כללי מעוניין (מאד!) לדעת אודות 2 כלים באילוסטרייטור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י seven;748784:
קודם כל - תודה רבה!!

ענית לי בכלליות לגבי צינור כסוף, או על מה שראית שמצורף?? ובכלל וממש לא קטנוניות.. הלואי כולם היו עונים לי ב"קטנוניות" כזו.. :)
ולא הבנתי כמה דברים:
א. כשאת אומרת 'פס', מה אני אמור להבין מזה? ז"א עד איזה 'עובי' יחסית לאובייקט עצמו הפס אמור להיות? :confused:
ב. בסוף כתבת "... פס אפור....." הנק' מראות שיש המשך, או שרצית להמחיש לי עד כמה זה מפרך..?? :(
ג. גם לא אכפת לי "לרמות", העיקר שיצא יפה.. מה לדעתך עדיף? שיהיה יותר קל ויראה אמיתי יותר? (או שבסוף זה יראה אותו דבר רק תלוי כמה שעות אני רוצה לבזבז..?! ;))
ד. איך ולפי מה אני בוחר את נק' האור? הרי אם יש לי אובייקט מורכב, אזי צריך שכולן יהיו מאותה זוית, לא? אם כך, יש איזה כלי שמראה לי זוית הסתכלות/"צילום" שלפי זה אני צובע נק' אור וצל?
יש עוד שאלות.. כגון לגבי הכרית וכד'..אבל אני רוצה שמישהו לפחות יתחיל לקרוא את כל המלל הזה.. ;)

שוב תודה רבה רבה!!
העזרה שלכם מועילה לי מאד..!! וכנל - כל המרבה בתשובות והסברים - הרי זה משובח! ;)
7

א ו-ב- הכל תלוי יחסית לתמונה [אם אתה רוצה לחקות אותה בדיוק ]. וכן לא כתבתי את כל הפסים... וזה לא כזה מפרך בצורה כזו יחסית פשוטה. צרפתי כאן דוגמא מהירה לזה- שים לב לכמות הצבעים בגראדיאנט ולמיקומם. סה"כ דגמתי מהתמונה את הגוונים.
ג. "לרמות" זה טוב... אבל שיראה נורמלי בסוף... אחרת ישימו לב שזה עבודה לא מקצועית ;)
צרפתי הדגמה קלילה במש של הצינור האדום, כמובן שצריך להשקיע במיקום הגוונים ובלה בלה אבל שים לב לנקודת אור- בסה"כ אליפסה עם מעבר צבע של: שקוף - ורוד בהיר- שקוף. [אגב אי אפשר רק זאת בלבד אלא על זה עשיתי מסכה של עיגול במעבר צבע בשחור לבן משום שאחרת הקצוות לא נגמרו יפה]
ד. זה עניין שקשור יותר לציור, וצריך ללמודו. ואין לי מושג לגבי כלי כזה, אם יש דבר כזה אשמח לדעת.
אבל אתה לא צריך להסתבך כלל אם יש לך תמונה, טוב מראה עיניים - פשוט תחקה אותה.

קבצים מצורפים

• גליל.jpg
    KB 95.5 · צפיות: 20
  • צינור.jpg
    KB 120.6 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
תקשיבי את פשוט מקצוענית!! :)
ממש מודה לך על ההשקעה, באמת! זה לא היה ברור לי מאליו..
תגידי, במקרה שטרם מחקת את הקובץ, האם תוכלי לשלוח לי את קבצי האילוס' שעשית ע"מ שאתרשם מבחינה פרקטית ואתרגל? :rolleyes:
נראה לי שהבנתי את שרה בערך אבל אני לא ממש בטוח.. לגבי הדוגם, ועוד..
אני עכשיו לומד על המסכה [דבר שהעדפתי רק בפורים.. מעצבן.. :mad:], אז לא הכי בקי ולא ככ הבנתי אותך על מה עשית מסכה ואיך הקצוות (של מה?) נגמרות יפה או לא יפה?
כאמור, יש לי עוד שאלות אבל כבר לא נעים לי.. :(

בתקוה שתעני לי עד שבת, ובכלל...
במקרה שלא- שיהיה שבת שלום!
ושוב מיליון תודות!!! ;)

• הוסף לסימניות
שים לב, תעלים את המסכה ותראה שהקצוות לא משהו...

קבצים מצורפים

• גליל.ai
    KB 596.6 · צפיות: 50
  • הוסף לסימניות
מרהיב ביופיו!!!
לא ראיתי שיש מסכה היא נראית משוחררת.. :confused:
עוד לא ככ קלטתי איך עשית את הגוונים במש.. :(
ועוד משהו, האם אוכל לשאול אותך בהזדמנות - לא ביום ששי - לגבי הדוגם? מכיר את הכלי, אבל שאלה-שתיים ספציפיות..
כאמור, אני עושה עבודה עכשיו שכבר רוצה לראות תוצאות או לפחות לדעת שאני לא עובד ימים שלמים על משהו שלוקח בקושי שעה רק בגלל חוסר ידיעה ו/או אי הכרת כלי זה או אחר...
שוב תודה ואם לא התחרפנת מהשאלות שלי ועדיין יכולה/מוכנה לעזור ולענות - תעב"ט!!!
תזכי למצוות!
;)

• הוסף לסימניות
בשמחה, אבל עכשיו שה"י פה"י....

• הוסף לסימניות
ראיתי שהיו לי הרבה טעויוית הקלדה...:
בקשר למש.
דאי לקחת תמונה מקורית ולהניח ברקע בשכבה אחת. להורד מעט אטימות ולנעל. (בחלון הלייערס)
-לפתוח שכבה חדשה ולהתחיל לציר. לעבור לתצגה קוית-בלי מלוי בחלון תצוגה אפשרות ראאשונה נראה ליCtrl+U
. ולהניח קו בכל מקום שהצבע מתחלף.
בכדי ליצור (קפל או קימוט) יש לצייר קו מש מעל ומתחת לקו.

בסרטון שבמייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> רואים את זה מעולה.

• הוסף לסימניות
עוד לא פסח אלינור :)

• הוסף לסימניות
שבוע טוב שרה ושוב תודה!

אני לא יודע אם אני מבין אותך כדבעי.. מחד, נשמע לי "מוכר" והגיוני. מאידך, נראה לי שניסיתי ולא הצלחתי...
אז או שלא הבנתי אותך, או שניסיתי משהו אחר.. ;)
אני צריך הסבר יותר מפורט/ברור.. וזה לא שזה לא מה שנתת, אבל קחי בחשבון שאני די מתחיל מאפס.. במיוחד במש, שלמדתי מכם-בעצמי.
לא הבנתי איך רואם את הסרטון במייל?! אני לוחץ עליו ונפתח לי האווטלוק.. :eek:
רעיונות??? :confused:

תודה רבה! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י seven;749037:
מרהיב ביופיו!!!
לא ראיתי שיש מסכה היא נראית משוחררת.. :confused:
עוד לא ככ קלטתי איך עשית את הגוונים במש.. :(
ועוד משהו, האם אוכל לשאול אותך בהזדמנות - לא ביום ששי - לגבי הדוגם? מכיר את הכלי, אבל שאלה-שתיים ספציפיות..
כאמור, אני עושה עבודה עכשיו שכבר רוצה לראות תוצאות או לפחות לדעת שאני לא עובד ימים שלמים על משהו שלוקח בקושי שעה רק בגלל חוסר ידיעה ו/או אי הכרת כלי זה או אחר...
שוב תודה ואם לא התחרפנת מהשאלות שלי ועדיין יכולה/מוכנה לעזור ולענות - תעב"ט!!!
תזכי למצוות!
;)

לא הבנתי- מדוע המסכה משוחררת? היא שם.. יושבת יפה :rolleyes:
הגוונים במש- בעקרון דגמתי מהתמונה, ואז לקחתי את כלי המש ויצרתי נקודה במקום שנראה לי... [דרך אגב אני אוהבת קודם לבחור את הצבע ואז לעשות עם המש , אחרת זה מעצבן לבחור נקודה ספציפית שכבר קיימת, ולצבוע אותה...]
ומה יש בדוגם שהוא כ"כ מורכב? ;) אם יש אשמח שיידעו אותי ג"כ.

נ.ב. פסח כבר מזמממן פה. :eek:

• הוסף לסימניות
מצחיקה אחת... :)
שלחת לי את זה בזום, אז ראיתי קדם ת'גליל הכסוף ורק אחכ מצאתי את השני אחרי חיפושים ארכיאולוגיים ממושכים (הקטנת זום...)
אז התברר שיש מסכה - בגליל השני ;)
לגבי המסכה, טרם קלטתי ת'רעיון 'רב המשמעות' שלה.. לא הבנתי למה אינך יכולה לעשות את האפקט ההוא ללא מסכה.. זה לא מאריך ת'דרך?! כל טיפת אור לעשות אובייקט עם גרדיאנט ועליו מסכה?? זו הדרך האידיאלית, או שיש עוד דרכים לעשות אפקט כזה?

לא, לא מורכב.. היתה לי שאלה ספציפית לגביו.. עכשיו אני קצת מבולבל..
אוף! אני לא מצליח להבין איך השתמשת במש בצרה ככ 'מוזרה' - ויפה... :(
יש לך אולי איזה הסבר קולי, ומובן, שיכול להסביר ולהמחיש לי, למשל, על עבודה "פשוטה" כמו ששלחת לי??
יעזור לי מאד.. משגע אותי..!! :eek::eek::eek:
תודה רבה רבה!

ותלוי מה המוצא שלך ועד כמה את רואה באבק - חמץ.. :p
אצלי החדר (גודל של דירה) כבר כמעט גמור - תרתי משמע, ואסיים אותו - מחמץ סופית (ג"כ תרתי משמע..) רגע לפני שאני מכין ת'חרוסת..
לעצב לכם חרוסת?? ;)

• הוסף לסימניות
הדרך שאני עושה עם המסכה- זה דרך מסורבלת שרק כך אני מגיעה לתוצאה שאני רוצה....
לכן, אני סוגרת את אילוס ועוברת לפוטושופ ;)
כי אני לא מסתדרת עם המש הנ"ל
לגבי סרטונים- אני נתיבית... אז אין לי איך לשלוח לך סרטון אבל אני מבינה שהעלו למייל של פרוג, רק צריך ססמא [שאיני יודעת אותה.- אולי מישהו יאמר לי אותה באמת?....]

הכי טוב- שפשוט תנסה ותתעה ותתהה עד שתצליח.

[או שפשוט תוריד מוכן מכל אתרי ה"פריי וקטורס" למינהם P:]

• הוסף לסימניות
אם לך זה מסובך- מה לי?!?! :confused:
אבל אני באילוס'... לבקש מהמרצה "לקפוץ" לפוטושופ? :rolleyes:
שוב אני "שומע" - "המייל של פרוג".. וכי מה זה???
בהודעה של שרה היא נתנה לי אותו, אבל כאמור בהודעה שהחזרתי- לא הבנתי מה עלי לעשות עם כתובת דואר?!
אני לא "נתיבי".. לא שאני יודע מה זה אומר, אבל אם הייתי כזה הייתי יודע.. :) בכ"א כמובן שאם תהיה לי סיסמא.. (ממי מבקשים?!)
בנתיים אני מנסה ו......... טועה!
לא עוזר לי להוריד, יש משהו ספציפי שאני רוצה להכין.. עוד עצות?? נו בחייאת אל תשאירו אותי נטול מידע רלוונטי.....
תודה למגיבים!

• הוסף לסימניות
שלום לכולם שוב...
האם מאן דהו יודע איך עושים ולפי מה בוחרים את ה'מש' כפי שאלינור צרפה לי כאן??
אני כבר משתגע מהמש הזה.. :(
תודה רבה למגיבים ולעוזרים! :)
7

• הוסף לסימניות
ה'מש' הוא כלי ספיציפי מאד, משתמשים בו כשרוצים לתת הצללה או להדגיש אור בזווית מסוימת.
אתה לא חייב לעבוד איתו דווקא. הוא מייפה את התוצר אבל לא תמיד הכרחי.

• הוסף לסימניות
כן, זה בדיוק מה שאני צריך!!
שימי לב שהצינור שאלינור צרפה לי כאן הוא די "ססגוני" בגווניו של אותו צבע.. זה יוצא מבריק ויפה, ואני חייב את "נקודות האור".. (תרתי משמע ;))

לזה בדיוק אני צריך הסבר.. נמאס לי מעבודות נמלים כשיש אפשרות טובה וקלה יותר ותוצאות בהתאם..

שוב תודה וסליחה על איחור הפעמון.. ;)

תזכו למצוות! :)
7

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י seven;751845:
כן, זה בדיוק מה שאני צריך!!
שימי לב שהצינור שאלינור צרפה לי כאן הוא די "ססגוני" בגווניו של אותו צבע.. זה יוצא מבריק ויפה, ואני חייב את "נקודות האור".. (תרתי משמע ;))

לזה בדיוק אני צריך הסבר.. נמאס לי מעבודות נמלים כשיש אפשרות טובה וקלה יותר ותוצאות בהתאם..

שוב תודה וסליחה על איחור הפעמון.. ;)

תזכו למצוות! :)
7

שלח לי את כתובת המייל שלך, אנסה לשלוח לך מעט חומר מסביר.

• הוסף לסימניות
נתתי בפרטי, תודה רבה!
אשמח אם יש עוד אי אלו הסברים יהיו איך שיהיו וכמה שיותר..
ה' יברך אתכם- ואתם תחרישון ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י seven;751886:
נתתי בפרטי, תודה רבה!
אשמח אם יש עוד אי אלו הסברים יהיו איך שיהיו וכמה שיותר..
ה' יברך אתכם- ואתם תחרישון ;)

שלחתי.
מקווה שקיבלת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה