- הוסף לסימניות
אבל אחרי זה התחרטו אז יכול להיות שבפעם הבאה ימתינו עם זה עד שלא תהיה ברירהאגב פעם שעברה שפתחו את הסכר פתחו אותו כ80 ס"מ לפני הקו העליון,
ז"א שיש לנו עוד 174 ס"מ סה"כ.
אבל אחרי זה התחרטו אז יכול להיות שבפעם הבאה ימתינו עם זה עד שלא תהיה ברירהאגב פעם שעברה שפתחו את הסכר פתחו אותו כ80 ס"מ לפני הקו העליון,
מתי פתחו פעם אחרונה? בויקיפדיה כתוב 24 במאי 2013 מה שקצת מוזר כי אז היה חסר 1.13 מטראגב פעם שעברה שפתחו את הסכר פתחו אותו כ80 ס"מ לפני הקו העליון,
ב2013 נפתח בגלל סיבה אחרת. כדי להעביר מים לירדנים כמדומני. פעם האחרונה שנפתח בפועל היה בתחילת שנות ה90מתי פתחו פעם אחרונה? בויקיפדיה כתוב 24 במאי 2013 מה שקצת מוזר כי אז היה חסר 1.13 מטר
אם זה נכון אז ההפרש מהיום הוא 1.41 מ'
1992ב2013 נפתח בגלל סיבה אחרת. כדי להעביר מים לירדנים כמדומני. פעם האחרונה שנפתח בפועל היה בתחילת שנות ה90
ב2004 היו חסרים סה"כ 8 ס"מ כדי שיפתחו את הסכר.
הפתיחה נעשתה במסגרת התוכנית לשיקום הירדן הדרומי מהכנרת ועד לאזור שפך נחל בזק (ויקיפדיה)כדי להעביר מים לירדנים כמדומני
כמה הכנרת עלתה?211.32-
58 ס"מ מתחילת העונהכמה הכנרת עלתה?
אני זוכר שבשנת תשנ"ב (1992) בהתחלה עדיין לא פתחו את הסכר כי המים לא הגיעו עד למעלה, ואז ערב אחד היו גלים גבוהים שהציפו את חלק מהמלונות בטבריה.הסיבה שסכר דגניה נפתח לפני שהכנרת התמלאה היא פשוטה:
כשהסכר פתוח יוצאים מים בכמות של 13 ס"מ ביממה.
כשיש גשמים חזקים ברציפות הכנרת יכולה להתמלא בקצב של ס"מ בשעה.
כלומר, פי שתיים מהכמות מים שיוצאת מהכנר.
עכשיו,
אם היו מחכים עד שהכנרת היתה מלאה לגמרי טבריה היתה מוצפת.
כי על כל ס"מ שהכנרת מוציאה לירדן הדרומי, זרימת הנחלים הצפוניים מכניסים לה 2 ס"מ.
וזו הסיבה שפותחים את סכר דגניה כ-60 עד 90 ס"מ לפני שהכנרת מגיעה לקו האדום העליון. (תלוי בשצף הזרימה הצפונית)
@צבי ג. האין אני צודק?
נראה לי שכבודו טועה מעט.ב2013 נפתח בגלל סיבה אחרת. כדי להעביר מים לירדנים כמדומני.
אם כבר הזכרנו את החורף האגדי ב1992אני זוכר שבשנת תשנ"ב (1992) בהתחלה עדיין לא פתחו את הסכר כי המים לא הגיעו עד למעלה, ואז ערב אחד היו גלים גבוהים שהציפו את חלק מהמלונות בטבריה.
קראתי גם שבשנת 1969 אפילו שפתחו את הסכר זה לא הספיק והמים עברו בחצי מטר את הקו האדום העליון. כמובן שהיו הצפות במקומות רבים.
אכן. כבר תיקנו אותי על זה.נראה לי שכבודו טועה מעט.
את המים לירדנים מעבירים באמצעות נהר הירמוך.
נהר הירמוך זורם מישראל לירדן ולא סוכרים אותו בעקבות הסכמי השלום עם ירדן.
שוב,
המידע שבידי אינו מדוייק, ויכול להיות שאני טועה.
אבל נראה לי שסכר דגניה אינו קשור כלל לירדנים.
אם כבר הזכרנו את החורף האגדי ב1992
נביא סקירה קצרה מויקיפדיה על אותו חורף. אלו שמעל גיל 35 ודאי זוכרים אותו.
כן, זכור היטב. 4 פעמים שלג היה לנו.
חילוני שנתקל אז בבן משפחתי החרדי זרק לו: "תגיד לו [אצבע כלפי מעלה] שזה כבר מספיק!...
באתר מפלסים מופיע כן שינוי:בינתיים ללא שינוי.
מעריך שבשעות הקרובות נוכל להתחיל לראות עליה נוספת.
מהבוקר זה נע בין 33 ל32. כרגע 32באתר מפלסים מופיע כן שינוי:
211.33-
(לפי מה שכתבת אתמול זה ירידה של ס''מ).
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //