מעשה בחיפוש עבודה..

• הוסף לסימניות
הטור הבא נכתב בעקבות מעשה שהיה, כך היה ואם תהיה מישהי שזה יעזור לה להסתדר בחיים והיה זה שכרינו...

יודעי דבר יודעים ומכירים את תופעת ההזדקנות בכבוד, כל אדם בהגיעו לגיל הפנסיה או גיל הפרישה (תלוי במצבו..)יודע כי עכשיו זהו הזמן להגשים את כל משאלות ליבו לטובה וללכת לעשות מה שהוא היה רוצה לעשות באמת כל חייו!(למה הוא חיכה עד הפנסיה לא ברור.. האם לא חבל לבזבז את כל האנרגיות על דבר שלא אוהבים? נו שוין..)
ואכן בגיל הפרישה יודעי ובעיקר יודעות דבר, שומעים על אנשים ובעיקר נשים שהולכות לבלות את זמנן בכנסי חיזוק והתעוררות, השתלמויות וכו'.. הנושאים רבים ומגוונים, ובכל אופן מן הראוי לציין כמה עיקריות: רפואה טבעית ואלטרנטיבית, שומרי משקל, כושר וכו'.. המשותף לכולם: אין צורך בהרבה שכל ויש תחושה טובה של עשיה חיובית.

אולם לא על תופעת הזדקנות זו נעורר, כי אם על תופעה מעניינת ביותר והיא הזדקנותן של בנות הסמינרים הכבודות(בלעז' "סמינריסטיות"). שסיימו את חוק לימודן..(וטוב לדעת שהיה חוק כזה..). ועכשיו יושבות בבית ושערן מלבין וחשבון הבנק שלהן מתרוקן. וכאן ישאל הקורא הנלבב נו? מה חדש? הלא מנהג ישראל הוא שבנות הסמינרים לאחר סיום לימודן חוקן אחד: או להתחתן, או להיות ממלאת מקום באיזשהו גנון או בית ספר, ולאחרונה אף רבו הבנות שהולכות לעבוד כמזכירות רפואיות, מהנדסות תכנה, רואות חשבון..(ולא נרחיב כאן מחמת עין הרע..)

וכאן נוצרת בעיה חדשה כי הרי ידוע שבדורות עברו בעידן שרה שנירר עוד ידעו היטב על חשיבותה של המורה כמחנכת, ואילו בימינו לכל סמינריסטית ממוצעת יש זיכרון מר ונלעג על השהות בחדרה הדחוס ומלא הצעקות של המנהלת על יחס אותה תלמידה כלפי הממלאת מקום,
וכאן שואלת את עצמה הסמינריסטית הכבודה לאחר שסיימה את חוק לימודיה: וכי עלי לגרום למסע כאב נוראי זה לבנות ישראל תינוקות של בית יעקב? למה לי להכניס את עצמי וגרוני למקום שלא ברור איך אצא ממנו מוטב להזקין בכבוד ולחפש מקצוע אחר.

יצאה הסמינריסטית משערי הסמינר, פנתה מספר צעדים והיאך מצאה עצמה בגאולה, וברבי עקיבא, ומיד נופלות עיניה על מודעת הדרושים מיד הציעה עצמה לעבודה, ומצאה את עצמה מוכרת במשמרות גרביים. השכר נמוך, יחס המעביד משפיל למדי, העבודה קשה. ומיד יצאה בקול זעקה: איה אלך ואנא אבוא ומיד מצאה את עצמה ממשיכה מעט ימינה, אחורה, ימינה וסיבוב. והנה מולה משרד ענק ממדים, מרשים וגדול. והדרישה אחת: מזכירה אחראית וממושמעת, נכנסה הסמינריסטית לשעבר לנעליים ענקיות החלה לעבוד כמזכירה, משכורתה נמוכה עדין, יחס המעביד גרוע שבעתיים, עובדת לא קשה מידי אך רתוקה למקומה. עליה להופיע בכל אחת משעות היממה, וכמובן שחופשות חגים מקוצצות ממשכורתה. ובוקר אחד הודיע אותה מזכירה: אינני כלבת השמירה של המשרד הזה. הניחה המפתחות על השולחן ויצאה

בהמשך הרחוב מצאה משרד הייטק קטן מחפשים שם מישהי אמביציונרית, בעלת מוסר עבודה גבוה. שנאת אדםף ואהבת מחשב, היא חושבת שהיא מתאימה, כי היא לא יודעת מה זה אמביציונרית(היא דווקא ניסתה לומר שהיא לא מסיונרית ולא תנסה להחזיר אף אחד בתשובה..). ויש לה שעת מוסר פעם בשבוע (והיא לומדת עם חברה חובת הלבבות) ולגבי שנאת אדם ואהבת מחשב הם בוודאי התכוונו הפוך.. וכך מצאה עצמה מקלידה נתוני סטטיסטיקות ולומדת JAVA.וC##. אחרי תקופה הסטארט אפ נכשל והיא פוטרה,

ושוב חזרה הסמינריסטית לשוטט בחיפוש אחר עבודה כעבור תקופה מצאה מישרה ממש מקסימה, אשת שיווק, איזה שם מפוצץ, אחרי יומיים של בזבוז שיחות טלפון לריק. היא כמעט תבעה את המשרד הזה של העלמת מידע לגבי אופי העבודה.. יצאה וחיפשה לה עבודה נוספת.

היא הוזמה לראיון עבודה במשרד ענק ומפואר מולה התיישבה מעצבת על, ושאלה אותה לגבי השכלתה, כאשר שמעה אותה הליידי כי בידיה של הסמינריסטית אין תואר, היא שולחה החוצה והובהר לה עד כמה מצבה טראגי,

וכך מסתובבת אותה בחורה סמינריסטית ברחובות העיר שערה מלבין, ארנקה מרוקן ומצב רוחה מידרדר..
עד שפגשה את סבתא יענטא ממהרת, "סבתא יענטא" ניגשת היא ושואלת "לאן את כה ממהרת?"
"אני" עונה לה סבתא יענטא: "אני רצה מהר למכללה להספיק את הקורס שיש היום".
"מכללה???" תוהה הסמינריסטית, וכי דעתה של סבת יענטא נבלעה עליה לאחר הפרישה?
"כן כן מה את תוהה נכדתי האהובה, היום אני עושה את מה שאני באמת אוהבת, לומדת על בריאות, מתעסקת בשמנים. אוח לו רק יכולתי לחיות כך את כל חיי לא הייתה מאושרת מבלעדי,"

הסמינריסטית התוהה שלנו אך מיד מתייצבת, מגיעה עם סבתא אל המכללה. ועל ידה בקורסים מתיישבת, מסכמת במרץ לומדת ומחכימה, ואפילו אם סבתא היא מתכננת איך נפתח לנו קליניקה קטנה. סבתא יענטא מתרגשת סוף סוף מישהי מבינה, מישהי קולטת, מה עושים אחרי שנגמרים החיים, אז מתחילים לחיות את החיים האמיתיים, היא רק לא מבינה סבתא יענטא מדוע כל כך הרבה שנים היא חיכתה

חולפות שנתיים הקליניקה עומדת על מקומה והסמינריסטית שלנו היא מטפלת גוף ונפש בשיטת אסטרונאוט טייסן, וסבתא היא מטפלת נפש וגוף(דבר שונה לחלוטין) בשיטת קרימבוג'וק (עיסוי של הציפורניים..) הביקוש אל הקליניקה רק עולה, והסמינריסטית רק תוהה: על מה בזבזתי את זמני כל כך מקסים וטוב לי כך, לו רק ימשיכו הקליינטים להגיע ואת השטרות לשלשל בקצב משביע, אז אוכל להירגע ולדעת שניצלתי את חיי..

מוקדש לכל אותם שמחפשים את מזלם: תמשיכו לחפש.. בסוף זה יגיע (ויכול להיות שגם לא אבל לפחות תדעו שעשיתם את המעשה הנכון..)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איזה סוף משמח!
הסיפור יפה והתיאורים צבעוניים, אבל אם העלית את זה בפורום הזה כנראה שזו גם יצירה ספרותית, לא?
אז תוסיפי סימני פיסוק והיא תשתדרג פי 7.

*אנה אבוא

• הוסף לסימניות
סיפור יפה ומסר עז של אמונה ובטחון בצדקת הדרך ושאין ייאוש בעולם כלל.
מציע להעביר את זה עריכה לשונית קלה.

• הוסף לסימניות
נכללו כאן כמה נושאים במקום אחד, כשלכל אחד יש זכות קיום משל עצמו.
מה שכן אוכל לומר בקיצור: או שכן, או שלא.

• הוסף לסימניות
כמה נכון!
בדיוק חשבתי לכתוב טור בנושא
אולי אשב על זה בקרוב

• הוסף לסימניות
טור יפה ונחמד.
כמה הערות.
1- כדאי לחלק ליותר מקטעים. לתת הפוגה קצת. מרווח נשימה.
2- ריבוי הסוגריים מקשה מאוד על הקריאה.
3- חלק מהסוגריים נחמד, אבל התחושה הכללית היא של של מבקר ציני חיצוני ששתל אותן. לא ממש מועיל.
4- שם הניק נשי, אבל הכתיבה גברית וצינית, ויש בה משהו מריר ודוקרני. (לא בטוח שזה רע)
5- יש צורך בפיסוק שונה ומוקפד יותר. דוגמה לעריכה מוצעת:

וכאן נוצרת בעיה חדשה כי הרי ידוע שבדורות עברו בעידן שרה שנירר עוד ידעו היטב על חשיבותה של המורה כמחנכת ואילו בימינו לכל סמינריסטית ממוצעת יש זיכרון מר ונלעג על השהות בחדרה הדחוס ומלא הצעקות של המנהלת על יחס אותה תלמידה כלפי הממלאת מקום וכאן שואלת את עצמה הסמינריסטית הכבודה לאחר שסיימה את חוק לימודיה וכי עלי לגרום למסע כאב נוראי זה לבנות ישראל תינוקות של בית יעקב? למה לי להכניס את עצמי וגרוני למקום שלא ברור איך אצא ממנו מוטב להזקין בכבוד ולחפש מקצוע אחר.

וכאן נוצרת בעיה חדשה. הרי ידוע שבדורות עברו בעידן שרה שנירר עוד ידעו היטב על חשיבותה של המורה כמחנכת, ואילו בימינו... לכל סמינריסטית ממוצעת יש זיכרון מר ונלעג על השהות בחדרה הדחוס ומלא הצעקות של המנהלת: איפה הכבוד והיחס לממלאת מקום?

וכאן שואלת את עצמה הסמינריסטית הכבודה לאחר שסיימה את חוק לימודיה וכי עלי לגרום למסע כאב נוראי זה לבנות ישראל, תינוקות של בית יעקב? למה לי להכניס את עצמי וגרוני למקום שלא ברור איך אצא ממנו? מוטב להזקין בכבוד ולחפש מקצוע אחר.

ולפינת הציטטה האהובה, אחת מתוך רבות רבות:
"בהמשך הרחוב מצאה משרד הייטק קטן מחפשים שם מישהי אמביציונרית, בעלת מוסר עבודה גבוה שנאת אדם ואהבת מחשב" כמה מדוייק.

• הוסף לסימניות
טור יפה ונחמד.

ולפינת הציטטה האהובה, אחת מתוך רבות רבות:
"בהמשך הרחוב מצאה משרד הייטק קטן מחפשים שם מישהי אמביציונרית, בעלת מוסר עבודה גבוה שנאת אדם ואהבת מחשב" כמה מדוייק.

שנאת אדם ואהבת מחשב אבל יחסי אנוש מעולים!
בל נשכח את "אוהבת את העובדה ובעלת רצון לתת שעות נוספות מעבר למשרה מלאה של 9 שעות ביום"
אנחנו מחפשים קרייריסטים בנשמה :)

• הוסף לסימניות
שנאת אדם ואהבת מחשב אבל יחסי אנוש מעולים!
בל נשכח את "אוהבת את העובדה ובעלת רצון לתת שעות נוספות מעבר למשרה מלאה של 9 שעות ביום"
אנחנו מחפשים קרייריסטים בנשמה :)
שנאת ילדים...וד"ל

• הוסף לסימניות
טור יפה ונחמד.
כמה הערות.
1- כדאי לחלק ליותר מקטעים. לתת הפוגה קצת. מרווח נשימה.
2- ריבוי הסוגריים מקשה מאוד על הקריאה.
3- חלק מהסוגריים נחמד, אבל התחושה הכללית היא של של מבקר ציני חיצוני ששתל אותן. לא ממש מועיל.
4- שם הניק נשי, אבל הכתיבה גברית וצינית, ויש בה משהו מריר ודוקרני. (לא בטוח שזה רע)
5- יש צורך בפיסוק שונה ומוקפד יותר. דוגמה לעריכה מוצעת:

לקחתי לתשומת ליבי..
1. בוצע
2.תסתדרו
3. בסדר לגמרי..
4. ברור שזה לא רע...
5. בוצע

• הוסף לסימניות
מעולה!!!
ואני דווקא חולק על @פנס בערפל . לדעתי למרות שיש בכתיבה משהו בסגנון גברי וציני עדיין ניכר היטב מבין השורות שכתבה את הפוסט אישה. איכשהו הפוסט משלב בן המעלות של שני המינים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

בס"ד

היא עטפה את הכריכים בניילון נצמד, הניחה בתיקים הקטנים. אחד לרובי ואחד ליעלי. מלאכים קטנים שזכתה לגדל. על השולחן בסלון המתין הפתק שכתבה לנתנאל: 'בהצלחה'. מילה אחת שריגשה אותה מכל דבר אחר. אתמול, ששרבטה מילים על דף ממו צהוב, חשבה שזה חלום. מי בכלל חשב שאחת כמוה תינשא למישהו שלא מבלה את רוב ימיו במסלול הקבוע שבין המקרר למיטה.

משב רוח קליל חדר אל הבית מבעד לחלון, הביא אתו ריח טרי של תשרי. בחוץ אנשים הלכו מהר, הביטה בהם פונים ימין ושמאל, ובדיוק אז צפו ועלו בתוכה הזיכרונות.

זה קרה בכיתה י', ממש בתחילת שנה. משהו קרה לה. עד היום היא לא יודעת באמת מה.

היא זוכרת שאיבדה את הטעם בכל דבר בחייה באותה התקופה. לא מצאה עניין בלימודים, בחברות ובעיקר בעצמה. זה התחיל מחריגות בתקנון. המשיך להיעדרויות שלושה ימים בשבוע מתוך חמישה והמשיך לשמועות שרצו עליה בכל התיכון.

מהר מאוד מצאה את עצמה בחוץ. טוב, זה לא באמת שינה לה. גם ככה תמיד חשבה שלימודים זה מיותר. ואיזה כיף שאף מורה לא תעצור אותה במסדרון. תעיר לה על החצאית או על הכפתור בחולצה.

בשעה עשר בבוקר, כשחברות שלה הקשיבו לשיעור הבית היהודי או תורה, היא ישנה. התהפכה מצד לצד, סידרה את הכרית, ייצבה את התנוחה.

כל יום מצאה את עצמה מתעוררת בשתיים עשרה בצהריים לבית שקט. אבא בכולל, אמא בעבודה. האחים והאחיות במוסדות. והיא לבד.

"הבטלה מביאה לידי שעמום והשעמום מביא לידי – ".

"חטא", מצאה את עצמה משלימה את המשפט הזה כבר יותר מדי פעמיים. הוויכוחים עם אמא תמיד התחילו והסתיימו באותן המילים, שאבו לשתיהן את הכוח.

וכן, אולי אמא קצת צדקה. נכון שהבטיחה לה שלא תשתנה יותר מדי, כי 'גם ככה התיכון הזה לא נתן לה שום דבר', לפי טענתה.

אבל האמת, שגם היא הרגישה על עצמה. שאחרי שעזבה את התיכון והתעוררה לתוך הריק – שום דבר כבר לא באמת היה אכפת לה. הלבוש, הדיבור. וכן, גם ההתנהגות.

באלול תשע"ה משהו בה התעורר. זה קרה ממשפט אחד בהרצאה של רב, ששמו אפילו לא נחרט בזיכרונה.

זה היה ערב הפרשת חלה לזכות אחת מהדודות. היא הגיעה רק כדי לכבד, תכננה להישאר רבע שעה ולברוח. גם כך לא יכלה לשאת את הלחישות-צעקות: "וואי, איך היא השתנתה!".

אבל במקום לצאת, מצאה את עצמה שוקעת לתוך המילים. הן התפזרו באוויר, נחתו ישירות על הלב, איבר קטן ועיקש שהמשיך לפעום בתוכה.

הרב דיבר על הזדמנות ומתנה. ופתאום, בשבריר שניה היא הבינה – היא באמת יכולה להתחיל מהתחלה. והמחשבה הפשוטה הזאת, הצליחה לרגש אפילו אותה.

בתחילת תשרי של י"א כבר מצאה את עצמה בסמינר לחוזרות בתשובה – המקום היחיד שפתח לה דלת, אחרי שהתיכון סגר בפניה את שעריו.

בהתחלה הגיעה קצת מתנשאת, אך מהר נדהמה לגלות שהבנות שם חזקות הרבה יותר ממה שחשבה. מכל מילה שלהן למדה איך להתחבר להקב"ה, איך לחוות אהבת ה' אמיתית, ואיך תפילה פשוטה יכולה למלא את החלל שבלב.

שלושה חודשים אחרי שסיימה את הסמינר, חברה של אמא הציעה לה את יהונתן. עילוי אמיתי, למדן, שקדן, חברותי. הייתה עוד רשימה ארוכה שנשרכה אחריו, היא לא באמת זוכרת את תוכנה.

אף על פי שלא תכננה להתחיל שידוכים מיד אחרי סיום הלימודים, נענתה להצעה. היו יותר מדי שבחים שנספחו אחרי הבחור המדובר. הרגישה שזו מציאה שאולי קצת חבל לה להפסיד.

הפגישות זרמו אחת אחרי השנייה, ואחרי שבועיים מצאה את עצמה מאורסת לבן תורה. זה היה חלום. חלום אמיתי שהתגשם לה מול העיניים. דווקא בגלל הדרך שעברה.

יום אחד הטלפון בבית שלהם צלצל.

לא, זה לא היה סתם יום. זה היה היום בו האדמה נשמטה מתחת לרגליה.

חברה של אמא הייתה על הקו, אמרה כמה מילים שגרמו לשפתיים של אמא להחוויר ואז למלמל: "אבל למה?"

עוד כמה משפטים מהצד השני הבהירו לאמא את התשובה.

השיחה נותקה אחרי שתי דקות ועשרים וחמש שניות. והשקט שנשאר בחלל היה חזק יותר מכל מילה.

"הם ביטלו", היא זוכרת את אמא קורסת על הספה, פניה אפורות. ועוד לפני שהספיקה להציב סימן שאלה, אמא אמרה: "זה קשור לתקופה של... הירידה".

היא לא זוכרת מה קרה אחר כך. הסלון נהיה מטושטש פתאום והרגליים שלה רעדו. הרגישה שהיא חייבת לשבת.
רק אחרי שהתיישבה ליד אמא בספה, הרגישה את הלב. הוא התכווץ בכל פעימה, היכה בה שוב ושוב. הצטמק והתקמט, הפך לגרעין.
עד היום, היא לא יודעת מה צבט לה יותר. החופה שהתרחקה, או העובדה שמישהו הכתים את הקיר שהתאמצה לטהר.

למשפחת נווה לא שינתה העובדה שכיום היא חרדית למהדרין, וזה כאב לה. מאוד.

לא שינתה להם העובדה שהיא מתפללת שלוש תפילות ביום ומקפידה על קלה כבחמורה. וזה שרף אותה, מבפנים.

"אי אפשר לדעת", אמרה לה שיראל, אחותה, באחת השיחות שלהן. "אולי גם אנחנו היינו מתנהגים בדיוק כמוהם. אנשים לא אוהבים להכניס ראש בריא למיטה-".

"זה לא נכון!!", התפרצה עליה. "אני לא מיטה חולה! עשיתי תשובה כבר מילון פעמים מאז, ואם הקב"ה קיבל אותי ככה, למה הם לא יכלו לקבל?!"

את המילים של אבא כן הצליחה לקבל. הוא דיבר על אמונה: 'משמים הבחור הזה לא היה מיועד בשבילך', אמר. זה הצליח לרפא בתוכה. לפחות פיסה.

אחרי שהתארסה לנתנאל, כל הפיסות בתוכה התחילו להגליד. פתאום היא הבינה – אולי אחותה באמת צדקה. בני אדם מתנהגים כמו בני אדם. ואולי, אחרי הכל, גם היא לא הייתה רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה.

הידיעה הפשוטה הזו, גרמה לה להתחיל להשלים עם העולם ובעיקר עם העבר.

עשר שנים חלפו מאז. העבר נמוג וההווה עומד מולה. ותמיד שהיא נזכרת בכל הסיפור הזה, חומקת ממנה דמעה. בגלל רובי. בגלל יעלי. ובגלל נתנאל, שהסכים להתחתן איתה למרות העבר הלא פוטוגני שלה, וקם כל בוקר ללמוד תורה.

ואף על פי שביטול השידוך קרה באייר, והחתונה עם נתנאל הייתה בכלל בשבט, תמיד כשמגיע תשרי היא מזכירה לה עצמה מהי תשובה. היא לא יכולה לשכוח איך שכל העולם סגר עליה דלת, היה מי שנתן לה הזדמנות להתחיל מהתחלה.

פעם, כשעמדה מול חלון ונזכרה. שמעה את קולה הדק של יעלי שואל: "אימוש, למה יש לך גשם בעיניים?". היא ליטפה את הלחי הקטנה ושלחה נשיקה. לא סיפרה על דמעות של תשרי, וגשם של ברכה.
השיתוף הנוכחי מהווה פרק המשך לשיתוף הקודם:

סבתא

שוב ישבתי על שרפרף בחדר המתקלף, מנסה, לשווא, לדלות מזכרוני חוויות מהשבוע החולף. ידעתי עד כמה חשובים לך ביקורי אצל סבתא. סבתא שהיא לא אמא שלך, היא אמא של אבא ז"ל. בשמלה נקיה, בצמה מסודרת ובחיבוק היית שולחת אותי לסבתא, בחיבוק היית מקבלת את פני. ככה, שבוע אחר שבוע.

אני עצמי, לא חיכיתי לביקורים האלו. ילדה הייתי. הבית החשוך השרה עלי אימה, אנחותיה של סבתא העכירו את רוחי, ובאהבתה הזקנה, הקמוטה, לא היה בכדי לחפות על אלו. בקול צרוד היתה דורשת בשלומך. אני משכתי בכתפי, נבוכה. "ברוך השם". ביד מגוידת היתה מלטפת אותי, עיוורת לשריטות הקטנטנות שנוצרו בלחיי.

"סבתא אוהבת אותך", הבטחת לי בבוקר. "אוהבת כל כך".

רציתי לספר לסבתא שאני כן אוהבת אותה, שאני יודעת שהיא אוהבת אותי, אך מקל העץ השעון על מיטתה הרתיע אותי פתאום. חפשתי דבר מה לשוחח עליו, להפר את השקט הקודר. מבטי נפל על תמונה קטנה שהודבקה על ארון הספרים. תמהתי: איך לא ראיתי אותה קודם לכן, מעולם? אותיות קטנטנות בתחתית התמונה משכו את תשומת ליבי. "סבתא," שמחתי לשתף, "אמא למדה אותי לקרוא!" קראתי בקול גאה את אותיות הדפוס: "יהו-דה זכרו-נו לבר-כה." חשבתי: עכשיו סבתא תשמח, תכנה אותי "נכדה חכמה". אולי בשבוע הבא אקרא לה את סיפורו של הבמבי? אמא אומרת שאני קוראת ממש כמו ילדת כיתה א'!

רק אז שמתי לב לשקט שהיטיב את אחיזתו האיתנה בחדר; לסבתא, שפתאום נראתה כפופה מתמיד; לדמעות שנטפו בכבדות מעיניה, מכתימות את החלוק המהוה.

"סבתא", לחשתי במצוקה, "מה קרה?" קמתי ממקומי שעל השרפרף והנחתי את ידי בתוך ידה, לא חשה בקמטים ששנאתי. עיני בשפתיה החתומות, ליבי בפניה הטובות שכעת הבעתן כאובה. "סבתא, זאת הרגל? שוב היא כואבת?" ניסיתי. ניע ראש קל שלל את האפשרות, לרווחתי. לדאגתי. מה קרה לסבתא? אולי צערתי אותה? קולה של אמא מחה בתוכי: 'מה פתאום, את ילדה נהדרת. סבתא אוהבת אותך כל כך.' נתתי בסבתא מבט בוחן ונענעתי בראשי בהחלטיות: לא בגללי סבתא בוכה. אז מה קרה לסבתא? הבטתי סביב. אולי... אולי האיש בתמונה? רכנתי אל סבתא, מניחה לה ללטף את שערותי. "בגלל האיש שבתמונה את בוכה, סבתא?" הפצרתי בה להגיב, מבוהלת. לשניה קפאה ידה המלטפת, ולאחריה שמעתי את קולה, מהסס: "כככן..." רווח לי למשמע קולה של סבתא. הנה, תכף הכל יתברר ויסתדר.

נעצתי מבט חד באיש שהפחיד ככה את סבתא הטובה שלי: מצח גבוה, חיוך עדין ועיניים בהירות.
"מי אתה?" חקרתי בקול חמור ככל שהצלחתי להפיק מגרוני הצעיר. הוא שמר על שתיקה, שפתיו המחויכות לא נעו.
היתה זו סבתא אפוא, שהשיבה: "אבא שלך".
היא הייתה ילדה אחת, תמימה.
ילדה טובה שקמה בבוקר, הולכת לבית הספר, ועושה בדיוק מה שאומרים לה.
ילדה מנומסת שאומרת תודה למורה בסוף השיעור, ומחייכת בשקט.
היו לה זוג עניים שחורות ושותקות,מכוסות בריסים צפופים.
זוג עניים גדולות, שניסו לספר סיפור אחר.
סיפור שההתנהגות היפה שלה לא ספרה.
כי בחוץ אמרנו, היא ילדה טובה עם התנהגות מצויינת, אבל עמוק בפנים, היא ידעה שהיא רעה.
בתוך הלב הקטן והמתוק שלה, התחבא עיגול שחור, גדול, ורע.
היא לא ידעה איך קוראים לו, פחדה מקיומו.
היא לא ידעה שהוא נמצא בעוד הרבה לבבות קטנים של ילדות.
חשבה שהוא קיים רק אצלה, חשבה גם שלא סתם הוא בחר לגור בלב שלה.
היא הבינה שהיא שונה מכולן, מאוד רעה.
בגן שלה סיפרו שיש מידות רעות, והתנהגויות לא מתאימות.
תיארו התנהגות פרועה, מכות, וקנאה, וגם אמרו שבגן שלנו חס וחלילה היצר הרע לא נכנס,
בגן שלה היו רק ילדות טובות, עם לב טוב, ככה הגננת אמרה.
הגננת לא ידעה על העיגול שבלב שלה, אז היא התנהגה אליה כמו אל ילדה רגילה.
היא לא ידעה שהעיגול מבקש שיתייחסו, לא ידעה שהוא צריך מילים טובות והמון יחס כדי לשתוק, להיות קטן יותר, להיעלם.
היא לא רצתה שהגננת תדע, אז היא המשיכה להיות קטנה, ושקטה, המשיכה להיראות ילדה טובה.

בבית הספר היה לה קשה יותר, העיגול גדל, והשתולל, ועשה לה בלגן בלב.
אבל היא לא העזה שמישהו ידע מה קורה לה שם בפנים.
כשחברה פנתה אליה, בקשה לשחק, או לשבת לידה, הוא קפץ מאושר, שכנע אותה להסכים.
אבל היא ידעה שאסור לה, כי כך כולם ידעו עליו, יכירו אותה, יכירו את העיגול האכזר.
אז היא התעלמה ממנו, והנידה ראש לשלילה בשקט עצוב.
החברות התייאשו ממנה, שכחו לנסות שוב.
הן גם לפעמים צחקו, כי מה זה ילדה שיש לה פה, אך, הוא נשאר סגור?
העיגול בכה , וכעס, והיא כל כך פחדה, כי היא נשארת איתו לבד.
כולם נעלמו, אף אחד לא נותן לה יד, לא מציל אותה ממנו.
אף אחד לא יודע שהוא בנתיים גדל וגדל, ותובע ממנה יחס.
יחס שאין לה לתת.

בסמינר הוא כבר היה ענק, היה לו המון כוח והוא לא פחד.
היא הרגישה שלאט לאט הוא מתחיל להידחף לבחוץ.
הוא דרש ממנה דברים לא הגיוניים, כל מה שהיא לא העזה אף פעם.
עכשיו הוא שלט, היא היתה חייבת לרצות אותו, לשמוע בקולו.
פתאום היא דברה בכיתה, בקול, הלב שלה דפק, החברות פתחו פה, אבל הן התרגלו, מהר.
הבעיה שהוא לא הסתפק, הוא רצה שכולם יראו, ישימו לב.
היא ידעה שהוא רע, ושחור, שזו שימת לב שלילית, שעכשיו כולם יודעים שהיא תלמידה רעה, עם יצר הרע חזק.
אבל לפחות עכשיו יודעים שיש אותה.
היא התחצפה למורות, מצאה עצמה המון במסדרונות.
היא בכלל שכחה מהו תקנון, ואיך נראית בת בית יעקב.
היא חשבה שכך טוב יותר מפעם, כי סוף סוף היא לא שקרה, היתה בדיוק כמו שהיא בתוכה, רעה.

ואז היא גם מצאה חברה.
יחד איתה היה לה קל יותר להשמע לעיגול השחור, כי החברה שלה היתה כמוה, שחורה, כך מבחוץ היה נראה.
העיגול שלה חגג, קפץ, נהנה, סוף סוף הוא נושם לרווחה.
הוא הדף את הגבולות המועטים, והדקים שנותרו סביבו, והציץ לבחוץ, מתפשט על כולה.
יחד עם החברה השחורה היא עשתה המון דברים, שגרמו לעיגול לגדול, להיות יציב, חזק, ושולט.
ההורים שלה היו עצובים, בגללה, להורים שלה בלב היו רק עיגולים לבנים, כך היא היתה בטוחה.
היום היא כולה שחורה, כמו החברה שלה, ככה היא מרגישה.
אבל עמוק בפנים היא מחכה, מחכה שמישהו יבוא וילמד אותה שיש בה טוב.
שהרע הזה, הוא רק עיגול אחד, שחור.
שכמו שהוא גדל, כך היא יכולה להקטין אותו חזרה, היא מחכה שיעזרו לה לכווץ אותו, ואולי אפילו להעלים לגמרי.
רוצה שיאמרו לה שהיא לא רעה, היא אף פעם לא היתה רעה,
היא פשוט כמו כולם, מתמודדת עם היצר הרע.
רוצה שילמדו אותה, איך מתמודדים איתו בצורה הכי טובה.
ואם אפשר היא מבקשת גם,שיביטו בה עמוק, לתוך העניים, יחפשו, ינסו למצוא, אולי קיים בה איזה עיגול ורוד, פצפון.
שיתנו חיבוק, ילטפו, יבטיחו שהוא פעם יגדל, יצבור כוח, ינצח את השחור, יותיר בה רק טוב.
רק תתנו לה, מגיע לה.
חיבוק, אוזן, ואהבה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה