מס הכנסה שלילי - התשלום השני

• הוסף לסימניות
האם לא היו אמורים לקבל את התשלום השני של מס הכנסה שלילי ב-1/3?
מישהו קיבל פה?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
לא
דברתי איתם והם טענו שזה יכנס באפריל
(אולי אפילו ב-15 לחודש.)

• הוסף לסימניות
אני את התשלום השני קיבלתי כבר באמצע דצמבר [התאריך המקורי לקבלתו הוא באמצע ינואר], עתה אני ממתינה לתשלום השלישי שאמור רשמית ליכנס ב15/4 [יו"ט ראשון של פסח] ומאמינה שיוקדם כבר לסוף מרץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפולה;1215446:
אני את התשלום השני קיבלתי כבר באמצע דצמבר [התאריך המקורי לקבלתו הוא באמצע ינואר], עתה אני ממתינה לתשלום השלישי שאמור רשמית ליכנס ב15/4 [יו"ט ראשון של פסח] ומאמינה שיוקדם כבר לסוף מרץ.

גם אני כנ"ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י l222;1215479:
גם אני כנ"ל

פותח האשכול התכוון כנראה לאלה שהגישו מאוחר ומקבלים בשתי תשלומים, זה אמור להיכנס ב 15.4 אבל התשלום הראשון נכנס בערך שבועיים לפני המועד שבו היה אמור להיכנס, אולי גם בתשלום השני יהיה כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;1215492:
פותח האשכול התכוון כנראה לאלה שהגישו מאוחר ומקבלים בשתי תשלומים, זה אמור להיכנס ב 15.4 אבל התשלום הראשון נכנס בערך שבועיים לפני המועד שבו היה אמור להיכנס, אולי גם בתשלום השני יהיה כך.

אני לא הגשתי מאוחר, והיה רשום לי שאקבל בשלושה תשלומים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י l222;1215529:
אני לא הגשתי מאוחר, והיה רשום לי שאקבל בשלושה תשלומים....

מי שהגיש מאוחר מקבל בשתי תשלומים...

• הוסף לסימניות
אני הגשתי באיחור, ואכן הראשון נכנס שבועיים לפני מה שהיה אמור להיכנס,
התשלום השני רישמית ב 15/4

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;1215533:
מי שהגיש מאוחר מקבל בשתי תשלומים...

אני לא מבינה ,

קבלתי כבר שני תשלומים,

וזכור ךי שאני אמורה לקבל עוד תשלום, כך גם מסתדר לפי החשבון של הסכום שאנ יאמורה לקבל.

גם לא ידעתי שזה נקרא שהגשתי מאוחר, לפי מה מדרגים את זה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י l222;1215540:
אני לא מבינה ,

קבלתי כבר שני תשלומים,

וזכור ךי שאני אמורה לקבל עוד תשלום, כך גם מסתדר לפי החשבון של הסכום שאנ יאמורה לקבל.

גם לא ידעתי שזה נקרא שהגשתי מאוחר, לפי מה מדרגים את זה...

כנראה לא הגשת מספיק מאוחר בשביל לקבל בשתי תשלומים... ותקבלי את זה בשלושה תשלומים, לא נורא, כשמקבלים בשתי תשלומים מרגישים את זה יותר בחשבון כי נכנס סכום משמעותי, זה כל ההבדל בין 3 או 4 תשלומים ל 2 תשלומים.

• הוסף לסימניות
בשנה האחרונה הם הקדימו את כל התשלומים שלהם בשבועיים שלוש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י saranus;1215556:
בשנה האחרונה הם הקדימו את כל התשלומים שלהם בשבועיים שלוש

הלוואי וכך יהיה גם בתשלום הבא.

• הוסף לסימניות
מס הכנסה שלילי מוענק במועדים קבועים. 15.7, 15.10, 15.1, 15.4.

מי שהגיש תביעה עד ל 31.3, יקבל את המענק בארבעה תשלומים שווים.
מי שהגיש עד 30.6, יקבל בשלושה תשלומים.
מי שהגיש עד 30.9 יקבל בשני תשלומים.
ההזדמנות האחרונה היתה ב 27.12, והתשלום בפעם אחת.

למרות שהמועדים לעיל הם המועדים הרשמיים של משרד האוצר. הם מקדימים את התשלומים באופן ניכר לפני חגים. כך שמועד אוקטובר הוקדם ללפני ר"ה. וכן, המועד השלישי גם הוקדם.
לכן, יש צפי שהתשלום האחרון יכנס לפני פסח. (כך היה ג"כ אשתקד, שהתשלום הוקדם לחודש מרץ).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהודית ג;1215569:
מס הכנסה שלילי מוענק במועדים קבועים. 15.7, 15.10, 15.1, 15.4.

מי שהגיש תביעה עד ל 31.3, יקבל את המענק בארבעה תשלומים שווים.
מי שהגיש עד 30.6, יקבל בשלושה תשלומים.
מי שהגיש עד 30.9 יקבל בשני תשלומים.
ההזדמנות האחרונה היתה ב 27.12, והתשלום בפעם אחת.

למרות שהמועדים לעיל הם המועדים הרשמיים של משרד האוצר. הם מקדימים את התשלומים באופן ניכר לפני חגים. כך שמועד אוקטובר הוקדם ללפני ר"ה. וכן, המועד השלישי גם הוקדם.
לכן, יש צפי שהתשלום האחרון יכנס לפני פסח. (כך היה ג"כ אשתקד, שהתשלום הוקדם לחודש מרץ).

כלומר הכי כדאי להגיש ב- 27/12 כי אז הכל מגיע בפעם אחת בלי בילבולים...

השאלה מתי מקבלים הכל בפעם אחת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י l222;1215573:
כלומר הכי כדאי להגיש ב- 27/12 כי אז הכל מגיע בפעם אחת בלי בילבולים...

השאלה מתי מקבלים הכל בפעם אחת?

גם אם מגישים ב 27/12 מקבלים ב 2 תשלומים, גם צריך לעקוב כי בעיקרון התאריך הרשמי השנה היה להגיש עד לחודש ה 9 אבל האריכו את זה פעמיים, עד סוף השנה, לא בטוח שכל שנה זה יהיה כך.

• הוסף לסימניות
זה ממש לא נכון כי לפי הנתונים הרשמיים המועד האחרון הוא 30.9, והם לפנים משורת הדין מאריכים.
עבור 2011 המועד האחרון עד כמה שזכור לי היה בסוף 11. השנה האריכו עד סוף 12.
לא כדאי לקחת סתם סיכונים.
2 תשלומים זה גם טוב.

• הוסף לסימניות
ברוח הדברים מצורף קובץ מ"ה שלילי לשנת 2013.

הקובץ גדול ולא ניתן להעלאה

• הוסף לסימניות
לקראת חג הפסח הנחה שר האוצר להקדים את תשלום "מענק עבודה"

כ- 380 מיליון ₪ יועברו לזכאים עוד לפני ערב החג

שר האוצר, יאיר לפיד, הנחה את מנהל רשות המסים, משה אשר, להקדים את התשלום האחרון של "מענק עבודה" ("מס הכנסה שלילי") עד ל-2 באפריל וזאת במקום ב- 15 בחודש אפריל, המועד הקבוע בחוק. במסגרת התשלום האחרון, עבור בקשות שהוגשו בשנה החולפת, יועבר לחשבונות הבנק של הזכאים לקראת חג הפסח סכום של כ- 380 מיליון ₪. כך שבעקבות ההנחיה להקדמת התשלום, יוכלו למעלה מ- 233 אלף שכירים, הזכאים לקבלת מענק עבודה, להיעזר בו לקראת חג הפסח.

שר האוצר, יאיר לפיד: "הקדמת תשלום מענקי עבודה תאפשר לזכאים לקבלם ולהתארגן ביתר קלות לחג הפסח ולהוצאות הרבות הנלוות לו. נמשיך ונעשה ככל האפשר להקל על הציבור העובד בישראל."
עם העברת התשלום האחרון, הסכום הכולל שישולם עבור שנת המס 2012, למי שנמצאו עד כה כזכאים לקבלת מענק, עומד על כ- 855 מיליון ₪. מספר הזכאים לקבלת המענק עבור שנת 2012 עומד נכון להיום על כ- 241 אלף שכירים ועצמאים.
יודגש כי החל בשנת המס 2013 ניתן מענק מוגדל בשיעור של 150% לנשים עובדות שהן אם לילד אחד או יותר ולאבות חד הוריים, שילדיהם נמצאים אצלם וכלכלתם עליהם.
נזכיר כי החל ב- 1 בינואר 2014, שכירים ועצמאים המרוויחים עד כ- 6,700 ₪ לחודש, העומדים בתנאי הזכאות, יכולים להגיש בקשות לקבלת המענק עבור שנת המס 2013, ולקבל מענק עבודה בגובה של אלפי שקלים. התשלום הראשון עבור שנת המס 2013 ישולם לזכאים בחודש יולי הקרוב ועד כה הוגשו עשרות אלפים של בקשות לקבלת המענק.

הבקשות לקבלת המענק מוגשות בכל אחד מסניפי דואר ישראל בהליך פשוט וממוחשב והנתונים מועברים ישירות למחשבי הרשות (הגשת הבקשה אינה כרוכה בתשלום). התשלום מופקד במועדים הקבועים בחוק ישירות בחשבונות הבנק של הזכאים וכתוספת נטו לשכר מעבודה.
רשות המסים מפרסמת באתר האינטרנט בכתובת http://taxes.gov.il "סימולאטור" באמצעותו כל אזרח יכול לבדוק את זכאותו לקבלת המענק וכן קיים באתר יישום המאפשר לכל מי שכבר הגיש תביעה לעקוב אחר מהלך הטיפול בפניה שהוגשה. כמו כן, הרשות מפעילה מרכז מידע טלפוני (במספרי הטלפון: 4954* או 1-222-4954 או 02-5656400).

http://taxes.gov.il/About/SpokesmanAnnouncements/Pages/Ann_100314_1.aspx

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה