דרוש מידע מסקנות מחג ושבת צמודים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ליל שבת: במקום מנה ראשונה (אצלנו היא בשרית) הכנתי קערה גדולה של סלט קיסר - חסה וירקות חיים למיניהם עם רוטב שום וקוביות חזה עוף. היה מעולה במקום עוד מנה כבדה.
אפשר ליישם גם עם קוביות דג סלמון.

• הוסף לסימניות
אני הכנתי צולנט על הפלטה יצא מעדן
שמתי אותו כבר מאוחר בלילה בליל שבועות היה מספיק גם מהבוקר ראיתי שיש לי פלטה חזקה
פשוט שמתי בסיר בצל שום עוף גריסים שעועית תפוא כן בלי טיגון! פשוט להניח בסיר מעל שמן תבלינים ומים שמכסה טוב
את זה עשיתי לפני החג חוץ מהמים והתבלינים
בחג פשוט הנחתי על הפלטה יצא מעולה
גם דגים אני קבוע מכינה על הפלטה בחגים 20 דקות וזה מוכן יוצא מעולה
אני בשלתי לפני החג בנפרד, קטניות-שמתי בשקית והקפאתי, בשר- בשלתי העברתי לתבנית חפ קטנה והקפאתי, תא בוקר ערב החג בשלתי, העברתי גם כן לתבנית קטנה חפ ולמקרר, עם הכל התנידנו לדירה בני ברק,
ערב שבת לקחתי סיר חד פעמי , הנחתי בתוכו ניר אפיה (כך לא נתפס התבשיל)
זרקתי לבפנים הקטניות, הבשר, התא, הוספתי מים מהברז עד כיבוי הכל, מלח פריקה וסילאן,
שבת בצהרים אכלנו צ'ולנט מעדן!!! אפילו יצא יותר טעים מכל שבת, מיוחד! טרי טרי!

• הוסף לסימניות
לגבי הטשולנט,
ממליצה מאוד על השיטה ששמעתי ועשיתי.
לפני החג מכינים את הטשולנט רק עם רתיחה אחת.
ומניחים על הפלטה מלפני החג.
עד שבת בבוקר התבשל באופן מלא, ויצא עסיסי ומיוחדדדד.
יומיים שלמים הטשולנט לא מתקלקל?

• הוסף לסימניות
בלת"ק
לבשל דגים וחזה עוף לשבת על הפלטה אחה"צ שיהיה טרי
להכין משהוא יותר קל במקום טשולנט לשבת (אולי מרק מהלילה)
לאכול מוקדם בחג כדי שיהיה אפשרות לדחוף משהוא בלילה
להכין סלט או שתיים רק לשבת בצד שיהיה קצת התחדשות

• הוסף לסימניות

לספרדים אין בעיה לשים מאכל יבש על פלטה, כיון שמסיח דעת ממנו, ויכול להישאר להתבשל שם בשבת, מאכל שיתחיל להתבשל מבעוד יום, אז זו בעיה, כי לא מסיח דעת, אך ישנה בעיה אחרת, שאין בזה את ההיתר של דילמא מקלעי אורחים. לאשכנזים צריך שיתבשל מבעוד יום, בדרך כלל, אפשר לבשל על פלטה, רק לוקח יותר זמן.
אוכל המוכל על סמך עירוב תבשילין אמור להיות מוכן לפני שבת לפי כל הדעות
ההיתר הוא לבשל לשבת כי אם יבואו אורחים הוא יצטרך את זה ליום טוב וזה לא קיים אם זה לא יהיה ראוי לאכילה ביום טוב לפני השקיעה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ממש כך.
היה נראה מזעזע בליל שבת. אם מוסיפים את החום שהיה, לא יכלו לעבור ליד הפחים. ערימות אשפתונים וסירחון נוראי
(ירושלים)
ויש הרבה שכונות בלי טמונים
אבל למה עכשיו? יום אחרי החג, בבנין שלנו יש מוטמן והערימה גבוהה פחד!!!
השקיות זבל פתוחות, שפוכות, סרחון, לא בגיעו לאסוף את הזבל
כל השכנים כבר התקשרו לעיריה ואין התיחסות ,
מה עושים?

• הוסף לסימניות
הכנתי מראש .שמתי סיר מוכן לגמרי במקרר. הוצאתי לפלטה בשבועות אחה"צ. היה מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כנ"ל, כבר שנים, זה מאד משחרר, כי יודעים שיש הכל ורק צריך להוציא מהמקרר לפלטה. המקסימום קוסקוס מהיר הכנה שרק מוסיפים מים ותבלינים

• הוסף לסימניות
לא. חששתי מזה אבל החלטתי להמר.
כל מי שניסה במשפחה אצלנו הצליח מאוד.
יצא מהמם.
יכול להיות שהיה מהמם......
השאלות מה היו התגובות של הגוף לגבי אוכל שהתבשל במשך יומיים.........

• הוסף לסימניות
המסקנה שלי- שאם יש בחג 4 סעודות- בסעודה האחרונה אוכלים מה שנשאר מסעודות קודמות,
וגם- לקנות לילדים משחק חדש, קנינו והיה ממש מוצלח!!! זה מעסיק הרבה,
וכמובן להקפיד לצאת עם הילדים לפחות פעמיים ביום, אחרת הם משתגעים... (יצאנו למרות החום הכבד, בסופו של דבר הילדים שלנו יותר חסינים ממה שנדמה לנו... כובע שמש ושתיה מרובה והם מרוצים עד הגג!!!) כנראה שבגלל זה המים במקלחת של הילדים במוצאי החג היו שחורים.....

• הוסף לסימניות
צריך לפתוח אשכול חדש לעניין תעסוקה ביתית לשבתות הקיץ הארוכות...
זה סיוט שאין כדוגמתו....
מוציא את כל המיץ משבת....
מה עושים ????????????????????????????????
משכיבים את הילדים לשנת צהריים לפחות לשעתיים.....

• הוסף לסימניות
משכיבים את הילדים לשנת צהריים לפחות לשעתיים.....
ואח"כ במוצ"ש מי יהיה איתם?!
בתור ילדה תמיד שיחקנו עם השכנים בחוץ, ואם היה חם אז בתוך הבנין.... חמש אבנים וכאלה...... לא זוכרת שהיה לי משעמם בשבת...... (לפעמים שיחקנו עם השכנים גם משחקי קופסא שזה מאוד מגוון וכיף)

• הוסף לסימניות
צריך לפתוח אשכול חדש לעניין תעסוקה ביתית לשבתות הקיץ הארוכות...
זה סיוט שאין כדוגמתו....
מוציא את כל המיץ משבת....
מה עושים ????????????????????????????????
מרתונים של כל מיני משחקים, למשל טאקי, מתחלקים לזוגות ומי שמנצח ממשיך לשלב הבא, וחוזר חלילה... אפשר לשדרג עם כל מיני חוקים כיד הדמיון

• הוסף לסימניות
בתור ילדה תמיד שיחקנו עם השכנים בחוץ, ואם היה חם אז בתוך הבנין.... חמש אבנים וכאלה...... לא זוכרת שהיה לי משעמם בשבת......
זה גם מה שהאחים הקטנים שלי עושים
ומה שאני עשיתי כילד לפעמים
אם זה ילדים שאוהבים לקרוא זה יכול להועיל
וגם משחקי קופסא יכולים מאוד להועיל
אני העברתי הרבה פעמים צהריים של שבת על קטאן או "סיכון"...

• הוסף לסימניות
ואח"כ במוצ"ש מי יהיה איתם?!
בתור ילדה תמיד שיחקנו עם השכנים בחוץ, ואם היה חם אז בתוך הבנין.... חמש אבנים וכאלה...... לא זוכרת שהיה לי משעמם בשבת...... (לפעמים שיחקנו עם השכנים גם משחקי קופסא שזה מאוד מגוון וכיף)
הבעיה שהיום אם תשלחי את הילדים לשחק בחוץ עלולים לקרוא להם "ילדי רחוב"...
כשאת היית ילדה היה מקובל לשחק שעות ברחוב, היום זה לא מקובל ברוב המקומות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה