כללי מפגש עם לקוח

• הוסף לסימניות
לכל הגרפקאים הוותיקים דפה,
אשמח לשמוע מנסיונכם,

האם לרוב קבלת עבודה (קטנה כגדולה)
היתה כרוכה במפגש עם לקוח
או שמספק קשר טלפוני ומייל?

• הוסף לסימניות
42 צפיות לאף אחד אין תשובה? :eek:

• הוסף לסימניות
לא מחייב.
בכלל לא.
סתם נחמד לראות מול מי עומדים, זה יוצר אמינות.

• הוסף לסימניות
ברוב המקרים לא יוצא לי להיפגש עם לקוחותיי, גם בעבודות גדולות.
אבל לעתים יוצא, גם בעבודות קטנות.

• הוסף לסימניות
תודה לעונים!

אשמח לקבל תגובות /דעות נוספות מהמומחים.

• הוסף לסימניות
אצלי - 95% דרך המייל
5% - נפגשת ורואה במי מדובר
ולא בהכרח בעבודות גדולות

(לא פרטי, דרך משרד)

• הוסף לסימניות
תלוי מאד סוג העבודה,
אם זה עבודה שמצרכיה הסבר כגון חברה חדשה שצריך למתג או ניירת חדשה שרוצים, אז הלקוחות מעדיפים לבוא ולהסביר פנים מול פנים כדי ליהיות בטוחים שיבינו אותם. בד"כ אני כן קובעת איתם פגישה, אבל מבהירה מהר מאד ללקוחות שלי שאני לי 'אתר פגישות'. צריך מאד להזהר לא לתת להם את האפשרות לבוא בכל הזדמנות כי גם זה מאד מפריע למהלך העבודה שהם ירצו לראות את התהליך, בעוד שזה לא בטוח התוצר הסופי שאתה רוצה להראות להם, וגם הרבה יותר נח לעבוד עם עצמי בלי שישבו לידך כל הזמן.
הפגישות אצלי מתקיימות בד"כ עם דף נייר ועט. ממש לא מול מחשב!!, כי לא גומרים עם זה. אלה אם כן הם רוצים לראות דוגמאות והם כבר לידך אז אני מראה, אבל בד"כ גם דוגמאות אני שולחת במייל.

אני ממליצה לעשות דרך המייל וכמה שפחות להפגש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חן שיין;1431864:
אצלי - 95% דרך המייל
5% - נפגשת ורואה במי מדובר
ולא בהכרח בעבודות גדולות

(לא פרטי, דרך משרד)

כשזה דרך משרד הלקוח בטח ישב והסביר קודם לכן למנהל/ת / למזכיר/ה/ לסוכן/ת מכירות מה הוא רוצה, הלא כן?

הייתי רוצה לדעת בכיוון של פרטי, באופן עצמאי כשהקשר נעשה עם הלקוח והגרפקאי בלבד מה המצב, לרוב ישנם מפגשים או לא?

• הוסף לסימניות
רובם לא פגשתי.
הרבה מהקליינטים לא פגשתי מעולם גם אלו שאני עובד איתם שנים, חלקם גם במדינות אחרות.
רובם מצליחים להסביר מה הם רוצים דרך הטלפון/אימייל.
כמובן יש את סוג האנשים שרוצים לדעת/לראות עם מי הם עובדים זה נותן להם מן שלוות נפש.

• הוסף לסימניות
רוב העבודות ללא פגישות..

• הוסף לסימניות
תתרחקו מפגישות.
נסינוי הראה לי שפגישות בין לפני העבודה ובין אחרי, לוקחות הרבה יותר זמן ואנרגיה. ממה נפשך- אם הלקוח יודע מה הוא רוצה שישלח במייל, אם לא יודע מה הוא רוצה בשביל מה הוא צריך להפגש? קודם שיהיה סגור עם עצמו ואז-דרך המייל.
היה לי פעם פגישה שהייתי צריכה לצאת מחוץ לעיר בשביל זה שבוע לפני לידה, העבודה היתה דחופה, היא כמובן בוצעה במהירות שיא-ואחרי כל הטירחה והמאמץ והשעות לא שעות-הלקוחה נעלמה!!!! היא דווקא היתה נציגה של איזה גוף רציני-(ולכן הסכמתי לבוא להפגש איתה) ,אבל לא היה דרך להשיג משם אף אחד חוץ מלתקשר דרכה.

בפעמים אחרות באים לקוחות אליך כדי לראות את העבודה הגמורה על המחשב שלך-(כדי לקחת דפים מודפסים כי אין להם מדפסת אצלם...). זה גורר תמיד המון זמן שאף אחד לא משלם עליו!!!

לסיכום, באופן אישי, דעתי להמנע ממפגש עם לקוחות כמה שיותר. בשביל זה יש מייל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;1431987:
תתרחקו מפגישות.
נסינוי הראה לי שפגישות בין לפני העבודה ובין אחרי, לוקחות הרבה יותר זמן ואנרגיה. ממה נפשך- אם הלקוח יודע מה הוא רוצה שישלח במייל, אם לא יודע מה הוא רוצה בשביל מה הוא צריך להפגש? קודם שיהיה סגור עם עצמו ואז-דרך המייל.
היה לי פעם פגישה שהייתי צריכה לצאת מחוץ לעיר בשביל זה שבוע לפני לידה, העבודה היתה דחופה, היא כמובן בוצעה במהירות שיא-ואחרי כל הטירחה והמאמץ והשעות לא שעות-הלקוחה נעלמה!!!! היא דווקא היתה נציגה של איזה גוף רציני-(ולכן הסכמתי לבוא להפגש איתה) ,אבל לא היה דרך להשיג משם אף אחד חוץ מלתקשר דרכה.

בפעמים אחרות באים לקוחות אליך כדי לראות את העבודה הגמורה על המחשב שלך-(כדי לקחת דפים מודפסים כי אין להם מדפסת אצלם...). זה גורר תמיד המון זמן שאף אחד לא משלם עליו!!!

לסיכום, באופן אישי, דעתי להמנע ממפגש עם לקוחות כמה שיותר. בשביל זה יש מייל.

צודקת לחלוטין.

• הוסף לסימניות
זה תלוי בסוג הלקוחות.
הרוב מעדיפים כיום במייל, מתעצלים לצאת מהבית... :)
יש כאלו שמרגיש להם טוב עם פגישה, אז למה לא?
מראש לוקחים מחיר על עבודה שמתחשב בכל האי-נוחויות/זמן/טלפונים שהיא כוללת.
אם לקוח רוצה פגישה - אין שום סיבה לא לתת לו את זה.
נכון שצריך כמו בכל דבר גבולות, וגם במיילים וטלפונים - כמו שלא עונים בכל שעות היממה,
לא אמורים להסכים לכל פגישה, אישית מעולם לא נפגשתי במהלך עבודה.
אם כן אז רק בהתחלה.
יש בזה משהו נחמד וגם מחייב יותר.

• הוסף לסימניות
אני לא גרפקאי
אבל כלקוח, לרוב לא נפגשתי עם הגרפקאים ועבד מצוין
אבל פעם אחד רציתי עובדה יותר רצינית ועבדתי גם דרך הטלפון והמייל
אבל היה קשה מאוד, וגם לשנינו לקח המון זמן עד שהסתדרנו
הסיכום שלי מהעבודות שבקשתי כלקוח
שאם מדובר בעבודה יותר רציני יותר טוב להפגש

• הוסף לסימניות
ומה עם הלקוחות הנדירים אמנם אך הקיימים שאין להם מייל?
(אולי צריך לתמחר לעצמי קצת יותר את העבודה על כל השליחות החוזרות לשכנה שלא הייתה בבית ושלחנו לדפוס הקרוב שהיה סגור ובסוף היא שאלה אם א"א לשלוח לפקס והיא תראה ככה בערף ובסוף בסוף היא שלחה ילדה עם אונקי להעתיק את העבודה....)

• הוסף לסימניות
ברוב העבודות נפגשתי רק בסיום העבודה, כשמסרתי אותה מוכנה וקיבלתי את התשלום.
אבל למה משנה בעצם השאלה?

• הוסף לסימניות
אני אמנם בעימוד ספרים
מעולם לא נפגשתי עם שום לקוח וב"ה הכל הלך טוב!
עד שהגיע לקוח שהתעקש לערוך פגישה ולהביא בערך 10 ספרי דוגמא, וכמובן בא עם חבר לעזרתו. ובזבזו לי שעתיים! שלא מאד הועילו....
ולמדתי לקח שלקוח מקומו בבית!!!
אם מאד חשוב לו שישלח לי ספר דוג' דרך שליחויות 15 ש"ח בתוך העיר.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלקוח שעושים לו מיתוג רציני פרסום וכו' צריך להפגש איתו בשביל להכיר את העסק לשמוע מקרוב , למשש וכו' לדעת מי עומד לפניך , בשביל פרסום ומיתוג עם בריף רציני זה דבר נצרך.

• הוסף לסימניות
אני היום דווקא ניסיתי לשכנע מישהי שפנתה אלי ובקשה פגישה-שאין צורך...אני עובדת עם כולם במייל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה