נכתב ע"י Nיכל;1445522:
האשכול הזה יביא מישהו לשנות את דעתו? קשה לי להאמין...
אני ממש שתקתי בכוח עד עכשיו, אבל הרגשתי שהגיע הזמן.
מיכל, לדעתי, אולי האשכול הזה לא יביא לשינוי דרסטי בעמדות של אנשים, אבל אני יכולה להגיד לך, שאם עד עכשיו חשבתי ביני לבין עצמי: באמת, כמה נורא יכול להיות שילוב של ליטאי / חסידי / ספרדי, ולא העזתי לומר את זה בקול, הרי שעכשיו זה הפך - מבחינתי לפחות - ליותר לגטימי ומתקבל.
ותודה למי שגרם לזה.
אבל אנשים, באמת, רואים שהכוונות שלכם טובות, אבל אין סיבה להיתקע רק על העניין הזה. באמת, זו הבעיה היחידה בנושא? ואם יפרץ הנושא ולא תהיה בעיה בכלל בערבוב הזה, תפטר מצוקת השידוכים? כל כך לא מחייב.
אז מה כן אתם יכולים לעשות?
לדעתי: 2 דברים מרכזיים.
1. תפילה. כולנו מאמינים שזו ההשתדלות שהכי פועלת, תוסיפו את השמות שאתם מכירים בסוף שמונה - עשרה למה לא? לכל אחד יש מכסה של תפילות שצריך למלא, יהיה יפה מצידכם אם תעזרו בזה.
2. בניגוד לכל המקרים שכתבתם, המקרים היוצאי דופן הם לא אלו שמוכנים להתפשר, אלא הם של אלו שמתעקשים - על 700,000, על גילים צעירים. כל בחור/ה בד"כ רוצה לסיים את הפרק הזה בחיים שלו. מי פחות בלחץ ומי יותר, אבל זה מכנה משותף, אתם יודעים מה
כמעט לכולם. צאו מזה שזה אשמת המתעכבים!
אני שומעת כל כך הרבה משפטים: זה בגלל שהיא בוררת, אם היא לא הייתה מתעקשת, מזמן כבר היא הייתה גומרת עם זה...
זה נכון במקרים יוצאי דופן.
בשאר המקרים זה פשוט לא נכון.
מי אמר לכם מי בורר מה? כל אחד סביבכם שפוסל, צריך להסביר לכם למה הוא הוריד, פסל או דחה?
אז הוא אמר לכם תרוץ: היא נמוכה מדי. מי אמר לכם שזו האמת? אולי זה מה שהיה לו נוח לומר עכשיו? ואתם יודעים מה, ואם זו האמת ובשבילכם זו סיבה ממש שולית, מאיפה לכם הכוח לקבוע שאצלו זו בררנות?
אני לא הולכת לפרט פה יותר מדי, אבל תבינו ש80% מהקושי בתקופה הזו, הוא מהתגובות הביקורתיות של אנשים.
אז בבקשה. תהיו יותר מכילים, ופחות שיפוטיים, תבינו שלאף אחד לא נוח להיתקע בתקופה הזו, ותהיו שם בשביל כל אלו שצריכים אתכם שם. (כי עדיין אין מישהו אחד שיהיה שם בשבילם)
ועוד משהו, תדעו שכל פעם שאתם מציעים מישהו (עם התאמה כלשהיא, כן?) אתם עושים חסד גדול. הן מצד ההרגשה, והן מצד האמונה שכל הצעה מקרבת.
יישר כוח לכל העוסקים במלאכה!