דרוש מידע מצאתי בגניזה ספר עתיק של זמירות שבת, לא מצליחה לתארך אותו

• הוסף לסימניות
צילום יכול לעזור.

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• WIN_20220929_09_29_14_Pro.jpg
    WIN_20220929_09_29_14_Pro.jpg
    KB 180.2 · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
האם לא כתוב באיזה מקום הודפס?
אמור להיות בעמוד הראשון.

• הוסף לסימניות
האם לא כתוב באיזה מקום הודפס?
לא כתוב כלום.
גם לא ברור לי האם זה מישהו שהכניס שירי שבת עם הפירושים של ה"מטה יהודה" וה"פרחי שושנים" ותוך כדי הכניס את ההקדמות שלהם לספר , ככה אני מתחילה להתרשם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא כתוב כלום.
גם לא ברור לי עם זה מישהו שהכניס שירי שבת עם הפירושים של ה"מטה יהודה" וה"פרחי שושנים" ותוך כדי הכניס את ההקדמות שלהם לספר , ככה אני מתחילה להתרשם.
יש שם גם פירוש מנחת יעקב?

• הוסף לסימניות
היא גם לא תפיק דבר...
אכן.
הספר מאד מענין, ומאד תלוי שנת ההדפסה שלו
כי היו כמה פעמים שהדפיסו את הספרים של בעל מטה יהודה,
חלקם שווים הון, וחלקם הרבה פחות.

למעשה יש את המהדורות הראשונות [וזה לא נראה הספר שאצלך, למרות שאי אפשר בוודאות לדעת]
והודפס במהלך השואה שוב, וזה כן יכול להיות.
כדאי להכנס לאתר בידספריט ולנסות למצוא שם עותק דומה, ולעשות תיאום.

בהצלחה,

• הוסף לסימניות
זהו.
שאני לא בטוחה שזה הספר שלו.
נראה יותר מישהו שהביא את הפירושים שלו והכניס כפתיחה את ההקדמה שלו.
אפשר לבדוק את זה בקלות
אבל הספר לא לידי.

אוכל לתת לך אנשים שיעשו לך את העבודה בחינם, שזה המקצוע שלהם.

• הוסף לסימניות
אם את שואלת למטרת מכירה, אם אין את העמוד הראשון הספר לא שווה הרבה
זה היה בגניזה ואולי זו הסיבה
הרבה פעמים הערך של הספר הוא בעמוד הראשון שלו בלבד
ויש שאפילו לוקחים את העמוד הזה וגונזים את כל שאר הספר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה