מצוקת השידוכים

נכתב ע"י GRN;1445771:
יהיה לך קל להבין את זה אם תשני טיפה את המציאות.
נניח, שלהתחתן עם חסיד היה נחשב דבר נחשק מאוד ומבחינה חברתית היה נחשב הצלחה ויוקרה.
האם היו יותר ליטאיות שהיו מתחתנות עם חסידים? כן.
למה?

אולי היו מתחתנות , השאלה אם היו מסתדרות איתו בהמשך...
וזה הבדל מאוד מאוד מהותי (ואולי קצת חברתי), אם בחיי הזוגיות, בחינוך הילדים ועוד ועוד
וצריך להכיר מקרוב חסידים כדי להבין עד כמה זה דורש.

נכתב ע"י מקופלת;1445780:
אולי היו מתחתנות , השאלה אם היו מסתדרות איתו בהמשך...
וזה הבדל מאוד מאוד מהותי (ואולי קצת חברתי), אם בחיי הזוגיות, בחינוך הילדים ועוד ועוד
וצריך להכיר מקרוב חסידים כדי להבין עד כמה זה דורש.
יודעות מה, בענייני ליטאים וחסידים אני לא בטוחה שמה שכתבתי, אם כי וודאי שיש כאן גם גורם חברתי, אבל כנראה שהוא פחות מכריע מאשר בענייני ספרדים-אשכנזים.

ברור!!!
שהרבה מהחלטותיהם של אנשים נובע ממה יגידו בחברה ואיך היא תקבל את זה.
הזוי? יכול להיות, אך זו המציאות.
והראיה- במקומות שזה לא מקובל, (ואפילו בחסידויות מסוימות זה לא מקובל שמשתדכים עם מחוץ לחצר) זה ממשיך להיות לא מקובל... אף אחד לא פורץ את מעגל הקסמים הנצחי.

נכתב ע"י GRN;1445781:
וודאי שיש כאן גם גורם חברתי

על סמך מה את כ"כ וודאית?
אני מכירה מקרוב בחורה ליטאית שהתחתנה עם חסיד, וכולם רק שיבחו אותה על האומץ ועל הוויתור, ולא נשמעה מילה אחת של זלזול וכד'!

נכתב ע"י Nיכל;1445787:
על סמך מה את כ"כ וודאית?
אני מכירה מקרוב בחורה ליטאית שהתחתנה עם חסיד, וכולם רק שיבחו אותה על האומץ ועל הוויתור, ולא נשמעה מילה אחת של זלזול וכד'!
היא גופא
התשבחות על ה"אומץ" + מבטי הרחמים מאחורי הגב..

נכתב ע"י Nיכל;1445787:
על סמך מה את כ"כ וודאית?

השתדלתי לא להגיב ,
אבל הייתי חייבת כי אני מכירה בחורה שלא רק התחתנה עם חסיד
אלה כל החיים שלה חיה ברוח ליטאית וחלמה להתחתן עם חסיד וב''ה
קיבלה את מה שרצתה.
א''א לעשות הכללות ''כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות''....
ותמיד יש יוצאי דופן.
(ולא אכפת לי שיחלקו עלי , כי זאת המציאות)

נכתב ע"י קקטוס;1445789:
היא גופא
התשבחות על ה"אומץ" + מבטי הרחמים מאחורי הגב..

נכתב ע"י פלאפון;1445790:
השתדלתי לא להגיב ,
אבל הייתי חייבת כי אני מכירה בחורה שלא רק התחתנה עם חסיד
אלה כל החיים שלה חיה ברוח ליטאית וחלמה להתחתן עם חסיד וב''ה
קיבלה את מה שרצתה.
א''א לעשות הכללות ''כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות''....
ותמיד יש יוצאי דופן.
(ולא אכפת לי שיחלקו עלי , כי זאת המציאות)

ועדיין לא רואה כל סיבה לכנות ליטאית שלא רוצה חסיד, כבררנית!

נכתב ע"י Nיכל;1445791:
לא אמרו שהיא בררנית
אמרו שיש מניעים חברתיים לכך שאין כמעט נישואים "מעורבים"

נכתב ע"י Nיכל;1445791:
אני לא רואה פסול בבררנות שבאה בתוך ראיה מפוכחת, והבנת המציאות.

נכתב ע"י GRN;1445792:
לא אמרו שהיא בררנית
אמרו שיש מניעים חברתיים לכך שאין כמעט נישואים "מעורבים"

בחורה שלא רוצה משהו מסוים, למרות שהיא לא רואה בכך שום פסול, והפגם היחיד הוא 'מה יגידו' היא בהחלט יכולה להיחשב כבררנית...
אבל אם מבינים שהמניע לאי הסכמה לקחת משהו שונה, הוא לא חברתי אלא עקרוני, אז לא מתאים ולא נכון לכנות בחורה כזאת בררנית!

אני לא מגיבה כאן באשכול הרבה למרות שיש לי המון מה להגיד, וגם המון שאלות על הנושא כמי שצריכה מתי שהוא לחתן ילדים (עוד הרבה זמן אבל זה בתפילה ובמחשבה מיום לידתם...), וזה מעניין לקרא אשכול כזה.
מה שאני כן יכולה לאמר כאן בצורה נחרצת בעניין הכסף אמרתי, ודבר נוסף שאני כן רואה לנכון לציין: לא תמיד ולא בכל מקרה זה קשור רק למוסכמות חברתיות שמישהו מחפש מישהי שמגיעה מרקע דומה, השקפה דומה, עדה דומה ועוד. נכון שלא צריך להתקבע בשיפוטיות ודעות קדומות, אמנם יותר מדי שוני מנטלי זה לא תמיד דבר פשוט כל-כך. נכון שזוג מעדות שונות יכול להצליח מאוד, אבל קודם כל צריך להיות הרבה הרבה התאמה ומשותף מבחינות אחרות, הרבה רצון שהקשר יצליח (לא יודעת כמה מקובל כאן לכתוב את זה אבל כן, מציאת חן, זה חשוב מאוד), והרבה דברים חיוביים שמישהו חיפש ושאף אליהם צריכים כן להמצא במישהי הספציפית הזו כדי שקשר עם שוני מנטלי יצליח, ולא ניתן לשפוט את מי שמחפש פחות אתגר בחיי היום היום מהבחינה הזו. לא הכל קשור למקובעות וגזענות. ואני מכירה הרבה מאוד זוגות מעדות שונות בסביבה שלי ואצל כל זוג הנתון הזה מתקבל שונה, הכל תלוי בהתאמה בתחומים נוספים.
כנ"ל השקפה מגזרית, שוב, תלוי מה גודל השוני, תלוי איזה נתונים אחרים יש, תלוי כמה האשה מקבלת את ההשקפה של הבעל ורוצה אותה כאורח חיים כי בסך הכל זה דבר משמעותי, והאם זה ה"לכתחילה" המושלם שהיא מחפשת מבחינתה או הדיעבד של החוסר בררה, זה נתון מאוד משמעותי כאן.
אני מדברת מנקודת מבט שלא מושפעת ממניעים חברתיים בכלל כי אני לא באה מחברה ששופטת ע"פ עדות וכו'.

אם כבר מחלקים מגדרים אז אפשר לעשות קטגורייה של חצי חצי...

עכשיו שאלה:
בחורה בת 22, בת להורים גרושים, חצי חצי (אשכנזיה מצד האבא), מוכשרת ועובדת - מחפשת אשכנזי או חצי אשכנזי מצד האבא, כמובן בחור טוב ובן תורה מישיבה טובה וכו'.
האם זה נקרא שהיא בררנית בנוגע למוצא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה