מצלמה חדשה

• הוסף לסימניות
היתה לי עד היום מצלמת D90 + עדשות בסיסיות מאוד
אני מעונינת כרגע להשתדרג במצלמה ועדשות.

אילו מצלמות קיימות היום בשוק ברמה גבוהה?
(וגם...מה העלות?)

תודה לעונים/ות (-:

• הוסף לסימניות
ברור שתלוי כמה את רוצה להשקיע, אם אין גבול אז ...D800 + 24-70 +70-200 :)
במצלמות בעלות החיישן הבינוני (קרופ) יש את ה-D7000 או חדשה יותר את ה-D7100. ב-D7100 התגלו כמה תקלות ואין לה הרבה פלוסים חשובים על D7000, בגלל שיצאה גרסה חדשה יותר מחירה של ה-D7000 ירד, והוא עומד היום על 4000 שקל, מצלמה מעולה.
עדשות ? שוב תלוי בתקציב ולאיזה צורך, עדשות זולות וטובות - אפשר להתחיל עם ה- 50 מ"מ 1.8 (500 ₪) כמשהו שתמיד טוב, ולהמשיך ... תלוי בצורך והתקציב. ולא לפסול עדשות של סיגמה ...
בהצלחה ובמזל טוב

• הוסף לסימניות
תודה,
מה העלות של הD800?
(ה-D700 שייכת לאותה סדרה?)

מכיון שאני מתעסקת יותר בצילום מוצרים ומזון ה-70-200 לא רלוונטית בשבילי,
מה המחיר של ה-24-70?

אני לא מחפשת המלצות לזול, אלא לאיכות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;993998:
מה המחיר של ה-24-70?

D600 + עדשה 85 מ"מ או 105 מקרו.

• הוסף לסימניות
יש לי D800 ועדשה 24-70 קניתי באילת אצל יאיר שגיא לפני החגים,חסכתי מע''מ כעסק פטור.
אני מאמינה שהמחירים השתנו מאז ולטובתך.
אשמח לענות לך על כל שאלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;993998:
תודה,
מה העלות של הD800?
(ה-D700 שייכת לאותה סדרה?)

מה המחיר של ה-24-70?

הD700 שייכת לאותה סידרה ושתיהם פול פריים, ואם את הולכת על FF ה-24-70 לא תתאים לצילומי מוצר ומזון. ה-70-200 או עדשת פריים כמו ששלמה המליץ תתאים יותר, להפרדה ולפרספקטיבה נכונה.
ה-D800 באילת עולה 12000
ואיכות ? יש גם יותר D3X ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;994011:
D600 + עדשה 85 מ"מ או 105 מקרו.

במה עדיפה ה-D600 על ה-D800 חוץ מבמחיר?
ולפי מה שהבנתי הD600 זה דגם מתקדם יותר מה-D700, אני צודקת?
(פשוט עם ה-D700 יצא לי פעם לעבוד... לכן אני משוה {קצת} אליו)

וגם ראיתי שיש 2 דגמים ל-D800,ו-(D800E) בהפרש של כ-4,500 בין אחד לשני?

(עדשות אני די יודעת מה אני רוצה:
מאקרו 105
24-70 למוצרים גדולים,
ועוד 80 מ"מ עם מפתח צמצם 1.8/1.4 בשביל הכייף.)

ההתלבטות היא בעיקר על הגוף.
תודה.

• הוסף לסימניות
ההבדל בין D600 לD800 נמצא בעיקר בחוזק של המצלמה וברזלוציה המטורפת של 36 מ"ב (תקני גם מחשב חדש עם זיכרון גדול וחזק).
ההפרש בין המצלמות הוא כ3.000 ש"ח.

בסגנון הצילומים שלך, D600 הוא די והותר.
תשאירי כסף לקניית עדשה איכותית.

• הוסף לסימניות
D600 לא מוכן לקבל מכות:)
עדשה 70-200 הקניה הבאה שלי בעזרת השם!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;994126:
D600 לא מוכן לקבל מכות:)

לכן הוא לא מומלץ לאירועים של ריקודים סוחפים עם הרבה אקשן.
לצילומים נוחים כמו צילומי מזון ומוצרים, הוא מספיק טוב וחזק.
הגוף של הD600 קצת יותר קטן מD800 אבל גם פחות כבד.

כמדומני שהוא עשוי מפוליקרבונט שהוא חומר חזק, לא ברמה של טיטניום או מגנזיום, אבל סמוך על ניקון שהם יודעים מה הם מוציאים.

• הוסף לסימניות
שלמה,אתה מסביר באריכות מה שהסברתי בקיצור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;993922:
ברור שתלוי כמה את רוצה להשקיע, אם אין גבול אז ...D800 + 24-70 +70-200 :)
במצלמות בעלות החיישן הבינוני (קרופ) יש את ה-D7000 או חדשה יותר את ה-D7100. ב-D7100 התגלו כמה תקלות ואין לה הרבה פלוסים חשובים על D7000, בגלל שיצאה גרסה חדשה יותר מחירה של ה-D7000 ירד, והוא עומד היום על 4000 שקל, מצלמה מעולה.
עדשות ? שוב תלוי בתקציב ולאיזה צורך, עדשות זולות וטובות - אפשר להתחיל עם ה- 50 מ"מ 1.8 (500 ₪) כמשהו שתמיד טוב, ולהמשיך ... תלוי בצורך והתקציב. ולא לפסול עדשות של סיגמה ...
בהצלחה ובמזל טוב

ל D7100 יש בהחלט הרבה יתרונות והיא נכון להיום הדגל של הDX והיא מדהימה בכל פראמטר לגבי תקלות, זה קורה גם במצלמות עצבניות יותר בשוק. בינתיים יש ביקורות משתמשים בB&H ועוד מעט אני מעריך, גם בDPREVIEW.
אם את לא צלמת ספורט ומהירות אדירה וניקוי רעשים ברמת הFF לא נחוצים לך, ולארנקך יש תחתית לא עמוקה במיוחד, לדעתי אין סיבה לקנות FF פשוט חבל על הכסף תשקיעי באופטיקה טובה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;994827:
ל D7100 יש בהחלט הרבה יתרונות והיא נכון להיום הדגל של הDX והיא מדהימה בכל פראמטר לגבי תקלות, זה קורה גם במצלמות עצבניות יותר בשוק. בינתיים יש ביקורות משתמשים בB&H ועוד מעט אני מעריך, גם בDPREVIEW.
אם את לא צלמת ספורט ומהירות אדירה וניקוי רעשים ברמת הFF לא נחוצים לך, ולארנקך יש תחתית לא עמוקה במיוחד, לדעתי אין סיבה לקנות FF פשוט חבל על הכסף תשקיעי באופטיקה טובה!

לי יש מצלמת DX וב"ה מוציאה תמונות באיכות.
היום לא אקנה כהשקעה מצלמת DX.

זה עניין של כמה שנים עד שכולם יעברו לFX

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;994904:
לי יש מצלמת DX וב"ה מוציאה תמונות באיכות.
היום לא אקנה כהשקעה מצלמת DX.

זה עניין של כמה שנים עד שכולם יעברו לFX

אני חשבתי כמוך עוד לפני 6-7 שנים, ובינתיים אתה רואה המחיר עדיין לא ריאלי, והסיבה לזה, ידועה: החברות עושות את הכסף הגדול שלהם על הFF.
עכשיו בא נעשה חשבון פשוט, למה לקנות FF אם אתה לא מצלם ספורט ואין לך כסף מיותר?
פיקסלים? יש כמו זבל. איכות תמונה? בשמים. גוף מתכתי? כמו D600. אתה מפחד שלא יהיה מה לעשות עם העדשות? אני מעריך שאין מה לפחד ב10 שנים הבאות, עד אז, אלא אווקבאר... כמו שאומרים בידיש מדוברת...
הנה קישור לאיכות תמונה של הD7100 (אל תשכח שהוא בא בלי פילטר AA):
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d7100/sample.htm

תוריד תמונה שאתה רוצה לבחון.

• הוסף לסימניות
מעדיף מצלמת כניסה FF בבחינת "זנב לאריות" מאשר מצלמה טובה לDX "ראש לשועלים".
הרי קניית גוף מצלמה, היא רק התחלה של ההוצאה. מה קורה לגבי עדשות?
לא לדבר שיש שם קרופ פקטור של 1.5, להשקיע כסף בעדשת DX?

שים לב למשהו מעניין.
D200 עלתה לי בזמנו 8.000 ש"ח. המחיר היה זהה בD300 וסביר להניח שיהיה אותו מחיר בD400 (אם תצא בכלל).
כמה עולה היום D600
אני מודע להפרשים בחוזק של המצלמה. אבל אין מה להשוות פלט של מצלמה, צבעים וכו'.

• הוסף לסימניות
טוב...
אז יש לי עוד כמה שאלות...

1. מה ההסבר שה-D700 עולה יותר מה-D600, אם יש לה רזולוציה נמוכה יותר, פחות רגישות ב-ISO ועוד,
זה נכון שהפסיקו לייצר אותה כי מעונינים שיקנו את ה-D800?

2. מה ההבדל בין ה-D800 ל-D800E?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;995012:
מעדיף מצלמת כניסה FF בבחינת "זנב לאריות" מאשר מצלמה טובה לDX "ראש לשועלים".
הרי קניית גוף מצלמה, היא רק התחלה של ההוצאה. מה קורה לגבי עדשות?
לא לדבר שיש שם קרופ פקטור של 1.5, להשקיע כסף בעדשת DX?

שים לב למשהו מעניין.
D200 עלתה לי בזמנו 8.000 ש"ח. המחיר היה זהה בD300 וסביר להניח שיהיה אותו מחיר בD400 (אם תצא בכלל).
כמה עולה היום D600
אני מודע להפרשים בחוזק של המצלמה. אבל אין מה להשוות פלט של מצלמה, צבעים וכו'.

חוץ מהאיזו, ההבדלים קטנוניים, חוץ מזה הביצועים של ה600 לא עוברים את ה7100 וחוץ מזה מה יש לך נגד DX? האם תוכל להבדיל בין תמונת DX לתמונת FF? אני ממש לא בטוח!!
אל תשכח ששתי המצלמות בעלות מעבד זהה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;995126:
חוץ מהאיזו, ההבדלים קטנוניים, חוץ מזה הביצועים של ה600 לא עוברים את ה7100 וחוץ מזה מה יש לך נגד DX? האם תוכל להבדיל בין תמונת DX לתמונת FF? אני ממש לא בטוח!!
אל תשכח ששתי המצלמות בעלות מעבד זהה.

ואם אין לי מגבלת תקציב? אתה עדיין בעד ה-DX?

• הוסף לסימניות
ההבדל בין D800 ל D800E זה בפילטר נוסף שמשפיע על צילום כמו אריג שחור לבן שיוצר לך אשליה אופטית,והפילטר הזה מונע אותו.
זה מה שהבנתי אולי אני טועה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה