קורונה מעל 10,000 מאומתים ליממה. נראה לי פעם ראשונה!

עם איזה מאגר אתה משתמש?
לפני במאגר מהמשרד הבריאות מופיע לדוגמה בתאריך 25/12/21 סך כל המתחסנים במצטבר: 128,821
ובתאריך 31/12 מופיע לדוגמה: 696,113
עם הנתונים על מתחסנים מלוח הבקרה
אז אם ככה לא הבנתי את הטבלה בכלל.
ב-27/12 אתה מתחיל לחלק את זה ל2 קבוצות, הקבוצה השניה היא המתחתסנים בפעם הראשונה. זה ככה? אז איך יש צפי להדבקה "2" גם בשבוע הראשון וגם בשבוע השני. זה לא אותו בן אדם שאתה בונה עליו צפי פעמיים?
לא הבנתי את השאלה
השורה של סה"כ, את מה סיכמת?
את סך הצפי להדבקה לאנשים שנמצאים בשבוע ראשון לאחר החיסון, וכן את הצפי לשבוע שני ושלישי.

אתה כתבת שורות סיכום לשבוע הראשון וכו'. נכון?
איזה נתונים סיכמת?
בעמודה האחרונה מופיע בכל תאריך כמה סה”כ הצפי להדבקה לאלו שנמצאים בשבוע ראשון (וכן שני או שלישי) שלאחר החיסון באותו יום.
מחוץ לטבלה (בצד שמאל) מופיע כמה הצפי להדבקה בכל שבוע סה”כ במצטבר מכל התאריכים.

עכשיו אני מבין.
אם נקח את התוצאה הזאת:
IMG-20210118-WA0016.jpg

זה יוצא פחות מחצי, מהצפי שלך.
זה היה החשבון שלך?
יפה מאוד!
רק לקח לי זמן להבין את הטבלה. (אם זה היה מגיע בנוסחאות, הייתי לומד את זה יותר מהר)
נשאר לך לעשות עוד פרמטר אחד בסיכומים.
לסכם את המתחסנים פר שבוע. כמו שסיכמת את ה'צפי', תסכם גם את המתחסנים באותה צורה. ואז נבדוק את היחס של מאומתים בצפי מול מתחסנים בפועל (כי אם בשבוע השלישי יש חצי כמות של אנשים מאשר בשבוע השני, אז מה אומר לך שהצפי יורד? בטח ירד, כי יש פחות מתחסנים, מבין?)

אבל למה לא מספיק לך הנתונים מתוך הטבלה של משרד הבריאות?
שם היחס הוא לפי "אחוז החיובי", ובשבוע השלישי והרביעי כולל המנה השניה, אחוז החיובי הוא 2.6 כרבע מהאחוז החיובי בהדבקה הרגילה!!!

זה יוצא פחות מחצי, מהצפי שלך.
זה היה החשבון שלך?
יפה מאוד!
אני פחות מתייחס לגבי שבוע ראשון ושני
גם לדברי פייזר לא אמורה אז להיות השפעה וגם במחקר שערכו כללית ומכבי ראו השפעה רק בשבוע השלישי (יתכן שלי יצא כפול כי חישוב הצפי שעשיתי הוא לפי ההדבקה בכלל האוכלוסייה שהיא כוללת את כל המגזרים ואת כל הגילאים, אבל אוכלוסיית המתחסנים הם מבוגרים יותר וצפויים להידבק פחות)

אני יותר מתמקד בפער שבין השבוע השלישי לשבועות הראשונים,
הצפי היה שמספר הנדבקים יהיה כמחצית מן השבועות הקודמים
ולמעשה נדבקו רק רבע מן השבועות הקודמים
כלומר, יעילות של 50%.
(כי אם בשבוע השלישי יש חצי כמות של אנשים מאשר בשבוע השני, אז מה אומר לך שהצפי יורד? בטח ירד, כי יש פחות מתחסנים, מבין?)
ההוכחה היא לא מכך שהצפי יורד
אלא מכך שהירידה בשבוע השלישי ביחס לשבועות קודמים הייתה כפול מהצפי.

אבל למה לא מספיק לך הנתונים מתוך הטבלה של משרד הבריאות?
שם היחס הוא לפי "אחוז החיובי", ובשבוע השלישי והרביעי כולל המנה השניה, אחוז החיובי הוא 2.6 כרבע מהאחוז החיובי בהדבקה הרגילה!!!
נכון
אבל מהטבלה של משרד הבריאות יכול להשתמע כביכול שבשבוע השלישי אין יעילות
ואת זה רציתי לברר

אני יותר מתמקד בפער שבין השבוע השלישי לשבועות הראשונים,
הצפי היה שמספר הנדבקים יהיה כמחצית מן השבועות הקודמים
ולמעשה נדבקו רק רבע מן השבועות הקודמים
כלומר, יעילות של 50%.

אבל מהטבלה של משרד הבריאות יכול להשתמע כביכול בשבוע השלישי אין יעילות
ואת זה רציתי לברר
מהטבלה של משרד הבריאות, רואים בחוש, שאחוז החיובי יורד, ב300 אחוז. אין ספק בכך, ולא יודע למי השתמע אחרת.
בכל אופן, בטבלה שלך, לא מסוכם כמה מאומתים יש בשבוע השלישי? אולי זאת הסיבה לירידה? אם יש פחות אנשים יש פחות צפי, לא?

בכל אופן, בטבלה שלך, לא מסוכם כמה מאומתים יש בשבוע השלישי?
מצטער, לא הבנתי מה אתה רוצה שאסכם.
אם יש פחות אנשים יש פחות צפי, לא?
ברור
ולכן הדגשתי שההוכחה היא לא מכך שהצפי להדבקה יורד.
אלא מכך שלמעשה מספר המאומתים מאלו שנמצאים בשבוע שלישי היה נמוך ב-50% מהצפוי.

עוד שאלה.
למה אם אני מסכם את כל המתחסנים שמופיעים בשבוע הראשון בכל הטור, אני מקבל כמעט 14 מיליון??
בשבוע השני, אני מקבל כ11 וחצי מליון
ובשבוע השלישי מקבל קצת יותר מ-6 מליון
מה לא טוב לי?

עוד שאלה.
למה אם אני מסכם את כל המתחסנים שמופיעים בשבוע הראשון בכל הטור, אני מקבל כמעט 14 מיליון??
בשבוע השני, אני מקבל כ11 וחצי מליון
ובשבוע השלישי מקבל קצת יותר מ-6 מליון
מה לא טוב לי?
כי אתה לא אמור לצרף אותם
כל מתחסן מופיע מהיום שהוא התחסן ושוב פעם בכל יום מכאן והלאה
יש לו הרי פוטנציאל הידבקות בכל יום ולא רק ביום שהוא התחסן

אז כמו שאמרתי לך מההתחלה. שאת המחוסנים העמדת במצטבר!
השאלה היא.
אם אתה מעמיד את ה'צפי' כ'מודבק'. זאת לא בעיה שאתה סופר אותו שוב למחר?
ראשון​
6371​
2​
20/12/2020​
3093​
0.03362​
שני​
שלישי​
ראשון​
28774​
12​
21/12/2020​
3783​
0.04112​
שני​
שלישי​
ראשון​
69066​
33​
22/12/2020​
4376​
0.04756​
שני​
שלישי​
ביום השלישי יש מצטבר 69066 מחוסנים, נכון?
וכמה הצפי להדבקה? אמור להיות 33 לפי החשבון. (69066*0.047).
אבל אל תסכם לי את שלושתם, אל תגיד לי שהצפי יהיה 46. מבין אותי? מי שהיה בצפי אתמול, כבר אמור להידבק, רח"ל, הוא לא מתווסף על הצפי של היום.
צודק
הייתי צריך לעשות למשל ב-22/1 רק 69052 מועמדים להדבקה ולא 69066
כי 14 כבר נדבקו בימים קודמים
אבל נראה לי שההשפעה תהיה מזערית

אני לא יודע.
משהו מפריע לי בכל הטבלה.
למה הצפי שלך בשבוע השלישי ירד לחצי? אתה עשית צפי מול ההדבקה הרגילה, נכון? אז מה באמת הסיבה לשינוי?
בטח בגלל שבשבוע השלישי לא סכמת את כל האוכלוסיות.
אתה בעצם חילקת את אוכלוסיית המתחסנים ל3 אוכלוסיות (למה לא הוספת שורה לשבוע רביעי?); אלו שהתחסנו בשבוע הראשון. ואת אלו שהתחסנו בשבוע השני, ואת אלו שהתחסנו בשבוע השלישי. משם והלאה, ערבבת בין 2 האוכלוסיות האחרונות.
הסיכום החיצוני מחוץ לטבלה, מסכם את 3 האוכלוסיות הנ"ל יחד. ובסיכום ה3 של השבוע השלישי אתה לא מכניס את האוכלוסיה הצעירה ביותר לסיכום, ובצדק, כי הרי היא לא הגיעה ל3 שבועות המתנה.
אבל בטח זה הגורם לירידה בצפי. אולי?
לכן ביקשתי כל הזמן, את הכמות של האוכלוסיות למיניהן. כל אוכלוסיה שנבדקת, תסכם לנו אותה כמה נפשות היא מונה.
ואני חושב שצריך גם שורה רביעית. לאלו שעוברים שורה רביעית.

בחסדי שמים
בהמשך למגמת אופטימיות מאתמול אני ארשה לעצמי להגיד שמנקודת המבט שלי תם הטקס על הגל השלישי. החיסונים והסגר עובדים! עברנו את השיא! יאללה תתחילו לחשוב על אסטרטגיית יציאה ובעיקר איך מונעים שוב ממערכת החינוך הלא מחוסנת להסגר! רצ"ב מלא גרפים שמבשרים נפלאות
1611132720464.png

1611132734094.png

1611132755609.png

1611132776027.png

בחסדי שמים
בהמשך למגמת אופטימיות מאתמול אני ארשה לעצמי להגיד שמנקודת המבט שלי תם הטקס על הגל השלישי. החיסונים והסגר עובדים! עברנו את השיא! יאללה תתחילו לחשוב על אסטרטגיית יציאה ובעיקר איך מונעים שוב ממערכת החינוך הלא מחוסנת להסגר! רצ"ב מלא גרפים שמבשרים נפלאות
צפה בקובץ המצורף 813376
צפה בקובץ המצורף 813377
צפה בקובץ המצורף 813378
צפה בקובץ המצורף 813379
שאתה מביא גרפים על ירידה בחולים קשה
אחד הסיבות לכך זה העובדה הנוראה שביומיים האחרונים נפטרו 140 איש!
אבל הירידה בקצב ברור שקיימת

שאתה מביא גרפים על ירידה בחולים קשה
אחד הסיבות לכך זה העובדה הנוראה שביומיים האחרונים נפטרו 140 איש!
נכון
אבל אם קצב העליה בתחלואה הקשה היה ממשיך זה היה אמור להשוות

אכן בהחלט מגמה מעודדת, אבל אם חלילה ניכנס לאווירת "תם הטקס" כהגדרתך, אנחנו עלולים ח"ו לחזור ולעלות שוב.

בחסדי שמים
הבוקר: יציבות בתחלואה, כל המקדמים כבר קרובים ל-1 רמת התחלואה גבוהה אבל להערכתנו נראה שינוי מגמה ותחילת ירידה בימים הקרובים התחלואה לנפש במגזר החרדי גבוהה פי 6 משאר המגזרים אבל גם שם יש האטה משמעותית במגזר הכללי והערבי מס׳ החולים קשה החדשים דומה לשבוע שעבר. בחרדים עלה ב-56%
1611133563787.png

1611133578349.png

1611133591114.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה