דרוש מידע מסקנות מחג ושבת צמודים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות

לספרדים אין בעיה לשים מאכל יבש על פלטה, כיון שמסיח דעת ממנו, ויכול להישאר להתבשל שם בשבת, מאכל שיתחיל להתבשל מבעוד יום, אז זו בעיה, כי לא מסיח דעת, אך ישנה בעיה אחרת, שאין בזה את ההיתר של דילמא מקלעי אורחים. לאשכנזים צריך שיתבשל מבעוד יום, בדרך כלל, אפשר לבשל על פלטה, רק לוקח יותר זמן.
אנחנו אשכנזים.

• הוסף לסימניות
סתם סקרן אותי,
למה בשבת הרבה ליטאים הלכו עם פראק?
כי זה היה צמוד לחג?
נראה לי שמי שגר מחוץ לעיר לא סחב איתו חליפה...
אבל יכול להיות שקפצו על זה להיות ''חשובים''

• הוסף לסימניות
סתם סקרן אותי,
למה בשבת הרבה ליטאים הלכו עם פראק?
כי זה היה צמוד לחג?
כן,
זה לא כבוד לשבת, זה הלכה בכל הבגדים, מי שיש לו בגדים מכובדים יותר לחג, ממשיך ללבוש אותם (או בגד אחר באותו רמת חשיבות) גם בשבת,
לבעלי היה בעיה שהפראק טיפה התלכלך, והוא לא ידע מה עדיף, להוריד בכבוד הלבוש או ת"ח שיש לו רבב על בגדו ... בסוף פסקתי לו שלא רואים את הלכלוך והוא יכול ללבוש גם בשבת.

• הוסף לסימניות
נכון,
אבל בבני ברק זה הפך להובי- ערימות זבל ועכברושים מתרוצצים להנאתם,
לכן חשבתי שאתה גר בבני ברק.
הייתי בחג בירושלים , המצב לא יותר טוב ממה שיש בב"ב , וכבר הייתי גם בב"ב (וזה עוד אחרי שמשה ליאון טמן לנו פחים...)

• הוסף לסימניות
צריך לפתוח אשכול חדש לעניין תעסוקה ביתית לשבתות הקיץ הארוכות...
זה סיוט שאין כדוגמתו....
מוציא את כל המיץ משבת....
מה עושים ????????????????????????????????
רק אצלי לא מספיקים לעשות בשבת את כל מה שתיכננו??

• הוסף לסימניות
כן...
את זה היה חסר לנו...
את זאת שתכתוב בפאתוס..
מה הבעיה ?? הצהריים עוברים בכיף... בצ'יק צ'אק.....
ואז גם נרגיש מפגרות שאצלינו זה נסחב כמו מסטיק....
סבבה...
עכשיו גם את זה יש לנו....

• הוסף לסימניות

כן...
את זה היה חסר לנו...
את זאת שתכתוב בפאתוס..
מה הבעיה ?? הצהריים עוברים בכיף... בצ'יק צ'אק.....
ואז גם נרגיש מפגרות שאצלינו זה נסחב כמו מסטיק....
סבבה...
עכשיו גם את זה יש לנו....
לא הבנתי
אני כל שבת מוצא את עצמי באותו המצב
שתכננתי ללמוד X
ולמדתי בערך חצי...

;);):p

• הוסף לסימניות
נכון,
אבל בבני ברק זה הפך להובי- ערימות זבל ועכברושים מתרוצצים להנאתם,
לכן חשבתי שאתה גר בבני ברק.
הייתי בחג בירושלים , המצב לא יותר טוב ממה שיש בב"ב , וכבר הייתי גם בב"ב (וזה עוד אחרי שמשה ליאון טמן לנו פחים...)
ממש כך.
היה נראה מזעזע בליל שבת. אם מוסיפים את החום שהיה, לא יכלו לעבור ליד הפחים. ערימות אשפתונים וסירחון נוראי
(ירושלים)
ויש הרבה שכונות בלי טמונים

• הוסף לסימניות
לגבי הטשולנט,
ממליצה מאוד על השיטה ששמעתי ועשיתי.
לפני החג מכינים את הטשולנט רק עם רתיחה אחת.
ומניחים על הפלטה מלפני החג.
עד שבת בבוקר התבשל באופן מלא, ויצא עסיסי ומיוחדדדד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה