתב על הכל בתורה, אי"ז אומר שאנשים בדורינו יודעים את העומק הזה.
מלבד זאת, התגובה הנ"ל ועוד רבות, (לדעתי) מבוססות על טעות יסודית, שמחלות/הפרעות הנפש, הן ערטילאיות ולא פיזיות, וע"כ פשוט שמי שלומד תורה יודע לטפל בהם. אך בעיות הנפש הן פיזיות ומציאותיות, לא פחות מחורים בשיניים, סכרת וכ"ו!.
ב. דברים אלו הם דמגוגיה פשוטה, כי אינו דומה טיפול רפואי ששם הנסיון המעשי נמצא אצל הרופאים (שע"פ רוב נקנה בדרך של נסיון ותעיה, שאחרי זה מתורגם ללמידה לאחרים) לטיפול בנפש ששם נמצא כל הידע אצל מי שיצר את הנפש הזו והוא כתב את זה בספר שלו
מה שאין כן אצלם (הפסיכולוגים) לומדים שיטות שהומצאו ע"י אדם ללא תואר ...
לא הבנתי את ההבדל.
מי שיצר את הנפש יצר את הגוף, וככל שדרכי הטיפול מופיעות בתורה, אין חילוק בין הנפש לגוף.
כל תחום שנחקר אי פעם נלמד בדרך של ניסוי ותעיה, ולפעמים התחיל אצל אנשים ללא תואר
אין הבדל בזה בין לימודי פסיכולוגיה לכל לימוד חכמה אחרת.
(פרויד אגב היה רופא חוקר בעל תאר)
אולי החזו''א ידע חכמת הניתוח ע''י עמלו הרב בתורה, כמה אנשים בדורנו יש כאלו?
אז מנין לנו שאותו מטפל או עסקן או 'מבין' או כל שם אחר בדומה לזה הגיע לדרגה כזו? יש כמובן חילוק גדול ביניהם, אבל גם א''א לומר שמטפל כלשהוא הבין את תורת הנפש מהתורה בעוד שספק רב אם היית ממנה אותו לר''מ בקיאות בשיעור ג' בישיבה קטנה של הבן שלך
קשה לבטל את מה שהבאת,
אבל זה לא סוד שאנשים גדולים אצלנו לא בוחלים מלשלוח לפסיכולוגים,
ובקשר ללימודים, אכן הסיכון נכון וקיים, ואין לי מושג איך מתמודדים איתו
אבל במציאות הקיימת, כל הלימודים האלטרנטיביים אינם תחליף ראוי
ולמרות שמי שהמציא - כמו בכל תחום שהוא - עשה את זה בלי תואר,
המסגרת האקדמאית הנוקשה עם הכללים שהיא יצרה לאורך שנות קיומה, הם דבר שאפשר להסתמך עליו בנושא רגיש כל כך כמו טיפול נפשי, שמטבע הדברים אנשים נפגשים איתו בצמתים מורכבים יותר בחיים.
ואגב, הייתי מתייחס מאוד בספקנות ליועצת ש'מוצאת את כל העומק הזה' בתורה הקדושה,
הרבה יותר סביר בעיניי שזו הפרשנות הסובייקטיבית שלה למה שכתוב,
והתוצאה היא כפולה,
גם סילוף של המקורות וגם לא ניתן לשנות את דעתה, כי זה הרי כתוב...
אני רוצה שאת התורה יפרש מי שזה 'המקצוע' שלו, ומטפלים ילמדו טיפול, ויהיו כפופים לדעת תורה.
אולי החזו''א ידע חכמת הניתוח ע''י עמלו הרב בתורה, כמה אנשים בדורנו יש כאלו?
אז מנין לנו שאותו מטפל או עסקן או 'מבין' או כל שם אחר בדומה לזה הגיע לדרגה כזו? יש כמובן חילוק גדול ביניהם, אבל גם א''א לומר שמטפל כלשהוא הבין את תורת הנפש מהתורה בעוד שספק רב אם היית ממנה אותו לר''מ בקיאות בשיעור ג' בישיבה קטנה של הבן שלך
אפשר ללמוד הכל מהתורה.
אבל צריך תלמידי חכמים שיכתבו כמה ספרים מסודרים בנושא
[כעת יש מאמר כאן וכמה שם וצריך לברר אילו מאמרים טעה בהם כותב המאמר, כמו שיש טעויות בכל חלקי התורה ]
מתחילה ועד רמה גבוהה
יעשו על ספרים אלו מבחן
בדיוק כמו שמורה הוראה חייב לדעת את השו"ע ונושאי כליו.
============
אבל התלמידי חכמים עסוקים בנושאים אחרים
תלמידי חכמים אמיתיים יושבים ולומדים גמרא עם תוספות [וכנראה גם לא גולשים בפרוג ...]
איזה תלמיד חכם ישב וילמד את הנושא ויוציא ספר ?
ואין שום חומר מסודר בנושא [להבדיל: כמו שו"ע ונושאי כליו]
אז כיצד ניתן ללמוד הכל מהתורה ?
וכיצד אישה שמעולם לא למדה גמרא, מוציאה את הכל מהתורה ???
האם אותה גברת גם יושבת בבית הוראה ומורה בהלכות איסור והיתר ?
עידן חדש משנה את כללי המשחק בעולם הרפואה. מדובר במערכת חכמה, מבוססת ביג-דאטה ויכולות מתקדמות של בינה מלאכותית, המאפשרת ניטור של בעיות רפואיות טרם היווצרותן, התרעה בשלבי זיהוי ראשונים ומתן מענה בזמן אמת. כדי להבין כיצד פועלת המערכת, מה הבשורה שהיא מביאה עמה ואיך היא צפויה לשנות את כל מה שידוע על רפואה מונעת, שוחחנו עם פרופ' רן בליצר, סמנכ"ל, ראש מערך החדשנות בשירותי בריאות כללית, ומנהל מכון כללית למחקר. בצורה רהוטה הוא מסביר על תפקידה של המערכת החדשה והשפעתה על הבריאות של כולנו
בשבועות האחרונים החלה 'כללית', ארגון הבריאות הגדול והמוביל בישראל, בהטמעה רחבת היקף של מהלך חדשני בתחום הרפואה היוזמת. במסגרת המהלך נכנסה לשימוש נרחב בכלל מרפאות הקהילה בישראל מערכת ראשונה מסוגה שמשנה את כללי המשחק בעולם הרפואה
אפשר ללמוד הכל מהתורה.
אבל צריך תלמידי חכמים שיכתבו כמה ספרים מסודרים בנושא
[כעת יש מאמר כאן וכמה שם וצריך לברר אילו מאמרים טעה בהם כותב המאמר, כמו שיש טעויות בכל חלקי התורה ]
מתחילה ועד רמה גבוהה
יעשו על ספרים אלו מבחן
בדיוק כמו שמורה הוראה חייב לדעת את השו"ע ונושאי כליו.
============
אבל התלמידי חכמים עסוקים בנושאים אחרים
תלמידי חכמים אמיתיים יושבים ולומדים גמרא עם תוספות [וכנראה גם לא גולשים בפרוג ...]
איזה תלמיד חכם ישב וילמד את הנושא ויוציא ספר ?
ואין שום חומר מסודר בנושא [להבדיל: כמו שו"ע ונושאי כליו]
אז כיצד ניתן ללמוד הכל מהתורה ?
וכיצד אישה שמעולם לא למדה גמרא, מוציאה את הכל מהתורה ???
האם אותה גברת גם יושבת בבית הוראה ומורה בהלכות איסור והיתר ?
ע"י צירוף כל גדולי עולם שמדברים בנושא כחלק מספרם
כמו למשל הגאון מווילנה או ר' ישראל סלנטר
זה שאתה לא יודע להוציא את זה, לא אומר שאין תלמידי חכמים שיודעים
תכלס איל נשמרים לא ליפול בפח זה נזק כמעט בלתי הפיך
הרי הם היעוצים במתק לשונם כ"כ משכנעים שאין אין כמותם לחיים מאושרים
כלשונם לעוף להתעורר לאושר ועוד ועוד.... ה' ישמור
נכון.
אבל מצופה ממטפל מוצלח (בא ניקח פסיכולוג לשם הדוגמא, כדי שלא יתעורר שוב ויכוח), שהעדויות וההמלצות החמות שיש לגביו, יהיו משמעותיות כל כך, שהשאלה הזאת לא תהיה רלוונטית.
קיבלתי פעם פרסומת מפתה בסגנון:
"רוצה להרוויח המון כסף במינימום זמן?"
נשמע מפתה. בטח נדל"ן או משהו.
פתחתי.
"כך תהפוך למטפל רגשי מוצלח ומבוקש תוך 8 שיעורים ותגדיל את ההכנסות שלך באקסטרא"
בטח. מטפל אלוף. צ'יק צ'ק. סתם יש כאלה שלומדים פסיכולוגיה במשך שנים. מיותר לחלוטין.
והנושא הוא לא: האם תחום הנפש מעניין אותך, אלא: האם תחום הכסף מענין אותך.
5
כל תקופה ארקיע שלחו בקשות לדחיית הדיון, וכאשר הוא הגיע - שכחתי ממנו לגמרי...
6
הפסק:
600 שקל דמי משפט - חוב של מר גלנט לארקיע!
7
ערעור.
מתברר שערעור מסובך להגיש, צריך פיזית במזכירות בית משפט מחוזי. לא באינטרנט. והסיכוי נמוך.
אז ויתרתי בלב כואב ובתחושת "אכלו לי שתו לי גנבו אותי אוףףף". אאלץ לשלם לארקיע 600 שקל!
מסקנות
1
לפני שאתם טסים לחו"ל - תחשבו פעמיים באיזו חברה לבחור. אני לא אומר במי כן ובמי לא. אבל למשל, נסו להתקשר לשירות הלקוחות שלהם, אולי תגלו שהוא לא קיים. (רלוונטי לכל חברה או בית עסק כמובן)
2
לא תמיד כזה קל וכייפי לתבוע בביהמ"ש לתביעות קטנות.
3
אל תעליבו חילונים, היועמ"שית תדאג לכם למעצר וחקירה.
ואם העליבו אתכם - נו את מי זה מעניין. אתם חרדים, אפשר ללמוד מהיבסקציה בדיוק איך לטפל בכם, לנסות להציק לכם כלכלית ונפשית בכל דרך אפשרית.
4
ולמרות כל עוגמת הנפש, ההתעלות הרוחנית מנסיעה לאומן שווה את זה לגמרי, רק אומר...