אני בשלתי לפני החג בנפרד, קטניות-שמתי בשקית והקפאתי, בשר- בשלתי העברתי לתבנית חפ קטנה והקפאתי, תא בוקר ערב החג בשלתי, העברתי גם כן לתבנית קטנה חפ ולמקרר, עם הכל התנידנו לדירה בני ברק,אני הכנתי צולנט על הפלטה יצא מעדן
שמתי אותו כבר מאוחר בלילה בליל שבועות היה מספיק גם מהבוקר ראיתי שיש לי פלטה חזקה
פשוט שמתי בסיר בצל שום עוף גריסים שעועית תפוא כן בלי טיגון! פשוט להניח בסיר מעל שמן תבלינים ומים שמכסה טוב
את זה עשיתי לפני החג חוץ מהמים והתבלינים
בחג פשוט הנחתי על הפלטה יצא מעולה
גם דגים אני קבוע מכינה על הפלטה בחגים 20 דקות וזה מוכן יוצא מעולה
יומיים שלמים הטשולנט לא מתקלקל?לגבי הטשולנט,
ממליצה מאוד על השיטה ששמעתי ועשיתי.
לפני החג מכינים את הטשולנט רק עם רתיחה אחת.
ומניחים על הפלטה מלפני החג.
עד שבת בבוקר התבשל באופן מלא, ויצא עסיסי ומיוחדדדד.
אוכל המוכל על סמך עירוב תבשילין אמור להיות מוכן לפני שבת לפי כל הדעות
לספרדים אין בעיה לשים מאכל יבש על פלטה, כיון שמסיח דעת ממנו, ויכול להישאר להתבשל שם בשבת, מאכל שיתחיל להתבשל מבעוד יום, אז זו בעיה, כי לא מסיח דעת, אך ישנה בעיה אחרת, שאין בזה את ההיתר של דילמא מקלעי אורחים. לאשכנזים צריך שיתבשל מבעוד יום, בדרך כלל, אפשר לבשל על פלטה, רק לוקח יותר זמן.
אבל למה עכשיו? יום אחרי החג, בבנין שלנו יש מוטמן והערימה גבוהה פחד!!!ממש כך.
היה נראה מזעזע בליל שבת. אם מוסיפים את החום שהיה, לא יכלו לעבור ליד הפחים. ערימות אשפתונים וסירחון נוראי
(ירושלים)
ויש הרבה שכונות בלי טמונים
לא. חששתי מזה אבל החלטתי להמר.יומיים שלמים הטשולנט לא מתקלקל?
כנ"ל, כבר שנים, זה מאד משחרר, כי יודעים שיש הכל ורק צריך להוציא מהמקרר לפלטה. המקסימום קוסקוס מהיר הכנה שרק מוסיפים מים ותבליניםהכנתי מראש .שמתי סיר מוכן לגמרי במקרר. הוצאתי לפלטה בשבועות אחה"צ. היה מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יכול להיות שהיה מהמם......לא. חששתי מזה אבל החלטתי להמר.
כל מי שניסה במשפחה אצלנו הצליח מאוד.
יצא מהמם.
משכיבים את הילדים לשנת צהריים לפחות לשעתיים.....צריך לפתוח אשכול חדש לעניין תעסוקה ביתית לשבתות הקיץ הארוכות...
זה סיוט שאין כדוגמתו....
מוציא את כל המיץ משבת....
מה עושים ????????????????????????????????
ואח"כ במוצ"ש מי יהיה איתם?!משכיבים את הילדים לשנת צהריים לפחות לשעתיים.....
מרתונים של כל מיני משחקים, למשל טאקי, מתחלקים לזוגות ומי שמנצח ממשיך לשלב הבא, וחוזר חלילה... אפשר לשדרג עם כל מיני חוקים כיד הדמיוןצריך לפתוח אשכול חדש לעניין תעסוקה ביתית לשבתות הקיץ הארוכות...
זה סיוט שאין כדוגמתו....
מוציא את כל המיץ משבת....
מה עושים ????????????????????????????????
זה גם מה שהאחים הקטנים שלי עושיםבתור ילדה תמיד שיחקנו עם השכנים בחוץ, ואם היה חם אז בתוך הבנין.... חמש אבנים וכאלה...... לא זוכרת שהיה לי משעמם בשבת......
גם ככה שבת יוצאת מאוחר, ועד שמסיימים מקלחות כבר נהיה 21:00...ואח"כ במוצ"ש מי יהיה איתם?!
הבעיה שהיום אם תשלחי את הילדים לשחק בחוץ עלולים לקרוא להם "ילדי רחוב"...ואח"כ במוצ"ש מי יהיה איתם?!
בתור ילדה תמיד שיחקנו עם השכנים בחוץ, ואם היה חם אז בתוך הבנין.... חמש אבנים וכאלה...... לא זוכרת שהיה לי משעמם בשבת...... (לפעמים שיחקנו עם השכנים גם משחקי קופסא שזה מאוד מגוון וכיף)
לאיומיים שלמים הטשולנט לא מתקלקל?
לא הורגש משהו חריג.יכול להיות שהיה מהמם......
השאלות מה היו התגובות של הגוף לגבי אוכל שהתבשל במשך יומיים.........
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים