מצלמה חדשה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;995126:
חוץ מהאיזו, ההבדלים קטנוניים, חוץ מזה הביצועים של ה600 לא עוברים את ה7100 וחוץ מזה מה יש לך נגד DX? האם תוכל להבדיל בין תמונת DX לתמונת FF? אני ממש לא בטוח!!
אל תשכח ששתי המצלמות בעלות מעבד זהה.
הבהרתי את עצמי קודם, שאני מצלם גם היום על DX.
מאוד קשה לצלם בעדשת 105 מ"מ על מצלמת DX . היא מתנהגת כ150 מ"מ.
בשביל לצלם משהו רחב, אני משתמש ב17-55.

חושב שבמצלמת FF עדשה 24-70 תתן נוחות ואיכות, יותר מאשר 17-55 במצלמת DX.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;995156:
ההבדל בין D800 ל D800E זה בפילטר נוסף שמשפיע על צילום כמו אריג שחור לבן שיוצר לך אשליה אופטית,והפילטר הזה מונע אותו.
זה מה שהבנתי אולי אני טועה.

הפעם אכתוב בקיצור, מה שאת הסברת באריכות:)
הE מגיע ללא פילטר מגן על החיישן. הוא אמור להפחית את ה"מוארה"
http://www.daube.ch/docu/glossary/moiree.html

• הוסף לסימניות
מצלמות פול פריים מפיקות תמונות חדות יותר מאשר ה-DX ומתמודדות עם תנאי תאורה קשים בערכי איזו גבוהים.
ההסבר לזה הוא שככל שהחיישן גדול יותר הפיקסלים עצמם גדולים יותר (לא רק במספר אלא בגודל), ולכן יש לו קליטה טובה יותר של קרני אור, מה שאומר יותר פרטים - תמונה חדה.
המעלה בקרופ פקטור זו העובדה שאורך המוקד גדל פי 1.5 מאשר על הפול פריים, ולדוגמא ה-70-200 תיהיה 105-300 ... מעלה למי שצריך את המרחקים האלה.
מספר הפיקסלים יכול לבוא ע"ח יכולות האיזו וקצב האש של המצלמה.

אם אין מגבלת תקציב ברור שפול פריים עדיפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;995138:
ואם אין לי מגבלת תקציב? אתה עדיין בעד ה-DX?

לא. כי אם יש כסף אז למה לא להתפנק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;995286:
מצלמות פול פריים מפיקות תמונות חדות יותר מאשר ה-DX ומתמודדות עם תנאי תאורה קשים בערכי איזו גבוהים.
ההסבר לזה הוא שככל שהחיישן גדול יותר הפיקסלים עצמם גדולים יותר (לא רק במספר אלא בגודל), ולכן יש לו קליטה טובה יותר של קרני אור, מה שאומר יותר פרטים - תמונה חדה.
המעלה בקרופ פקטור זו העובדה שאורך המוקד גדל פי 1.5 מאשר על הפול פריים, ולדוגמא ה-70-200 תיהיה 105-300 ... מעלה למי שצריך את המרחקים האלה.
מספר הפיקסלים יכול לבוא ע"ח יכולות האיזו וקצב האש של המצלמה.

אם אין מגבלת תקציב ברור שפול פריים עדיפה

לעניות דעתי גודל הפיקסל לא מפיק תמונה חדה יותר אלא שיש יותר "בשר" לניקוי הרעש
של המצלמה.
מה הקשר בין חדות לבין גודל הפיקסל? קח תמונה של הD-7100 ב24 מגה פיקסל ותקבל תמונה חדה בטרוף, מי כבר צריך 24 מגה? כמה פוסטרים אנחנו הולכים להדפיס?
אגב, ניקוי הרעשים של ה7100 הוא מדהים ואם אתה עובד בRAW ומנקה את הרעשים על המחשב אתה מגיע לתוצאות יפיפיות!
בשורה התחתונה, מה חסר לי בפלט של DX טובה בהשוואה לFF? משהו שרואים בעין? לא? חבל על הכסף. האם אני מצלם ציפורים? DX עדיף! האם אני מצלם ספורט? או מבצעים צבאיים שמצריכים אותי לצלם בגוף חזק כמו הטנק של החיילים? FF בשבילי, האם אני מצלם אומנות / משפחה / ארכיטקטורה, ולא רוצה משקל? DX עדיף!

• הוסף לסימניות
אני מצלמת משפחה.כן.עם D800:)
באירועים אני יותר מרגישה את הכובד שלה אבל למדתי איך להחזיק אותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;995561:
אני מצלמת משפחה.כן.עם D800:)
באירועים אני יותר מרגישה את הכובד שלה אבל למדתי איך להחזיק אותה.

עושה רושם שאתם לא ממש מבינים אותי!
לא אמרתי שDX יותר טוב מFF אמרתי שאפשר להסתפק בה ברוב הגדול של המקרים.
להזכירכם מצלמות הדגל הדיגיטליות התחילו בDX והם סיפקו תמונות מדהימות, עם זאת
הDX של היום עוברות אותן.
לגבי הD800, היא אכן בראש רשימת המצלמות בDXO ובאמת אין עליה, אבל בואו ננחת לקרקע ונהיה מציאותיים לגבי הצרכים שלנו באמת.
מקצוען שמצלם ארועים, צריך טנק, צלם אומנות צריך איכות תמונה.
אגב בDPREVIEW כבר יש ביקורת על הD7100

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה