קורונה מעל 10,000 מאומתים ליממה. נראה לי פעם ראשונה!

כבר השקעתי...
הנה הניתוח
המספרים הצפויים הם לולא יעילות החיסון

@דיוק רב אשמח לשמוע את דעתך

מה שיצא לי מהטבלה שלך, זה ניתוח בצורה קצת שונה, חלוקה לפי אוכלוסיות: (כל מי שהתחסן בשבוע הראשון מוגדר כאוכלוסיה מס' 1 לאורך כל התקופה, וכן הלאה)
מצורף בזה הקובץ
לכאורה הוצאת את 'אוכלוסיה מס 1' מהמשוואה של נתונים מהתקופה האחרונה של הדוח. האם אני צודק?

קבצים מצורפים

• הדבקה צפויה.xlsx
    KB 14.5 · צפיות: 42
כבר השקעתי...
הנה הניתוח
המספרים הצפויים הם לולא יעילות החיסון

@דיוק רב אשמח לשמוע את דעתך
יישר כוחכם על הטבלה המושקעת

עדיין קשה ללמוד מהמספרים האלה על מגמת ירידה

1. המידע בטבלה היא כנראה מכמה ימים לפני ה17 לחודש, המידע ממשרד הבריאות על נדבקים אחרי החיסון תמיד פיגרה בכמה ימים אחורה.

2. בשבוע הראשון באופן טבעי אמור להיות פחות נדבקים מכלל האוכלוסייה, כפי שאנחנו באמת רואים בטבלה של משרד הבריאות, הסיבה: בן אדם שלא מרגיש טוב שבוע לפני החיסון או יומיים לפני, לא הולך להתחסן, גם בן אדם שמחכה לתשובה לא הולך להתחסן.

מה שיצא לי מהטבלה שלך, זה ניתוח בצורה קצת שונה, חלוקה לפי אוכלוסיות: (כל מי שהתחסן בשבוע הראשון מוגדר כאוכלוסיה מס' 1 לאורך כל התקופה, וכן הלאה)
מצורף בזה הקובץ
לכאורה הוצאת את 'אוכלוסיה מס 1' מהמשוואה של נתונים מהתקופה האחרונה של הדוח. האם אני צודק?
לא הצלחתי להבין מה הניתוח בטבלה שהוספת

1. המידע בטבלה היא כנראה מכמה ימים לפני ה17 לחודש, המידע ממשרד הבריאות על נדבקים אחרי החיסון תמיד פיגרה בכמה ימים אחורה.
בטבלה שעשיתי המידע הוא עד ה-17/1 (יום ראשון)
לטענתך המידע של משרד הבריאות מסתיים קודם לכן
אין לי דרך לברר זאת
נמתין לעדכון הבא של משרד הבריאות ונראה אם המגמה נמשכת

2. בשבוע הראשון באופן טבעי אמור להיות פחות נדבקים מכלל האוכלוסייה, כפי שאנחנו באמת רואים בטבלה של משרד הבריאות, הסיבה: בן אדם שלא מרגיש טוב שבוע לפני החיסון או יומיים לפני, לא הולך להתחסן, גם בן אדם שמחכה לתשובה לא הולך להתחסן.
לא יודע כמה זה נכון וכמה זה אמור להשפיע.
בכל אופן אם אתה צודק, זה אמור להוכיח על יעילות החיסון כבר בשבוע השני,
אבל כאמור אני לא בטוח בזה.

איך זה אמור להוכיח ???
כי לטענתך החמשת אלפים שנדבקו בשבוע הראשון לחיסון זה פחות ממה שצפוי לאוכלוסייה בסדר גודל כזה מהטעם שהסברת (שמסביר ירידה רק בשבוע ראשון),
לפי זה היינו צריכים לראות עלייה בנדבקים בשבוע שני (לפי הניתוח שעשיתי, כמות הנדבקים לולא יעילות החיסון הייתה צריכה להיות די דומה) ולא ראינו עלייה כזאת,
כלומר, החיסון אולי השפיע.
אבל אני לא בטוח שאתה צודק.

כי לטענתך החמשת אלפים שנדבקו בשבוע הראשון לחיסון זה פחות ממה שצפוי לאוכלוסייה בסדר גודל כזה מהטעם שהסברת (שמסביר ירידה רק בשבוע ראשון),
לפי זה היינו צריכים לראות עלייה בנדבקים בשבוע שני (לפי הניתוח שעשיתי, כמות הנדבקים לולא יעילות החיסון הייתה צריכה להיות די דומה) ולא ראינו עלייה כזאת,
כלומר, החיסון אולי השפיע.
אבל אני לא בטוח שאתה צודק.
הייתי ממשיך לשאת ולדון בנתוני הטבלה המושקעת שלכם.
אבל לדעתי לא כדאי שלהמשיך לדון על טבלה שאנחנו לא יודעים לפי איזה תאריך הוא מעודכן.
כפי שגם אתם מסכימים.

המעקב על נתוני ההדבקה ביחס להתפלגות הגילאים שאתם הבאתם אתמול לדעתי יותר חשובה.
אולי הוא התעדכן היום ?
נמתין לעדכון הבא של משרד הבריאות ונראה אם המגמה נמשכת
העדכונים האלה תמיד ילקו בחסר כי הם לא יכללו באופן מושלם את נתוני השבוע השלישי (בהנחה שהם לא מעודכנים לימים אחרונים)
כפי שכתבתי עדיף לעקוב בלוח הבקרה

המעקב על נתוני ההדבקה ביחס להתפלגות הגילאים שאתם הבאתם אתמול לדעתי יותר חשובה.
אולי הוא התעדכן היום ?
בעז”ה אשתדל לעדכן אחרי העדכון של הערב (אני בודק פעם ביום)
אגב, אני לא חושב שהמעקב הזה הוא כ”כ חשוב והוא לא יכול להוות באמת תחליף לנתונים שמשרד הבריאות יפרסם,
בפרט, שכל העת מתחסנים עוד ועוד צעירים והגיל הממוצע של המתחסנים הולך ויורד, כך שהמעקב הולך ונעשה פחות ופחות מדוייק ורלוונטי.

העדכונים האלה תמיד ילקו בחסר כי הם לא יכללו באופן מושלם את נתוני השבוע השלישי (בהנחה שהם לא מעודכנים לימים אחרונים)
כבר הסברתי לך שלדעתי הם לא לוקים בחסר כלל (השאלה רק למתי הם מעודכנים)
וגם אם נניח שלגבי הימים האחרונים הנתונים לא מלאים, יש לך טעות, כי הימים האחרונים כוללים נתונים גם על כאלו שנמצאים בשבוע ראשון או שני (כל הזמן יש מתחסנים חדשים),
כך שטענתך כאילו רק הנתונים על אלו שנמצאים בשבוע שלישי לא מעודכנים, פשוט לא נכונה.

@דורש ומבקש
במעקב שאני עושה - נדבקים חדשים מבוגרים ביחס לצעירים
מתחילים לראות אולי את השפעת החיסון, עדיין לא מספיק אבל נקווה שזה יתגבר בימים הקרובים.
המספרים הם מעדכון של לוח הבקרה אתמול בערב והעדכון שהיה היום בערב

קבוצת גילמס’ חולים אתמולנוספו ביום האחרוןאחוז גידול
0-96544714222.173
10-1911517617871.552
20-2910547813701.299
30-397762110831.395
40-49691798811.274
50-59524246921.320
60-69357584371.222
70-79179271881.049
80-8991571181.289
90+3273320.978
נו, מה קורה ביומיים האחרונים ?

לצערי אתמול הנתונים היו פחות חד משמעיים
המספרים הם יחסית נמוכים ביום אחד (בטח בגילאים המבוגרים) ויש סטייה גדולה מידי בין שני ימים
אולי צריך לעשות סיכום של כמה ימים או שבוע כדי לקבל תמונה יותר ברורה

קבוצת גילמס’ חולים עד 19/1נוספו אתמולאחוז גידול
0-96686914872.224
10-1911696320511.754
20-2910684816191.515
30-397870411681.484
40-497006010001.427
50-59531167341.382
60-69361954881.348
70-79181172561.413
80-8992751631.757
90+3305471.422

את הסיכום של היום כנראה אעדכן רק בלילה (אם אני אמשיך בכלל לעשות עדכונים על יום אחד - כמו שכתבתי בהודעה הקודמת)

אגב @דורש ומבקש אני לא מצליח להבין מאיפה נובע הפקפוק שלך ביעילות החיסונים
האין זה אתה דורש ומבקש האופטימי שפתח כמה אשכולות ”חדשות חיוביות - קורונה”?!

@עוקר הרים
בקובץ המצ"ב תוכל לראות.
כי תמהיל החולים, לא השתנה בשבועות האחרונים...
לא ראיתי שם רמז למה שכתבת
אולי שמת בטעות קובץ אחר?

אגב, כבר כתבתי לך שמההדבקה עד תחלואה קשה לוקח בממוצע שבועיים ומעלה,
כך ששינוי משמעותי בתמהיל החולים קשה נראה רק בשלב יותר מאוחר.

אגב @דורש ומבקש אני לא מצליח להבין מאיפה נובע הפקפוק שלך ביעילות החיסונים
האין זה אתה דורש ומבקש האופטימי שפתח כמה אשכולות ”חדשות חיוביות - קורונה”?!
אם החיסונים יהיו יעילים והקורונה תיעלם, לא אוכל לפתוח עוד אשכול ”חדשות חיוביות - קורונה”
;)

נערך לאחרונה ב:
@עוקר הרים
בקובץ המצ"ב תוכל לראות.
כי תמהיל החולים, לא השתנה בשבועות האחרונים...
בימים האחרונים לא רואים שינוי בתמהיל החולים,
עדיין יתכן שיש שינוי מהשבועות האחרונים
לא מאמין שיש שינוי דרסטי
1611251485509.png

נערך לאחרונה ב:
ברכה לבטלה.
כל הדיבורים על חובת השמירה, היא ברכה לבטלה.
אני לא שולל את הצורך בזה, אני פשוט רואה את הציבור שלנו, אי אפשר לשכנע אותו לעשות דבר וחצי דבר בנושא הזה.
הציבור מיואש, הציבור כבר רואה את עצמו מאחורי כל זה, ונמאס לו, מכל הסיפור הזה של 'להיזהר' ולהשמר. יהיה באיזה מחיר שזה יהיה!! ה' רק יצילנו וירחמנו... ובתוך כל זה ולמרות כל זה, שיושיע אותנו מזה במהרה, כי המצב חמור מאוד!!!!
אני דווקא חושב אחרת,
רואים יותר מסכות, אין חתונות של שום אחד מסביבתי הקרובה מתחילת הסגר ועד היום,
פחות מפגשים משפחתיים, פחות סיבות למפגשי חברה,

בתי כנסת? ישיבות? תפילות ולימוד תורה מחזיקים את עם ישראל, ומי שפועל בהוראת גדול''י לעולם אינו נכשל.

אשריך שזו סביבתך, לא מובן מאליו

עדכון תמהיל החולים:
ב22 בינואר יש שינוי קל, אולי מראה על מגמה ? כנראה מוקדם מידי להסיק
@עוקר הרים אולי במעקב שלכם יש כיוון לירידה בגיל המתחסנים ?
1611487403221.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה