דרוש מידע מעיזה לשאול משהו על המיפגשים המשפחתיים בערבי הלביבות.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אצלינו לא עושים מפגש חנוכה.
השעות של ההמתנה לאוטובוסים לא מצדיקים את זה (מפוזרים בכמה ערים. כולם סביב אזור המרכז, אבל אם ין ב"ב לירושלים ביום רגיל זה שעתיים כל צד, אז בחנוכה ארבע, לא כולל שעות ההמתנה לאוטובוס פנוי).
מעדיפים במקום זה מפגש שפוי/ שבת משפחתית באמצע החיים.
השנה אמא שלי עשתה מפגש בנות דודות לנכדות מגיל מסוים. הן קיבלו פול יחס והיו מאושרות. להורים שלהם היה שקט - דבר מבורך כשלעצמו

• הוסף לסימניות
לא חושבת שהתכוון לחידה,
דברים שאולי לא מתאים לכתוב אותם בפרוטרוט...

• הוסף לסימניות
רק אני הבנתי נזקים רוחניים??
לי קשה הקטע של התוכניות
כל שמחה אחרת נחגגת בנפרד ובהתאמה ופתאום קליקרים/חידונים/משחקים משותפים
מבחינה רוחנית אני לא יודעת אם יש בעיה או לא, אולי יש משפחות בלע"ר גדולות ורחבות וגיסים וגיסות וכו' שאז יש אולי בעיה מסוימת, אבל האם גם בסעודת שבת וחג וחוה"מ אתם יושבים בנפרד?!
מבחינת אוטובוסים וטלטלות וסחבת אז באמת זה מאוד קשה, אבל מה לא עושים בשביל להיפגש עם משפחה, וקצת להנות עם כולם, ביננו, כמה יוצא לנו לשבת ולהנות?!

• הוסף לסימניות
אבל מה לא עושים בשביל להיפגש עם משפחה, וקצת להנות עם כולם, ביננו, כמה יוצא לנו לשבת ולהנות?!
לאנשים שונים עשויים להיות סדרי עדיפויות שונים.
יש כאלה שמוכנים לשלם את מחיר הסחבת, הנסיעות וכו' כדי לחוות את ההנאה בישיבה עם המשפחה,
ויש כאלה שהיו מעדיפים לוותר על השתתפותם ולממש את ההנאה הזו בעיתוי מתאים יותר מבחינתם.
במצב אידיאלי, כל אחד אמור לעשות מה שמתאים לו,
אבל אם האווירה במשפחה היא ש'חייבים לבוא' ויש ביקורת שיפוטית (או שלוקחים ללב ונעלבים)
כשמישהו נמנע בגלל קושי או מרחק,
זה יוצר קונפליקט ומעורר תחושת מרמור.

• הוסף לסימניות
כן, גם אחת הגיסות שלי ממש לא מבינה
והיא רגועה ממש.
בתכלס' קבעו את ערב הלביבות ללילה שמתאים לה,
היא לא נקרעת בין 2 הצדדים.
היא גרה קרוב מאד למקום המפגש
היא לא שייכת לחסידות שכל יום חלק אחר מקבל דמי חנוכה
(הילדים, הבחורים והאברכים וכו')
אין לה בחורים שחוזרים לילה אחד בלבד להדלקה מהישיבה
והיא אפילו הצליחה להודיע שהיא מביאה לחמניות ומעדנים לילדים.
ועוד כמה מרכיבים שלא מתאים לפרט בפורום כזה
כמו היפרמאזיס קשה מאד וכו' שמקשה על התיפקוד

ברור,
אם לא שהיו מחייבים זה היה הרבה יותר קל.
היינו מגיעים לכבד את ההורים בזמן שמתאים לנו
כמו בחוה"מ וכדו'

נכון, מלוותר לא מפסידים
אבל המחירים של הויתור הם לפעמים
לא פשוטים ממש ממש.
החיים שלך הם שלך.
יש הרבה ערכים חשובים: כיבוד הורים (חשוב מאד!!), אהבה ואחווה במשפחה, שבת אחים.
אבל בסוף תעשי את השיקולים שלך.
אל תקריבי קורבנות שווא שאף אחד לא יעריך. אף אחד גם לא רוצה אותך שם חמוצה ומקטרת.
הגברים במשפחה מעדיפים לקבל דמי חנוכה מהרב'ה ? - שלא יבואו!

את כבר גדולה ובוגרת, התחתנת, את עומדת ברשות עצמך ואף אחד לא יכתיב לך את החיים שלך.
לא משנה כמה שתלטנית הגיסה - היא יכולה לשלוט על החיים שלה, ואת מקבלת החלטות על החיים שלך.
תעשי את את השיקול שלך - כיבוד הורים ושבת אחים, מול כל המחירים הלא פשוטים האחרים ופשוט תתחברי ללב שלך ותחליטי מה טוב לך, מה הקב"ה רוצה, ומה הכי נכון לעשות..

• הוסף לסימניות
אני מהצד של המבינים
לא כתבו כאן על קשיים משפחתיים לא פשוטים שבכזה ערב מקבבלים במה
אבל כאחת שקושי שלה בא על במה בערב משפחתי שכזה
אני מעדיפה שהוא יתקיים ואני אתמודד ואבחר להנות
מאשר לוותר לגמרי
אני כן רואה ערך במשפחתיות וזו אחת הפעמים היחידות בשנה שאני מתראה עם אחי

• הוסף לסימניות
ההפסדים לא גדולים מהרווחים???
הנזק לא גדול יותר מהתועלת???
לא מבחינה כספית כמובן.
ודי למבין
לא הבנתי אם את רוצה לפתוח דיון בנושא או שדי למבין (קצת סותר, לא?)
בכל מקרה אין מצווה או מנהג ישראל לקיים מפגש משפחתי בחנוכה, ודווקא יש עניין שכל אחד יהיה בביתו בשעת הדלקת הנרות.

• הוסף לסימניות
כל אחד צריך להחליט עד כמה המשפחתיות חשובה עבורו, ואיזה מחירים הוא מוכן לשלם בשבילה.
ועוד דבר חשוב, כשנוצרת אווירה שההשתתפות במפגשים המשפחתיים היא חובה, זה גורם למתח מיותר ומזיק. צריך לקבוע שההשתתפות היא זכות ומי שקשה לו או לא יכול שלא יבוא.

• הוסף לסימניות
נכון, מלוותר לא מפסידים
אבל המחירים של הויתור הם לפעמים
לא פשוטים ממש ממש.
זה ברור שאם יש מחיר לויתור. זה שיקולים שצריך לקחת בחשבון, ובאמת לא תמיד נכון לוותר.

אבל בינינו בדרך כלל, רוב הויתורים הם ויתורים פסיכולוגיים, ודברים קטנים ומעצבנים של למה זה תמיד רחוק מאיתנו, ולמה רק אני מכינה תוכנית, ולמה זאת וזאת מביאה רק דברים קנויים, והמשפחה הזאת והזאת תמיד מאחרת, וההיא נעלבה מזאת, וזה כועס על זה וכו' וכו'.

זה דברים שקורים בכל משפחה, ולוותר ולשתוק זה לא קל. אבל זה שווה מאד!!

• הוסף לסימניות
מגיב מהמבט האישי שלי, נטו!
לנו כזוג שמצפה לזש"ק קרוב ל X* שנים, מאתגר מאד להשתתף במפגשים כאלה - הכל סובב סביב הילדים המתנות והמקהלות וכו' וכו'.
האם הכאב שלנו מצדיק שלא לארגן מפגש משפחתי כזה? חד משמעית שלא!

כפי שכבר כתבו לעיל, אנשים גדולים אחראיים לעצמם, ברמה האישית בחרנו לנהוג בכל צד משפחתי איך שמרגיש לנו נכון וב"ה גם יש הבנה ממי שמצפים להבנה והכל טוב.

אל תכריחו את עצמם לעשות דברים כואבים ובוודאי אל תכריחו את הסביבה לוותר על דברים (שמבחינתם) טובים, עניות דעתי שרק ככה אפשר לצלוח אתגרים.

*אחי.ותי / גיסי.תי / קרוב.ת משפחה חיכו יותר זמן ו...הכל היה טוב, לכן לא נקבתי בשנים.

• הוסף לסימניות
אל תכריחו את עצמם לעשות דברים כואבים ובוודאי אל תכריחו את הסביבה לוותר על דברים (שמבחינתם) טובים, עניות דעתי שרק ככה אפשר לצלוח אתגרים.
וואו איזו גישה בריאה לחיים
כל מילה

• הוסף לסימניות
בכל מקרה אין מצווה או מנהג ישראל לקיים מפגש משפחתי בחנוכה, ודווקא יש עניין שכל אחד יהיה בביתו בשעת הדלקת הנרות.
בשם הגר"ח קניבסקי:
שנהגו בחנוכה לבקר את בני המשפחה
(כמדומה שברוב משפחות ישראל בחנוכה נפגשים עם ההורים או בני המשפחה כשאפשר כמובן, וזה לא התחיל היום ולא לפני עשר שנים)

• הוסף לסימניות
כתב על זה ב"אז נדברו" פרשת חוקת האחרון
בהתחלה הוא כתב כמה זה טוב הגיבוש המשפחתי
ואחר כך בגלל כמה סיבות הוא שינה את דעתו
שווה קריאה!
---------------------

"מה נגיד על שני ילדים בני דודים בני שמונה תשע... שאחד נבחן כבר על כל סדר מועד משניות
והשני אלוף בכל משחקי הג'מבוי... ולך תושיב אותם שבת שלימה אחד לצידי השני כמו חברים...
זו בעיה!!!! בעיה אמיתית!!!"

--------------------
אז נדברו- חוקת פב(2)-6.jpg

• הוסף לסימניות
מבחינה רוחנית אני לא יודעת אם יש בעיה או לא, אולי יש משפחות בלע"ר גדולות ורחבות וגיסים וגיסות וכו' שאז יש אולי בעיה מסוימת, אבל האם גם בסעודת שבת וחג וחוה"מ אתם יושבים בנפרד?!
מבחינת אוטובוסים וטלטלות וסחבת אז באמת זה מאוד קשה, אבל מה לא עושים בשביל להיפגש עם משפחה, וקצת להנות עם כולם, ביננו, כמה יוצא לנו לשבת ולהנות?!
א. יש הבדל גדול בין סעודת שבת שהיא אינה נפרדת לנשים וגברים (ועדיין לא ישב גיס ליד גיסתו ..) לבין משחקים למיניהם שצריך לנחש למי הכוונה או תכתוב משהו על מי שיצא לך או שהמנחה היא בת/בן והמין השני צריך וכו' וכו' זה אמנם משתנה לבין סוגי משפחות וסוגי הקשרים ועדיין יש את גבול הטעם הטוב

ב. כל זה בהנחה שזה לשבת ולהנות, אבל אם באים עם שמונה ילדים, ונסחבים באוטובוס, והידיים מלאות במגשים, ומיד כשבאים צריך לדאוג לחמם, להגיש אוכל לקטן, והכל בבלאגן של ים של אנשים ועוד ועוד - ולכן זה מאוד תלוי בסוג המשפחה, ובמקום שבו מתקיים ועוד הרבה תנאים, אם באמת יושבים ברוגע ונהנים וכל הענין הוא רק קצת טירחה בהחלט כדאי ..

• הוסף לסימניות
בשם הגר"ח קניבסקי:
שנהגו בחנוכה לבקר את בני המשפחה
(כמדומה שברוב משפחות ישראל בחנוכה נפגשים עם ההורים או בני המשפחה כשאפשר כמובן, וזה לא התחיל היום ולא לפני עשר שנים)
הגר"ח בעצמו היה הולך לבקר את בניו ונכדיו בחנוכה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....