ישראל ישראלי 3
משתמש חדש
- הוסף לסימניות
גם ביתר עילית זה ביהודה ושומרון ואנשים גרים שמה
עם המנהרה שיש היום למעלה אדומים זה הגיוני מאודמנסה לחשוב איך זה הגיוני...
כי הקהילה הזאת לכתחילה לאנשים לכמה שנים שלוש ארבע שנים זה לא אנשים שקונים שמה דירות זה מי שמשכיר דירה מקבל מהרב דויטש כסף לזהלמה יש תחלופה גבוהה בקהילה הליטאית? בגלל שלא הצליחו לפתח מוסדות חינוך לגילאים גדולים?
ביתר וקרית ספר גם ביו"ש![]()
חשבתי על זה מראשזה לא משנה מה אתם חושבים על זה
חברה טובה שלי גרה שם כבר שנים, וקנתה שם לפני שנה בערך אולי קצת יותר, וממנה אני יודעת על כמה וכמה מהחרדים שגרים שם שקנו שם דירות בתקופה האחרונה ורוצים להשתקעכי הקהילה הזאת לכתחילה לאנשים לכמה שנים שלוש ארבע שנים זה לא אנשים שקונים שמה דירות זה מי שמשכיר דירה מקבל מהרב דויטש כסף לזה
ההקלה המשמעותית היא באמת לא מהאיזור הזה, אני נסעתי אליה מתחנה מרכזית בתחבצ לקח הרבה פחות זמן מנווה יעקב למשל
לא הייתי בביתרביתר וקרית ספר גם ביו"ש![]()
אני לא כ"כ מכירה את מעלה אדומים ומתוך כל האנשים סביבי שחיפשו מקום לגור רק אחד דיבר גם על מעלה אדומיםחשבתי על זה מראש
ולכן כתבתי שזה לא משנה מה אתם חושבים על זה
אלא מה אנשים חושבים על זה
וכל עוד אנשים לא רוצים לבא בגלל שזה אחרי הקו הירוק זה לא יתרוממם
גם אם זה לא מוצדק וגם ביתר ורמת שלמה מעבר לקו הירוק
אני מרגישה אחרתלא הייתי בביתר
אבל הייתי בקרית ספר, ובמעלה אדומים (ובעמנואל)
הנסיעה למעלה אדומים ממש מזכירה את הנסיעה לעמנואל -
מלא רכבים עם לוחיות רישוי לבנות, נסיעה ממש בתוך בתים של ערבים
הדרך לקרית ספר היא דרך כמו לכל עיר קלאסית, לא מרגישים שהיא מעבר לקו הירוק
יש דרך מסוימת למודיעין עילית שעוברת דרך יו"ש והיא באמת לא נעימה, כנראה נסעת דרכהאני לא כ"כ מכירה את מעלה אדומים ומתוך כל האנשים סביבי שחיפשו מקום לגור רק אחד דיבר גם על מעלה אדומים
אבל לא חושבת שהסיבה זה שזה מאחורי הקו הירוק.
לדעתי אם היה שם פרויקט של אלפיים דירות למכירה עם שיווק טוב זה היה הולך, וממשיך להתפתח הלאה (במידה והאנשים בעיריה שם רוצים חרדים)
*על עמנואל כן יותר אנשים חשבו אבל רובם הורידו בגלל שזה חסידי/אין שם עבודה באזור
אני מרגישה אחרת
בעמנואל לא הייתי, אבל הייתי גם במעלה אדומים וגם בקרית ספר וגם בביתר בעיניי הדרך למעלה אדומים הכי נעימה, אחרי זה לקרית ספר- דרך 443 (לא נסעתי לשם בדרך אחרת ), ואחרי זה לביתר.
כתבתי שנסעתי דרך 443יש דרך מסוימת למודיעין עילית שעוברת דרך יו"ש והיא באמת לא נעימה, כנראה נסעת דרכה
נכון,כתבתי שנסעתי דרך 443
אבל זה נחשב לדרך מקובלת מאוד לנסוע לקרית ספר ככה שלא נראה לי שיו"ש זה העניין למה מקום אחד הצליח ומקום שני לא.
מכירה את שתי המקומות ואת הנסיעה אליהם. בפועל, הנסיעה לפ"ז קצרה יותר, אם כי אני לא חושבת שפער הזמנים מצדיק את המצב הקיים. הנושא הוא בעיקר חברתי, וזה אחד הדברים הכי משמעותיים במגזרנו...ההקלה המשמעותית היא באמת לא מהאיזור הזה, אני נסעתי אליה מתחנה מרכזית בתחבצ לקח הרבה פחות זמן מנווה יעקב למשל
תראי בדקתי עכשיו, דקה לפה דקה לשם, אם המרחק הוא הבעיה אז לדעתי זה לגמרי לא מצדיק את הפער...
בחרתי איזור הנחלים שאמרו פה שהוא חרדי, ופסגת זאב מזרח שזה האיזור החרדי גם כן
צפה בקובץ המצורף 1959882צפה בקובץ המצורף 1959883
אשמח לדעת כמה אתה מכיר כאלו, והאם הם לקחו את זה בתוך אופציה לגוראני חושב שזה אפשרי אם רוצים כמובן קחו לדוגמה קריאת יובל בירושלים היה פעם אזור חילוני גמור היום המקום מלא באברכים גילה בירושלים גם אותו דבר זה דברים שלוקחים זמן עם הרבה סבלנות אותו דבר אפשר גם במעלה אדומים אני מכיר אנשים שקונים גם דירות שמה להשקעה ומשכירים את זה וזה יותר שווה מאשר בירושלים מבחינת הכנסה לשכירות ואברך שיש לו כמובן אפשרות יכול לקנות שמה דירה יותר סיכוי מאשר ירושלים ואזור קרוב לירושלים מאוד
הוא מה שאמרתי, אני גם תושב רמות.מצחיקה אותי ההשוואה של מעלה אדומים לעמנואל
דבראשון מבחינת מרחק באמת שאין מה להשוות
אבל בעיקר מעלה אדומים היא לא מקום כושל. היא עיר גדולה בהחלט, הרבה יותר גדולה מביתר למשל בשטח, עם עשרות אלפי תושבים, מפותחת, אזורי תעשייה קניונים וכל מה שעיר צריכה
היא פשוט חילונית זה הכל, ולחילונים היא מתאימה בדיוק
השאלה שאני חושבת עליה היא למה האיזורים הישנים והזולים לא נקנים ע"י חרדים, כי הם הרבה יותר זולים מירושלים ולא רחוקים, ולדעתי באמת התשובה היא שאין מוסדות לימוד חרדים ואי אפשר להחזיק שם זמן ארוך עם ילדים, ובא נגיד בכנות למה שיפתחו? אנחנו לא חסרים לאף אחד שם על פניו ומסתדרים מצוין בלעדינו, ואפילו מעדיפים כנראה שהחרדים לא ’ישתלטו’ להם על העיר
אגב יותר מתאים בעיניי להשוות את עמנואל לתל ציון, שני מקומות חרדיים שהנסיעה אליהם באמת מאד מאד לא נעימה, ושנים שנים לא הצליחו ונשארו על 3 וחצי רחובות
שניהם באמת לאחרונה עולים ממש יפה על המפה בגלל מצוקת הדור המוגזמת
מעלה אדומים לא באותה שורה איתם, היא כמו שבית שמש נניח היתה לפני שנים לא מקום כושל, אלא פשוט עיר מפותחת מושקעת ומלאת ירוק אבל לא חרדית משום כיוון
באופן אישי אני נוסעת הרבה מאד בתחבורה ציבורית מתחנה מרכזית לרמות (סוף רמות ד’, לא רמות א’ או ב’) ולנווה יעקב, בכמה פעמים שנסעתי מתחנה מרכזית למעלה אדומים הנסיעה בפירוש עברה יותר חלקה ונעימה ובתכלס גם לרוב יוצאת קצרה יותר, כי אין כמעט פקקים ורמזורים וגם אין לאוטובוס תחנות, ויש גם מנהרות חדשות שממש מקצרות
שוב, אולי זה לא מדגם מייצג, אבל זה בטח יותר מייצג מתיאורים של ’לפני כמה שנים נסעתי’
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //