כללי מעניין אותי לדעת אחת ולתמיד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1428613:
ההסבר הזה נכון לפיקסלים, לא במקרה הנידון שהקובץ מיובא כסמארט אובג'קט ופוטשופ מתייחס אליו כוקטורי

מה הקשר ווקטור. וכי ווקטור הוא לא מוגבל?

בסופו של יום מייצרים מהווקטור תמונת פיקסלים. אם לייצוא לאתר אינטרנט ואם סתם כשהמסך מציג לך אותו; המסך הרי מציג פיקסלים.
עכשיו, אם נייצר ווקטור בגודל של 100 ס"מ בצבע ירוק, עם סנטימטר אחד בודד באמצע אדום ואני אייצא את הווקטור לתמונה בת 100 פיקסלים, או אפילו אציג על המסך בגודל של 100 פיקסלים ממילא הסנטימטר האדום יהפוך לפיקסל בודד. אבל אם אקטין את האובייקט ל-50 פיקסלים, או אם הנקודה האדומה תהיה בגודל חצי סנטימטר היא תיעלם בתצוגה או בייצוא לתמונה.

מה שכן, בגלל שזה ווקטור, הנתונים נשארים ואוכל תמיד להגדיל חזרה אחר כך.

אה. לא 58 הודעות על כלום. היו כמה שוות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1428613:
אם רוצים שהתמונה תוצג בגודל סנטימטר אחד, אז זה בכלל לא מפוקסל, ואם מעוניינים שהתמונה תהיה בגודל 84X85 ושיהיה אפשר להגדיל אותה פי 5 אז 450 ממש לא מספיק, צריך לפחות רזולוציה של 1200

אז מדוע כשאני מקטינה בפוטושופ, גם כשאני משנה את מספר הפיקסלים ל1200, זה מפקסל את התמונה באותה מידה?!

נכתב ע"י avram;1428613:
ההסבר הזה נכון לפיקסלים, לא במקרה הנידון שהקובץ מיובא כסמארט אובג'קט ופוטשופ מתייחס אליו כוקטורי

אם הקובץ מיובא בתור סמרט-אובג'קט, פוטושופ אמורה להתייחס אליו כאל וקטורי? פוטושופ לא הופכת כל קובץ שמגיע אוטומטית למפוקסל (במשמעות הצמודה)? אם כך הקובץ צריך להיות ממש חד.

מוזר כל הסיפור הזה.
ועניין הפיקסלים מאוד ברור, זה לא סותר!
אין ספק שכאשר מורידים את מספר הפיקסלים התמונה תצא פחות ברורה, השאלה עד כמה ואם במקרה זה, זה מתקבל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;1428504:
זה נראה מפוקסל בגלל סיבה אחת
פוטושופ עובד על פיקסלים ולא על וקטור
כך שגם אוביקט חכם וקטורי, הגם שהוא וקטורי וניתן תמיד לעריכה וקטורית, ולהקטנה והגדלה ללא גבול, מוצג פיקסלית. (וזה לא רק תצוגה, כך הוא יראה גם בסוף) כי זה האופן בו פוטושופ מדברת! לכן אם את רוצה אותו באיכות גבוהה יותר, פשוט תעשי קובץ פוטושופ ברזולוציה גבוהה יותר

ממש לא נכון.
כל צורה או טקסט שנוצרו בפוטושופ כווקטור, תישמר כווקטור כשהיא בקובץ המתאים לשמירה של ווקטור..

קבצים מצורפים

• Untitled-1.pdf
    KB 256.8 · צפיות: 28
  • Untitled-1.psd
    KB 658.7 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;1428635:
...
מה שכן, בגלל שזה ווקטור, הנתונים נשארים ואוכל תמיד להגדיל חזרה אחר כך.

הקטנתי בפוטושופ סמרט-אובג'קט והגדלתי בחזרה- הוא נעשה יותר מפוקסל מכשהקטנתי וק"ו שלא חזר לעצמו.
אין צורך בהסברים על פיקסלים, זה מובן,
השאלה היא יותר לגבי צורת העבודה של התוכנה..

נכתב ע"י RCpro;1428635:
אה. לא 58 הודעות על כלום. היו כמה שוות..

ההסברים המפורטים על הפיקסלים בהחלט היו שווים את זה;)
by the way, תודה לכולם על ההסברים הנהירים ושכוייח על ההיענות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1428643:
ממש לא נכון.
כל צורה או טקסט שנוצרו בפוטושופ כווקטור, תישמר כווקטור כשהיא בקובץ המתאים לשמירה של ווקטור..

פשיטא! כי ייצרת את זה בפוטושופ.
השאלה היא אם התוכנה מסוגלת "לקרוא" את הקווים הווקטורים מאילוסטרייטור.
נראה לי שבפוטושופ אין כ"כ מרחב וקטורי כמו באילוסטרייטור (ז"א, באילוס' הדברים יותר תלת ממדיים, למי שמבין בווקטורים במרחב.. בפוטושופ זה נראה שטחי יותר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428638:
....
מוזר כל הסיפור הזה.
ועניין הפיקסלים מאוד ברור, זה לא סותר!
אין ספק שכאשר מורידים את מספר הפיקסלים התמונה תצא פחות ברורה, השאלה עד כמה ואם במקרה זה, זה מתקבל.

נסו לחשוב על שיש לי בקבוק ליטר שלם של מים.
אני צריך לקבל רק כוס אחת של 200 מ"ל.
ברור שבכוס יהיה לי רק 200 מ"ל וכל ה800 מ"ל הנותרים ילכו לפח...
כשאני מסתכל על הכוס בלבד, אז הכל מצויין כי יש לי כוס מלאה!
כשאני מנסה להשוות איך נראה תכולת הכוס ביחס לכל הבקבוק, נראה שכמעט ואין מים. כיון שה800 מ"ל הנותרים כבר לא קיימים.

הנמשל דומה בתמונה שהיא ברזלוציה של 1000 פיקסל ואני צריך שיהיה לי 85 פיקסלים.
ברור לנו שבהקטנה ל85 פיקסלים, יימחקו הרבה פיקסלים (=סוג של תאי מידע). אבל לא אכפת לנו, כיון שבתצוגה של 85 פיקסל התמונה תיראה בצורה מיטבית!
הרי תמונת ה85 פיקסל בתוצאה הסופית לא תהיה על כל המסך. היא תמוקם באיזה ריבוע קטנטן כאייקון וכדומה ששם הוא ייראה סביר.
זו תהיה שגיאה לראות על המסך את תמונת ה85 פיקסל בתצוגה של מסך מלא ולומר שהתמונה מפוקסלת.

כעת מה לא מובן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428660:
פשיטא! כי ייצרת את זה בפוטושופ.
השאלה היא אם התוכנה מסוגלת "לקרוא" את הקווים הווקטורים מאילוסטרייטור.
נראה לי שבפוטושופ אין כ"כ מרחב וקטורי כמו באילוסטרייטור (ז"א, באילוס' הדברים יותר תלת ממדיים, למי שמבין בווקטורים במרחב.. בפוטושופ זה נראה שטחי יותר)

עניתי בהערת אגב, לאלו שאמרו שפוטושופ הופכת הכל לפיקסל.
זה ברור שקובץ שמגיע מאילוס לפוטושופ כאובייקט חכם, יישאר כווקטור! ויישמר כווקטור בתנאי שהוא נשמר בסיומת המתאימה (PDF היה דוגמה אחת).

אבל זה ממש נושא אחר שלא קשור לבעיה שלך...

• הוסף לסימניות
צריך לעשות פה תחרות "המאמר המובן ביותר",
עניין הפיקסלים ברור, ב-ר-ו-ר.
השאלה היא, איך ניתן ליצור תמונה קטנה, שבהגדלתה היא תישאר איכותית.
ז"א, ישנן הרבה תמונות שמגיעות אלינו בדרכים שונות (אתרים, קבצי מחשב, תצלומים וכד') בגודל מסוים. אם נגדיל אותן- עדיין נראה את התמונה באיכות. האם צריך להשאיר את התמונה גדולה ופשוט להקטין אותה ידנית- "לתקוע" אותה בריבוע הקטן בו היא צריכה להיות. או שניתן לייצא בפוטושופ/ באילוסטרייטור את התמונה בגודל קטן ובאיכות טובה יותר שגם כשנגדיל אותה היא תישאר ברורה?

כעת, מה לא מובן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428651:
הקטנתי בפוטושופ סמרט-אובג'קט והגדלתי בחזרה- הוא נעשה יותר מפוקסל מכשהקטנתי וק"ו שלא חזר לעצמו.
אין צורך בהסברים על פיקסלים, זה מובן,
השאלה היא יותר לגבי צורת העבודה של התוכנה..

להוי ידוע לכולם!
סמארט אובייקט הוא כמו באינדזיין, ישמור על איכות התמונה בהקטנה ובחזרה להגדלה עד הגודל שהיה בתחילה.
דוגמה:
האובייקט החכם היה 10 ס"מ והקטנתי לס"מ. אם אגדיל חזרה, האיכות לא תיהרס בתנאי שהגודל לא תהיה יותר מגדול המקור היינו 10 ס"מ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428677:
.....

אם מקטינים, לא צריך להגדיל בחזרה!
יש לכם קבצי מקור באיכות גבוהה לגרפיקה איכותית.
אם צריך תמונה לאתר אינטרנט, יוצרים סט נוסף המותאם לדרישות האינטרנט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1428670:
זה ברור שקובץ שמגיע מאילוס לפוטושופ כאובייקט חכם, יישאר כווקטור! ויישמר כווקטור בתנאי שהוא נשמר בסיומת המתאימה (PDF היה דוגמה אחת).

אתה בטוח שזה לא קשור?
אם אני מייצאת בפוטושופ קובץ לPDF, שיהיה, ויש בו סמרטאובג'קט, אם היא אמורה לייצא אותו חד, מה ההבדל אם אני מקטינה? לכאורה, נניח וייצאתי בגודל קטן, כשאפתח את קובץ הPDF ואגדיל אותו, לפי מה שאתה אומר- התמונה אמורה להיות מחודדת.
אז למה בפוטושופ כשאני מגדילה היא לא מחודדת??
זו בדיוק אותה נקודה! או שאני אני טועה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1428670:

הדוגמא שהעלית לעיל היתה קווים וקטוריים שנעשו בתוך פוטושופ, ניסיתי לייבא וקטור מאילוסטרטור ולייצא לPDF וזה יצא מפוקסל לחלוטין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1428682:
להוי ידוע לכולם!
סמארט אובייקט הוא כמו באינדזיין, ישמור על איכות התמונה בהקטנה ובחזרה להגדלה עד הגודל שהיה בתחילה.
דוגמה:
האובייקט החכם היה 10 ס"מ והקטנתי לס"מ. אם אגדיל חזרה, האיכות לא תיהרס בתנאי שהגודל לא תהיה יותר מגדול המקור היינו 10 ס"מ.

חבל,:(
זה פשוט לא ככה. ניסיתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428691:
אתה בטוח שזה לא קשור?
אם אני מייצאת בפוטושופ קובץ לPDF, שיהיה, ויש בו סמרטאובג'קט, אם היא אמורה לייצא אותו חד, מה ההבדל אם אני מקטינה? לכאורה, נניח וייצאתי בגודל קטן, כשאפתח את קובץ הPDF ואגדיל אותו, לפי מה שאתה אומר- התמונה אמורה להיות מחודדת.
אז למה בפוטושופ כשאני מגדילה היא לא מחודדת??
זו בדיוק אותה נקודה! או שאני אני טועה..

את הבאת לפוטושופ כ"סמארט אובייקט" תמונה או ווקטור?
זה כמו שאני ישמור תמונה שהיא פיקסלים בפורמט PDF. היא תהיה חדה בגודל שהגדרתם.
כל הגדלה מעבר לזה התמונה תצא מפוקסלת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428694:
חבל,:(
זה פשוט לא ככה. ניסיתי.

זה ממש ככה, כמובן בתנאי שההקטנה וההגדלה נעשו בעוד האובייקט נשאר חכם ולא רוסטר בטעות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1428697:
את הבאת לפוטושופ כ"סמארט אובייקט" תמונה או ווקטור?
זה כמו שאני ישמור תמונה שהיא פיקסלים בפורמט PDF. היא תהיה חדה בגודל שהגדרתם.
כל הגדלה מעבר לזה התמונה תצא מפוקסלת.

ווקטור, ברור.
כשתגדיל תמונת וקטור, היא תישאר חדה אם היא באיכות טובה, גם אם קבעת לה גודל מסוים.
הלא כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428677:
ז"א, ישנן הרבה תמונות שמגיעות אלינו בדרכים שונות (אתרים, קבצי מחשב, תצלומים וכד') בגודל מסוים. אם נגדיל אותן- עדיין נראה את התמונה באיכות. האם צריך להשאיר את התמונה גדולה ופשוט להקטין אותה ידנית- "לתקוע" אותה בריבוע הקטן בו היא צריכה להיות. או שניתן לייצא בפוטושופ/ באילוסטרייטור את התמונה בגודל קטן ובאיכות טובה יותר שגם כשנגדיל אותה היא תישאר ברורה?

כעת, מה לא מובן?

זה לא עובד כך.
אין שום דרך לקחת תמונה של 85 פיקסל ולהציג אותה בגדול.
באתרים משתמשים באחת משתי אפשרויות:
2 גרסאות לאותה תמונה - גרסה מוקטנת וגרסה גדולה, כאשר לוחצים על המוקטנת זה מעלה את הגדולה.
או סקריפט מסויים אוטומטי, שלוקח ספריית תמונות ויוצר להן אייקונים מוקטנים (בוורדפרס - בגלריות יש דבר כזה)

אני חושבת שאת פשוט צריכה ללמוד היטב איך מייצאים לאתרי אינטרנט -
קודם כל, ע"י חלון save for web & devices ולא ב-EXPORT
זה כבר יוריד לך חצי מהשאלות אחרי שתראי את האפשרויות שם.
שם את בוחרת ייצוא באיכות מיטבית והוא יוצר לך קובץ תמונה איכותי, חד וקל משקל ביותר, יש לך גם שליטה מדוייקת על משקל הקבצים שזה מאוד חשוב באתרים.
זו אופציה שנמצאת גם באילוס וגם בפוטושופ.

שנית,
לא יכול להיות שהבאת סמרט-אובג'קט (ע"י גרירה או קופי-פייסט מאילוס) שלא שמר על הוקטוריות שלו, אלא אם כן הפכת אותו בטעות לפיקסלים. כל עוד לא נגעת בו אלא רק הגדלת-הקטנת - הוא נשאר וקטורי ותוכלי להגדיל אותו גם לגודל של הר - בפוטושופ, והאיכות שלו לא תיפגם.
לכל מי שתוהה -
בפוטושופ יש שימוש רב בוקטורים:
טקסט - תמיד וקטורי
כל מה שקשור למסלולים, צורות, כלי העט - וקטורי
כמו ששלמה אמר - התכונות הללו לא הולכות לאיבוד אלא אם כן שיטחנו קובץ או הפכנו שכבה וקטורית לפיקסלית.

לגבי האייקון הזה -
הדרך היחידה לייצא אותו בצורה איכותית וחדה לאתר היא שמירה לווב כמו שכתבתי למעלה.
אין שום צורך להתעסק עם הרזולוציה שלו כי אתרי אינטרנט מציגים רק 72DPI (או 96) ובטח שלא 450 או 1200.
בנוסף לכל זה -
תמונה בגודל 500 פיקסל ורזולוציה 72 שמגדילים לה את הרזולוציה האיכות שלה לא תגדל, אלא בדיוק להיפך. כי כמות הפיקסלים נשארת בדיוק אותו דבר רק "נמרחת" על יותר DPI

מקווה שעזרתי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1428699:
זה ממש ככה, כמובן בתנאי שההקטנה וההגדלה נעשו בעוד האובייקט נשאר חכם ולא רוסטר בטעות

אופסס, צודק,
אין לי מושג איך הוא הטרסטר לו פתאום..

או, V אחד להיום, תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1428701:
ווקטור, ברור.
כשתגדיל תמונת וקטור, היא תישאר חדה אם היא באיכות טובה, גם אם קבעת לה גודל מסוים.
הלא כן?

למה שלא תישאר חד?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה