להפחיד אותו נורא ניסיתם?עונש לילד ששיחק באש
וזה כבר פעם שניה
עונש ארוך או סטירה ודאי
מה חושבים
למה אתם מתכוונים??השאלה, כיצד אתם מתנהגים עם הילד?
פעמים שהדברים יעזרו פעמים שלא.
הכוונה, אם הורה בדרך כלל תמיד מעניש וכיוצא בזה, לא תעזור הפעולה של העונש וכל כיוצא בזה....למה אתם מתכוונים??
צודקתמאד משמעותי בן כמה הילד
לא מומחה אבל אבא??הכוונה, אם הורה בדרך כלל תמיד מעניש וכיוצא בזה, לא תעזור הפעולה של העונש וכל כיוצא בזה....
בשביל לגרום לילד לא לעשות שוב, בצורה של עונש כי הוא עשה דבר חמור או מכה על היד, צריך להיות אדם רגוע מאוד, כך שילד ידע שהמעשה שהוא עשה היה מעשה חריג.
עכ"פ, זה כבר עבר לא תוכל לתת לו עונש על אתמול או סטירה על מעשה שהיה מכבר, אלא להשים לב שלא יהיה הגפרורים במקום הישג יד של הילד, ולנסות להסביר לו בצורה ברורה וברצינות פנים אל פנים בטון רציני וברור "בזה לא נוגעים".
מסר כזה מועיל מאוד...
שוב אני לא מומחה זו עצתי
השאלה, כיצד אתם מתנהגים עם הילד?
פעמים שהדברים יעזרו פעמים שלא.
נכון,לא מומחה אבל אבא??
משום מה האשכול פה מזכיר לי את האשכול הזה -גם אם הילד בן שלוש
וגם אם הוא בן 12
יש סוג אופי של ילד וסוג אופי של אבא שמכה על היד זה בסדר
ויש אופי שזה השם ישמור
מעניין שפעם זה היה דבר הכי שימושי ולא חשבו מספיק כל מקרה לגופו
www.prog.co.il
כל הכבודבן כמה הוא?
יש בעיות רקע? בעיות תחושה/ רגשיות/ ה. קשב וכו'?
הבן שלי היום בן 10. מגיל 6 בערך יש לו משיכה נוראית לאש, גפרורים וסה"כ לכל האדום- כתום הזה.
הוא ילד עם ויסות חושי ורגשי ירוד. צריך ריגושים בכמות גבוהה.
בהתחלה ניסיתי להסביר/ להעניש/ לצעוק.
יום אחד, שכנה התקשרה אלי שהיא ראתה אותו יורד עם גפרורים לכיוון היער שליד הבית.
באותו רגע נפל לי האסימון שאם אני לא אתן לו לחוות את החוויה בצורה מבוקרת אז היא תהיה בצורה לא מבוקרת.
מאז- אנחנו עושים ביחד הרבה פעמים מדורונת בחצר (הפרטית). מכינים קטוצ'קעס ביחד, טונה מעושנת, בחנוכה משחקים טפטופי נרות על נייר כסף.
והוא יודע שאם הוא מרגיש צורך להתעסק באש הוא אומר לי ואנחנו ביחד חושבים מה מתאים עכשיו. (יכול להיות אפילו רק לעמוד ביחד ליד הכיריים ולשרוף שיפוד... כמובן עם כוס מים ליד בשביל החינוך)
אני בטוחה שיהיו כאלו שיחרדו אבל זו הדרך שאני בחרתי בתור אמא להתמודד עם העניין. (אחרי שדרכים אחרות לא עזרו כאמור ואף החריפו את הבעיה)
לילד 'רגיל' אולי באמת צריך הצבת גבולות במקרה כזה.
לא הבן שלי אבל כזה דיון היה אצלנו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים