כללי מקדמה - למה ועד כמה

• הוסף לסימניות
בתגובה לנעמה

1. חברות שמשלמות על סחורה לפי הסדרי תשלום עם ספקים על בסיס שוטף+X זה לגיטימי והגיוני והוגן.
אבל חברות שמשלמות ככה לפרילנסרים, זה סתם מושחת. וזה מסוג הלקוחות שאני הייתי מסנן.

2. הרעיון של מקדמה יכול להיות מיושם גם בעזרת צ'ק דחוי וגם מול חברה.

3. לגיטימי ומקובל להכניס לחוזה מול חברה, הסדר תשלומים, שבמסגרתו ניתנת מקדמה או לפחות תשלום לפי התקדמות הפרויקט.

בסופו של דבר כל עוסק עצמאי מתמודד עם נושאים של גביה ועם כאבי ראש הכרוכים בזה.
אף אחד לא אוהב את עמדת הנחיתות של מי שסיים עבודה גדולה ועכשיו צריך להתחיל לתת ללקוח תזכורות שצריך לבוא ולסגור חשבון ולמסור את העבודה.
גביית מקדמה מסייעת בצימצום הסיכונים הכרוכים בעבודה מול לקוחות.

איך שלא יהיה, זה לא כלל ברזל. מותר לעבוד גם בלי מקדמה, אבל מומלץ בחום לקחת מקדמה כשלוקחים פרויקט גדול ו/או כשעובדים מול לקוח שאין לנו עדיין היכרות קרובה איתו. - בבחינת כבדהו וחשדהו.

• הוסף לסימניות
30% לפני תחילת עבודה, 70% בסיום עבודה לפני שליחת קבצים סופיים.

• הוסף לסימניות
מה שאני עושה, ומרגישה שזה נכון גם לי וגם ללקוחות:
אם זה פרויקט קטן- הכל בסוף.
אם זה פרויקט גדול (מעל 1000 מבחינתי):
15-20 אחוז לפני תחילת העבודה. זה יוצר רצינות אצל הלקוחות
ונותן הרגשה שיש פה משהו ברמה.
בעבודה מול מועצה אזורית, מוסדות, חברות ואירגונים-
הכל בסוף, כי הם עובדים על שוטף+.
(ודרך אגב- הם אחלה לקוחות, כי הם לא מוציאים את הכסף מהכיס הפרטי
ומרגישים את זה בנוחות של העבודה. לפעמים לקוח ששילם מכיסו
נותן הרבה יותר הערות ומתלבט הרבה...)

• הוסף לסימניות
באופן כללי, הכלל הוא - מה שעובד לך טוב, תמשיך איתו. אין חוקים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;841271:
נכתב ע"י תילתן;841184:
אנחנו דווקא חיים באותה מדינה, ועובדים בדיוק באותו המקצוע.

אנחנו חיים באותה מדינה אבל 100% לא עובדים באותו המקצוע.
מניסיון גם חברה גדולה מכבדת בקשה לתשלום מקדמה.
חוזה עבודה זה לפעמים דרך חיים, יש שלא יתן לשכן כוס סוכר בלי חוזה ויש שלא יכעס כשהשכן לא מחזיר כלל. נכתב בהפרזה כמובן!
עם הסיום שלך אני מסכימה "מה שעובד לך טוב, תמשיך איתו. אין חוקים" אגב זה נכון לכל דבר בחיים ולא רק בהסדר תשלומים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;841435:
נכתב ע"י naamah;841271:
אנחנו חיים באותה מדינה אבל 100% לא עובדים באותו המקצוע.
מניסיון גם חברה גדולה מכבדת בקשה לתשלום מקדמה.
חוזה עבודה זה לפעמים דרך חיים, יש שלא יתן לשכן כוס סוכר בלי חוזה ויש שלא יכעס כשהשכן לא מחזיר כלל. נכתב בהפרזה כמובן!
עם הסיום שלך אני מסכימה "מה שעובד לך טוב, תמשיך איתו. אין חוקים" אגב זה נכון לכל דבר בחיים ולא רק בהסדר תשלומים...

זה לא שניסיתי לבקש מקדמה מחברות גדולות ונתקלתי בסירוב.
מעולם לא ניסיתי כי לא ראיתי בזה צורך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;841196:
אה, חשבתי שיש בזה גם היגיון.

כי מבחינה הגיונית, למה לקבלן שיפוצים מגיעה מקדמה יותר מבונה אתרים?
במה נבדלת השקעה של שלושה שבועות או חודש עבודה של איש מקצוע מהשקעה של רכישת כמה חומרי בניין?

אז למה זה דרך העולם?
כי כשעובדים עם שיפוצניק תפרן שאין לו כסף לקנות שק מלט, אז כל אחר מבין שאתה חייב לתת לו משהו על החשבון, אבל כשעובדים מול איש במשרד ממוזג, נדמה לפעמים שזה לא הכרחי.

תודה שהגבת במקומי (:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה