דרוש מידע מסקנות מחג ושבת צמודים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לבשל על הפלטה!
בחג בבוקר שמתי תפו’’א לסעודה ובשר שבושל חלקי בסיר לחץ על הפלטה, שעתיים וחצי/ שלוש והיתה סעודה טריה.
לשבת הנחתי דגים ועופות לא מבושלים על הפלטה שעתיים לפני שבת ויצא מושלם
מרק וטשולנט בישלנו על הגז עם שעון גז

• הוסף לסימניות
לבשל על הפלטה!
בחג בבוקר שמתי תפו’’א לסעודה ובשר שבושל חלקי בסיר לחץ על הפלטה, שעתיים וחצי/ שלוש והיתה סעודה טריה.
לשבת הנחתי דגים ועופות לא מבושלים על הפלטה שעתיים לפני שבת ויצא מושלם
מרק וטשולנט בישלנו על הגז עם שעון גז
זה בדיוק מה שכתבתי,
בישול על הפלטה יוצר לדעתי אפקט של בישול איטי,
והתוצאה- אוכל טרי וטעים בלי הרבה מאמץ!

• הוסף לסימניות
למי שלא רוצה להתעסק עם חגז וכל מיני פתרונות שדורשים טיימרים וכדומה.
אנחנו משתמשים בחג בכירת קמפינג על גז.
מדליקים את הכירה, והיא נכבית ברגע שנגמר הגז בבלון (בלון די קטן יחסית).
כך שאפשר לטגן, להרתיח, לעשות את הבישול הראשוני, ואז להעביר לפלטה.
את הצ'ולנט הכנו באופן הזה.
בצל טיגנו בחג עצמו, גם את הבשר.
הוספנו תפוחי אדמה מבושלים למחצה.
שעועית מושרית, תבלינים.
הרתחה על הכירה, וישר לפלטה, יצא נהדר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נראה לי בעיה להכין על פלטה משהו שלא מוכן,
אבל חבל להיכנס לדיון של מותר או אסור,

לכן אנחנו שמים את זה לפני הדלקת נרות. אולי לא דייקתי שאמרתי ''בכניסת שבת''...
שמים לפני הדלקת נרות. בררנו את זה... אין בזה בעיה.
דג מתבשל מאוד מהר,
אני לא פוסקת הלכה, אך נראה לי שאם מניחים על הפלטה כמה דקות לפני שבת הוא מתבשל חלקית עד שבת ואולי אין בעיה הלכתית.
לספרדים אין בעיה לשים מאכל יבש על פלטה, כיון שמסיח דעת ממנו, ויכול להישאר להתבשל שם בשבת, מאכל שיתחיל להתבשל מבעוד יום, אז זו בעיה, כי לא מסיח דעת, אך ישנה בעיה אחרת, שאין בזה את ההיתר של דילמא מקלעי אורחים. לאשכנזים צריך שיתבשל מבעוד יום, בדרך כלל, אפשר לבשל על פלטה, רק לוקח יותר זמן.

• הוסף לסימניות
כן.. גם אני בעד להפריד את שבועות משבת.
ומה קורה כשלא גרים באותה עיר?
בגלל העומס הגדול על ההורים כי כולם צריכים להגיע לסעודות!! (גם אלו שרים בעיר)
נאלצנו השנה לוותר על ההגעה לחג (ואנחנו לא גרים בעיר עם אף אחד מההורים)
ונשארתי אני עם הבנות בבית ובעלי עם הבן נסע לרבה, חייבת לציין שהיה מקסים!

• הוסף לסימניות
נראה לי בעיה להכין על פלטה משהו שלא מוכן,
אבל חבל להיכנס לדיון של מותר או אסור,
הפוך, לשים משהו לא מוכן בכלל על הפלטה, מותר, רק צריך להקפיד לא לגעת בו או בכיסוי שלו בכלל!
אסור לשים משהו שכבר התחיל להתבשל ולא הגיע לשליש בישול.

• הוסף לסימניות
אצלינו הפוך...... מי יכול להסתכל על קינוחים כשיש כל כך הרבה מתוקים חלבי........
אין קשר בין המתוקים החלביים לקינוחים... (אצלינו בכל אופן)
קינוחים מתקבלים תמיד בברכה, מעדיפים לוותר על ארוחה אך בשום אופן לא על הקינוח.
אני באופן אישי מוותרת לרוב על הקינוח, אך מה לעשות שהילדים לא מוותרים?!

• הוסף לסימניות
ב"ה היה לנו ממש מוצלח, לא בישלנו בכלל בחג אבל הרבה דברים הרכבנו על הפלטה - ממליצה ביותר!
המון סלטים חיים ומבושלים מקלילים את הארוחות (מדובר גם במבוגרים וגם בילדים שאוהבים מאד סלטים מעניינים לא יודעת אם כולם יתחברו)
ממליצה להכין הרבה נשנושים בריאים לצהרים פירות, ירקות, קרקרים ממרחים.
לשדל את הילדים לישון מעט בצהרים לא כולם רצו והיו מטורללים לחלוטין בלילה
אשמח לקבל עוד רעיונו לתעסוקה לכלל שבתות הקיץ הבית מלא במשחקים אבל הילדים השתגעו מהעובדה שאי אפשר לצאת בחום הזה ביום חול יש יצירות שהם מאדדד אוהבים לעשות וכמובן גם לימודים בבוקר
אגב מענין מה שאתם כותבים על קינוחים, אצלנו זה מה שנשאר דווקא (והיו שווים!!!! אולי בגלל שהכנו כמות גדולה מידי :unsure:)

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרפת לבקשה לרעיונות לתעסוקה לילדים בשבתות הקיץ,
גם אצלינו הקטנים השתגעו מהשבת- חג הארוך...

• הוסף לסימניות
אני הכנתי צולנט על הפלטה יצא מעדן
שמתי אותו כבר מאוחר בלילה בליל שבועות היה מספיק גם מהבוקר ראיתי שיש לי פלטה חזקה
פשוט שמתי בסיר בצל שום עוף גריסים שעועית תפוא כן בלי טיגון! פשוט להניח בסיר מעל שמן תבלינים ומים שמכסה טוב
את זה עשיתי לפני החג חוץ מהמים והתבלינים
בחג פשוט הנחתי על הפלטה יצא מעולה
גם דגים אני קבוע מכינה על הפלטה בחגים 20 דקות וזה מוכן יוצא מעולה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה