מצוקת השידוכים

נכתב ע"י קקטוס;1445444:
לא האדם הזוי, ח"ו.
האקסיומה שחסיד לא יכול לשאת ליטאית, משום שהיא תמרר לו את החיים, ולא תתן לו ללכת לטישים והתוועדויות, היא הזויה.

כתבתי מתוך היכרות אישית של זוג כזה שכבר מחתנים בעצמם ילדים
האשה דווקא לא ליטאית אלא כלל חסידית שלעולם לא השלימה עם החסידות של בעלה "ולא מסוגלת להתרגל" והם לדעתה חסידות מוזרה
מסתמא חלמה שתוכל להוציא אותו משם [ממתי אשה מעצבת את בעלה כרצונה???] כנראה לא שמעה את המאמר איזהו אשה כשרה שעושה רצון בעלה, ובעלה המסכן אין לו כח לריב איתה על כל דבר
לא ברור לי אם הם לטענתה מוזרים למה התחתנה איתו??? מה הנחיתות הזו???
למי שלא יודע:
חסידות זה בכלל לא רק הלבוש אלא מתבטא בהמון אירועים:
בד"כ גומרים יותר מאוחר להתפלל - תפילת שחרית בשבת זה 3-3.5 שעות [בכ"א אצלנו]
טישים והתוועדויות חסידיות
שבתות מיוחדות וחגים - אם גרים בעיר אחרת נוסעים לאדמו"ר, יש שרק הגברים ויש שמכינים מקום למשפחות
חתונות - מצוה טאנץ עם גראמער או בלי שנמשך 1-3 שעות
ועוד ועוד...

נכתב ע"י show production;1445458:
לדעתי הכל מלעמלה, יש כסף אין כסך זה לא משהו שמשנה בזמן שמגיע לבחור/לבחורה להתחתן זה קורה לו כמו שנ"א :"ויריצוהו מן הבור" זה קורה פתאום ובמהירות התפקיד שלנו זה רק להתחזק באמונה לבטוח בו ולהאמין שהכל יבוא ממנו..אה, בנוסף לזה יש להרבות בתפילה..שום דבר לא בא מאליו..
הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא לכל אחד באשר הוא..ובעז"ה נשמע בשורות טובות שנבשר ונתבשר רק בשורות טובות הרבה בהצלחה לכולם כל אחד באשר הוא..:)

הכל מלמעלה,

רק צריך להיזהר שלא לקלקל... ;)

תן דעתך שלא תחריב ותקלקל את עולמי....

נכתב ע"י רותי12;1445471:
ברור שמתפקידינו להרבות באמונה ובתפילה אבל יחד עם זה אם הבחור או הבחורה לא ישנו את תפיסות העולם המעוותות שלהם הם לא יגיעו לשידוך הנכסף
כמו שכשתעמדי בגשם בלי מטריה בטוח תתרטבי גם אם תרבי בתפילה ובאמונה שזה לא יקרה

האשכול הזה יביא מישהו לשנות את דעתו? קשה לי להאמין...

ואגב, גם כאלו שמתעקשים על משהו מסוים, ברגע שמגיע הרגע הנכון, הקב"ה פוקח/סוגר את עיניהם באותו עניין כדי שהשידוך יצא לפועל.
ויש לי אין ספור דוגמאות כאלו.

נכתב ע"י Nיכל;1445522:

כגורם יחיד - אכן מסתבר שלא,
אך כנדבך ברשימת הגורמים לשינוי - ודאי וודאי שכן!!

נכתב ע"י חנון;1445486:
למי שלא יודע:
חסידות זה בכלל לא רק הלבוש אלא מתבטא בהמון אירועים:
בד"כ גומרים יותר מאוחר להתפלל - תפילת שחרית בשבת זה 3-3.5 שעות [בכ"א אצלנו]
טישים והתוועדויות חסידיות
שבתות מיוחדות וחגים - אם גרים בעיר אחרת נוסעים לאדמו"ר, יש שרק הגברים ויש שמכינים מקום למשפחות
חתונות - מצוה טאנץ עם גראמער או בלי שנמשך 1-3 שעות
ועוד ועוד...

יוהו, באמת לא ידענו, ממש גילוי אמריקה :)

נכתב ע"י חנון;1445486:
כתבתי מתוך היכרות אישית של זוג כזה שכבר מחתנים בעצמם ילדים
האשה דווקא לא ליטאית אלא כלל חסידית שלעולם לא השלימה עם החסידות של בעלה "ולא מסוגלת להתרגל" והם לדעתה חסידות מוזרה
מסתמא חלמה שתוכל להוציא אותו משם [ממתי אשה מעצבת את בעלה כרצונה???] כנראה לא שמעה את המאמר איזהו אשה כשרה שעושה רצון בעלה, ובעלה המסכן אין לו כח לריב איתה על כל דבר
לא ברור לי אם הם לטענתה מוזרים למה התחתנה איתו??? מה הנחיתות הזו???

דווקא מהדוגמא הזו רואים שזה לא מחייב שאם מתחתנים רק בתוך המגזר חייב להיות יותר קל.
אישה ליטאית שמתחתנת עם חסיד מתוך בחירה, סביר להניח שתכבד את אורח חייו.
ופערים - - -
תמיד יהיו.

נכתב ע"י גלבוע;1445535:
יוהו, באמת לא ידענו, ממש גילוי אמריקה :)

את לא, אבל יש כאלה שזה בשבילם גילוי אמריקה
אורחים שלא יודעים מה זה חסידות שואלים תמיד בטיש אם כל החסידים אוכלים עכשיו את סעודת השבת וצריך להסביר להם שכולם אכלו קודם בבית
ואז מגיעים השאלות: עכשיו האדמו"ר אוכל את הסעודה שלו? הוא לא רעב עד עכשיו? כולם מסתכלים איך הוא אוכל? אני יכולה גם לקבל? מי מבשל לו? ואיפה אשתו, הוא לא יושב עם המשפחה בשבת? ועוד ועוד
שאלות משעשעות חבל"ז

נכתב ע"י גלבוע;1445538:
אישה ליטאית שמתחתנת עם חסיד מתוך בחירה, סביר להניח שתכבד את אורח חייו.
נכון! הסיפור מתחיל שאין לאשה הכנעה מינימלית לבעלה וממילא מתביישת עם משפחתו עם החסידות שלו וכו'

נכתב ע"י Nיכל;1445522:

ואגב, גם כאלו שמתעקשים על משהו מסוים, ברגע שמגיע הרגע הנכון, הקב"ה פוקח/סוגר את עיניהם באותו עניין כדי שהשידוך יצא לפועל.
ויש לי אין ספור דוגמאות כאלו.

אנחנו מצווים על ההשתדלות והקב״ה יעשה את שלו...

נכתב ע"י רותי12;1445425:
בקיצור מי מרימה את הכפפה לציבור הליטאי והספרדי ? וגם לגרושים אני מחפשת

כבר כתבתי שאני מרימה את הכפפה לציבור הליטאי (אשכנזי) וכבר פנו כמה וכמה באישי.

חכו, בעז"ה עוד נשמיע פה קול ששון וקול שמחה...

בשורות טובות
חני

נכתב ע"י Nיכל;1445522:

אני ממש שתקתי בכוח עד עכשיו, אבל הרגשתי שהגיע הזמן.

מיכל, לדעתי, אולי האשכול הזה לא יביא לשינוי דרסטי בעמדות של אנשים, אבל אני יכולה להגיד לך, שאם עד עכשיו חשבתי ביני לבין עצמי: באמת, כמה נורא יכול להיות שילוב של ליטאי / חסידי / ספרדי, ולא העזתי לומר את זה בקול, הרי שעכשיו זה הפך - מבחינתי לפחות - ליותר לגטימי ומתקבל.
ותודה למי שגרם לזה.

אבל אנשים, באמת, רואים שהכוונות שלכם טובות, אבל אין סיבה להיתקע רק על העניין הזה. באמת, זו הבעיה היחידה בנושא? ואם יפרץ הנושא ולא תהיה בעיה בכלל בערבוב הזה, תפטר מצוקת השידוכים? כל כך לא מחייב.

אז מה כן אתם יכולים לעשות?
לדעתי: 2 דברים מרכזיים.
1. תפילה. כולנו מאמינים שזו ההשתדלות שהכי פועלת, תוסיפו את השמות שאתם מכירים בסוף שמונה - עשרה למה לא? לכל אחד יש מכסה של תפילות שצריך למלא, יהיה יפה מצידכם אם תעזרו בזה.

2. בניגוד לכל המקרים שכתבתם, המקרים היוצאי דופן הם לא אלו שמוכנים להתפשר, אלא הם של אלו שמתעקשים - על 700,000, על גילים צעירים. כל בחור/ה בד"כ רוצה לסיים את הפרק הזה בחיים שלו. מי פחות בלחץ ומי יותר, אבל זה מכנה משותף, אתם יודעים מה כמעט לכולם. צאו מזה שזה אשמת המתעכבים!
אני שומעת כל כך הרבה משפטים: זה בגלל שהיא בוררת, אם היא לא הייתה מתעקשת, מזמן כבר היא הייתה גומרת עם זה...
זה נכון במקרים יוצאי דופן.
בשאר המקרים זה פשוט לא נכון.
מי אמר לכם מי בורר מה? כל אחד סביבכם שפוסל, צריך להסביר לכם למה הוא הוריד, פסל או דחה?
אז הוא אמר לכם תרוץ: היא נמוכה מדי. מי אמר לכם שזו האמת? אולי זה מה שהיה לו נוח לומר עכשיו? ואתם יודעים מה, ואם זו האמת ובשבילכם זו סיבה ממש שולית, מאיפה לכם הכוח לקבוע שאצלו זו בררנות?
אני לא הולכת לפרט פה יותר מדי, אבל תבינו ש80% מהקושי בתקופה הזו, הוא מהתגובות הביקורתיות של אנשים.
אז בבקשה. תהיו יותר מכילים, ופחות שיפוטיים, תבינו שלאף אחד לא נוח להיתקע בתקופה הזו, ותהיו שם בשביל כל אלו שצריכים אתכם שם. (כי עדיין אין מישהו אחד שיהיה שם בשבילם)

ועוד משהו, תדעו שכל פעם שאתם מציעים מישהו (עם התאמה כלשהיא, כן?) אתם עושים חסד גדול. הן מצד ההרגשה, והן מצד האמונה שכל הצעה מקרבת.

יישר כוח לכל העוסקים במלאכה!

מעל גיל 30 אפשר כבר לשמוע על מגזר קצת שונה מעדת המצוא של המדובר, מאשר להלבין כרווק/ה בודד/ה.

האם אני הזויה עד כדי כך?

נכתב ע"י מילה בסלע;1445575:
מעל גיל 30 אפשר כבר לשמוע על מגזר קצת שונה מעדת המצוא של המדובר, מאשר להלבין כרווק/ה בודד/ה.

האם אני הזויה עד כדי כך?

תיקון: מגיל 20.

נכתב ע"י חנון;1445594:
בחור בן 20 כבר זקן???

תלוי איפה במקומות החסידים שכולם מתארסים שם כבר בגיל 17-18 ונשאר כמה בודדים בני 20 אז כן.

לא צריך להזדקן. עדיף מלכתחילה להכנס לתקופת שידוכים בראש פתוח.

נכתב ע"י חנון;1445594:
בחור בן 20 כבר זקן???

ממש לא התכוונתי לזה. התכוונתי שזו כל כך לא הבעיה (ובסוגריים: גם לא הפתרון) שאין צורך לחכות עד גיל 30 כדי להתפשר

רק תפילה!!!!!!!
שמעתי הרצאה מהרב אינהורן שאומר שאם לאבא היה צריך להיות 700,000 אז היה לו
כי החתן... יביא את הכסף
אם צריך לשלם על חתן דירה יהיה לאבא 1,000,000 ש"ח...
מה שצריך זה המון אמונה!!!!!!!!!! ותפילה!!!
כמו בכל דבר בחיים
מנהלי מספר סמינרים ניגשו לר' חיים ואמרו לו שלהורים אין איך לשלם! על הדרישות היום
ויושבות מאות בנות בבית עם ההורים שלהן ובוכות!
והוא אמר רק תפילה!! לקרוע את השמים בתפילה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה