מעונינת במידע מבונים ומשפצים...

• הוסף לסימניות
יש לנו אופציה לבנות על הגג

האם זה כדאי?שווה?מומלץ?לא מומלץ בכלל?

אני שואלת כי נתקלתי במשפחות שבנו והתחרטו על הרגע הזה

כי זה המון המון כאב ראש

מה אתם אומרים???

• הוסף לסימניות
השאלה הראשונה היא מה המטרה ומה הצרכים שלכם.

אם צפוף לכם ואתם חייבים חדרים נוספים, או אם אתם רוצים לבנות יחידה בגג שתכסה את המשכנתא ותתן לכם רווחה כלכלית, או כל סיבה אחרת שמצדיקה את הבניה.

ברור - בניה זה רעש, בלאגן, כאב ראש והמון התעסקות סביב אינסוף פרטים קטנים ומשמעותיים.
אבל התוצאה בסוף בד''כ שווה ומצדיקה הכל.

תקחו בחשבון את הרווח שלכם בבניה, מול כמה חודשים קשים ורועשים ועמוסים ותגיעו להחלטה אם לכם זה מתאים.

רוב האנשים שאני מכירה היו קופצים על אפשרות בניה בשמחה רבה, ולו מהסיבה שזה יגדיל את ערך הדירה מבחינה נדל''נית.

• הוסף לסימניות
ואל תשכחו לחשוב על הרעיון שאם עד היום היה לכם שקט למעלה
אז מהיום שנכנסים לגור זה יפסק
(במידה ומדובר בדירה להשכרה)

• תודה
Reactions: A F
  • הוסף לסימניות
השאלה הראשונה היא מה המטרה ומה הצרכים שלכם.

אם צפוף לכם ואתם חייבים חדרים נוספים, או אם אתם רוצים לבנות יחידה בגג שתכסה את המשכנתא ותתן לכם רווחה כלכלית, או כל סיבה אחרת שמצדיקה את הבניה.

ברור - בניה זה רעש, בלאגן, כאב ראש והמון התעסקות סביב אינסוף פרטים קטנים ומשמעותיים.
אבל התוצאה בסוף בד''כ שווה ומצדיקה הכל.

תקחו בחשבון את הרווח שלכם בבניה, מול כמה חודשים קשים ורועשים ועמוסים ותגיעו להחלטה אם לכם זה מתאים.

רוב האנשים שאני מכירה היו קופצים על אפשרות בניה בשמחה רבה, ולו מהסיבה שזה יגדיל את ערך הדירה מבחינה נדל''נית.

זה לא בגלל צפיפות זה להשקעה-יח"ד

וזה גם דורש הוצאה גדולה מאוד של כסף שלא

כולה תעלה בערך הדירה

• הוסף לסימניות
גם אם ההוצאה לא תחזיר את עצמה בערך הדירה (שזה ספק גדול בפני עצמו)
עדין - תהיה יחידה להשכרה שבעז''ה עם השנים תכסה את הוצאות הבניה, ותישאר שלכם כרווח נקי או כתשואה נקיה בהמשך.
כל זה בהנחה שמדובר בשטח נורמלי ובמקום שיש בו ביקוש ליחידות כאלה.
לא מדברת על קומה 25 ביישוב נידח.

• הוסף לסימניות
עם מדובר בבניית יח"ד, צריך קודם לעשות סקר שוק על האיזור, מחירים, ביקוש וכו', ואז לשקלל את הכל כי נתקלתי כבר במקרים שאחרי שבנו הופתעו לגלות שהתמורה לא מצדיקה את ההשקעה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רק אל תשכחו להתחשב בשכנים שלכם...
תדאגו לקחת קבלן עם פועלים שאינם אגרסיביים שלא יהרסו את הבניין,
תגנו על הסורגים והמזגנים של השכנים
ותנסו לשאול את השכנים על שעות (אם אפשרי) ובכלל מה חשוב להם.
תהיו להם זמינים לכל מצוקה או בעיה שהבנייה שלכם גורמת.
אין לכם מושג כמה סבללל (ונזקים, כן כן!!) יכולה לגרום בנייה של שכנים, גם כשהם הכי מפרגנים בעולם!!
ואילו הדברים שנאמרו כאן, היו מתקיימים, היה נחסך המון סבל לשכנים של בונים....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הרבה אנשים אומרים נקנה רכב חשמלי במקום לשלם 1,500-2,000 שח על דלק נשלם את זה החזר לרכב חשמלי חדש
גם נרוויח את ההפרש (אם בכלל) וגם נתפנק על רכב טוב עוצמתי וחדש
ברור שמי שקונה רכב חדש אין מצב שהוא חוסך משהו כי הירידת ערך ברכב חדש בכלל וברכב חשמלי בכלל היא פסיכית
אמנם הם חוסכים 2000 שח בחודש על דלק אבל הירית ערך ב4 שנים היא 100,000 ש"ח בחשבון פשוט: ירידת ערך של 25,000 ₪ בשנה = 2,083 ₪ הפסד בכל חודש והם לא מחשבים את הביטוח היקר (מגיע בקלות ל10 אל"ש) ולא את העמדת טעינה ולא את החשמל (גם אם זה קצת אבל זה גם כסף)
רכבים שעלו 150,000 שח יכולים להימכר היום אחרי 4 שנים ב50,000 שח רנו זואי (130 אל"ש) ניסאן ליף (150 אל"ש) GAC (140 אל"ש) MG ZS EV (130, אל"ש) JAC (133 אל"ש) וכן הלאה ואפשר למצוא אותם כיום ביד 2 את הרכבים האלה במחיר 50,000-60,000 ש"ח
השאלה האם אפשר לרכוב דווקא על אלה שכן עשו את הטעות הזאת וקנו את הרכב הכי מתקדם לפני 4 שנים והיום הרכב הזה איבד בערך 60% מהערך שלו מציין שהרכב לפעמים עדיין באחריות כללית וודאי הבטריה באחריות יש לה בד"כ 8 שנים או 150-160 אלף קילומטר
או שלא הרכב ימשיך לאבד את הערך שלו אז בקצב הזה נראה עוד 3 שנים רכבים חשמליים ב15-20 אל"ש (ואז כל אברכי הפריאוס יעברו לחשמלי) שזה הרבה יותר חסכוני הרבה פחות כאב ראש הרבה פחות טיפולים להתקדם לפחות 10 שנים בשנתון
רק מציין שכל הרכבים הזולים האלה הטווח שלהם יחסית קטן 200-260 קמ טווח ריאלי
וצריך לבדוק את הסוללה לפני שקונים רכב כזה וכמובן שיהיה אופציה לעמדת טעינה (אלא אם אתם גרים במודיעין עילית)
יאלה תגיבו מי שיש לו חשמלי וחוסך (לטענתו) ומי שנגד ונשאר עם ההיברידי
שמי ............, אני נשוי מעל ...... שנים ועדיין לא זכיתי לזרע של קיימא
אני לא יכול לתאר לך בכתב כמה זה קשה, כואב, מחליש, מדכא, וכו'
אני מנסה כל הזמן לשכוח מזה, להתעלם מזה, בכדי שלא יכאב לי,
לפני שנתיים בערב סוכות תשפ''ד אשתי ביקשה ממני כסף לקנות בגד לחג
ופשוט לא ידעתי מה לומר לה והתחלתי לבכות ביחד איתה
לא היה לי שקל אחד עבור זה,
אני ואשתי עובדים ככל האפשר,
אבל ההוצאות הרפואיות, הטיפולים שאנו עוברים עולים המון כסף בקושי לזה יש לנו את הכסף,
אחרי כמה שעות, וימים של בכי וכאב פניתי לכמה ארגוני צדקה ולבקש כמה שקלים לביגוד לחג,
זה לא היה קל בכלל, אבל לא היתה לי ברירה,
ובכל ארגון שביקשתי עזרה ענו לי בשלילה
ארגון צדקה א' תנאי הסף שלנו זה משפחה ברוכת ילדים
ארגון צדקה ב' אתה לא זכאי כי אתה פחות מ4 נפשות בבית
ואז נשברתי, מי כמוני יודע מה באמת קורא במשפחות שאין ילדים...
כמה עולה הטיפולים, כמה כאב וקושי אנו עוברים, אבל בארגונים המסודרים יש פרוטוקול מסודר ואני לא זכאי!

ואז בס''ד קיבלתי החלטה לפתוח ארגון ולסייע ככל האפשר בנושא קניית ביגוד לחג לזוגות הנ''ל
ואכן בערב פסח תשפ"ה חילקתי תווי קנייה בסך 1000 ש''ח למשפחות המחכים לזרע של קיימא מעל 3 שנים
לא נתתי להם מזומן, לא עשיתי להם העברה בנקאית, אלא תווים כרטיסים התקפים ברשתות ביגוד
כי כאחד שנמצא בתוך זה, יודע שאם יתנו לי 1000 ש''ח במזומן זה ילך מיד לטיפולים או לכיסוי
חובות של הטיפולים
ובס''ד לאט לאט נפתח ארגון בשם עזר למצפה המסייע בדברים נוספים למשפחות הנ''ל
ועכשיו בערב ר"ה נרשמו אצלינו בארגון כ 500 משפחות אשר עדיין לא זכו לזרע של קיימא
ואני בעז''ה הולך לחלק לכל משפחה תווי קנייה בסך 1000 ש''ח
ולכן אני פונה אליך ומבקש את עזרתכם בנושא.

אנחנו כעת עומדים בערב ראש השנה ביום בו כולנו רוצים לזכות בשנה מתוקה ונחת מהילדים בוא נשמח את אחינו שאין להם עדיין ילדים ובזכות זה השם יתן לנו נחת מילדינו
חסר לי כרגע לעוד 98 משפחות להביא לזוגות שמחה, תקווה,
אני כרגע פונה לידידים ואתה אחד מהם
ומבקש מכל אחד שיקח על עצמו לקחת חלק
בעזרת השם בזכותך ובזכות שאר הידידים נגיע ליעד
ונזכה לשנה טובה ומתוקה ותהא שנת פריה ורביה
ניתן להעביר בכרטיס אשראי כאן בקישור
לתרומות בצורה מאובטחת בכרטיס אשראי

כאן אתם יכולים להיות שותפים במפעל החסד האדיר

או בהעברה בנקאית
בנק פאגי (52)
סניף 185
ח-ן 701831 (ע''ש מרכז הצדקה) ולציין עבור קרן עזר למצפה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה